Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• ⭐⭐

@birgi merhaba,
    1- evet çocuğunuz sizinle birlikte girebilir.
    2-sizin yerinizde olsam yapacağım yöntem mevcut randevumu kaybetmemek adına bebeğe hemen pasaport çıkartır sistemdeki en erken tarihe randevu alırdım ve kendi mülakatıma eklenmesi için randevu günü evrak kontrolü yapan memura rica ederdim ve hep beraber tek grup olarak mülakata katılırdım.

• Arkadaslar merhaba, arkadasim icin ds160 dolduruyorum da, basvuruyu Podgorica yapiyorum.

Merak attigim formda bir soru var: "Mailing Address Is your Mailing Address the same as your Home Address? "

Buraya hayir diyerek randevu tarihinde kalacagi adres mi yazmam gerek ? Pasaportun gonderilecegi adres yani ? Tesekkurler.

• Herkese merhabalar yeni aistemden aileme başvuru yapmaya çalışıyorum ancak ödeme kısmında zorlandım bilgisi olan var mı şöyle oldu garantidekiler hiç bir şeyi yapamadıkları için eski ödeme numaram süresi doldu yeni den yeni numara aldık bu seferde garanti bankasında ki kız yeni numara çıkmıyor eskisi çıkıyor deyip paryı eski numaraya yatırdı hal böyle olunca ben şu an ödeme yapmamış gibi olsum ve param da gitti. Karşımda muhattap kimseyi bulamıyorum ne yapmam gerekiyor bu durumu yaşayan yardım edebilecek biri var mı?

• Merhaba arkadaşlar. Eski başvuru sisteminde annem ve babam için turist vizesi başvurusu yapmıştım yeni sistemede giriş yaptım fakat sadece annemin mülakat tarihi ve diğer bilgilerini görebiliyorum, babamın mülakat tarihi ve diğer bilgileri yeni sistemde yok bunu nasıl halledebilirim mülakatlarına 2 hafta kaldı

• @ahmetemre dependent olarak tek bir randevu altında görünüyor olabilir mi acaba?

• Arkadaslar merhaba, captcha yani giristeki guvenlik kodunda sorun yasayan var mi ? 2 gundur her giriste dakikalarca ugrasiyorum. Ekran video kaydi da aldim alta paylasiyorum. Kodu dogru yaziyorum, buyuk-kucuk harfine, ingilizce karakterlere dikkat ediyorum ama hatali diyor, isin ilginci birkac dk denedikten sonra kabul ediyor. Mesela altta paylastigim videoda 6.dk ya dogru kabul etti. 6dk boyunca hatali diyor ki 2 gundur boyle. Sizde boyle bir durum var mi ?

video

• @hDundar

Ben de captchadan sonra sorulara cevap yazıyorum giriş yapamıyorum.
    2.kez aynı cevapları yazınca oluyor. Hiç ilk girişte giremedim. :)

• @ylmzblkc hayır dependent olarak görünmüyor aslında yeni sisteme ilk giriş yaptığımda babasında bilgileri görünüyordu fakat 5 dk sonra baktığımda bilgiler kayboldu yeni ds160 formu doldurma ekranı geldi

• Bu ileti silindi!

• @hDundar farklı tarayıcıdan (Chrome) girerek çözdüm ben. Aynı şekilde oluyordu

• Merhabalar , 5 gün sonra vize görüşmem var Ankara'da ve 1 senedir bugünü bekliyorum. Bütün evraklarım hazır fakat evrakları kontrol ederken baktığımda DS160 formumdaki fotoğrafımın onaylanmadığını gördüm. DS160 onay formumda şuan fotoğrafım yok. Fotoğraf kısmında 'you must bring a 5x5 cm passport like photo to your interview' yazıyor. Sonradan fotoğrafta eklenmiyor bildiğim kadarıyla. Sizce ne yapmam gereklı bir sorun teşkil eder mi bu durum?

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Merhaba arkadaslar, Karadag'da arkadasim ve ailesi randevu aldim. Ama ingilizcemize guvenemiyoruz diyorlar. Basic sorular soruyorlar biliyorum ama. Sormak istedigim turist vize gorusmesine Karadag'da Turkce - Ingilizce bilen tercuman goturebiliyorlar mi ?

• @hDundar Merhabalar, karadağdan vize alma konusunda bilgi verebilir misiniz? Ben de oradan almak istiyorum eşimle birlikte ingilizce seviyem iyi. Anlayıp konuşabilirim. Tek sıkıntı randevu sürecini nasıl karadağdan yapacağım konusunda fikir sahibi değilim. Yardımcı olup bilgi verirseniz çok çok memnun olurum

• Bu ileti silindi!

• @Mehmetyanik Selam hocam, normal DS160 doldurdum ve basvuru yerini Podgorica sectim ve doldurduktan sonra da usvisascheduling.com sitesinden hesap olusturarak tun aile birey bilgilerini ekledim, confirmation number ile ekleniyor. Odemeyi yaptim ve bu ay sonuna randevu aldim. 1 hafta sonraya da randevu alinabiliyor Karadag icin.

• @Muhtaradana

Evet su TC nolu kisi teslim alabilir diye biz yazi verdim ve kimligimi ekledim

• Merhabalar. Benim vizem onaylandı ve geçtiğimiz 12 Ağustos tarihinde "pasaportunuz vize başvurusunda seçtiğiniz teslimat seçeneğiyle size geri gönderilmeye hazır." şeklinde mail aldım. Ben de vizeye başvururken bulunduğum ildeki UPS Kargoyu teslimat adresi olarak seçmiştim. Ancak sonraki her iş gününde bana "pasaportunuzu Ankara'daki şu şu adresten teslim alın" diye hatırlatma maili atıyorlar. Neredeyse 10 iş günü oldu ve pasaportum gelmedi. Acaba bir karışıklık oldu da pasaportum Ankara'da belirttikleri adresten mi alınması gerekiyor. Sorun yok beklerim desem, gönderdikleri mailde aynı zamanda 15 iş günü içerisinde alınması gerekiyor diye belirtmişler. Yakın zamanda bana benzer bir durum yaşayan oldu mu veya sizin pasaportunuz kaç gün sonra geldi?

• Merhabalar, Ankara mi istanbul mu daha erkene randevu veriyor bilgisi olan varmi ? ve Dvlottery deki gibi dosya tasima yapiliyor mu turist vizesinde ? Ds160 ekraninda konsolosluk olarak mesela tiflisi secersek orada mulakata girebilirmiyiz ?

• @Chic-rus fotoğrafı güncel çektirip yanınızda götürüyorsunuz diye biliyorum. Ayrıca hangi evrakları hazırladınız. Annem için hazırlayacağım emin olamıyorum. Teşekkürler

• @Chic-rus fotoğrafı güncel çektirip yanınızda götürüyorsunuz diye biliyorum. Ayrıca hangi evrakları hazırladınız. Annem için hazırlayacağım emin olamıyorum. Teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
  • 11 Oy
    200 İleti
    23k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k