Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@sesicesei, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan böyle bir dönüş yaptılar IMG_2859.jpeg

bu sebepten ilgili maili atmanızı istemiştim zaten.
    "aa öylemi sağlık olsun" deyip kabullensek oldu bittiye gelecekti. bunu engellemiş olduk..
    karar elbette aynı olabilir ancak; bu onlara tekrar değerlendirme fırsatı/ mecburiyeti verdi.
    ilk mesajimda da dediğim gibi, su an onlar da ne olacağını bilmiyor.
    bu yuzden hep birlikte sonraki mesajı bekleyelim.
    🤞

• @cembey2012 merhaba, bize de aynı cevap geldi. Umarım tekrar değerlendirilip Viyana'da mülakata girme imkanımız olabilir.

herkese bol şans dilerim

• sayın @gucarslan hocam siz daha iyi bilirsiniz mutlaka ama chatgptye durumu anlattığımda nvc’ye de public inquiry form doldurup o form aracılığıyla iletişime geçmemi ve mağduriyetimizi dile getiren resmi bir dil kullanarak metin hazırladı onu göndermemi tavsiye etti ama bi size danışayım dedim aksiyon almadan

• @onurfenci @gucarslan Aynı şeyi ben de araştırdım.Aynı anda KCC’ye maille durumumuzu anlatmak doğru olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@koci, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera

Post to Post Transfers:
    “Beginning immediately, if an applicant would like to transfer her or his immigrant visa case to a new consular district after the National Visa Center has scheduled the appointment, the applicant should contact the National Visa Center. The applicant should not contact the consular section directly. Applicants should use the National Visa Center’s Public Inquiry Form.”

(Resmi açıklamadan alıntıdır.)

Görüldüğü üzere, bu noktayı tamamen kapatmışlar. Açıkça, P2P transferleri için artık konsolosluklarla doğrudan iletişime geçilmemesi gerektiğini ve sürecin yalnızca NVC üzerinden yürütülmesi gerektiğini belirtiyorlar. (Yabancı kaynaklarda DV özelinde NVC yerine KCC’nin yetkili olacağı vurgulanıyor.)

Yani artık dosya taşımak isteyenlerin KCC ile iletişime geçmesi gerektiği net bir şekilde ortaya konmuş durumda. Ancak bunun için KCC’nin ikamet, oturum vb. konularda kanıt isteyeceği de açıkça belirtilmiş (ve bu neredeyse kesin görünüyor). Dolayısıyla bu duyuru ile P2P yolu fiilen kapatılmış oldu.

Bizim durumumuza dönersek, bizler zaten dosyalarımızı aylar öncesinden KCC aracılığıyla taşımıştık. Şu an için elimizdeki tek ihtimal, bu yeni kuraldan muaf tutulmamız ve sürecin kaldığı yerden devam etmesi gibi görünüyor.

Ama yine de şunu eklemek lazım: Duyuru yapılalı henüz bir gün geçti. Dolayısıyla elimizde yeterli bilgi yok. Umalım ki süreç sizin bahsettiğiniz şekilde ilerlesin, konsoloslukların da inisiyatif kullanabileceği bir değerlendirme alanı olsun. Bu da bizim şansımızı artırabilir.

Evet bu durum geçmişte de böyle idi ancak dosya numaranız current olduktan sonra KCC, vatandaşlığınız olsa dahi taşıma yapmıyor. O durumda da konsolosluğa mail atmanız gerekiyor. Yani eskisi gibi rica minnet durumu yine işe yarayabilir ancak current olduktan sonra.

Current olmadan konsolosluklar bu talebi yalnızca “KCC ile iletişime geçin” şeklinde cevaplıyorlar. Viyana’nın bu kadar popüler olması, current olmuş kişilerin, oturumumu olmamasına rağmen rica minnet taleplerini kabul etmesiyle başladı.

Tabi bu durum case numberı düşük kişilerin dahi sürecin sonralarına ya da en azından yarısından sonra kabul almasıyla başlıyordu genelde. 2024te bu FAM yasası gelmeden ilk kabulleri Ocak ayında yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam Viyana.

HK da aynı şekilde, mülakatı planlanmış ama katılamamış kişilerin dosyalarını kabul ederek popüler olmuştu.

Yani çıkmadık candan ümit kesilmez, sadece sizi kabul edecek konsolosluk bulmak gerekiyor. Süreç zorlaştı ama hala şansınız bitmiş sayılmaz. Yaşayarak göreceğiz.

• @EzgiLera şunu atlıyorsunuz, son çıkan kuralda artık konsolosluklarla bir işimizin olmadığını dosya taşımanın sadece kcc ile iletişime geçilerek yapılması gerektiği söyleniyor. kcc ise taşımak istediğin yere ikamet isteyecek. current ol, olma her türlü kcc ile iletişimde olacağız gibi anladım ben

• @gucarslan hocam peki önceden dosyasını kcc ile taşıyıp henüz current olmamışlar da mail atmalı mı sizce? Benim gibi olan bir sürü arkadaş var bu durumda. Yoksa bu eşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek mi olur

• @Serapp ya gerçekten böyle diye diye kendimizi avutmaktan bıktık bu ülkede.

• Ankara konsolosluğunda durum tersine işleyebilir mi acaba? Yani AS ve AF talihlileri oturum ve vatandaşlık olmayan kişiler mülakat alınamayacağı için EU 2026 talihliler 20k case leri görebilir diyebilirmiyiz?

• @Kamile-1 Umarım bu şekilde olur Ankara'nın performansının artmadığı senaryoda geçtiğimiz senelerde kapanan numaraların üstündekilerin hiç şansı kalmamış olacak bu durumda.

• @Kamile-1 Her kafadan bir ses çıkıyor.Biz Türkler kendi bölgemizde sınırlı kalırken İranlılara 3 ülke tasis etmişler.Hani iş yükü de azaldı desek zateen 8k üzeri herkez sağa sola uçuşmuştu şimdi onlar da geri kendi konsolosluğuna dönecek ki bizim konsolosluk 2 k yı geçemez baksana 😕

• @Spectator sanırım son değişiklik ile bir anlamı kalmadı bu durumun. Zamanla neler olucak göreceğiz umarım istediğimiz vizeye ve hayata ulaşırız.

• Arkadaşlar Merhaba,

Benim sürecim transfer talebi değil, DS-260’ta en baştan itibaren Tiflis’i seçmiştim. Yani başından beri tercih ettiğim konsolosluk buydu. TIKLAYARAK OKUYUNUZ.

Benim sorum şu:
    Benim gibi en baştan Tiflis’i veya başka ülkeleri seçip, dosyası doğrudan KCC tarafından oraya yönlendirilen adaylar da bu yeni kurala tabi olur mu, yoksa bu daha çok transfer taleplerini mi ilgilendiriyor?

• @aysegul talepte bulunursam dosya transferi gerceklesirmi?yoksa yeni kuraldan dolayı tasimazlarmi,

• Merhaba
    Ben gürcistanda süresiz oturum hakkına sahibim. 14 yıl gürcistanda yaşadım.
    2021 yılında türkiyeye geri dönüş yaptım şu an Türkiyede çalışıyorum ve yaşıyorum.
    Gürcistanda süresiz oturum hakkım olmasına rağmen ben dosyamı hong konga taşıma kararı aldım. Oradaki deneyimlerin daha fazla olması ve konsolosluğun yoğunluk durumunun az olması bu kararımın nedenidir.
    Şimdi sizce dosyamı tiflise taşımalımıyım? Taşımak için Kcc’ye mi yazmam gerekiyor ?
    Yoksa biraz bekleyeyim mi ? Sizin fikriniz nedir ? Nasıl hareket etmeliyim?
    Teşekkür ederim kolay gelsin

• ⭐⭐⭐⭐

@kagangibi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhabalar maili attım ve aldığım cevap "The case number you have provided is not a Diversity Visa Lottery case number." oldu. DS-260 formumu zamanında hatasız olarak doldurmuştum. Şimdi de case numberimi de 3 haneli şekilde doğru olarak mailde yazdım bu cevap ne demek oluyor acaba arada atladığım bir süreç mi veya 3 hane yerine başka bir şekilde mi yazmam gerekiyordu?

E-postanızda hata olabilir. Ya siz ad, soyad, doğum yılınız, CN numaranızı (yılı, kategorisi ve no) hatalı yazdınız ya da onlar hata yapmış olabilir.
    Bir de şöyle deneyin:
    https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx
    sitesine girin
    Confirmation number ve diğer bilgileri girin.

Eğer karşınıza You have been randomly selected çıkıyorsa henüz mülakat verilmemiştir.

• @CARL-COX
    Merhaba, evet BNK’dan gelecek tutuma gore dosyanizi Karadag uzerinden Belgrad’a tasima talebinde bulunabilirsiniz. Belgrad’in gecmis senelerde sergiledigi tutum Green Card cekilisini kazandiktan sonra Karadag uzerinden oturum alan yaklasik 25 Turk talihlisine yonelikti. Sizin oturum izniniz GC surecinizden bagimsiz oldugu icin bu secenegi surecin gidisatina gore gundeminize alabilirsiniz.

• @cleszi
    Siz de sunu atliyorsunuz, eger dosyaniz current olduysa KCC artik dosyanizda herhangi bir islem yapmiyor. Bu durum bu zamana kadar bu sekildeydi ancak bundan sonra yeni gelen duzenleme ile bu degisir mi, bunu da ilerleyen surecte gorecegiz.

• @Abdullah-Kılıçaslan gerçekten mi? Hani oturma izni gerekiyordu ?

• @ugursway Öncelikle cevabınız ıcın cok tesekkurler ben forumu duzenlı olarak sayfa sayfa takıp edıp okuyan ve yenı paylasımlarıda kacırmamaya calısan bır uyeyım fakat red alan arkadasların karadag oturumlarını gc cekılısı sonrası aldıgı ayrıntısını goremedım yada atladım bılgılendırme ıcın cok tesekkurler yalnız soyle bır durumda var sanırım belgrad konsoloslugu saracak bırsey buluyor genel olarak türke karsı bır onyargı var gıbı okudum deneyımlerı sızden ve degerlı yonetıcılerden belgrad konusunda fıkırlerınızı paylasmanızı ısteyecektım 9 bınlı sıramızın ankarada gelme ıstatıstıgını dusununce ıhtımal dahılınde olsada pek yuksek degıl bu ıhtımal ... gıdısata bakılıp ankarada durma yada belgrada tasıma ıslemıne karar vermek daha dogru gıbı

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

166

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |