Bu vize galiba yalan oldu bekleme süresi 1200 gün olmuş uzun süredir vize alan Türk yok.
Avustralya bilerek bu vize başvurularıyla ilgilenmiyor bakalım ne olacak ben hala başvurmadım artık başvursam mı eminde değilim.
-
..solohart devam.
....Adnan ben boyle isler yapmiyorum ama bir kac arkadasim var deyip arkadaslarini aramaya basladi,bilgi aldi,,,,,amcaaa eeeee,,,,, yeni kazan ve paneller koymanin maliyeti size 6400 dolar,700 dolarda devlet yardim ediyormus,yok devenin gozu, 11 yilda panelmi gider, gitti iste,,,ne yapalim ne yapalim derken, en iyisi elektrikli su kazani koymaya karar verdik maliyet 3000 dolar filan,,,,,Oglum sucu tesisatci arkadasini aradi, tamam sali gunu gelip kazani koyariz dedi,300 litrenin ustunde kazan off peak calisir yani bazi saatlerde elektrik gelir ve su isitmasi daha ucuza gelir.
.....Sali gunu iki eleman geldi evin yan tarafina mutfakdan borular cikardilar 10 veya 12 milimlik bakir borular,bir araba geldi kazani getirdi, kazanyerine kondu altina kucuk saglam beton block kondu,biraz zaman gecti bir araba daha geldi, iki kisi bunlarda elektrikciymisler, elektrik saati ve sigortalar kutusu yakindaydi ordan elektrik alip kazana bagladilar,...
..Sali ogleden sonra sicak suyumuz oldu.....Gun persembe, iki gun sonra evde bes kisi var iki kisi odalarinda evden calisiyor, torun odasinda uni dersleri calisiyor, ben alt katta tv izliyorum, hatun ust katta tv izliyor,ogle saatleri tak diye ceyran kesildi, herkes odasindan cikiyor baba elektrik kesildi diyecekler,torun odasinin kapisini aciyor, yukardan asagi sular akiyor,eyvah evi su basiyor,suyun aktigi yerde klima kontrol kutusu var,gomme dolap icinde su buraya gelince,kutunun icine girmis,elektrik ve su beraber oluyor, evi aldigim zaman emniyet switch koydurmustum en ufak tehlikede elektigi kesiyor,cok faydasi oldu, sokaga cikip ana musluktan suyu kapattim. tavandanbir hayli su akiyor,allah allah,kizim kazan koyan yapan adami aradi, tamam yarim saate kadar elemanimi gonderiyorum dedi,yerde hali var bayagi islanmis,havlular bezler islakliklari temizledik.
.....bir bakir boru asagidan yukari sicak su paneline cikiyor,su tanki panellerden daha yuksekde,isinan su da su tankina gidiyor, su tankindanda bir bakir boru asagiya iniyor ve su kullanilan bolgelere dagiliyor,,,,,kazan koymak sucular gelinde butun musluklari actik, ve catida kazanda hic su kalmadi, adam panellere giden boruyu kesmis ve uclarini ezdikten sonra lehimlemis,,kazandan asagi gelen boruyuda kesmis alt kismini ezip lehimlemis,kazandan asagi gelene bir sey yapmamis,bir yerde hakli kazanda su yok ve kazana suda gitmiyor......kazani koyan adam geldi merdivenle tavan arasina cikti borulara bakiyor, kizimda yolda ana muslugun basinda telefonla konusuyorlar,kizim yavas yavas muslugu aciyor su filan gelmiyor. neyse adam ucu acik borunun ucunu ezip lehimledi, her sey okay dedi.....elektrik supurgem var su da cekiyor alip tavan arasinda kalmis sulari temizledim, haliyi baya emdirdim....
..olmiyacak sey oluyor, her halde panellerde bir miktar su kalmis,panel asagida oldugu icin bosaltma imkani yok,sicak bir gundu her halde gunes enerjisiyle panelde kalan su isiniyor ve kazana gidiyor kazandanda tavan arasina akiyor,hic akla gelmiyecek bir sey,sucu gelmeden evvel tavan arasina cikip bakmistim ucu acik olan borudan sicak su damliyordu.
.kalin saglicakla
-
...NESA.....NSW EDUCATION STANDART AUTHORITY........Bizim nsw eyaletinde yabanci ogretmenlerin buraya gelip ogretmenlik yapmalari icin bu kuruma basvurmalari lazimmis,,,,,, australia nesa diye siteye girebilirseniz tabi ingilizceniz yeterliyse cok bilgilere ulasabilirsdiniz....
-
Merhaba, 491 nolu vize için eş lerden de dil puanı isteniyor mu
-
australya hukumeti yabanci talebelere kolaylik gosteriyor,dil ogrenmek isteyenler icinde problem cikacagini zannetmiyorum.tabiki dil ogrenmek icin gitmek istediginizi kanitlamak lazimdir,normal bir fabrika iscisi ben australyaya dil ogrenmeye gidiyorum derse red alir.
-
teşekkür ederim.
-
Bu vize galiba yalan oldu bekleme süresi 1200 gün olmuş uzun süredir vize alan Türk yok.
Avustralya bilerek bu vize başvurularıyla ilgilenmiyor bakalım ne olacak ben hala başvurmadım artık başvursam mı eminde değilim. -
@Taurus bir bilgim yok o konuda
-
@sir-altan merhaba, aramıza tekrardan hoşgeldiniz.
deneyimlerinizi uygun başlıklarda aktarmasız bizler için de çok değerli.son dönemde cok fazla talep gören ülkelerin başında geliyor.
sizin yerleşme sureciniz nasil oldu acaba?
bu başlıkta aktarirsaniz cok memnun oluruz -
..derdinizi anlatacak ve karsinizdakini anliyacak kadar ingilizce bilmeniz yeterlidir,,,okul olarakda lise veya yuksek tahsil olabilir,tahsil disinda gecerli bir meslek sahibide olmaniz yeterlidir diye dusunuyorum,wat bir sefer verilir,zannedersem 30 yasini gecmis olmiyacak
-
-
Teşekkürler. İyi bayramlar
Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
-
@sir-altan Gecmis olsun abi, acil sifalar...
-
@sir-altan Bey gecmis olsun. Ic hat ucus kapsaminda 10:15 AM ucak kalkis icin 07:00 AM otel alinis bir hayli erkenmis, oteliniz ile havalimani arasindaki mesafeyi km bilmeksizin yorumladim. Darisi saglikla yaz tatilinize
-
@ATS16, içinde söyledi: Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
@sir-altan Bey gecmis olsun. Ic hat ucus kapsaminda 10:15 AM ucak kalkis icin 07:00 AM otel alinis bir hayli erkenmis, oteliniz ile havalimani arasindaki mesafeyi km bilmeksizin yorumladim. Darisi saglikla yaz tatilinize
..bizde hava yollari her zaman iki saat evvelinde hava alaninda olmalarini ister,bilet alanlara mesaj gonderir..guzel yol ve taksi ile gitsek durum degisik olur,bir cok hava alanlarinda shuttle denen minubusler vardir, alandan sehire sehirden alana yolcu tasirlar,iyi turistik yerlerde cok turist olur,bu minibuslerde otel otel ugrayip yolcu toplayip hava alanina gotururler..
.evet ucak 10,15 de kalkacak 40 dakika evvelinden yolcu almaya baslarlar,benim gitmis oldugum kasaba sehire 60km uzakliktaydi,40 km si cok virajli yol yani fazla surat yapma sansi yok, birde yol calismalari var,bir iki yerde bir banti kapatip gidis gelisi tek bant uzerinden yapiyorlar,yukarda yazmis oldugum gibi 60 km yolu 85 dakikada katettik....
...bir sefer Hawaideydik minibus 3 saat evvel gelip otelden alacakti, yarim saat gec geldi ondan sonra daglara tepelere dogru gitti oyle sapa bir yerden tek kisi alacakmis,bir saat kala hava alaninda olduk,pasaport ve guvenlik kisimlari yolcu dolu bir kac tane pasaport memuru var,sira karinca gibi ilerliyor, valla ucagin kapilari kapanmak uzereyken yetistik, ucagin bulundugu kapida alanin en uzak kosesinde....kendi prensiplerime gore biraz erken gidip hava alaninda beklemek daha iyidir diye dusunurum.
-
Hawai deneyiminize şaşırmadım, ABD’de uçuş öncesi güvenlik kontrolünü yapan Transportation Security Administration (TSA) şahsına münhasır bir kurum yavaslik hususunda. Tabi bunda havalimanını kullanan yolcu sayısı da önemli ancak yine de ekstra yavaş ve eksik personel ile calisiyorlar. Cevabınız için teşekkürler

-
..yaziya australyada bir omur gecti diye baslamistim,6-7 ay sonra 52 inci yilimiza girecegiz,koprulerin altindan cok sular akti ve yillarda su akisi gibi gelip gecti...
turkler ve baska gocmen guruplari iyi dugun yaparlar,salon tutarlasr dans ederler oynarlar filan.
......emeklim olmadan evvel calismis oldugum belediyenin kucuk kucuk degisik muhitlerde salonlari vardi,millet menfaatine ucuz ucuz kiraya verirler dugun, nisan gibi, gunduzleri bazi yaslilar baska yaslilara is ogretirler,dikis nakis,bilgisayar gibi....her binanin kullanilma durumuna gore temizlik gunleri vardi bizde elimizdeki listeyle gidip bu yerleri silip supurup paspas yapip temizlerdik..yine bu salonlarin onunde ve arkasinda kucuk park vardir,kimisinin uzerinde gazibo dedigimiz cardak vardir,cardakda terpesi konik ucgen gibidir.
...bir gun sefim cagirdi hey altan yanina bir iki kisi al o mevkideki salonun gazibosunu iyice temizley, okay boss,ama ne icin temizliyecegiz, efendim belediye reisinin bir yakini evlenecekmis,hmmm eyu salonda degilde bahcede evlenecek gittik gaziboyu bastan asagi temizledik tazyikli su makinesiyle betonlari filan yikadik her sey piril piril oldu......bizim ozilerin diger bir adeti,nornalde nikahlar kilisede filan olur, kimisi papaz onunde evlenmek ister,kimileride istedikleri yerde,ozel nikah memurlari vardir gelirler nikah kiyarlar, burda gazibonun altinda nikah kiyilacakmis,iyi onuda gorduk,gelin damat ve misafir yakinlar gelir kisa bir nikah toreni olur...
.....yine belediyenin 6-7 km uzakta degisik bir yerde parki var yeni muhit suni gol yapmislar kenarlarinda kanepeler birde gazibo,benim sef yine beni ariyor, altan oraya git gaziboyu iyi temizle nikah icin kiralamislar,iste nikah disarda kiyiliyor sonrada belki bir salonda dugun oluyor......
...kac yil evveldi hatirlamiyorum yine bir haftaligina kucuk bir tatil bolgesine gitmistim, sirin bir yer,yolun sonunda golf kulubu ve sahasi var kulubun binasi var,ogle saatleri yuruyus yapiyoruz kulubun onunden kumlara inecegiz,bakiyorum bir suru insan toplanmis,masa sandalye filanda yok,gelin damat var,kumlarin uzerinde nikah kiydirip evleniyorlar...... son gitmis oldugum tatil yerindede park icinde yuruyus yapiyoruz baktim yine bir gurup var,ne sandalye ne masa nikah kiymislar evlenmisler bir kac kisi resim cekiyor,,ingilizlerin mini moke isimli kucuk arabalari vardir cok eskiden yaparlardi,bir tane buraya getirmisler bir kadinda resim cekiyor,damat gelin arabaya oturdular kadina bende arabanin resmini cekebilirmiyim dedim cek tabi dedi, icinde damat gelinde vardi cektim,cok guzel araba nerden buldun bunu dedim,kadin kendim bu arabalari yapiyorum, hemde bu isleri organize ediyorum dedim dedi..
iste boyle acik havada nikah kiymakda ozilere mahsus olmali..
-
..bir kavchafta evvel internet haberinde rast geldim,amerikali meshur sarkici veya RAP CI Kanye west australyaya gelecekmis konser verecek her halde, daha evvel hitler ile ilgili galiba sarki soylemis,o yuzden adama vize vermemisler.
...Agathe kristie sitili,,, victoria eyaletinin kucuk bir kasabasinda 50 yaslarinda bir hatun yasar, kocasi kilise gorevlisi ama bosanmislar,iki yil evvel kadin eski kayinpederini,kayinvalidesini kocasinin kiz kardesini ve kocasini yemege davet ediyor,her hangi bir sebebten kocasi gelemiyor,kadin nerden toplamissa zehirli mantarlar toplayip pisirmis va aileyi zehirlemis 3 kisi oldu, kocasi kurtuldu,kadin efendim mantarlari marketten aldim filan diyor, kimse yutmadi tabi iki yil sonra omur boyu hapse mahkum ettiler.
....sydneyin Baulkham ve castle hill semtleri vardir bir birine bitisik semtler,buralarda yasiyanlarda varlikli insanlardir,1999 yilinda 300 bin dolara buralardan ne alirim diyer bakmistim,ancak tavuk kumesi alabilirmisim,bu bolgede yuksek binalar yok cogu iki katli guzel evler,cok uzun zaman evvelinde yegenimde burdan guzel bir ev almisti, koca havuzu var tenis courtu var......uzun lafin kisasi 10 yil evvel bu bolgeye tren getirdiler yani raylar dosendi istasyonlar yapildi....belediyede bolgeyi buyuk iskana acti,yani istediginiz kadar kat yapabilirsiniz gibi,insaatcilar usustuler,bir tanesi benim yegene geldi daire karsiligi evi verecek adam 100 bin dolarda deposit veriyor,,,,belediye belli bir kat musaadesi veriyor,eyalet hukumeti hayir boyle olmaz diyor,yegenin evinin yakin sokaklarinda apartmanlar yapildi cogu satildi,ne hikmetse o sokaktaki kat musaadesi ,belediye ve eyalet hukumeti arasinda mahkemelik OLdu ...aradan 9 yil gecti bir turlu insaat baslamadi, insaatci yegene gelip kisa zamanda evi bosaltin yakinda yikima basliyacagiz diyor ama hala olan bir sey yok,yegen yillarca CFO YApti durumu iyi multi milyoner,centrtal coast bolgesdinde koca bir ev aldi ve tasindi,ama 9 yildir hala insaatin baslamasini bekliyor bolgede tek odali daireler milyon dolardan basliyor.....
..kendim komsularimla iyi gecinmeye calisirim, gerci hep karsidan karsiya el sallamakla oluyor dogru durust sohbet yok,her halde bizim sokak lanetli diyorum kimse kimseyle konusmuyor..sol tarafimda lubnan kokenli komsu var,bir akrabasi gelir arabasinin poposu benim giris yolumu kapatir yani,bir kac sefer yapti ,galibe ikinci seferde komsuyu gorup, bak arkadasin geliyor arabasini benim araba giris yoluma park ediyor,acil olarak cikmak icap etse problem olur,hemde illegal sen nazikce uyariver dedim.... bir iki hafta evvel pazar aksami ben yuruyuse cikmistim, adamin arkadasi yine gelmis durum busefer daha berbat nerdeyse arabanin arka kapisi benim araba giris yolumda, damat geliyor zar zor iceri giris yapiyor, kizim polisi arayip sikayet ediyor, polis biz karismiyoruz belediyeyi arayin diyor,belediyeyi ariyor nobetci numaralari vardir ranger leri vardir,birisi cikip problem ne diyor anlatiyorlar, tamam o zaman hemen resmini cek bize gonder diyorlar, kizimda resim cekip gonderiyor,bir hafta sonra belediyede mesaj geliyor 300 dolarin uzerinde adama ceza yazmislar,gecenlerde komsum bahcedeydi hepselam verirdi budefa kafasini dondu anladimki kizmis. kalin saglicakla
-
....kullanmis oldugum arabam 2014 yili 4 eylulde yeni olarak trafige cikti,eh ayni gun kaza hasar sigortasi ve ucuncu parti yara bere sigortasi yapildi,trafikden ruhsat alindi,iste boyle her yil 4 eylulde ruhsat yenilemem lazim,once ehliyetli bir mekanige gidip muayene yaptiriyoruz,masraf cikarmazsa 45 dolar ucret aliyorlar,,buna pink slip diyoruz,ondan sonra green slip lazim yani kazada yaralanmalari karsilayacak sigorta ,daha sonra kaza bela carpilma hasar sigortasi,sonunda motor trafikden ruhsat yenileme, ruhsat yenilemede devlet araba vergisi aliyor, benim araba 1895 kiloymus, devletde kilosuna gore vergi aliyormus, emekli oldugum icin ben vergi vermiyorum,ama emekli olmasam arabam icin 579 dolar vergi odemem lazim.
.....gecen yil ucuncu parti yaralanma sigortasi icin 628,25 dolar odemistim, bu defa 733 dolar olmus,kaza sigortasi gecen yil 1447,41 mis yenisi 1658,01 dolar olmus,buda yilda 5000 kilometreden fazla yapmamak sartiyla ,, kilometre serbest olsa daha cok para isteyecekler.. motor trafik vergi almiyor ama plakam ozel onun icin ayri para oduyorum gecen yil 125 dolardi onlarda 4 Dolar zam yapip 129 dolar yapmislar, eh birde muayeneye gidecegiz 45 dolar filanda oyle ilave edersek 2565 dolar araba icin harciyacagiz.....her yil herseylere zam geliyor,hic bir seyler eskisi gibi degil.....kovit mikrobu gitti ama zam furyasi geldi,covitde tam olarak gitmis degil.
kalin saglicakla -
Oglumun yeni okulundaki derslerinden birinde Avustralya'dan ailesi ile birlikte yeni bu yaz buraya tasinmis bir kiz varmis. Aksani cok ilginc ve komik diyor.
-
@MySea, içinde söyledi: Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
Oglumun yeni okulundaki derslerinden birinde Avustralya'dan ailesi ile birlikte yeni bu yaz buraya tasinmis bir kiz varmis. Aksani cok ilginc ve komik diyor.
.aile gocmen guruplarindansa cok degisik aksanlari vardir,ingiliz kokenli ise daha degisik aksan,iskoc,irlanda,kokney degisik aksanlar kukllanirlar, australyanin birde wog aksani vardir,gocmen cocuklari inadina wog aksani kullanirlar,,kimileri water, der,bizimkiler votaaa diye bagirirlar, simdi kelimesi now icin kimileri neyaaa diye bagirirlar, nowra adli bir kasaba var ben bahsederken nowra derim karsimdaki agzima bakar gercegi neara gibi soyliyecekmisiz, evet australya aksani cok degisiktir benim iki erkek torun var ingilizceden baska dil bnilmezler kucugu 13 yasinda o kadar temiz aksani var,cocugu anlamakta yabancilik cekmem, abiside 15 e girmek uzere sesi filan kalilasti degist bir sey soylediyse tekrar ettiririm oda degisik bir aksan kullaniyor anlamakta zorluk cekiyorum
-
-
-
....Kafama kulakligimi taktim,usb mp3 de computere taktim hem muzik dinliyorum hemde bir seyler yazmaya calisiyorum,,, dun ve bu gun hava yagmurlu, 20 yildir ilk defa austos ayinda bu kadar cok yagmur yagmis,yillar geciyor ve ayni zamanda yavas yavas mevsimlerde degisiyor.
...... ulkemizin disinda yasadigimiz ulkede her ne kadar mutlu olsakda bir cok seylere erisebilsekde,mani olamiyacagimiz bir cok durumlar vardir, istesekde istemesekde boyle seylerin onune gecmek zordur....abimin oglu zamaninda ispanyol kokenli bir kiz arkadas buldu sonra evlendiler,daha sonra iki ogullari oldu,cocuklara turk isimleri verilmedi,yari latin yari ingiliz gibi, abim ogluna bak evladim sen turk olmiyan bir kiz ile evlenemezsin diyemedi,deseydide faydasi olmazdi...
....benimde bir tane oglum var oda balkanlardan bir kiz arkadas buldu, sekiz yil arkadaslik yaptiktan sonra 2007 yilinda evlenmeye karar verdiler,bende kendi biraderim gibi kendi ogluma hayir oglum senin turk olmiyan bir kizla evlenmene musaade etmiyorum diyemedim,diyecegim allah mesut etsin evliliginiz uzun mutlu ve hayirli olsun demekti .... bir kac yil sonra arka arkaya iki erkek cocuk sahibi oldular, oglumda cocuklara ingiliz ismi koydu,iste olmaz ya diyemedik,cocuklarin halalari turk, teyze ve dayilari balkanlardan.....
...30 yil evvel bacimizin oglunu getirdik,bir muddet sonra oda vietnam kokenli bir kizla evlendi onunda iki oglu oldu, yegen bizlere cocuklarimin ismi her ne kadar turk diyorsa,gercekte vietnam isimlerine yakin isimler koymus,
..... iki yil evvel obur yegenimin oglunun evlendigini yazmistim bu yegende hukuk okurken ayni okuldan arjantina asilli bir kizla tanisiyor okullar bittikten sonra evlendiler, dugunlerini ispanyada yaptiklari icin maalesef gidemedik, allah mesut etsin deyip dugun hediyelerini dolar olarak sunduk.boylece aileye dort tane yabanci gelin girmis oldu, birde turkiyede kirgiz asilli gelinimiz var......iki yil evvel evlenen abimin torunu bu gunlerde ilk bebeklerini bekliyorlardi, dun sabah abim aradi, gozumuz aydin ben buyuk dede oldum dedi, hayirli ugurlu olsun,bir oglan torun cocugu dunyaya geldi,allah anali babali buyumeyi nasip etsin,,, ehh merak edip biradere ismini ne koymuslar diye sordum, antonia ile basliyan ve 3 gobek adi ve soyadimiz .....bir kac kusak sonra ne oluruz diye dusunuyorum herhalde dunya vatandaslari olurlar.
....kendimin baba tarafi bulgaristan gocmeni ana tarafim karadeniz usagi onlar orda kaynasmislar, bizde australyada bir kac degisik irk ile karistik,benim oglan torun 15 yasina girdi kisa zamanda oda kendine bir girl friend bulur diye dusunuyorum,cocuklarimiza onunla evlenme diyemedik, oglumda kendi cocuklarina bu kizla evlenemezsin diyemiyecegini biliyorum.....abimin ailesi benim ailem birde turkiyeden gelme yegenimin ailesiyle birlikte 26 kisi olduk,turkiyeden getirmis oldugumuz yegen besle kargayi oysun gozunu tabiri oldu, esini ve cocuklarini sokakta gorsem tanimam,
....iste boyle australyada bir omur gecirmeye devam ediyoruz,hayat devam ediyor, kalin saglicakla
-
@sir-altan abi harikasın, tüm yazdıklarını son 3 gündür aralıksız okudum. Hayatının güzel bir yolda ilerlemesini sağlamana hayran kaldım. Size ve eşinize sağlık diliyorum.
-
.....sabah erken saat 5.00 de liverpool takiminin maci vardi,izlemek icin uyandim ve izledim,galatasaray ve liverpool hastasiyim.....daha sonraki isim computere gidip mesaj bakmak, oyle yaptim, uyesi oldugum jet star hava yollari mesaj gondermis,bir suru belli zamanda yani istedikleri tarihler icinde gidilecek yerler listesi yapmis,gelecek sene yine mart ayinda gold coast bolgesine tatile gidecektim,baktim benim destinationda listede.....ucuslar icin tarihler veriyorlar, oh be tam bana gore dedim, bilet tek kisi tek yol 29 dolara yapmislar,hemen takvimi aldim baktim ve belirli gunler icin 7 gunluk gidis donus bileti ayarladim, hatun ve ben gidis donus sadece 116 dolar.normalde 330 dolardan asagi iki kisi gidis donus olmaz,yol 1000 km ye yakin,tesadufun boylesine can kurban denir biletleri aldim paralarini odedim. simdi sadece 6 ay kadar beklemek lazim,bu sene sonuna dogru yine 6 gunluk bir tatil dusunuyorum,kismet tabi, gidecegim yerin deniz kiyisinda olmasina dikkat ediyorum.....guzel havada deniz kenarlarinda yurumek daha zevkli oluyor.
...3-4 yil evvel oglum evini satti ve baska bir muhitten daha iyi ve buyuk bir ev aldi,3-4 ay evveldi torunlari okuldan alip evlerine goturdum,baktim oglum kapida bekliyor,bazen evden calistigi icin cocuklari almak bize dusuyor,,,,, ev biraz bayir arsa uzerine yapilmis,yapan adam on tarafa bir metre yuksekliginde tugla bahce duvari yapmis,ic kisminada hedge denen bitkiden ekmis,oglum kapi onunde duruyor yandada sari kazakli asya kokenli biri elinde sopa gibi bir sey, masallah bitkiler orman gibi olmus, gerci oglum devamli timar ediyor,,,,baktim adam su isleri gorevlisiymis,su saati SIK cali gibi plantlarin icinde gorunmuyor,oglum ugrasti ugrasti bitkileri iteledi kakaladi ve su saatini buldular,adam elektronik sopasiyla gostergeyi okudu, son bes yildir kimse su saatini bulup sayaci okuyamiyormus ,hep tahminen fatura gonderiyorlarmis.
...bir kac hafta evvel polis iki china asilli genc kadini iceriye aldi,bizim turk usulu,orda burda kendi insanlarindan yasli kadinlari bulup aaa senin mucevherlerin lanetli ver okuyalim aaa senin o seyin lanetli, yasli kadinlari kandirip iyi kalite mucevherlerini,kiymetli seylerini alip sahteleriyle degistiriyorlarmis.....demekki dolandiriciligin dini irki yok, sistemler hep ayni. kalin saglicakla...
-
@sir-altan Galatasaray'lı oluşunuza sevindim.
Selam olsun sarı kırmızıya gönül vermiş herkese Galatasaray'ı her nerede yaşıyor ve yaşatıyorsa...''Arjantin’in Patagonya yaylalarından Uzak Doğu’nun yağmur ormanlarına, kuzeyin Eskimoları’ndan safarinin yamyamlarına kadar herkes Galatasaray’ı bilir, tanır ve tutar.” Hıncal Uluç
-
...70 yil evvel gs maclarini radyodan dinlerdik,yani 10 yaslarimdan beri cim bom hastasiyim,turkiyede yasadigim zamanlarda maddi imkan iyi ise maclara giderdim,,,,turkiyede en son olayli fb-gs macina gitmistim su siselerinin havada ucustugu bir derbi maciydi,,,,bir avrupa kupasi macinda 11 yabanci oyuncu olunca bir ara takimdan sogudum,spor spordan cok Para olayina donustu,dunyanin her takiminda bir suru yabanci kokenli oyuncular var..petr....ol milyarderleri avrupanin buyuk takimlarina parayi basiyorlar.kulupleri simartiyorlar.....eskiden internet uzerinden kacak siteler maclari verirlerdi,kesik kesik resimler filan,arada saat farklari oldugu icin gece yarisi kalkip mac izlemeye calisirdim,,,,,,,,simdi mac izleyemesem bile bir gun sonra veya bir kac saat sonra you tube uzerinden kisaca golleri mgosteriyorlar.
-
...yil 2012 newyork.

-
.......1 eylul itibariyle burda resmen ilkbahar mevsimine girdik,soguk ve sicak birbirine karisik ve millet kolayca grip oluyor.
....yine bir eylul pazar gunu 3 buyuk sehirde gocmenleri protesta yuruyusu yapildi, neo-nazi lerin organizesi,artik daha fazla gocmen istemiyorlarmis,adelaide sehrinde neo-nazi liderini iceri aldilar.birileri ortaligi karistirmak icin dugmeye basiyor, south australya eyalet valisi konusmasinda bu eyaletin %2,5 nufusu aborginedir, diger kismida kendim gibi gocmen ailelerin cocuklari veya torunlaridirlar dedi,baska bir eyaletin kadin valiside, siz ne istiyorsunuz burasi zaten yabancilar ulkesi dedi.
.....anti-immigrant protestocularina karsi da karsi gurup yuruyus yapti ama catisma filan olmadi...bazi kullanilmis insanlar hala kendilerini white supremacist olarak goruyorlar...
.....bir kac hafta evvel fairfield denen bolgeye alisverise gittik burda dortbes tane manav var,manav derken sadece meyva ve sebze satmazlar, kuru yiyecekler, yag peynir yogurt,bulgur nohut fasulye, sekerler zeytin cay kahve filan,,, epeydir tahin helvasi yememistim,bir kutu helva aldim uzerinde kucucuk beyaz fiat etiketi var, gozlugumu cikardim aha gozlugun bos kutusunu cebime etmisim. neyse cok yakinimda basortulu bir hatun vardi, helva kutusunu gosterip burda kac para yaziyor dedim, kadin lanta manta bir seyler soyledi, kac para dedim kadin yine ayni seyi soyledi guya fiati soyluyor, bu defa ingilish ingilish dedim,kadin bir daha bakip helvanin fiatini ingilizce soyledi, bu muhitte iraklilar ve suryaniler coktur,herhalde beni kendilerinden biri zannetti.....
iki ay evvel powerball lotto cekilisi 100 milyon jacpot verdi, bondi denen bolge var turistlerin cok geldigi bir bolge bilet burdan satilmis,iki aydirda kimse ben kazandim demedi, eyalet kanununa gore 6 yil para sahibini beklermis...lotto biletini gelip gecici bir turist almis diye dusunuluyor.
......arabami alirken on kisma koruyucu tampon taktirmistim,bir kisminda siyah hard plastik var,uzerinde toyoyata amblemi,aradan epey zaman gecti plastiklerin rengi soldu adeta giriye dondu, bir gun oglum gelmisti --ya baba bande bir kimyasal var ondan bir iki damla surdumu yepyeni gibi yapiyor filan.. iyi getir sur dedim,solitionun grami bir dolar gibi,,,, neysa bir kac hafta sonra geldi kucuk sungere benziyen bir bezi var bir iki damla damlatip,bezi plastige surdu plastik iki parca her biri 50x40 cm olabilir,gercekten bir iki damla ilacla benim plastikler simsiyah ve paril paril oldu,,,,,eh aradan bir kac ay gecti baktim benim tampon plastikleri yine solgun rengine donmusler...internette arastirma yapmistim,bu plastikler boyaniyormus, yani kumas boyasi gibi, ne varki onlari icine alacak koca bir kazan ve kazanin altinda ates olacakmis...kalin saglicakla
-
.bu gun 11 eylul....
sabah haberlerine bakiyordum amerikada charlie dirk isimli aktivis adama suikast duzenleyip oldurmusler......sydneyde iki gundur devamli yagmur yagiyor,benim arka bahce yine havuz gibi oldu,cuma gunu yagmur bitecekmis,dunyanin her yerinde yagmurlar var seller var.
..hayat devam ediyor, bir kac ay evverl bizim gelin yeni araba aldi eskisinide temizleyip satisa koydular,eh satilana kadar ise gidip gelmeye devam etti,gece isden donuyor,yolda onune kanguru cikiyor,on camurluga carpiyor arabaya biraz zarar veriyor,neyse sigorta tamir ettirdi, kangurular genellikle geceleri ortalilkda gorunurler,kucuk yerlerde arazilerde gunduzleri de gorunurler ama sehir gibi yerlerde gunduzleri saklanirlar,.....bir kac gun evvel yine iki kadin biraz ic bolgelerde gece arabalariyla giderken onlerine kanguru cikiyor,kanguru yaralaniyor,arabayi yolun ortasinda birakip kanguruya yardim etmek istiyorlar, bu sira arkadan hizla gelen araba carpip iki kadinida olduruyor.bir nevi kader diyelim..
.australya meclisinde muhalefet tarafi her bakanlik icin bir golge bakan yapar, gorunuse gore aborgine kokenli bir senator hatunde golge bakan yapilmis, gecenlerde gocmenleri protestalari yapildi, bu arada bu bayan senatorde , huklumet hindistan kokenlilere daha cok kucak aciyor aslinda onlari biraz kisitlasinlar filan demis,kadinin politik hayati alt ust oldu.on koltuklardan arka koltuklara cekildi..
..sovereign citizen,,,,yasadikca hala bir seyler ogreniyoruz,, victoria eyaletinin bir tasra kasabasinda bir criminal yasar, sex manyagi filan olmali,karavanda yasar evli coluk cocugu var, iki polis arastirmak icin giderler,adam polislere pusu kurup ikisinide vurup oldurur,,, sovereign citizen diye bir gurup varmis bu adamda onlarin mensubuymus, devlet ve kanun tanimayan vergi vermek istemeyen insanlarmis, polis iki haftadir katili dag bayir ariyor ve ayrica bir milyon dolar reward koydular, daglik ormanlik yerler..
.....australyada deniz kazalari coktur, zamansiz zamanda kucuk teknelerle baliga cikarlar ve bogulurlar, rock balikciligi vardir deniz kenarlarinda kayalar uzerinde balik tutmak gibi ve birden dalga gelir alir goturur balik tutani, birde shark kopek baliklari vardir en tehlikeliside bunlardir her yil bir kac kisiyi gotururler, gecen hafta sydneyin northern plajlarindan birinde 57 yasinda tecrubeli surf cu surf yaparken kopek baligi saldiriyor ve agir yaraliyor bir kac cesur surf cu gidip adami kiyiya getiriyorlar ama is isden gecmis adam hayatini kaybetti, havadan ve denizden kopek bailgini aradilar ama nerde bulunacak.
..kalin saglicakla -
........pasaportumun gecerliliginin bitmesine 5 ay filan kaldi,eger yurt disina cikmak istersek en azindan 6 aylik gecerlilik olmasi lazim.
....bir hafta evvel bende on-line uzerinden forum doldurdum, print yaptim, bu gunde yakinimizdaki postaneye gittim,tabi resim cektirmemiz lazim, gorevli pasaport icin resim cekti,6 taneden asagi olmuyormus,burda pek vesikalik resim lazim olmaz,turkiye ile islerimiz olursa belki olur. eyu dedik 6 tane vesikalik resim icin adam 23 dolarimi aldi, kendi kendime hyw robbery dedim.....resim yapistirilacak bir tane kagit var adam onu aldi eski pasaportuma bakti,okay dedi, cash mi odeyeceksin yoksa karddanmi , kard dedim,kardi kutuya tuttuk sifremi yazip ok tusuna bastim,okay hadi gule gule 2 haftya icinde pasaportun evine gelir dedi,,,,,pasaport icinde 412 australya dolari odedim,turk parasinla karsilastirdim asagi yukari 11,000 tl filan oluyor,turkiyedeki pasaport ucretlerini bilmedigim icin bir sey diyemiyorum,pasaport 10 yillik olacak, bu yasdan sonra pek yurt disina cikacagimi dusunmuyorum ama belli olmaz tabi. belki yeni zellandaya bir daha gidebilirim,meshur queenstown var kis sporlari icin bire bir yer,tabi ben gidersem yaz mevsiminde giderim.... kalin saglicakla.
Benzer Başlıklar
111
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k