Teşekkürler hocam ilk fırsatta deneyeyim. Bu arada EB2 onayı olup, B2 turist vizesi durumlarını merak edenleri her aşaması ile bilgilendireyim ama tabi şunu unutmayalım herkesin geçmişine ve durumuna göre ufak farklılıklar olabilir.
Benim doktora Amerikadandı ve oğlum orada doğdu, EB2 onayından sonra issue yetişmediğinden ve onun college süreci için eşim ile beraber B2eye başvurduk ama ikimizin de 10 yıllık vizesi yeni dolduğundan posta ile uzatmaya başvurduk benimki bir haftada onaylandı ve geldi eşimi elçiliğe yüz yüze interview e çağırdılar, bu durumlar için ama randevular açık oluyor, randevuyu aldık, eşim 11 yıldır aynı kurutma öğretmen, çalışma belgesi ve bankadan mali durumları gösteren belge dışında hiç bir şey almadık, onları da iyi ki almışız çağırma sebepleri bir önceki vize başvurumuzda eşimin henüz çalışan olarak görünmeme sebebiymiş, 2dklık bir interview ile o da onay aldı.
Gelelim USA girişine biz normalde Houstonda yaşamıştık doktorada oranın girişinde hatırladığım çok sıra oluyordu ve gümrük kısmında bayağı soru soruyrolardı, ben de açıkçası endişeliydim EB2dan dolayo, burada belki de vakitten dolayı hic sıra yoktu direk passaporta oğlumla beraber geçtik, ve onu Collega getirdiğimi söyledim belki de ondan olabilir bana hiç bir soru sormadı sadece oğluma welcome home dedi ve bastı mührü :). Hatta niye bu kadar geç geldiğini arada niye gelmediğini espri ile sordu.
Gümrük kısmını da ileteyim, para getirme ile ilgili eskiden form olurdu o bile yoktu bavullara bakan vs hiç bir şey yoktu, ama tekrar ileteyim bu SanFrancisco ya has olabilir, başka tecrübesi olan arkadaşlar da ileteiblir.
Şimdi tekrar EB2 işlemlerine dönüp önce @meke hocam sağolsun onun ilettiklerini deneyip, delivery seçelim sonra da evrak ile email gelince paylaşırım. Diğer tecrübesi olan arkadaşlar da evrak listesi vs iletebilirse seviniriz.
EB2 NIW
PD: 19.07.2023
DQ: 04.03.2024
IL: 07.10.2025