Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @beta83 Selamlar, inquiry cevabı otomatik yazılmış bir cevap gibi herkese aynı şekilde yazıyorlar. Sanırım belirli konular için ellerinde bir şablon var, herkese aynını gönderiyorlar, gerçekten de beklemekten başka yapacak bir şey yok

• Selam arkadaşlar, haziran 24te DQ olmuştum, o güne kadar ikametim İstanbuldaydı, şimdi Kocaeliye taşındım ve adresim değişti… adres değişikliği bu aşamada yapmalı mıyım? Evetse nereden ve ne şekilde yapmalıyım?

• Wellcome letter bugun itibari ile geldi arkadaşlar. Bir kaç güne belgeleri tamamlamayı amaçliyoruz. Yükleyeceğimiz dosyalar :

• Ds260 Formu doldurulacak
    • Eşimin geliri iyi durumda joint sponsor a gerek duymayacağiz diye tahmin ediyorum.
    • Eşimin tax returnleri
    • W2 formları
    • Paycheckler
    • Pasaportlar
    • Doğum belgeleri
    • Abd adres bildiren fatura
      -Benim e devletten alacağım nufus kaydı, adli sicil ve askerlik yapıldı belgesi.
      Başka bişey varmı atladığım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 2 mizinde ilk evliliğimiz bu yüzden bosanma falan durumları yok.

• @Burak-0 Öncelikle ücreti ödemelisiniz, bir 5 gün içerisinde, sistem size evrakları yüklemeniz için açacak. Ödeme ancak Amerika menşeli bir kart ile ödeniyor bilginiz olsun. Siz bunları yeterli gördüyseniz yükleyip submit edin, ortalama 10 gün içerisinde iyi veya kötü NVC size dönüş yapıyor, hem mailden hem de sistemden mesaj gönderiyorlar. Herhangi bir şey isterlerse, istedikleri evrakları gönderebilirsiniz, zaten gördüğünüz üzere konsolosluğun randevu veresi yok 😃 rahat ve temkinli olabilirsiniz 🙂

• @beta83 En kısa sürede eşlerimize kavuşmamız dileğiyle 🙏 uzun ve yalnız hissettiren bir süreç...

• @Burak-0 merhaba askerlik belgesi diyince dikkatimi çekti ben askerliği henüz yapmadım bu sorun olur mu?

• @Alternative12 bildiğim kadari ile askerlik belgesini istiyorlar. Eğer yoksa tecilli olduğunu belirten belgeyi yüklemelesiniz diye biliyorum. Bu durumu yaşamış arkadaş varsa onların cevap vermesi daha doğru olur.

• @Seyduna bunları biliyorum ancak yinede tecrübe etmiş arkadaşların eksik var ise yada yükledikleri ve benim yazmadıgım bir dosya varsa belirtmeleri benim işimi kolaylaştırabilir diye sormak istedim 🙂

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar herkese merhaba,
    Eşim ABD vatandaşı. Türkiye’de yaşıyoruz. 2024 Haziran ayında I-130 başvurumuzu USCIS’e ilettik. Bugün yani 24.08.2025 tarihinde dosyamızın NVC’ye iletildiğine dair mail aldık (çok şükür) yani 14 ay sürdü USCIS’te dosyanın incelenmesi ve NVC’ye geçmesi. Şöyle bir durumumuz var ki; dosya USCIS’te iken bebeğimiz oldu. Doğum yaptım. 14.11.24 tarihinde kızımız dünyaya geldi. Yeşilkart sürecinin uzun süreceğini düşünerek (bende turist vizesi de var) kızımıza da turist vizesi aldık (verdiler vallahi😆) fakat ünlü düşünür ChatGpt diyor ki kızınızı eşinizin sürecine dahil edemezsiniz + greencard geldiğinde anne kızını Amerika’ya sokamaz. Henüz çok küçük ve biz ailecek göç etmeyi planlıyoruz. Benzer durum yaşayan varsa veya bu soru başka bir başlığı ilgilendiriyorsa beni yönlendirebilir misiniz?

• @esraozz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Seyduna Ekimde giderim en geç diye düşünüyordum şu an bir hayal olduğunu görebiliyorum. Avukatın söylediğine göre 3-6 ay arası bekleyiş öngörüp konsolosluk yoğunluğuna bağlı olarak 7 aya kadar uzayabilir dedi. Ama onlara asla güvenmiyorum milyon kez hata yaptılar

• adli sicil kaydı

• @verymerrymuffin

I don’t really understand your question. If at least one parent is a U.S. citizen and gives birth to a child abroad, they can generally file for a Consular Report of Birth Abroad (CRBA) at the nearest U.S. embassy or consulate.

• @verymerrymuffin Açıkcası kızınız Bir ABD Vatandaşı babaya sahip. Bu noktada Konsolosluk Doğum belgesi yoluyla ABD Vatandaşlığına uygun olabilir Bunun peşinden gitmenizi tavsiye ederim. Şu aşamada bu daha kritik olucaktır.

Turist vizesi almak vb... süreçlerden kızınızı geçirmek yerine mümkünse hakkı Olan CRBA doğum belgesini alıp Kızınıza doğrudan Bir Amerikan Pasaportu çıkartmanızı tavsiye ediyorum... Allah tekrar analı babalı büyütsün doğarken piyangoyu vurmak böyle olsa gerek ^^

Bol Şanslar Dilerim Tekrardan.

• @verymerrymuffin sürecin zor olan kısmını tamamlamışsınız zaten eğer kızınız doğduğu zaman baba zaten vatandaşsa konsolosluğunun sitesinde gerekli evraklar yazıyo hazırlayıp ına amerikan pasaportunu alabilirsiniz türkiyeden sizde 3-5 ay mülakat bekleyin derim pasapor işlemleri belkide 2-3 ay sürer bol şans

• Herkese merhaba uzun süre sonra bir merhaba demek istedim bekleyiş devam ediyor Eylül ayına girmek üzereyiz ve hala mülakat vermemeleri gerçekten komik bir durum bilemiyorum bu iş başlı başına bir sabır sınavı onu farketmeye başladım Ve benim gibi çokta sabırlı sayılamayacak biri için işkence ile eş değer olabilir sanırım. Bir an önce DQ aşamasında kalanlar için mülakat vermeliler... Ağustos bitti bu ay artık Mülakat dağıtıcaklarına inanmıyorum fakat Eylülün ilk 2 haftasından umudum var en azından mülakat mektuplarını dağıtabilirler. Ve ona göre insanlar hazırlıklarını yapabilir.

Çünkü USCIS aşamasındayken insan farkediyor hakikaten bu süreç bekle bekle bitmiyor Ve USCIS'den bir şekilde paçayı sıyıran insanların Ek olarak Konsoslolukta aylarca bekletilmesi sanırım bundan daha zor. Ben buraya dönüp baktığımda USCIS'in 14-15 ay gibi sürelerde onay verdiğini bildiğim için hiçbir beklentiye girmiyorum ve rahatım ama sanırım bu insanların yaşadığı bilinmemezlik şuanda benim bu bekleyişimden bile daha zor Umarım herkes mülakatını alır...

Bir de yeni başvuran yok mu be yaa konulara bakıyorum da benden daha sonra başvuran bir kişi göremedim biri gelsede şu konunun yeni gelini gibi kaldık benden daha yeni başvuran yok gibi şimdilik hayır sohbetimizi paylaşıcak kimsede yok aşağı yukarı herkes DQ Bana USCIS Stresini paylaşıcak biri lazım hahaha şaka bir yana herkese bol şans diliyorum ben bir selam vermek amacıyla yazmak istedim ek olarak burda bir arkadaşımız bir Discord grubu paylaşmıştı hatırlamıyorum tam ama binlerce kez teşekkür ederim ordan USCIS approvals kısmına bakıp USCIS'in Şuanda aktif olarak hangi ayı incelediğini görebiliyorum şuanda USCIS June 2024'lere bakıyor insanların paylaştığı onaylar genelde onu gösteriyor herkes June 2024 onaylarını paylaşıyor yani bunu takip edebilmem çok güzel mesela burdan anlayabiliyorum şuanda benim başvuru tarihimden 1 yıl öncesine bakıyorlar ve 1 yıl içinde USCIS'in benim dosyama ulaşıcağını az çok kestirebiliyorum. kim paylaştı hatırlamıyorum ama bu iletiyi görüyorsa binlerce kez teşekkürler ^^

• Selam arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce bizden joint sponsor istemişlerdi , şimdi joint sponsor bulduk ve belgeleri yükledik, bizden tekrar randevu almamız gerektiğini söylemişlerdi usatravelsdoc hesabımıza girdiğimizde , tekrar randevu alma kısmı bulunmıyor mevcut dosya için , “başvuruyu kapat ve yeni başvuru başlat kısmı var , hata yapmak istemiyorum , tam olarak ne yapmalıyız bu durumda ?

• @Ronn Merhabalar, bizde de evrak eksikliginden dolayi benzer durum olmustu. Elcilikten eksik belgeyi tedarik ettikten sonra tekrar follow up randevusu almamiz istenmisti. Basvuruyu kapat ve yeni basvuru baslat kismindan bilgilerimizi girip follow up olarak tekrar randevu olusturmustuk. Eger eksik belge oldugu icin follow up randevu alinacaksa her haftanin pazartesi gunleri icin acik randevu gunleri oluyor. Biz 2 hafta sonrasi pazartesi gunu icin randevu tarihi alabilmistik. Elciligin verdigi yonlendirme kagidinda malesef boyle bir bilgilendirme yok ve sistem yeni degistigi icin bu forumda da boyle bir bilgi yoktu be bizde tereddutte kalmistik ama bu sekilde islemimizi halletmistik. Umarim yardimci olur.

• @Houstonian-Life
    Çok teşekkür ederim işte ben de kararsız kaldım başvuruyu kapat yeni başvuru yaparsam dosyam tamemen mi kapanacak diye yapmadım , mevcut aktif dosyamıza bişey olmuyor demi ?

Benzer Başlıklar

• 1177
  • 3116
  • 1589
  • 965
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |