DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba, gördüğüm kadarıyla henüz mülakat tarihi almamış arkadaşlar antikor testi yaptırmış. Biz de henüz mail almadık ama şu süreçte testi ve aşıları yapmamız mantıklı mı. Süresini aşar mıyız. Mail aldıktan sonra bunlar için yeterli vaktimiz olacak mı sizce?
-
@ugur077 Mehabalar,
Forumda ufak bir arama ile bu sorunun cevabını bulmuş olacaksınız. İmzanızda dosyanın nerede olduğunu görmediğim için net bir şey yazamıyorum. Ancak bu soruyu sorduğunuz için Ankara dışında bir yerde dosyanız diye düşünüyorum. Böyle bir durum varsa. Antikor testi hangi aşıları olmanız gerektiğiniz gösteriyor. Her aşının bir süresi var ve önceki deneyimleri okuduğumzuda da aşıların 30 gün içinde yapılmış olması gerektiği. Örneğin sağlık randevunuz 3 ekimde olacak aşınızı mümkün olan en yakın tarihte yaptırmanız avantaj oluyor. En azından kendi adıma ben böyle bir yol izlemiş olacağım. Antikor testi 10 kere de yaptırsanız herhangi bir aşı olmadan değişmiyor olacak. -
@nsercan teşekkür ederim. Dosyam ankarada. Bu sebeple sordum, mümkün olduğu kadar erken hazırlamaya çalışıyorum her şeyi fakat bir yandan yoğun bir tempoda çalıştığım için forumdaki bilgileri sürekli takip etmem mümkün olmuyor.
-
@ATS16 çok teşekkür ederim.simdiden bankong a tasimamamin sebebi Tiflis veya Saraybosna yapmak istemem.korkum şu oturumum yok diye ya bakmaz iseler diye , kararsız kaldım öyle bekliyorum,ve hata yaptığında farkindayim
-
@hasaanemree cok onemlı degıl, yasal zorunuluk gereği paylasılan bir bilgiye benziyor, dikkat edilmesi gereken bir bilgi oldugunu dusunmuyorum.
-
Bu ileti silindi! -
@ugur077 bu konuda surekli takip etmeniz gerekmiyor aslında, arama kısmına " ankara mülakat " gibi anahtar kelimeler yazarsanız direkt olarak tecrubesini paylasan kişilerin postlarını bulabilirsiniz.
-
@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, gördüğüm kadarıyla henüz mülakat tarihi almamış arkadaşlar antikor testi yaptırmış. Biz de henüz mail almadık ama şu süreçte testi ve aşıları yapmamız mantıklı mı. Süresini aşar mıyız. Mail aldıktan sonra bunlar için yeterli vaktimiz olacak mı sizce?
Ankara’da mülakata girecekler için önemli bilgi
Gitmeden önce aşı olsanız da antikor testi yaptırsanız da kabul edilmiyor. Doktor kendi aşılarını tekrar yapıyor.
Bu nedenle aşı ve antikor testi için boşuna masraf yapmayın. -
@Spectator, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ugur077 bu konuda surekli takip etmeniz gerekmiyor aslında, arama kısmına " ankara mülakat " gibi anahtar kelimeler yazarsanız direkt olarak tecrubesini paylasan kişilerin postlarını bulabilirsiniz.
Forumu sürekli takip edin. Takip edilecek çok fazla başlık ve konu var. Sadece burası ya da mülakat deneyimleriyle sınırlı kalmayın. Ne kadar çok okursanız, süreçte o kadar avantajlı olursunuz. Her gün girin, keşfedin. Burası tam anlamıyla derya deniz!
-
@Serapp takip tabiki önemli ama sadece gecmıs yılların referansı ıcın dedım, kisi cok vaktim yok vs deyince madem sureklı takip edemiyor en azından gecmıs tecubeleri okusun anlamında
-
Dosyamı Viyana'ya taşımak istiyorum ve vize randevusuna başvuralı 3 hafta oldu. Vize için bir süre daha bekleyeceğim gibi gözüküyor. Bir sonraki bültende Viyana'dakiler benim case number ile Viyana'da mülakat tarihi alabilecekler. Sorum şu: Vize aldığımda mülakat yerimi sorunsuz değiştireceğimi varsayarsak, Viyana bana hangi zamanda mülakat verebilir? 5000 küsürler Kasım ayında mülakat alabilecekler. Mülakat yerimi geç değiştirdiğim için çok ileri bir zamana mı atacaklar?
-
@burkingham, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Dosyamı Viyana'ya taşımak istiyorum ve vize randevusuna başvuralı 3 hafta oldu. Vize için bir süre daha bekleyeceğim gibi gözüküyor. Bir sonraki bültende Viyana'dakiler benim case number ile Viyana'da mülakat tarihi alabilecekler. Sorum şu: Vize aldığımda mülakat yerimi sorunsuz değiştireceğimi varsayarsak, Viyana bana hangi zamanda mülakat verebilir? 5000 küsürler Kasım ayında mülakat alabilecekler. Mülakat yerimi geç değiştirdiğim için çok ileri bir zamana mı atacaklar?
Schengen vizesini aldığınızda mülakat yerinizi sorunsuz değiştireceğinizi varsayamıyorum maalesef. Çünkü, dosya numaranız artık aktif olduğu için KCC ile değil, doğrudan Viyana Konsolosluğuna taşıma talebi için e-posta göndermeniz gerekiyor. Sürecin başından beri bir çok kişi dosyasını Viyana'ya taşıdığı için talebinizin kabul edilip edilmeyeceği belli değil, karar tamamen konsolosluğun inisiyatifinde. Ama eğer taşıma talebiniz kabul edilirse, mülakat yerini geç değiştirmiş olmanız çok ileri bir tarihe atılmanıza sebep olmaz.
-
@ATS16 Tabi öyle yapıyorum aslında. Beni de CN 8xx’li olan bahsettiğiniz arkadaşımız heyecanlandırdı.
-
@Serapp Teşekkürler. Konsolosluğun inisiyatifine kaldığını biliyorum. Umarım sorunsuz gerçekleşir. Vize aldığımda mülakat tarihimin vize süremin ötesine geçmesinden korkuyorum.
-
Merhabalar , ds260 formunda güncellemem gerek bilgiler varda submit ettim formu. şuan formu açtırıp düzeltmeli miyim ve formu açtırdıktan sonra mülakat yerini değiştireyim mi çünkü şuan bangkok formda ankara
-
@gucarslan merhaba kolay gelsin
annemin kızlık soyadı olduğu yanlıslıkla yaptım ds260 formunu submit ettim nasıl açtırıp düzeltebilir miyim yardımcı olursanız sevinirim
herkese bol şans
-
Dosya taşımakla ilgili güncelleme
"Dışişleri Bakanlığı artık göçmen vizesi başvuru sahiplerinin, ikamet ettikleri yerin bağlı olduğu konsolosluk bölgesinde veya talep etmeleri hâlinde vatandaşı oldukları ülkede mülakata girmelerini zorunlu kılmaktadır; bu kuralın yalnızca sınırlı istisnaları vardır. 1 Kasım 2025 tarihinden itibaren, Ulusal Vize Merkezi, göçmen vizesi başvuru sahiplerinin mülakatlarını ikamet ettikleri ülkede veya talep edilirse uyruklarına ait ülkede planlayacaktır.
Rutin vize işlemlerinin askıya alındığı veya durdurulduğu ülkelerde ikamet edenler, başka bir ülkede aktif vize işlemleri yürütülüyorsa ve bu ülkenin vatandaşı değillerse, atanmış göçmen vizesi işlem merkezine başvurmalıdır. Aksi takdirde, başvuru sahipleri vize işlemleri için kendi atanmış işlem merkezlerinde başvuruda bulunmalıdır.Mevcut Randevular:
Mevcut göçmen vizesi randevuları genellikle yeniden planlanmayacak veya iptal edilmeyecektir.Konsolosluklar Arası Dosya Transferleri:
Derhal geçerli olmak üzere, Ulusal Vize Merkezi randevuyu planladıktan sonra bir başvuru sahibi göçmen vize dosyasını başka bir konsolosluk bölgesine taşımak isterse, Ulusal Vize Merkezi ile iletişime geçmelidir. Başvuru sahibi doğrudan konsolosluk bölümü ile iletişime geçmemelidir. Başvuru sahipleri, Ulusal Vize Merkezi’nin Genel Soru Formunu kullanmalıdır.İkamet Şartı:
Bir başvuru sahibi, atanmış olduğu konsolosluk bölgesi veya vatandaşı olduğu ülke dışında bir yerde mülakata girmeyi talep ederse, Ulusal Vize Merkezi, o yerin başvuru sahibinin ikamet yeri olduğunu doğrulamak veya bir istisnanın uygun olup olmadığını belirlemek için ek bilgi talep edebilir.İstisnalar:
İstisnai durumlar nadiren tanınır ve bunlar genellikle insani, tıbbi acil durumlar veya dış politika nedenlerine dayanır.Çeşitlilik Vizeleri:
Bu değişiklikler, DV-2026 program yılı kapsamındaki Çeşitlilik Vizesi başvuru sahipleri için geçerli olacaktır."Dosyasını taşımış ancak hala mülakat tarihini bekleyen birinin durumu ne olacak?
-
@zakaria Bu çok kötü bir haber 😔 siz taşımış mıydınız dosyanızı
-
dosya taşıma şlemi nasıl oluyor
-
@zakaria taşınan dosyaları iptal etmezler diye düşünüyorum ya, mülakat alanlar iptal edilmeyecek demiş ama almayanları bi daha taşırlar mı kendi ülkesine
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum