Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ayvalik10 merhaba, bu konuda bir düzeltme yapmak isterim.

Sadece yatarak tedavi diye belirttiğiniz ürünün içerisinde ayakta tedavi de bulunuyor. Türkiye'deki seyahat sağlık sigortaları hem yatarak hem de ayakta tedavileri, tıbbi nakli ve cenaze naklini minimum 30.000 Euro limit dahilinde kapsamaktadır(bu zorunlu), bunun dışında eklenecek başka teminatlar ile bu paketler genişletebilir fakat daraltılamaz.

Genel olarak sektörde yurt dışı seyahat sağlık sigortaları ile ilgili zorunlu teminatları içeren ve daha uygun fiyatlı "Dar Kapsamlı" paket veya bu paket içeriğine eklenen bagaj kaybı, hasar görmesi, rötar, gecikmeli bagaj vb. ek teminatların eklendiği "Geniş Kapsamlı" fiyatı biraz daha pahalı paketler bulunmaktadır.

Eğitim amaçlı yurt dışına giden öğrenciler, akademisyenler için ise yurt dışında 90 günden sonra Türkiye'ye dönme zorunluluğu olmayan ve kapsamı devam eden "Eğitim Seyahat Sağlık" sigorta paketleri de bulunmaktadır.

• @basakbasak green card ile gidiyorsanız zorunlu değil fakat sigortasız kalmamak adına yaptırabilirsiniz. seyahat poliçeniz sadece 90 gün geçerli olur, olası bir hasar durumunda yaptırdığınız poliçe türüne göre seyahat amaçlı turistik veya iş gezilerinizi kapsam altına alır. Şirket sizin daimi ikamet nedeniyle orada olduğunuzu bilirse 90 kapsam süresi olduğu halde, düşük ihtimalde olsa hasarınızı karşılamayabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

Soruma en yakın başlık bu olduğu için buraya yazıyorum, yeni başlık açmak istemedim.
    Buradaki özel sağlık sigortamızda Yurtdışı Yatışlı Tedavi Teminatı ve Yurtdışı Hava Ambulansı teminat miktarı var. Bu teminat miktarları, abd ye yerleştiğimizde Allah korusun yatışlı durumlar olursa işimize yarayacak birşey midir, yani turistik olarak değil de oturumla gitmemiz durumu bir fark oluşturur mu? Sonuçta devam ettireceğiz özel sağlık sigortalarımızı. Pazartesi sigortanın çağrı merkezini arayacağım ancak her zaman sağlıklı cevaplar alamıyoruz malum, o yüzden buradan da bilen bir arkadaşımız varsa bilgisini paylaşmasını rica ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası

Soruma en yakın başlık bu olduğu için buraya yazıyorum, yeni başlık açmak istemedim.
    Buradaki özel sağlık sigortamızda Yurtdışı Yatışlı Tedavi Teminatı ve Yurtdışı Hava Ambulansı teminat miktarı var. Bu teminat miktarları, abd ye yerleştiğimizde Allah korusun yatışlı durumlar olursa işimize yarayacak birşey midir, yani turistik olarak değil de oturumla gitmemiz durumu bir fark oluşturur mu? Sonuçta devam ettireceğiz özel sağlık sigortalarımızı. Pazartesi sigortanın çağrı merkezini arayacağım ancak her zaman sağlıklı cevaplar alamıyoruz malum, o yüzden buradan da bilen bir arkadaşımız varsa bilgisini paylaşmasını rica ediyorum.

Yurt dışı tedavi giderleri için TR de ikamet etme koşulu aranmakta. Bir poliçe döneminde, yurt dışında kesintisiz 120 günden daha fazla süre ikamet edildiğinin tespiti durumunda sigorta geçersiz hale gelecektir.
    Biz de aynı şeyi düşünmüş ve peşinat ödemiştik. Poliçeyi çok dikkatlice okuyup durumu farkedince iptal ettik.
    Yani turist olarak gidenlere uygun, göç edenlere uygun değil maalesef.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası

@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.

İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
    Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |