Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sefa238 merhaba, bu detaylı yanıtınızı inceledim ama sanırım bu eski sistemdeki arayüz oldugundan suanda böyle bir düzeltme kısmı göremedim. Bu konuda fikriniz var mı acaba?

• @Muhtaradana merhaba bu yanıtınıza istinaden doğru anladıysam yeni bir DS160 formu doldurursak ücret yanmıyor mu? Çünkü ben de bebeğimiz için waiver işaretlemişim (daha dogrusu o kısmı net olarak seçeneklerde görememiştim)

Umarım doğru anlamışımdır

• @zeynep34 Evet eski sistemde ben de bu şekilde posta yoluyla almıştım, yeni sistem ve 15 ağustostaki değişiklik çok saçma, randevu alıp öne çekmeye çalışın bir an önce, telegram gruplarından gördüğüm devamlı yakın tarihler çıkıyor.

• @sefa238 Az evvel Kasım 2027'den Mayıs 2027'ye çekebildim. Gerçekten canım çok sıkıldı, teşekkür ederim yanıtınız için

• Merhabalar. Foruma yeni üye oldum. iki arkadaş b1-b2 turist vizelerimiz var. benim bir, arkadaşımın 3 çocuğu var. bir acenta ile anlaşarak sürece başlamak istedik. ds160 formlarını doldurdular, parayı dedik, yeni sistemde kullanıcı oluşturdular ve bize bekleyin size mail gelecek, o mail gelince kargoya pasaportları vereceksiniz dediler. 2 ay geçti herhangi bir mail gelmedi. acentanın bizi oyaladığını ve hizmet bedelinin aldıkları için umursamadıkları konuma düştük.

kendimiz biraz durumu araştırdık ama tıkandık. bu forumu bulduk. şuan yeni sistemde oturum açıyoruz, yapılan başvuru var. ama buradan sonra ne yapmamız gerekiyor, bilemedik. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• ABD vize görüşmesiyle ilgili önemli bilgi
    Arkadaşlar, maalesef artık çocuklara da vize retleri verilmeye başlandı. Bugün görüşmedeydim; içeride bulunduğum süre boyunca vize onayı alan kimseyi görmedim. Çocuklar için de ret kararı çıktığını bizzat yaşadık.

Ayrıca şunu da özellikle belirtmek isterim:
    Artık vize yenilemelerde posta yoluyla başvuru imkânı tamamen kaldırılmış. Yani yüz yüze randevu olmadan vize yenilemesi yapılamayacak.

Çocukların ise görüşmeye şahsen gelmesine gerek olmadığı ifade edildi.

Kısacası süreç hem zorlaştırılmış hem de daha katı kurallarla yürütülüyor.

• 15inde iptal olan randevum için hala yeni bir randevu alamadım. çünkü başvuruyu kapatıp yeni başvuruya eski ds160 numarasıyla devam ettim ve tkrr ödeme istedi sistem. yeni ds160 doldursam ödeme çıkmayacak mı karşıma ve neden ayrıca onuda anlamadım. neyse mail attım support ile başlayan mail adresine cevap bekliyorum bakalım . süreçle ilgili kesin bilgisi olan varsa bilgilendirsin lütfen...

• @cem-gulermak, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

15inde iptal olan randevum için hala yeni bir randevu alamadım. çünkü başvuruyu kapatıp yeni başvuruya eski ds160 numarasıyla devam ettim ve tkrr ödeme istedi sistem. yeni ds160 doldursam ödeme çıkmayacak mı karşıma ve neden ayrıca onuda anlamadım. neyse mail attım support ile başlayan mail adresine cevap bekliyorum bakalım . süreçle ilgili kesin bilgisi olan varsa bilgilendirsin lütfen...

Ödemeyi yapalı 1 seneyi geçti mi? Ödemeler artık 1 sene geçerli olacak deniyordu.

Ben de mülakatsız başvuru geri dönünce başvuruyu kapatıp yeni başvuru ile devam ettim fakat sistem ödeme makbuzumu otomatik olarak buldu ve yeni başvuru için ödeme yapmama gerek kalmadı.

ed97a737-1480-4670-9afc-ba175cc115d0-image.png

• @BK84, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@cem-gulermak, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

15inde iptal olan randevum için hala yeni bir randevu alamadım. çünkü başvuruyu kapatıp yeni başvuruya eski ds160 numarasıyla devam ettim ve tkrr ödeme istedi sistem. yeni ds160 doldursam ödeme çıkmayacak mı karşıma ve neden ayrıca onuda anlamadım. neyse mail attım support ile başlayan mail adresine cevap bekliyorum bakalım . süreçle ilgili kesin bilgisi olan varsa bilgilendirsin lütfen...

Ödemeyi yapalı 1 seneyi geçti mi? Ödemeler artık 1 sene geçerli olacak deniyordu.

Ben de mülakatsız başvuru geri dönünce başvuruyu kapatıp yeni başvuru ile devam ettim fakat sistem ödeme makbuzumu otomatik olarak buldu ve yeni başvuru için ödeme yapmama gerek kalmadı.

ed97a737-1480-4670-9afc-ba175cc115d0-image.png

hayır hocam ödemeyi 15.07.2025 de yapmıştım daha 1 ayı yeni geçti, maile de cevap gelmedi henüz beklemedeyim bakalım...

• @BK84 merhaba, bu yanıtınıza istinaden mevcut başvuruma ücret ödemeden yeni bir DS160 formu doldurabiliyor muyuz?

Ben de bebeğim için doldururken alt vize türünde waiverı görmediğim için B1/B2 olarak işaretledim ve 2027 yılına attı randevuyu otomatik olarak. Bilgi verirseniz çok memnun olurum

• @zeynep34 Evet yeni başvuruya başlamadan önce ds-160 doldurup başvuruyu oluştururken ds-160 no sorulan yere yeni noyu girebilirsiniz. Ben eski ds-160 noyu kaldırıp yeni doldurduğumu ekledim.

• Şimdi çıldıracağım 29 Ağustosta belge teslim olan çocuğun randevusunu iptal edip bizi en başa aldıkları yetmiyor gibi şimdi en yakın tarih Ocak 2028 olarak gösteriyor terbiyesizler. Yapacakları iş o kadar saçma işte. Bu arada bu işlemi yaparken sanki yeniden ödeme yapacaksınız gibi hissedebilirsiniz korkmadan ilerleyin kalan bakiye 0 tl olarak görünüyor zaten ileri sekmelerde. Herkese bol sabırlar diliyorum sizde sorun değil iş bilmezlere denk geldik geldiniz sadece. Nisan 2027 açıldı biraz önce çektik

• @Muhtaradana, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Şimdi çıldıracağım 29 Ağustosta belge teslim olan çocuğun randevusunu iptal edip bizi en başa aldıkları yetmiyor gibi şimdi en yakın tarih Ocak 2028 olarak gösteriyor terbiyesizler. Yapacakları iş o kadar saçma işte. Bu arada bu işlemi yaparken sanki yeniden ödeme yapacaksınız gibi hissedebilirsiniz korkmadan ilerleyin kalan bakiye 0 tl olarak görünüyor zaten ileri sekmelerde. Herkese bol sabırlar diliyorum sizde sorun değil iş bilmezlere denk geldik geldiniz sadece. Nisan 2027 açıldı biraz önce çektik

valla hocam çok saol ya ödeme sayfasından ileri gitmiyordum tekrar ödeyecez diye . sayende makbuz onay sayfasına gelip 2027 aralığa randevu aldım. şunun şurasında 2028 e ne kaldıki zaten 😃

• merhaba dün randevumuzu alabildik. sadece cocuk vizesine ihtiyacımız vardı. ocak 2028 verdi. ara ara bakıp öne çekmeye çalışacağız sanırım. işin tuhafı planımız 2026 şubat tatiliydi... ama ödediğimiz 185 dolar ne kadar geçerli diye sistemden bir mesaj gönderdim gelen cevabı aşağıda paylaşıyorum:

Dear Applicant,

Thank you for writing to the U.S. Visa Service Desk.

We understand that you would like to know the number of times MRV fee receipt can be utilized.

In response to your question, please be informed that, applicants may use the same MRV fee receipt the maximum time the system allows to schedule the appointment and if your profile has already been used maximum times to schedule an appointment. The system will not allow you to use it further.

The applicant should arrive at exactly the time of the appointment. There is no provision to wait in and around the Embassy/Consulate area. Kindly follow the link: https://ustraveldocs.com/tr/en/step-5#security-regulations for information regarding security regulations.

We hope this information is helpful to you.

Sincerely,
    U.S. Visa Service Desk.

ara ara bakıp öne çekmeye çalışacağız. başka yöntemler varsa paylaşabilirseniz sevinirim. 2028 ocak öncesi veya sonrası hiç randevu olmaması çok garip geldi...

• @cem-gulermak Merhaba, Ben application''i kapatip yenisini actim fakat onceden odedigim vize ucretini goremiyorum bir turlu baglanmadi yeni applicatina ve yeniden ucret odeme sayfasi cikiyor. Bu Sorunu nasil hallettiniz acaba? Tesekkurler

• @elif8585, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

merhaba dün randevumuzu alabildik. sadece cocuk vizesine ihtiyacımız vardı. ocak 2028 verdi. ara ara bakıp öne çekmeye çalışacağız sanırım. işin tuhafı planımız 2026 şubat tatiliydi... ama ödediğimiz 185 dolar ne kadar geçerli diye sistemden bir mesaj gönderdim gelen cevabı aşağıda paylaşıyorum:

Dear Applicant,

Thank you for writing to the U.S. Visa Service Desk.

We understand that you would like to know the number of times MRV fee receipt can be utilized.

In response to your question, please be informed that, applicants may use the same MRV fee receipt the maximum time the system allows to schedule the appointment and if your profile has already been used maximum times to schedule an appointment. The system will not allow you to use it further.

The applicant should arrive at exactly the time of the appointment. There is no provision to wait in and around the Embassy/Consulate area. Kindly follow the link: https://ustraveldocs.com/tr/en/step-5#security-regulations for information regarding security regulations.

We hope this information is helpful to you.

Sincerely,
    U.S. Visa Service Desk.

ara ara bakıp öne çekmeye çalışacağız. başka yöntemler varsa paylaşabilirseniz sevinirim. 2028 ocak öncesi veya sonrası hiç randevu olmaması çok garip geldi...

dün çok sık randevu değiştirme sayfasını yenileme yaptım o yüzden sistem beni banladı ama süresini belirtmedi. 1 saat falandır sandım ama dün gün boyunca giremedim. sanırım en az 24 saat,chatgpt ye göre 72 saate kadar banlanmış olabilirim. o yüzden p.tesi ye kadar denememeye karar verdim umarım açılır sistemim. aralık 2027 de kaldık çünkü. o yüzden siz siz olun benim gibi klavye başında 1dk aralıklarla F5 yapmayın sayfada 😃

• @handuş, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@cem-gulermak Merhaba, Ben application''i kapatip yenisini actim fakat onceden odedigim vize ucretini goremiyorum bir turlu baglanmadi yeni applicatina ve yeniden ucret odeme sayfasi cikiyor. Bu Sorunu nasil hallettiniz acaba? Tesekkurler

yeniden ödeme çıksa bile ileri gitmekten korkma ödeme yöntemi cash de kalsın bir sonraki sayfada ödenecek tutar 0 olacak ve makbuz teyidi kısmına gelecek ona da devam edince randevu alabileceksiniz...

• tam 24 saat geçtikten sonra erişebildim biraz önce bilginiz olsun siz yinede refresh yapmayın çok 😃

• @cem-gulermak tüm sayfayı yenilemeye gerek yok hocam şehir kutusunu boş seçip tekrar İstanbul yada Ankara seçince yenileniyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |