Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• herkese merhaba, sorum saçma olabilir yine de danışmak istiyorum.. I-130 başvurusu için birçok kanıt yükledim sisteme bunlardan birisi de aile cüzdanı. Şöyle ki pdf in ilk sayfası certified translated halini içeriyor, ikinci sayfası ise aile cüzdanının ilk 4 sayfasının tek bir sayfaya basılmış fotokopisi. Bu durum RFE sebebiyet verir mi? sorun olabilecekse eğer sayfaları tek tek scan edip pdf düzenleyeceğim. düşünceleriniz nedir? tşkler.

• @Alternative12 Merhabalar, bence evraklarınızı memurun anlayabileceği şekilde düzenlerseniz, daha iyi olacaktır. Aksi halde memur evraklarınıza bakıp anlamlandıramaz ise tekrar yüklemenizi isteyebilir. Bu şekilde bir risk almak yerine evlilik cüzdanınızın her bir sayfasını(kapak dahil) taratıp tek bir pdf halinde vermenizi öneririm. Ben öyle yapmıştım onayladılar. Ayrıca çok kanıt yüklemenin dosya açısından iyi olduğunu söylüyorlar

• @Alternative12 Ben dolu olan sayfaların hepsini (son sayfa 7 olacak şekilde), ve bu sayfaların noter onaylı çevirisini eklemiştim. Bence bu sayfaların hepsini ekleyin. Elinizde yalnızca 2 sayfanın sertifikalı çevirisi varsa evlilik cüzdanınızdaki son sayfaları da eklemenizi öneririm. "Translation in several languages, including English, is available in the last pages of the booklet." yazıyor Bureau of Consular Affairs sitesinde

• @Seyduna Merhaba, mülakat mektubunla ilgili hâlâ hiçbir haber almadın mı? Sence Türk vatandaşı olmayanların dosyalarıyla, özellikle geçen yıldan kalanlarla mı ilgileniyorlar?

• @Seyduna teşekkür ederim yorumunuz için

• @usernamewastaken yorumunuz için teşekkür ediyorum

• Arkadaşlar merhaba. Dün DQ oldum çok şükür. Ben Almanya Franfurttan yazıyorum. yalnız DQ nun hemen ardına şu mesajı yazmışlar. Case FE Review note: "The income reported as stated on form I-864, I-864A is insufficient to overcome the public charge grounds of inadmissibility for visa issuance. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos and https://www.uscis.gov/i-864p. A consular officer will decide if you meet these requirements at the time of the interview. Note: You, as the sponsor, and any other sponsors household members and joint sponsors, must provide updated or additional evidence for the applicant to present at the time of their interview such as: * Other income * Assets * Proof of current employment Note: You submitted documentation to the National Visa Center through the Consular Electronic Application Center CEAC. You can continue to upload documents to CEAC up until the date of your visa interview. " ne yapmam gereklidir ? naşka sponsor bulma şansım da yok 😞 böyle bir durum yaşayan var mı ?

• @Saleh-Khalousi Merhabalar, benim dosyada bir ilerleme yok ama şuanda başkonsolosluk neye öncelik veriyor onu da bilmiyorum, benim tahminime göre yoğunluğu azaltmaya ve Türk vatandaşı olmayanlarla ilgileniyorlar

• @Seyduna Good Morning, even non Turkish citizens haven’t received Interview letter since 8th of May.

• @SeydunaWhatsApp Image 2025-08-08 at 14.38.54.jpeg Merhabalar. Buraya ilk defa giriş yapıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla 5 mayıs DQ lu arkadaşlar çoktan randevularını aldılar. Biz 13 mayıs DQ muyuz. Geçen günlerde bir inquiry talebi oluşturmuştuk senatör ofisi aracılığıyla. Ancak NVC'nin attığı maili paylaşıyorum sizinle. 2024 ağustos ve öncesi DQ olmuş dosyalara baktıklarını söylediler. Bu teknik olarak mümkün değil çünkü 2025 DQ'lu dosyaların randevularını aldıklarını biliyoruz ancak mail de ortada. Çok endişeliyim. Bu konuda bir fikri olan var mı acaba? Bir anda eski dosyalara dönmüş olabilirler mi?

• @ereneren merhaba aynısı bana gelmişti petitoner geliri yetersiz olduğundan geliyor bu bir sorun değil eğer housoldmemer yüklediyseniz ondan vermiştir ben işimi garantiye aldım joint sponsor da ekledim bu mesajdan sonra ama araştırmalarıma göre bir problem değil bu mesaj

• @beta83 merhaba türk vatandaşı olmayanlar için bence bu nvc tool sayfası zaten türk vatandaşı başvuru daha az yabancı uyruklulara göre

• @rock Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Yani 5 mayıstan sonra ne oldu anlamakta zorlanıyorum. DQ tarihlerimiz arasında 8 gün var sadece ama aradan 90 gün geçti ve hala haber yok

• @beta83 Acaba green card basvurusunu yapali 2 yili dolmak uzere olanlari hizlandirmak icin dq olus siralamasina gore degilde tarihe gore siraliyo olabilirler mi? tamamen salladim suan bilmiyorum ama bildigim kadariyla 2 yilin sonunda hala bi gelisme olmazsa dava acma hakkimiz var mandamus davasi bu olmasin diye gecmise donmus olabilirler mi?

• @ereneren bende de aynısı oldu ilk eşim için yazıyor sandım önemsemedim meğerse joint sponsor içinde geçerliymiş mülakatta 221(g) aldım yeni sponsor yükleyince vizeyi onayladılar

• @seda-2 Olabilir ancak NVC'nin çalışma prensibine göre bu işler sıralamayla olmalı. Eğer sıralamaya göre yapmıyorlarsa büyük bir sıkıntı var ortada. Biz senatör aracılığıyla ulaştık. Ona rağmen düzgün bir cevap vermediler. Expedite isteğimizi de geri çevirdiler otomatik mesajla. 90 gündür hiçbir şekilde haber alamıyoruz.18 ayda haber gelir diye düşünmüştük halbuki...

• @beta83 aslında tam olarak öyle oluyor. benim dönemimde de bu yaşandı. Ankara sadece Türk vatandaşlarına bakmıyor. Orta Doğu ülkelerinin vatandaşlarına da bakıyor. Bizden Mayıs DQ luların IL alması mutlu edici ama bunu benim sürecimde de yaşadık. Bizde teknik olarak mümkün değil dedik ama meğerse Orta Doğu ülkeleri epey geriden geliyormuş 10 ay IL dağıtılmadı Türkiye tarafına. Önce bir sene kadar Orta Doğu ülkelerini eritip Türkiye tarafını 1 sene beklettiler, sonra 1 yıldır bekleyen herkesi 2 ayda interviewa alıp Türkiye tarafını erittiler. Bende en son DQ olanlardandım o ara ben çabuk aldım iki haftada. şuan 10 ay beklersiniz demiyorum ama çok benzerini yaşadık. Ağustos 2024 diyorlarsa şuan Orta Doğu üzerinde çalışıyorlardır

• Merhaba herkese,
    nvc asamasinda vergiler son 3 yil mi isteniyor? Vergi beyannamesi( ,W2 ya da 1099) olatak mi istiyirlar yoksa Irs'den vergiyi transcript olarak mi yuklememiz isteniyor?

• @salimekoken Teşekkür ederim cevabınız için. Mesajınız durumu biraz da olsa anlamamı sağladı. Süreç o kadar belirsiz ki hayatımdaki en basit kararları bile gidecek miyim kalacak mıyım bilmediğim için alamıyorum. Umarım bu sefer söylediğiniz kadar uzun sürmez.

• Eylül diye düşünürken şimdi acaba sene sonuna kadar gider miyiz diye düşünüyoruz. Zaten onaylanma sürecinde çok bekledik, normalde 11-12 ay olan süre bizler için 15-16 ay sürdü en azından bu kısımda biraz daha az bekleseydik keşke. Bildiğiniz ortadoğu vatandaşları var mı arkadaşlar görüşmeye çağrılan bu aralar? Onlara ağırlık verdiklerinden emin miyiz?

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 3
  • 3116
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |