Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
-
Teşekkür ederim kıymetli bilgiler için @crazycells. Ocak ya da Şubat ayında New York'a gitmek için uçak bileti bakıyorum şu sıralar. Forumdaki ilgili başlığın yönlendirmesi ile önerilen siteleri taradığımda farklı hava yollarının aktarmalı seferleri ortalama 1.600 TL, THY'nin direkt seferi ise 1750 TL civarında (gidiş-dönüş) Sizce bu fiyatlar uygun mudur? Yoksa daha uygun fiyatı bulabileceğime inanmalı mıyım?
-
@gül-ağar rica ederim
faydali olmasina sevindim. Ben simdiye kadar dediginiz yolu en ucuz $450 civarinda uctugumu hatirliyorum. O da 1530 TL ediyor su anda, o nedenle dediginiz fiyatlar bence gayet uygun... Cok vakit gecirmeden gidis-donus biletini almanizi tavsiye ederim.
Arama motorlarinin analiz grafikleri fiyatlarin artacagini mi azalacagini mi ongoruyor? -
Sevgili @crazycells analiz grafiklerini yorumlamaya pek hakim olamasam da BAM'daki sitelerin ulaşabildiğim grafiklerinde fiyatlar Şubat ayında Ocak ayına nazaran belirttiğim ortalama fiyatlar üzerinde daha düşük ve aynı seviyede dalgalanmakta.
-
@gül-ağar dogrudur, hatta fiyat bakimindan Subat ayi sanirim uculabilecek en uygun ay, bununla ilgili bir bilgi bulursam paylasirim ben de...
-
@crazycells çok sevinirim

-
Turkiye'den ABD'ye giden kisiler genelde ucak yolculugunun neden direkt ve dosdogru bir sekilde degil de, ucagin kuzeye dogru kavislenerek Ingiltere ve Gronland uzerinden gittigini (ve yolu uzattigini) merak ederler. Oysaki ucak, gidilecek yere en kisa olan mesafeyi secer, fakat dunyanin yuvarlak olmasindan dolayi bu yol 2 boyutlu haritalara aktarirken sanki ucak yolunu uzatiyormus gibi gorunur. Asagidaki sekle bakarsaniz, ucagin ABD'ye gitmek icin en kisa yolu kullandigini daha rahat farkedersiniz...

-
Merhabalar bir sorum olacaktı Şubat ayına İstanbul Paris Paris New York bilet aldım aktarmalı. Bu durum elektronik güvenlik formu esta vs doldurmama gerek varmıdır yada exstra bir form etc ? Tessekurler
-
@erol hayir, ESTA'yi visa waiver programindaki ulkeler dolduruyor, Turkiye o ulkelerden biri degil.
Ucakta verilecek gumruk formunu doldurmaniz yetecek: https://yesilkartforum.com/forum/topic/317/amerika-ya-girişte-uçakta-doldurulan-u-s-customs-and-border-protection-formu
-
@crazycells Tessekur ederim

-
4 Şubat - 14 Şubat tarihleri için (gidiş/dönüş) İstanbul - Boston THY direkt uçuş, 2 yetişkin 1 bebek toplam bilet ücreti 4.500.-TL ödedik..
-
11 Şubat sabah uçağına biletlermizi aldik.Benim arkadaşım bilet acentesinde çalışıyor ondan aldık. Biz üç kişiyiz kızım da 13 yaşında olduğu için yetişkin bileti aldık onun biletini 30000 mil+ vergiler olarak ödedik. 1 kişi 1890 TL ye geldi. Newyork gidis - dönüş direk uçuş
Kedimizi de götürüyoruz. Onun ödemesi alanda yapılacak. Ne kadar bilmiyorum. -
Arkadaşlar 30 nisan ist-houston biletimizi thy'den almış bulunuyoruz.
30 nisan gidiş 30 temmuz dönüş şeklinde 2 kişi 1 çocuk yani 3 tam kişi 5200 TL ödedik.
30 temmuz biletini yaktığımızda vergi iadesi vs biraz daha iade gelecektir.
Kişi Başı 1750 TL ye geldi
kampanya ile ilgileniyorsanız bugün son gün bilginize.
https://www.turkishairlines.com/tr-tr/ucak-bileti/houston-ucak-bileti/#ISTER03012018IAH -
@crazycells facebook grubunda önerince biz de bilgilerimizi yazalım dedik

Biz de THY'den aldık biletleri. 24 Nisan'da New York'a uçuyoruz bir sıkıntı çıkmazsa. Bileti aynı şekilde 1750TL'ye aldık
-
Harika bilgiler, elinize sağlık.
-
Bilet fiyatlarında hangi günlerin daha ucuz olduğunu kontrol etmek için mutlaka https://www.google.com/flights/ sitesine bakınız.
-
Muhtemelen cevap verilmiştir de bulamadım site üzerinde Amerika'ya ikinci girişim olacak aktarmalı bir uçuş buldum klm den yaklaşık 1900lira.Yalnız şöyle bir durum var ben Şikago'ya gidiyorum uçak Detroit uzerinden aktarmali ve bu sure 1,5 saat! Bu sure kontrol icin yeterli mi?
-
@aliarmgn Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti içinde söyledi:
Muhtemelen cevap verilmiştir de bulamadım site üzerinde Amerika'ya ikinci girişim olacak aktarmalı bir uçuş buldum klm den yaklaşık 1900lira.Yalnız şöyle bir durum var ben Şikago'ya gidiyorum uçak Detroit uzerinden aktarmali ve bu sure 1,5 saat! Bu sure kontrol icin yeterli mi?
Sure cok uzun degil; ama Detroit havalimani cok kalabalik olmayacagi icin o nedenle surenin yetecegini dusunuyorum. Bu biraz da sansiniza bagli, eger secondary pasaport kontrolu yapmak isterlerse islemler biraz uzun surebilir.
-
KLM ile Amsterdam aktarmalı uçan arkadaş varsa tecrüblerini paylaşabilir mi? İki çocuk ile gideceğiz.
-
Londra aktarmalı, Austin uçuşlarına bakıyorum da, 24 saat Londra'da bekleme süreleri var. Green cardlı olarak bu süre içerisinde Londra'da havalanı dısına cıkabilir miyiz bilgisi olan var mı acaba?
-
@tissi Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti içinde söyledi:
Londra aktarmalı, Austin uçuşlarına bakıyorum da, 24 saat Londra'da bekleme süreleri var. Green cardlı olarak bu süre içerisinde Londra'da havalanı dısına cıkabilir miyiz bilgisi olan var mı acaba?
Bildigim kadariyla Schengen bolgesi ve Britanya sadece ABD vatandaslarina vizesiz ulkeye giris imkani taniyor, ABD oturumuna sahip olan kisilerin (Green Card sahibi) ulkelere girebilmesi yine vize almasi gerekiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum