Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Eşim ülkeye girdikten sadece 1 gün sonra Türkiye’ye dönmüştü. Yaklaşık 1.5 ay sonra dün geri geldi. Ülkeye girişte neden gittiğine dair hiç soru sorulmadı. Yanında 40 binden fazla para vardı, formu Türkiye’de doldurup getirmişti ama bununla ilgili de hiç soru sormadılar, formu verdi ve sorunsuz girdi.

Bir de yanında 5 kutu antibiyotik ve bayağı ilaç vardı, ona da hiç takılmadılar.

• @okokok merhaba. Para formunu nerede.dolsurdu? Havalimaninda mi? Kendisi mi talep etti? Turkiye cikisinda parayi neden goturuyor gibi sorular sormuslar mi?

• @Manushaqe Türkiye’de evde çıktı alıp FinCEN 105 formunu doldurduk. Kimse talep etmedi ama yüklü miktar olduğu için mecburen beyan etmek gerekiyordu.

Türkiye’den çıkarken sadece gözen firması; ilk girişiniz mi diye sormuş, hayır diyince adres sormuşlar. Eşim adresi FinCEN 105 formundan okurken görevli formu isteyip “formdan bakıp adresi yazabilirim isterseniz” demiş. Formdaki adresi oradan yazdılar ama muhtemelen formun ne olduğunu bile bilmiyorlardı 🙂

• ⭐⭐

@okokok gözünüz aydın hocam😊

• @okokok Gözünüz aydın çok sevindim ☺️ yakında görüşmek üzere 🌸

• @okokok anladigim kadariyla bu form Amerika girisinde parayi beyan etmek kullaniliyor. Peki Turkiyeden para cikartmak icin de bu formu ibraz edince sorun cozuluyor mu? Okudugumda kisi basi 0 bin eurodan fazla para cikarilirsa beyan etmek gerekir diye Nladim cunku.

• ⭐⭐⭐⭐

• Paylaştığınız linkte şu ifadeyi okudum:
    "Yolcu beraberinde ülkemizden çıkışı yasak olan nakitler: Göçmenlerin varlıkları, miras, Türkiye’deki gayrimenkul ve gayrimenkule bağlı ayni hakların gelirleri ve satış bedelleri. Bu nakitler sadece bankalar aracılığıyla çıkarılabilir."
    Bu durum bize de uygulanıyor mu? Yani 10 bin Euro’dan fazla para çıkarmak istediğimizde, göçmen olduğumuz için bu yasak mı?
    Ya da evimi veya arabamı sattığımda, bu paranın kaynağı gayrimenkul satış bedeli olduğu için çıkarmak yasak mı? Beyanda bulunmak yeterli değil mi?

• ⭐⭐

@ATS16 bu linkteki TL rakam değişikliğe uğradı yolcu beraberinde 185.000 TL yi yada 10.000 Euro veya eşitini aşan tutarları beyan etmek zorunda.

• ⭐⭐

@zakaria 10.000 Euro yada dengi tutarlar yolcu beraberinde taşınabilecek limitleri belirliyor.
    Göçmenlerin varlıkları miras gayrimenkul ve buna bağlı haklara ilişkin tutarlar sadece banka aracılığıyla mümkün.
    50.000 Euro ve üzeri tüm transferler merkez bankası aracılığıyla ilgili mercilere bildiriliyor ve akıbet sorgusu yapılır.

• Herkese merhaba. Dün akşam giriş yaptım. Hiç öyle dediğiniz gibi arka oda felan olmadı. New york pasaport kontrolündeki memur aldı dosyamı cartttt diye yırttı. Pasaporta damga vurdu alien numberı yazdı damganın altına, tek sorduğu soru dosya üstünde yazılı adresin doğru olup olmadığıydı ve pasaportu geri uzattı. Hatta o kadar hızlı oldu ki bu kadar mı diye sordum? Evet ile uğurladı beni 🙂

• @Manushaqe ssn iniz ülkeye giriş yaptıktan ne kadar süre sonra geldi

• @basakbasak tam 7 gun sonra geldi

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• @Özberk ssn ne kadar sürede geldi

• @Manushaqe basım sürecini nerden takip ettiniz

• Bu ssn in basılıp yollanmasına ilişkin durum öğrenebileceğimiz bir site var mı? Kendi sitelelerinden üyelik açmaya çalıştım, kimlik doğrulama istedi 🙂 myucis de sadece green card ödemesi alındı yazıyor. Öyle oturdum bekliyorum:) hava da sıcak çıkıp yürünmüyor

• @basakbasak hicbir yerde takip edilemiyor. Biz bekledik, hergun posta kutusunu kontrol ettik.

• ⭐⭐

@ozgurs selamlar, bildigim kadarıyla ssn i takip edebileceğiniz bir site bulunmuyor. Giriş yaptıktan sonra, 7-14 gun arasında geliyor. Green card ise, 2-3 ayi buluyor gelmesi.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozgurs

ssn’in basılıp yollanmasına ilişkin durum öğrenebileceğiniz bir site yok ne yazık ki, ABD’ye giriş yapalı henüz 3 iş günü olmuş sizin. SSN’in 7-10 iş günü içerisinde verdiğiniz adrese gelmesi muhtemel, posta kutusunu takip etmeniz yararınıza olacaktır ve USPS informed delivery’e kayıt olarak adrese gelen tüm postaları takip edebilirsiniz.

• Bugün chicago o'hareden giriş yapalı 16 gün oldu ve ssn gelmedi bu durum normalmi sizce, kart sorgulama yerindede sadece ödemeniz alındı yazıyo

Benzer Başlıklar

• 3
  • 9
  • 3
  • 20
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |