Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Gafur-Göktaş Yazdığınız durumun aynısı bendede mevcut sadece randevunuz iptal edilmiştir maili gelmedi. Sizin randevunuz ne zamandı.

• Merhaba,
    Ben bu ay sonunda Green Card ile ABD’ye giriş yapacağım ve kısmetse Aralık ayında çocuğumuz doğacak. Anne ve babam torunlarını görmek için kısa süreli (1-2 ay) turist vizesi başvurusu yapmayı planlıyor. Durumumuz şöyle:

Annem ve babam 55 yaşın üstünde, ikisi de emekli.
    Annemin üzerine ev ve arsa var.
    Babamın üzerine sadece bir araba var.
    Torunları ve diğer kardeşlerim Türkiye’de kalacak.
    Annemin eski yurtdışı deneyimi var (İtalya, Fransa, Almanya, İsviçre) ama 30 yıl önce, eski pasaportu duruyor.
    Babamın eski pasaportu kayıp, yeni pasaport çıkartacağız.
    Maddi durumları emekli maaşı + biraz birikim.

Aralık’taki doğum için gelmeleri amacıyla en kısa sürede başvurmak istiyoruz. Yada olabilen en kısa sürede tabii.
    Bu şartlarda vize alma şansları sizce nasıl olur? Başvuru stratejisi olarak nelere dikkat etmemizi önerirsiniz?

Teşekkürler şimdiden.

• @hDundar azerbaycan’a gidenler olduğunu biliyorum. Ülkeden ülkeye değişebilir ama email atıp sormak iyi olabilir.

• Soyle bir haber okudum:

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl

Babamin tecrübesi belki biraz fikir verir size, bol şans anne ve babaniza. Annemin daha önceden (2015) alınmış geçerli ABD vizesi mevcuttu, Anneme mulakatsiz olarak yeni vize almıştık hali hazırdaki vizesi geçerliyken ve babamın mülakatı öncesi. Bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelsin 🙏🏻🍀🧿

https://yesilkartforum.com/forum/post/471339

• @kışgüneşi, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Garanti bankası vize ücretini gönderemiyor. Kimseye ulaşamıyorum, ne USTravel Docs, ne de anlaştıkları VF Vize Danışmanlık. Bu sorunu daha önce yaşayanları gördüm bir şikayet sitesinde ancak hiçbir güncelleme girilmemiş. Zaten 3 gün veriyor sistem ödeyebilmen için ama o süre de geçince yeni bir payment reference number veriyor mu bilmiyorum. Bu durum hakkında önerisi olan var mı?

Bu sorunu başka yaşayan varsa çözebildim. USTravelDocs sitesinde Garanti bankasının şubelerinin olduğu bir liste var. Ödeme Konumları kısmında. Sanırım her ilçede bir tane tam yetkili şube var. Şubenin koduyla birlikte (listede yazıyor) internette arattığınızda adresi çıkıyor. Yani asıl bu listedeki şubelerden birine gitmelisiniz, her şubede böyle bir yetki bulunmuyor.

• Merhabalar. Biz 2 sene once red almistik. Ds160 formuna 2 sene once bir aile dostumuzun bilgilerini yazmistik, onun yanina gidecegimizi soylemistik. Simdi tekrar formda tanidiginiz var mi sorusuna hayir dememizde bir sakinca var mi cunku su an rotomiz farkli. Yardimci olursaniz sevinirim

• e-2 vizesinde 21 yaş üstü bekar çocuklar gelebiliyor mu ?

• Merhabalar. Ben eski sistemde vize başvurumu tamamlamıştım randevumu 2026 Temmuza verdi. Yeni sisteme geçiş yaptım ama hiçbir değişiklik yapamıyorum pasaportum değişti onun bilgisini de değiştiremiyorum. Başvurum yandı mı acaba yoksa ds-160 formunda falan bir değişiklik yapmanın bir yolu var mı?

• @İg-Gn Hayir

• Merhaba B2 vizesi için ne zamana randevu veriliyor?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• Merhaba ailem için DS-160 formunu uçak, gidiş-geliş tarihleri ve otel rezervasyonu olmadan doldurduk, akabinde de Ağustos 2027'de randevu aldık. Sonrasında randevuyu Mayıs 2025'e çektik. Birkaç arkadaşımdan aldığım bilgiye göre DS-160 formunu eksik doldurduğunda red alma oranının yüksekdiğini söylediler. Formu tekrar doldur, sonrasında ilgili kurumlara mail at ve DS-160 form numaranı yenisi ile değiştirsinler dediler. Daha önceden bu işlemi yapan var mı?

• vize görüşmesine giderken yanımızda götürmemiz gereken ds160 onay belgesi tam olarak nedir? birde ben vize görüşme tarihmi değiştirdim emaile gelen belge yi mi götürmeliyim

• Eski sistemde randevu tarihinin gelmesine yakın yeniden ds 160 doldurup numarasını sisteme girebiliyorduk fakat yeni sistemde böyle birsey yapılamayacağı söyleniyor, bu durumda ne yapmamız gerekiyor bilen var mi ? Su anki ds160 lari dolduralı 1 seneyi gecti dolayisi ile bilgiler eski ...Tamda bize denk geldi 🙂

• @evrentnrkl bence vize alma şansları yüksek. Geçen hafta kendi mülakatım oldu ve benim gözlemim torununu görmek için vizeye başvuran belli bir yaş üzerindeki herkesin vize aldığıydı. Mutlaka ret verilenler de vardır ama benim şahit olduğum kadarıyla bu konu ile alakalı ret görmedim

• merhaba. Ocak 2024'te B1/B2 vizesine eşimle başvurduğumuzda randevumuzu Ekim 2025'e aldık. Başvurduğumuzda çocuğumuz yoktu fakat şimdi çocuğumuz var. Konuyla alakalı iki sorum olacak;

1- Bebeğimizi başvuruya eklemezsek konsolosluğun içine onunla girebiliyor muyuz? 3 aylık bebek ve bakıma muhtaç/ bırakacak kimsemiz yok. pasaportu vs yok, biz vize görüşmemizi yaparken içeride bizimle kucağımızda durabilir mi? yoksa kapıda bırakacak birisi mi olmalı?

2- bebeğimize pasaport çıkarıp onu da başvuruya eklesek (3 aylık) randevu tarihimiz sıfırlanır mı? yani bizim randevu tarihimiz ilk boşluk olan Kasım 2027 olarak mı belirlenir? yoksa ekim 2025'teki bizim randevumuza mı eklenir kendisi?

• ⭐⭐

@birgi merhaba,
    1- evet çocuğunuz sizinle birlikte girebilir.
    2-sizin yerinizde olsam yapacağım yöntem mevcut randevumu kaybetmemek adına bebeğe hemen pasaport çıkartır sistemdeki en erken tarihe randevu alırdım ve kendi mülakatıma eklenmesi için randevu günü evrak kontrolü yapan memura rica ederdim ve hep beraber tek grup olarak mülakata katılırdım.

• Arkadaslar merhaba, arkadasim icin ds160 dolduruyorum da, basvuruyu Podgorica yapiyorum.

Merak attigim formda bir soru var: "Mailing Address Is your Mailing Address the same as your Home Address? "

Buraya hayir diyerek randevu tarihinde kalacagi adres mi yazmam gerek ? Pasaportun gonderilecegi adres yani ? Tesekkurler.

• Herkese merhabalar yeni aistemden aileme başvuru yapmaya çalışıyorum ancak ödeme kısmında zorlandım bilgisi olan var mı şöyle oldu garantidekiler hiç bir şeyi yapamadıkları için eski ödeme numaram süresi doldu yeni den yeni numara aldık bu seferde garanti bankasında ki kız yeni numara çıkmıyor eskisi çıkıyor deyip paryı eski numaraya yatırdı hal böyle olunca ben şu an ödeme yapmamış gibi olsum ve param da gitti. Karşımda muhattap kimseyi bulamıyorum ne yapmam gerekiyor bu durumu yaşayan yardım edebilecek biri var mı?

• Merhaba arkadaşlar. Eski başvuru sisteminde annem ve babam için turist vizesi başvurusu yapmıştım yeni sistemede giriş yaptım fakat sadece annemin mülakat tarihi ve diğer bilgilerini görebiliyorum, babamın mülakat tarihi ve diğer bilgileri yeni sistemde yok bunu nasıl halledebilirim mülakatlarına 2 hafta kaldı

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |