Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
-
@bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
Evetten kastiniz sorun olur anlaminda mi? Yani ben COS dosyasini iptal etmedim ama istenilen belgeleri de gondermedim. Bu yaptigim AOS basvurusunu olumsuz etkiler mi? Pazartesi gunu okula gidip COS basvurusunu iptal etmem mi icap eder? Sn @crazycells
Yok, demek istedigim mantikli bir amaciniz olmali. Eger sorduklarinda "canim istedi, o nedenle COS'e basvurdum" derseniz sorun yasayabilirsiniz tabii ki :) Size daha once de dedigim gibi biri gocmen olan, digeri gocmen olmayan amac guduyor. Bu, bir celiskidir ve bu celiskinin neden ortaya ciktigini anlatabilmeniz lazim.
Ben sadece hazirlikli olun diyorum, illaki sorulacak demiyorum.
-
Anladim dediginiz gibi hazirlikli olmam lazim cok tesekkürler sn @crazycells 😊
-
amerika'ya giriş tarihim 31 mayıs 2018. vize expire date ise 4 haziran 2019 @crazycells
-
selamlar, şu anki durumunuzu merak ettim doğrusu, umarım herşey gönlünüzce geliş
miştir :) -
@arkben Merhaba beni soracak olursanız süreç çok uzun sürdüğü için cevabı beklemeden Türkiye'ye geri döndüm. Ben çıktıktan sonra karar mektubu verdiğim adrese gönderilmiş ve red vermişler
-
@redur47 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
@arkben Merhaba beni soracak olursanız süreç çok uzun sürdüğü için cevabı beklemeden Türkiye'ye geri döndüm. Ben çıktıktan sonra karar mektubu verdiğim adrese gönderilmiş ve red vermişler
Gecmis olsun. Neden ciktiniz ve simdi napacaksiniz turist vizeniz iptal mi olucak bu durumda ?
-
@vermaynen Merhaba, J1 vizem vardı. Statü değiştirmeye başvurduktan sonra 10 ay boyunca dosyam halen sonuçlanmadığı için ileride bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla ülkeden çıkış yaptım
-
@redur47 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
@vermaynen Merhaba, J1 vizem vardı. Statü değiştirmeye başvurduktan sonra 10 ay boyunca dosyam halen sonuçlanmadığı için ileride bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla ülkeden çıkış yaptım
Bir kisiden duydugum kadariyla davaniz sonuclanana kadar yasal oluyorsunuz. Ben de ilk duydugumda sasirmistim work and travel ile abd gidip avukat araciyla evlilik , iltica ve dil okulu bu ucunden birine basvuru yapmis sanirim yanlis anlamadiysam ve 2 yil davanin surecegini soylemisler ve bu 2 yilda yasal olarak kalabiliyormus sonrasi ne olur bilemicem.
-
@vermaynen Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
Bir kisiden duydugum kadariyla davaniz sonuclanana kadar yasal oluyorsunuz. Ben de ilk duydugumda sasirmistim work and travel ile abd gidip avukat araciyla evlilik , iltica ve dil okulu bu ucunden birine basvuru yapmis sanirim yanlis anlamadiysam ve 2 yil davanin surecegini soylemisler ve bu 2 yilda yasal olarak kalabiliyormus sonrasi ne olur bilemicem.
Bu tam olarak dogru degil. Eger basvurunuz onaylanirsa aradaki gunler sorun olmuyor ama basvurunuz onaylanmazsa arada gecirdiginiz gunlerin sadece belli bir kismi yasal olarak kabul ediliyor. Ilgili yasalari ve nasil hesaplanacaklarini daha once bu konuya aktarmistik, oradan okuyabilirsiniz.
-
@crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
@vermaynen Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
Bu tam olarak dogru degil. Eger basvurunuz onaylanirsa aradaki gunler sorun olmuyor ama basvurunuz onaylanmazsa arada gecirdiginiz gunlerin sadece belli bir kismi yasal olarak kabul ediliyor. Ilgili yasalari ve nasil hesaplanacaklarini daha once bu konuya aktarmistik, oradan okuyabilirsiniz.
crazycells,
Aciklayici bilgi icin tsekkurler. -
@crazycells Tam olarak bu sebepten ötürü çıkış yaptım Ali Bey tüm süreç boyunca çok yardımcı oldu gerçekten kendisine teşekkürü borç bilirim. Şuan F2A başvurum var inşallah dosyam olumlu sonuçlanırsa onun da tüm aşamalarını ileride diğer arkadaşlara yardımcı olunması amacıyla paylaşacağım
-
@crazycells sizin tavsiyenizi dinledim ve 12 aylık internship programını tamamlamaya karar verdim.zaten waiver ımı aldım.yaklaşık 1 ay kaldı bitirmeme.sanırım şu an change of status yapmak için tam zamanı.bir okul ile anlaştım i-20 gönderecekler.sanırım f-1 ile aynı zamanda turist vizesine de başvurmam gerekecek.yapmam gerekenleri çok kısa bir şekilde özet geçerseniz çok sevinirim.teşekkürler
-
B1/B2 ile Amerika'da bulunurken EB5 için başvurup süreci Amerika'dan takip etmek mümkün olur mu?
-
@crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
Ben COS basvurusu yaptiktan sonra I-94 vize expire date uzerinden 5 ay sonra evlilik yaptim ve I-94 vize expire date uzerinden yaklasik 7 ay sonra GC basvuru dosyami gonderdim. En son COS ile ilgili bi belge eksik oldugu ve bu belgeyi gondermem gerektigine dair bir mail aldim. Ben de GC basvurusu yaptigim icin COS dosyasiyla ilgili hicbir islem yapmamak icin herhangi bir sey gondermedim. Hala her hangi bir cevap almadim. Bir sey yapmam gerekir mi? Ve COS dosyasi olumsuz olursa Amerikada ekstradan kaldigim surec bi sorun olur mu acaba? Tesekkürler..
-
@oguzcansel Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
@crazycells sizin tavsiyenizi dinledim ve 12 aylık internship programını tamamlamaya karar verdim.zaten waiver ımı aldım.yaklaşık 1 ay kaldı bitirmeme.sanırım şu an change of status yapmak için tam zamanı.bir okul ile anlaştım i-20 gönderecekler.sanırım f-1 ile aynı zamanda turist vizesine de başvurmam gerekecek.yapmam gerekenleri çok kısa bir şekilde özet geçerseniz çok sevinirim.teşekkürler
Evet, hem F1'e, hem de B2'ye basvuru yapacaksiniz. F1 surecinde ne kadar kalmayi dusunuyorsaniz, bu surecin tamamini finanse edebileceginizi kesinlikle gostermelisiniz. Simdiden I-539 formunuzu hazirlamaya baslayin, I-20 gelince de basvuruyu gonderirsiniz.
B2'ye yapacaginiz basvuru sadece statunuzu korumak icin yapacaginiz "bridge application" (USCIS, yasalara gore bunun daha dogru olduguna kanaat getirdigi icin, F1'e basvuru yapan herkese bu basvuruyu gerektiriyor)
-
@daydreamer Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
B1/B2 ile Amerika'da bulunurken EB5 için başvurup süreci Amerika'dan takip etmek mümkün olur mu?
Dediginiz teoride mumkun ama pratikte ne kadar mumkun yani basari orani kactir bilmiyorum, cunku gocmen statusune gecmeye calisiyorsunuz, bu durumda B1/B2 statunuz biterse, tekrar uzatabilir misiniz emin degilim.
-
@bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
Ben COS basvurusu yaptiktan sonra I-94 vize expire date uzerinden 5 ay sonra evlilik yaptim ve I-94 vize expire date uzerinden yaklasik 7 ay sonra GC basvuru dosyami gonderdim. En son COS ile ilgili bi belge eksik oldugu ve bu belgeyi gondermem gerektigine dair bir mail aldim. Ben de GC basvurusu yaptigim icin COS dosyasiyla ilgili hicbir islem yapmamak icin herhangi bir sey gondermedim. Hala her hangi bir cevap almadim. Bir sey yapmam gerekir mi? Ve COS dosyasi olumsuz olursa Amerikada ekstradan kaldigim surec bi sorun olur mu acaba? Tesekkürler..
Siz ABD vatandasi ile evlenmistiniz, degil mi?
IR1/CR1 basvurusu yaptiniz, I-485 receipt ulasmadi mi size? -
@crazycells yani sonuç gelene kadar turist statüsünde mi olacağım? I-539 formunu onlıne olarak mı yoksa print ederek mi doldurayım?
-
@oguzcansel Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
@crazycells yani sonuç gelene kadar turist statüsünde mi olacağım? I-539 formunu onlıne olarak mı yoksa print ederek mi doldurayım?
Iki turlu de doldurabilirsiniz.
Tam olarak degil, basvurulariniz onaylanana kadar hem statu sahibi hem de statu disi olacaksiniz, iki arada bir derede yani. Bu konuda daha once basliga bilgi aktarmistik, onceki mesajlarini okumanizi kesinlikle tavsiye ederim, cok fazla bilgi ogrenirsiniz.
-
tamam teşekkürler )
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum