Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Göçmen karşıtı bir başkan ve yönetiminin bir şekilde hamle yapacağı belliydi. O da bizi buldu malesef. Bekleyip işleyişi görmek dışında yapabileceğimiz bişey yok.


  • Viyana’dan mülakatımın iptal edildiğiyle ilgili bir mail aldım. @gucarslan ne yapmalıyız şuan


  • Randevumuz atanmış olmasına rağmen az önce Viyana’dan randevumuzun iptal edildiğine dair böyle bir mail aldık. Yayınlanan kuralda mevcut randevular iptal edilmeyecek yazıyordu ama şimdi de iptal ettiler

    IMG_2857.jpeg


  • @sesicesei @gucarslan Aynı mail bize de geldi.Şimdi ne yapmalıyız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sesicesei ve @onurfenci @cembey2012 merhaba,

    ilgili mail üzerinden yayınlanan kuralı paylaşıp, mevcut randevuların etkilenmeyeceği belirtilmişti tekrar değerlendirir misiniz şeklinde cevaplar mısınız ilgili maili?
    onlardan gelecek cevaba istinaden gerekli aksiyonları düşünmeliyiz.


  • @gucarslan dediğiniz şekilde cevapladık dönüş yapılınca ileteceğim


  • @Fatime-İncebaş ben de ilk defa kazananlar arasındayım hızı değişir mi değişmez mi bilmiyorum.


  • @earslann bizde sizinle aynı durumdayız eşim talihli ve turist vizesi var. Benim ve oğlumun turist vizesi yok bu durumda eşim amerikadan aos yapıp bizimde ankaradan mülakat alma durumumuz olabilir mi? Bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?


  • Viyana’ya bu şekilde bir mail gönderdik, iptal maili gelenler kendilerine göre uyarlayabilirler:

    Dear Sir/Madam,

    Thank you for your message. I would like to kindly clarify an important point regarding the recent policy update you mentioned.

    According to the official Department of State guidance issued on August 28, 2025, the new requirement for immigrant visa and Diversity Visa applicants to interview in their country of residence or nationality becomes effective November 1, 2025. The same guidance also states that existing appointments will generally not be cancelled or rescheduled.

    My Diversity Visa interview appointment was scheduled for October 2, 2025 at U.S. Embassy Vienna, which falls before the November 1 implementation date. Therefore, my understanding is that my interview should not have been cancelled under this new guidance.

    In light of this, I respectfully request that my interview appointment be reinstated if possible.

    Thank you very much for your understanding and assistance.

    Sincerely,

    AD SOYAD

    2026EU00004XXX

    DOĞUM TARİHİ


  • @gucarslan Biz de hazırlıyoruz mail.Cevap gelince hemen yazacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sesicesei dün bahsettiğim ucu açık kısım buydu işte genellikle iptal edilmeyecek diyerek ucu açık bırakmışlar diye endişemi dile getirmiştim maalesef bunu direk kendi istediklerine göre yorumlamış viyana konsolosluğu görünüşe göre


  • @Emre-Kurtulmuş hong kong ya da bangkok bekleyen arkadaşlar mailinize gelen bir şey var mı acaba her konsolosluk farklı bir yol mu çizecek yoksa hepimizinki iptal mi olacak diğer ülkelere taşıyanlar lütfen dönüş yapabilir mi?


  • @sesicesei şuan için bana gelen bi mail yok


  • @sesicesei Bizde de bir mail yok, o bölgelerde mesai saatleri de bitti sayılır. Malesef sıkıntılı bir süreç hepimiz için, bu haftasonu olabildiği kadar sakince bekleyip düşüneceğiz.


  • Viyana da iptal ettiyse, KCC’nin kararı konsolosluklara bıraktığını düşünüyorum. @Emre-Kurtulmuş'un da dediği gibi, ‘Existing immigrant visa appointments will generally not be rescheduled or cancelled.’ Buradaki generally (genellikle) ifadesi ise kapıyı açık bırakıyor.


  • @bkaraca evet dediğiniz gibi gorunuyor yani karar konsolosluklara bırakılmıs gibi ama tabi bunu bilmek icin suan sırası gelen asya tarafına tasımıs kisilerin sureclerının devamını beklemek lazım. Suana kadar mail gelmemesi, bundan sonra da gelmeyecegı anlamına gelmez. Biraz daha beklemek lazım.


  • Turist vizesi ile abd ye gidip ordaki konsolosluktan alabiliyormuyuz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Egemen-Eren-Gümüş aos konusunu daha net anlamak için bu başlığı inceleyin.
    abd'de konsolosluk bulunmuyor çünkü.


  • Şansa bak arkadaş ya 30 senelik hayalime kavuşmama ramak kalmıştı. Bu da mı gol değil hakim bey repliği geldi aklıma. Biraz karamsar bir yazı oldu ama okuduklarımdan sonra pek olumlu bir yazı yazamazdım. Herkesin hakkından hayırlısı olsun bekleyip görelim.


Benzer Başlıklar

  • 729
  • 57
  • 7344
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum