@onurfenci
1- Yeşil pasaport ile bu tarz bir sorun yaşama ihtimaliniz düşük yapabiliceğiniz en iyi şey Pasaport kontrolünde serin olmaktır genel pasaport kontrolündeki memurlar davranışlarınızdan ve şekillerinizden bile şüphelenip sizi sorguya alabiliyorlar ben ilk yurt dışı gezimi 19 Yaşımda Güney koreye yapmıştım ve ilk gezimde çok öz güvenli olmama rağmen sorguya alındım bende travma olarak kaldı artık bugün öyle bir durumdayım ki hangi ülkenin pasaport kontrolüne girsem sebepsiz yere titriyorum deport olucağım diye o yüzden kasmamalısınız
2 - Dönüş biletinizi Türkiye'ye almanızı tavsiye ederim evet italya gibi güzel fikirler hoş olabilir fakat Memurlar bunu iyi görmüyebiliyorlar onlar işleri basit tutmayı seviyorlar Burdan girdi ve doğrudan evine gidicek demek onlar için daha iyi bir referans olucaktır bu noktada riske atmamak için macera aramdan doğrudan Türkiye dönüşlü bir bilet göstermek en doğrusu zaten içeride planlarınız değişirse alındıktan sonra istediğinizi yapabilirsiniz fakat giriş aşamasında bu önemli.
3 - Bu detay aslında dürüst ve güzel bir detay ama bunun makamlar tarafından nasıl karşılanıcağından pek emin değilim ben olsaydım doğrudan turistmişim gibi otel rezervasyonu uçak biletlerini ayarlayıp yeşil pasaportumla giriş yapardım bunun hakkında net sorun olurdu olmazdı yorumu yapamam bunu yaşamadım ve hiç örneğini bildiğim bir durum değil böyle bir şeyi söylemek nasıl etki yaratır bilemem.
Ama temel olarak şunu bilin ki Yeşil Pasaport ile geçiş yaparken tutulmanız çok çok nadir belki soru bile sormayabilirler Yeşil Pasaportlular genelde daha az sorgulanıyor Avrupa seyahatlerinde Bordo Pasaporta kıyasla o açıdan şanslısınız Vize sürecinizde şimdiden başarılar dilerim.