Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@zakaria 10.000 Euro yada dengi tutarlar yolcu beraberinde taşınabilecek limitleri belirliyor.
Göçmenlerin varlıkları miras gayrimenkul ve buna bağlı haklara ilişkin tutarlar sadece banka aracılığıyla mümkün.
50.000 Euro ve üzeri tüm transferler merkez bankası aracılığıyla ilgili mercilere bildiriliyor ve akıbet sorgusu yapılır. -
Herkese merhaba. Dün akşam giriş yaptım. Hiç öyle dediğiniz gibi arka oda felan olmadı. New york pasaport kontrolündeki memur aldı dosyamı cartttt diye yırttı. Pasaporta damga vurdu alien numberı yazdı damganın altına, tek sorduğu soru dosya üstünde yazılı adresin doğru olup olmadığıydı ve pasaportu geri uzattı. Hatta o kadar hızlı oldu ki bu kadar mı diye sordum? Evet ile uğurladı beni :)
-
@Manushaqe ssn iniz ülkeye giriş yaptıktan ne kadar süre sonra geldi
-
@basakbasak tam 7 gun sonra geldi
-
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
@Özberk ssn ne kadar sürede geldi
-
@Manushaqe basım sürecini nerden takip ettiniz
-
Bu ssn in basılıp yollanmasına ilişkin durum öğrenebileceğimiz bir site var mı? Kendi sitelelerinden üyelik açmaya çalıştım, kimlik doğrulama istedi :) myucis de sadece green card ödemesi alındı yazıyor. Öyle oturdum bekliyorum:) hava da sıcak çıkıp yürünmüyor
-
@basakbasak hicbir yerde takip edilemiyor. Biz bekledik, hergun posta kutusunu kontrol ettik.
-
@ozgurs selamlar, bildigim kadarıyla ssn i takip edebileceğiniz bir site bulunmuyor. Giriş yaptıktan sonra, 7-14 gun arasında geliyor. Green card ise, 2-3 ayi buluyor gelmesi.
-
ssn’in basılıp yollanmasına ilişkin durum öğrenebileceğiniz bir site yok ne yazık ki, ABD’ye giriş yapalı henüz 3 iş günü olmuş sizin. SSN’in 7-10 iş günü içerisinde verdiğiniz adrese gelmesi muhtemel, posta kutusunu takip etmeniz yararınıza olacaktır ve USPS informed delivery’e kayıt olarak adrese gelen tüm postaları takip edebilirsiniz.
-
Bugün chicago o'hareden giriş yapalı 16 gün oldu ve ssn gelmedi bu durum normalmi sizce, kart sorgulama yerindede sadece ödemeniz alındı yazıyo
-
@e-krkrt
Öncelikle hoşgeldiniz Chicago’ya.
Son zamanlardaki sıkı göçmenlik işlemleri/kontrolleri nedeniyle SSN kartlarının gönderimlerinde gecikmeler olduğu aktarıldı bazı talihlilerin deneyimlerinde. Siz ülkeye giriş yapalı 12 iş günü olmuş, önümüzdeki hafta içerisinde de gelmez ise SSN size en yakın SSA ofisine giderek (randevusuz/randevulu) sorgulamanız yararınıza olabilir. Permanent resident için 90 güne kadar beklemeniz gerekiyor, gelmez ise kayıt açtırabilirsiniz. Bol şans!
-
@ATS16 Usps sitesinden denedim ama ne yazık ki adresim informed Delivery için uygun değilmiş. Korkum ilk giriş sürecim çok hızlı oldu ve bir aksilik olup olmadığından emin olmak :) yoksa nerde kaldı bu kart modunda değilim henüz:)
Bu arada girişe odaklandığım için çıkışı yazmayı unutmuşum. Sınır polisi arkadaş çıkış harcı ödemem gerektiği konusunda ısrar etti henüz green cardın gelmemişte bilmem neymiş diye konuştu durdu. Bende anlattım durumu arkadaşa ama klasik yassah kardeşim cevabını aldım. Ben de son kez öpülmeme konusunda ısrarcı olunca en baştaki idare kabinine yolladı, şansa ben en sondaki kapıdaydım o yürüyüş o kadar uzun geldiki anlatamam. Neyse ordaki memura anlattım durumu, bakın bu turist vizesi değil, memur arkadaş ısrarla anlamak istemiyor. Polis memuru bir pasaporta baktı bir bana, sonra döndü uçak biletime görüldü damgası vurdu ama sırf uğraşmamak için :) tekrar o memurun yanına gitmem gerektiğini söyledi, tekrar geri yürüdüm en baştan taa en sona, memur kendinden emin bir şekilde ödedin mi harcı diye sordu:) bileti gösterip geçtim. Başına gelen olursa diye yazayım dedim, uğraşmamak için ödeyebilirsiniz de tabi size kalmış.
-
@ozgurs merak ediyorsaniz SSA ofisine gidip sorabilirsiniz. Biz de garantiye almak icin giristen 2 gun sonra gidip sormustuk. Orda da adresimize gelecegini basvuruya getek olmadigini soylemislerdi.
-
@onuru cumartesi günü 3 hafta olacak ülkeye giriş yapalı hala gelmedi çok can sıkıcı bir durum
-
@basakbasak selamlar, ssa ofisine gidip sorabilirsiniz ama son zamanlarda biraz zorluk cikartiyolar malesef. Yinede sansinizi deneyebilirsiniz.
-
Bilgi vermek açısından:) Ssn bugün(10.gün) geldi.
-
@onuru teşekkürler yanıt için ,ilginç bir şekilde bugün yine heyecanla posta kutusuna bakmaya gittiğimde green cardımın gelmiş olduğunu gördüm ülkeyr girişimin 20.günü ,pazartesi de bekleyip sonrasında bana en yakın ssa ofisine gidip şansımı deneyeceğim
-
@ozgurs gözünüz aydın ☺️
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba. 4 Eylulde Dulles havalimanindan ilk girisimi yapacagim. Bununla alakali bir kac sorum olacakti.
-
Forumda duty freeden alisveris yapmakla alakali Thy nin 2019'da yayinladigi bir kural oldugunu gordum. Ben Thy ile direkt ucacagim. Duty freeden sivi bir sey almak problem yaratir mi ulkeleye ilk giriste?
-
Mulakata Italya'da girdim. Saglik kontrolleri sirasinda tek bir asimin eksik oldugunu ve ellerinde olmadigini, istersem Turkiyede olabilecegimi de soylediler. Ben de Turkiye'de asiyi oldum, saglik ocagindan imzali ve muhurlu bir kagit aldim bunu olduguma dair, sonra da ingilizceye cevirttim. Bu yeterli mi, yoksa noter onayi alip apostil yaptirmali miyim? Giriste bu konuda nasil bir surec izleniyor maalesef anlayamadim.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum