Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• Bu ileti silindi!

• Yeni sistemde UPS den adrese teslim veya servis point lerden pasaportunu teslim alabilen oldu mu? Varsa kaç günde ulaşıyor? İstanbul’da yaşıyorum Ankarada Ağustos başında randevum var nasıl ilerlemek gerektiği konusunda yorumlara açığım.

• @dik4gen, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Arkadaşlar bir sorun yaşıyorum. Daha önce bu sorunu yaşayan arkadaşlar var ama vize başvurusunda ne yaptıklarına dair sanırım yorumlarını okuyamadım. 12 yaşında bir kızım var. Reşit olmadığı için onun ds-160 formunu doldururken kendi mail adresimi yazmıştım. Ais üzerinden kendi hesabımla hepimiz için 25 Temmuz tarihine Ankara'dan randevu almıştım. Fakat sistem değiştikten sonra usatraveldocs üzerinden eski hesap ile yeni hesap eşleştirmesini kendim ve eşim için yapabildim. Randevular sorunsuzca gözüküyor. Fakat kızım için yapmaya çalıştığımda sistem asla kabul etmiyor. Defalarca ticket açtım, mailler gönderdim ama cevap alamıyorum. Ben de kızıma farklı bir mail adresi ile hesap oluşturdum. Başvuruya başla seçeneğini doldurdum ama en son onay aşamasında bu bilgiler veri tabanımızda mevcut, lütfen eski hesap ile eşleştirin minvalinde bir uyarı alıyorum. Fakat ben bu işlemi yapamıyorum asla. Sizler bunu nasıl gerçekleştirdiniz? Bu durumda olan bazı arkadaşların yazılarını okudum, onlar da çözüm bulamamıştı. Acaba vize başvurularını nasıl yaptılar? Lütfen bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

Buradan cevap alamamıştım. Benzer durumda olanlar için açıklama yapayım. Hiç sorunsuz şekilde randevuya dahil olduk. Eğer daha önceki sistemden 14 yaşından küçük çocuğu için kendi mail adresini kullanan var ise birleştirme işlemi yapılamıyor. Bana nasıl çözüleceğine dair bir yazı gönderdiler ama asla bahsettikleri gibi birleştirme işlemini yapamadım. En sonunda benim ve eşimin randevusu nasıl olsa gözüküyor deyip cuma randevuya gittim. Önce pasaportları kaydediyorlar, sonra parmak izi alıyorlar ve en sonunda mülakata alıyorlar. Bir kaç basit soru sordular ve verdiler vizeyi. Çocuğun randevusu için hiç bir sorun çıkmadı.

• Bu ileti silindi!

• @unwau 25 Temmuz da vizem basıldı 30 Temmuz da pasaport elime geçti. VFS GLobal premium delivery seçeneğini seçmiştim..

• Arkadaşlar selam, Ankara'dan başvuru yapıp randevu alabilen var mı erken tarihlere vs. çekebilen? 2.5-3 haftadır geç de olsa bir randevu arıyorum ama "hiçbir zaman dilimi mevcut değil" diye hata veriyor devamlı. Artık sıkıntı sistemde mi acaba diyorum şüphelenmeye başladım gerçekten, ödemede falan mı bir sıkıntı var acaba diyorum. Yani bu kadar aramama rağmen geç de olsa 2027 falan bi randevu denk gelmez mi ya bu nedir bıktım gerçekten.

• Arkadaşlar anlayan biri varsa yardımcı olabilir mi lütfen. Ben ve eşim eski sistemde randevumuzu almış ödemeleri yapmış beklerken yeni sisteme geçiş işlemi istendi. Gelen mail ve talimatlar doğrultusunda yeni sisteme kayıt yapmaya çalıştık ancak durum aşağıda anlattığım gibi.
    1-Vize başvurusu Ana sayfasında yer alan menü Başvuruyu kapat ve yeni başvuru başlat sekmesiyle başlıyor. Anladığım kadarıyla randevu onayımız eski sistemden yeni sisteme entegre olamamış.
    2- Başvuruları yönet kısmında eski sistemden yaptığım başvuru görünüyor.
    3-Randevuya devam et dediğimde ise eski sistemde ödeme yapmış olmama rağmen ödeme sayfasında yaptığım ödeme görünmüyor.
    4-Eşim beraber görünmüyor bende onda görünmüyorum.
    5-1 ay önce Support a mail attım ancak dönen olmadı, telefon ile arayıp destek hattıyla 3 kere görüştüm anladığım kadarıyla ekranları yetersiz tam olarak hakim olamıyorlar, mailinizi ilgili birime aktardık dediler. Sistemde 2 mailim birini diğerine aktarıp aktardıklarına çözüldü yazmışlar 🙂
    6-Birde bu başvuruyu kapat dersem mevcut eski aldığım randevumu iptal eder mi?
    Normalde randevum 15 ağustosta vakitte az kaldı strese girdim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

• merhaba VFS GLOBAL PREMIUM DELIVERY ile ev adresimi giremiyorum seçenekler arasında (province yazan) Çanakkale yok ne yapmalıyım

• @senior Merhaba randevuya gittiniz mi veya size bir randevu hatırlatma maili geldi mi acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@uc size ve eşinize yeni hesap açtınız mı?

• @gucarslan evet açtık tabi ki ayrı hesaplarla ikimizde yeni sisteme kayıt oluşturduk, ikimizde de eşleşme olmamış gibi görünüyor. Zaten birbirimizin sisteminde görünmüyoruz. Normalde ikimizinde onaylı randevusu vardı eski sistemden aldık o begeyide. Yeni sisteme girdiğimde Ana ekran Başvuruyu kapat ve yeni başvuru başlat sekmesi ile başlıyor. Dün arkadaşım eşi ve iki çocuğu için kayıt yaptı onların ana ekranında menü randevu onayı sekmesiyle başlıyor. Bunu görünce benim sistemim acaba entegre olmadı mı diye düşündüm. Benim menü sekmemde başvuruları yönet sekmesine tıkladığımda 2024 de yapmış olduğum başvuru görünüyor , onu görünce de entegre olmasa bu görünmez diyorum. Maillere cevap yok , telefon destek support bir gidin randevu günü herhalde alırlar görüşmeye gibi konuşuyor. Kaldık böyle aynı durum başına gelen arkadaşlar varsa lütfen paylaşalım.

• Arkadaşlar merhaba,
    Yenilenen sisteme giriş yaptığımda eski bilgilerim hiç görünmüyordu. Daha sonra, güncel olan yaklasık bir yıldır bekledıgım randevumun iptal edildiğine dair bir e-posta aldım.

Ancak şu an sisteme girdiğimde ne daha önce ödediğim 185 dolarlık vize ücreti, ne de randevum sistemde gözüküyor. Sanki baştan başvuruyormuşum gibi yeni ödeme yapmam isteniyor.

Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?

• Selam arkadaşlar. Annem ve babam Mart'ta mülakatlarını tamamladılar. Belge eksikliğinden dolayı süreçleri tamamlanmadı. Bugün yeni sisteme kayıtlarını açtım. İkisinin de vize türü IR5 normalde, ama yeni sistemde anneme C53, babama B31 yazmışlar saçma bir şekilde. Diğer bilgiler doğru. Bu vize türünün düzeltilmesi için bir şey yapmak gerekiyor mu? Yoksa bu şekilde kalsa da işlemler sorunsuz yürüyor mu?

• @CaliGirl-0 geçmiş olsun. Bende bundan korkuyorum. Annem yalnız gidecek görüşmeye ben yurtdışında yaşıyorum. Hangi belgeleri istiyorlar net bir şey göremedim ben mi atlıyorum nerede yazıyor? Schengen gibi bir evrak listesi var mı?

• @ozgurs merhaba, herhangi bir mail ya da mesaj geldi mi ? Ben de premium delivery seçeneğini işaretleyip ödemesini de yaptım, 3 gün oldu ama ne bir mail ne bir sms geldi hala beklemedeyim

• @mervekayo, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@ozgurs merhaba, herhangi bir mail ya da mesaj geldi mi ? Ben de premium delivery seçeneğini işaretleyip ödemesini de yaptım, 3 gün oldu ama ne bir mail ne bir sms geldi hala beklemedeyim

Ceac sitesinde sabah issued olduğu günün gece yarısı mail geldi, UPS e verildi takip no şudur diye, Cuma günüydü. Kargoya salı öğleden sonra verdiler.

• @ozgurs anladım teşekkür ederim, peki kargo ödemesini mülakattan önce mi yapmıştınız ? Ben mülakattan sonra yaptım acaba ondan gecikmiş olabilir mi diye merak ettim

• VFS global premium ile pasaportumun eve gelmesi için mülakatımdan sonra başvurdum ödemesini yaptım 3 gün oldu ne bir mail ne bir sms gönderdiler, sadece your transaction has been completed yazan bir sayfa çıktı. Aynı sorunu yaşayan oldu mu? Pasaportunuzun elinize ulaşması ne kadar sürdü ?

• @mervekayo, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

VFS global premium ile pasaportumun eve gelmesi için mülakatımdan sonra başvurdum ödemesini yaptım 3 gün oldu ne bir mail ne bir sms gönderdiler, sadece your transaction has been completed yazan bir sayfa çıktı. Aynı sorunu yaşayan oldu mu? Pasaportunuzun elinize ulaşması ne kadar sürdü ?

arkadaşımda sizinle birebir aynı durumda, kabak gibi bekliyor başka yapabileceği birşey de yok.

Benzer Başlıklar

• 22
  • 13
  • 93
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |