Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar carsamba gunu hong kong da mulakatim vardi ukraynadan adli sicil kaydi alamadigim icin ap ye kaldim ukrayna dia uygulamasi(E devlet benzeri bir uygulama) uzerinden alamiyorum vergi numarasi istiyor vatandas degilim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Idari islemler bittiydi icin yeni randevu almaya çalışıyorum ama case number böyle bir numara bulunamamistir diyor bu durum başına gelen var mı yada ne yapmamız gerektigi konusunda bilgisi olan var mı?

• @BRKSSS merhaba bende yurt dışı adli sicil belgesinden ap kaldım belgeyi aldım bir kaç gün önce ankaradaki vps globala gittim elden direk teslim ettim randevu filan gerekmiyor green card için

• İnşallah hepiniz de biran önce sorunsuz vizenizi alırsınız AP durumum yurt dışından adli sicil belgesi almamdı rusyadan o sebepten AP ye kalmıştım vekalet yoluyla aldım ankara konsolosluğuna gönderdim sürecim bugün tamamlandı.

• @Talha-Furkan 18.07.2025 Tiflis tekrar evrak istedi bu defa başka kanun maddelerini çevirt gönder dediler. Bu gidişle bütün mevzuatı isteyecekler gibi:)

• @sefa238 Yeni sistem üstünden kaydolup AP durumumu sordum, cevap olarak alttaki cevabı vermişler, kısacası beklemeye devam.

Dear Sir/Madam,

Thank you for writing to the US Visa Services Desk.

We understand that you wish to know your visa application status.

With regard to your concern, we would like to inform you that your visa application is under administrative processing at the embassy/consulate. When additional administrative processing is required, the length of processing time will vary based on the circumstances of each case.

Please note that before inquiring about your visa status, you or your representative must wait from the date of your interview or the submission of supplemental documents, whichever is later. Review times vary due to factors beyond our control. We cannot predict when the visa will be ready, but we are making every effort to complete the processing quickly. Please be patient.

Please be assured that, once the processing is completed or if the embassy needs further information, you will be informed about the same.

Alternatively, please follow the link https://ceac.state.gov/CEAC/ to check the status of your case by selecting "Check my Visa Application Status" under "Non-Immigrant" or "Immigrant."

We hope this answers your query.

Have a nice day!

• 8 temmuzda girdiğim mülakat sonucu güvenlik gerekçesiyle AP bırakıldığım söylendi o günden bu yana 4 kere last case updated oldu ama statüm ilk günkü gibi Ready. Bugün tam 2 hafta olmuş olacak bir mail atmayı düşünüyorum durumla ilgili

• @cagrii merhaba hocam durumunuzu chatgpt açıklayıp mail örneği alıp yazabilirsiniz. 10 Haziran'da girdiğim mülakatım sonucu halen ready görünüyorum. Arka planda birşeyler yapıyorlar iki kez evrak talep ettiler. Umarım süreciniz olumlu sonuçlanır.

• @Talha-Furkan bende eksik evrak vs yok, mülakatta gayet iyi geçti güvenlik sebebiyle ap’ye bıraktığını söyledi. Dün attığım mailde ap sürecinin devam ettiğini ve bu süreci konsolosluğun etkileyemeyeceğini yada kontrol edemeyeceğini yazmış yani top Amerika’da galiba. Bakalım hayırlısı

• Arkadaşlar selam 10 temmuzda mülakatım vardı joint sponsorum yetersiz göründüğü için beyaz kağıt verdi belgede joint sponsor ve pasaport işaretliydi tekrardan gelmenize gerek yok yeni joint sponsor bulup ceac submit edin pasaportu gönderin dedi. Yeni çok daha güçlü bir sponsoru submit ettim ve 21 temmuzda yani pazartesi günü Ankara VFS Globale pasaportumu ve 221(g) belgesini teslim ettim. 4. Gün oldu hala güncelleme yok ceac te. Pasaportun akıbetini takip edebileceğim bir sistem ulaşabileceğim kimsede yok. Sizce ne zamana kadar inceleme yaparlar ve onay alır mıyım? Başka sorun olsa 221(g) işaretli olmaz mıydı?

• Bugün ceac güncelleme oldu ama hala refused yazıyor sabahtan beri. Anormal değil mi

• Bu ileti silindi!

• Bugün eşim Ankara’da L2 vizesi başvurusunda bulundu ve başvuru “Administrative Processing” (AP) sürecine alındı. Herhangi bir eksik evrak durumu yok, sadece başvuru AP olarak işaretlenmiş. Açıkçası buna pek anlam veremedik.

Ben yaklaşık 3 yıldır L1 vizesi ile ABD’de ikamet ediyor ve çalışıyorum. Ne ben ne de eşim herhangi bir güvenlik ihlali ya da yasal bir suça karışmadık. Benim yalnızca bir adet trafik cezam var; şehir içinde hafif bir hız aşımı sonrası şehir dışına çıkarken hız kesmekte geciktiğim için radara yakalanmıştım.

Çalıştığım şirket köklü bir Alman firması ve ABD'deki şubesi yaklaşık 40 yıldır aktif olarak faaliyet gösteriyor. Eşimle olan resmi evliliğimiz ise yaklaşık iki ay önce gerçekleşti. Mevcut L1 vizemin ilk dönemi Aralık 2025’te sona erecek, ancak bu yıl H-1B’ye seçildim ve başvurum şu anda USCIS’te işlemde. Şirket avukatlarımız 1 Ekim’e kadar onay beklediklerini ifade etti.

Merak ettiğimiz konu şu:
    AP süreci ortalama ne kadar sürer? Bu süreç, ileride eşimin H4 vizesine başvurmasını veya almasını olumsuz etkileyebilecek bir gecikmeye neden olabilir mi?

Eşimin aktardığına göre konsoloslukta oldukça yardımsever ve rahatlatıcı bir tutum sergilemişler ve pasaportunu da teslim almışlar. Şu an için olumsuz bir durum olmadığının farkındayız, ancak %100 olumlu bir sonuç da henüz ortada olmadığı için, doğal olarak bir tedirginlik yaşıyoruz. Bu belirsizlik hali, birçok kişinin yaşadığı gibi bizde de rahatsızlık yaratıyor.

Konu hakkında yorum veya bilgilendirme yapabilecek olanlardan görüş almayı çok isterim.
    Umarım bu süreci bekleyen herkes için sonuçlar olumlu olur.

İyi forumlar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emkthengineer öncelikle bu durum için endişe edecek bir şey olmadını bilmelisiniz.
    AP durumu her ne kadar can sıkısı olsa da, bu prosedürün bir parçası.
    bu durum başvuru evraklarının incelenmesi, çoğu zaman NNCP sebebiyle olabilir.

öncelikle konsolosluktan doldurmanız gereken bir DS5535 formu maili aldınız mı ya da size verilen evrakta bu kısım işaretli mi?
    bunu kontrol edip sürekli maillerinizi kontrol edin.
    eğer bu evrağı aldıysanız ya da sizden doldurmanız talep edildiyse eksiksiz şekilde doldurup iletmelisiniz.

ne kadar süreceğ belirsizdir.
    bazen bir günde, bazen aylar, bazen de yıllarca sürebilir ancak; sizin durumunuzda çok uzun süreceğini zannetmiyorum.

bol sabırlı beklemeler.

• @gucarslan Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Henüz bir e-posta almadık ve verilen evrakta herhangi bir form doldurulması gerektiğine dair bir bilgi yer almıyor; yalnızca 'Administrative Processing' kutucuğu işaretlenmiş vaziyette.

• @emkthengineer Mülakatta Sarı kağıt ve AP kutucuğu işaretlenmiş şekilde bana da vermişlerdi, benimde pasaportumu almışlardı, 90 gün sonra pasaportla beraber yine sarı kağıdı ve AP kutucuğunu işaretleyip göndermişlerdi.

• @sefa238 L2 veya H4 icin mi basvurmustunuz?

• @emkthengineer B1/B2 için.

• 7 ağustos da bir güncelleme geldi benim dosyada "Administrative Processing" oldu daha önceden "Refused" olarak duruyordu inşallah bu bir adım olmuş olsun 🙂

• @miyagisan bende de aynısı olmuştu ben mülakatta sponsor yetersizliği yaşamıştım yeni sponsoru ceac e yükledim pasaportu büyükelçiliğe gönderdim 1 hafta sonra refused-> ready-> administrative processing-> issued oldu.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |