Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@yusuf-beyazkaya bizim için ilk bülteni ağustos ayının 8inden sonra beklemeye başlayabiliriz, her ay ortalama 8i ile 15i arası diledikleri bir gün yayınlarlar bülteni.

• @zakaria Tabii, paylaşırım. iyi dileğiniz için teşekkürler.

• @koray2831 HK için yorum yapamam ama BNK konusunda kaba taslak hesaplama yapınca sanki VNN ile kafa kafaya yaklaşıyor gibi. Geçen kış 1 hafta İspanya seyahatinde 120bin TL civarı harcama yaptım. Asla lüks yerlerde yemek yemedim, taksiye binmedim vb. Genelde metro ve yaya olarak gezdim ve yerel sokak lezzetleri deneyimleme peşindeydim. Ancak bu durumda bile ortalama bir öğün 2 kişi 50 euro, bazen biraz daha yüksek tutarlarda para ödemek zorunda kaldık. Bunu bir hafta için 3 öğünden hesapladığınızda, üzerine de tur ve vize ücretlerini eklediğinizde kur hesabı da yaparsanız BNK uçak ve konaklama masraflarına denk geliyor, belki de geçiyor. BNK da yeme ucuz, kur bizimle kafa kafaya üzerine birinde 1 haftada harcayacağım parayı diğerinde 1 aya yakın zamanda harcarken fazla fazla ve rahat rahat tatil yapabilme imkanı da var. Geçmiş Dv Chartlara baktığımda da (kendi cn için konuşursam) BNK da vizeler tarih olarak VNN den daha önce verilmiş hep.

Ha VNN süreç olarak çok daha kolay ve hızlı mı? Evet.

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2831

Talihli arzu ederse bugün Viyana’ya dosyasını taşıyabilir ve eş zamanlı Schengen vize almak için gerekli aksiyonu alabilir. En iyi ihtimal ile düşünecek olursak talihli en erken mülakatı 1 Ekim 2025 tarihine alsa bile Schengen vize sürecini yönetebileceği önünde 63 günü var bugün itibariyle (talihlinin kendi sorumluluğunda tahmini mülakat tarihi alabileceği periyodu kapsayan Schengen vizesini nasıl alabileceğini araştırmak bu konu başlığından bağımsız-Schengen geçmişi var mı yok mu bilmiyoruz).

Buna ilave olarak talihli Schengen vize sürecinde olası gecikme yaşaması halinde, Viyana konsolosluk ile irtibata geçerek mülakatının ileri bir tarihe ertelenmesini talep edebilir, VNN konsolosluk bu konularda destek oldu geçmiş yıl deneyimlerinde.

Yine farklı bir senaryoda talihli profili nedeniyle schengen başvurusundan olası bir red alması ve AB ülkelerindeki konsolosluklardan mülakat alabilme ihtimali ortadan kalkarsa dosyasını Viyana’dan Bangkok veya Hong Kong konsolosluklara taşıyabilir konsolosluk ile irtibata geçerek ve vizesine kavuşabilir.

Bu nedenle “bekleyin” gibi kesin dille yapılan yönlendirmelerden kaçınmak gerekiyor süreçte, Ankara’nın durumu belli. Ülkemizin gündem sorunu olan niyet okumaktansa empati yaparak talihlilerin farklı alternatifleri de düşünmesini sağlayarak - doğru yönlendirmeler ile maksimum talihlinin en az stres yaşayarak süreçlerini mutlu bitirmesi, bir sonraki aşamaya geçmesi tek gaye. Bol şans ve iyi forumlar 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan

Bahsi geçen ameliyatlara (ciddi veya bulaşıcı bir hastalık şüphesi ile ameliyat olmadığınız belli) ait epikriz raporlarını bulamamanız herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir, olası sağlık kontrolünde geçmiş ameliyatlarınızı sözlü beyan edebilirsiniz.

• @ATS16 teşekkürler. Alamamış olursak mecbur sözlü beyan edeceğiz.

• @elbruz Valla 2 kişi 2.000 euro gibi bir masrafa cıkarız diye dusunuyorum(ucak+otel+transferler)

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan

Türkiye’de aynı uzmanlık alanındaki başka bir hekime hastalık/operasyon hikayenizi anlatarak kendisinden İngilizce durumunuzu özetleyen bir üst yazı alarak yanınızda götürmek sağlık muayenesinde işinizi görecektir. Dünyanın neresinde olursa olsun göçmen vize sağlık muayenesinde kontrol edilen ana husus talihlinin ABD toplum sağlığını tehdit eder herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığıdır veya psikolojik sorunu tespit edilmeye çalışılır. Bol şans!

• @koray2831 bu rakamda tam da bahsettiğim gibi aslında 1 kişinin ortalama 1 aylık BNK deneyimine denk geliyor. Dolayısı ile Schengen stresi ile uğraşmak yerine Asya bacağını deneyimlemek bana daha cazip geliyor açıkçası. Sonunda umarım herkes istediği gibi süreci kolaylıkla geçer ve vizelerini alır. Süreçteki tercihe göre yaşanan deneyimler de yanında pasta kreması anılar biriktirir inşallah

• ⭐⭐

@elbruz şuan İspanya da ağustos ayına yer var, aynı şekilde norveç müsait

• @mesut1905 canım şansım

47d28da6-7f8a-42dc-a927-6eeb3e279e54-resim.png

• ⭐⭐

@elbruz şuan site yoğunluktan kilitli sanırım ama 2 saat öncesinde ben girip baktığımda ağustos hergüne yer vardı. Kısaca aslında zor olsada bir şekilde randevu bulunup schengene başvurulabilir demek istedim. Gördüğüm kadarıyla siz zaten taşımış ve maliyet hesabını yapmışsınız. Şimdiden bol şans diliyorum.

• @mesut1905 açıkçası daha 2 gün önce baktığımda 26 Ağustos'a kadar randevu planlamaları yapıldı, ilerleyen günlerde bu tarih sonrasına bakabilirsiniz uyarısı veriyordu. ama evet maliyet konusunda çok bir avantajı olmuyor, sadece süreç konusunda ciddi bir avantajı var. herkese hayırlı olsun inşallah

• @elbruz Bangkok'a ucak biletleri yaklasik kisi bası 20.000 TL civarindaydı baktigimda hemde 8-9 saat ucus bize gun kaybettirecek....is yerinden o denli uzak kalmamak adına biz Viyana yı tercih ettik...

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Mısır vatandaşı bazı arkadaşlarım, Kahire konsolosluğu aktif ve vize basıyor olmasına rağmen, işlemler yavaş ilerlediği için dosyalarını Amman konsolosluğuna taşıdılar. Amman’da mülakatlarına girip vizelerini aldılar ve kendilerinden oturum izni gibi ek şartlar talep edilmedi.

Ancak bu kolaylığın başvuran kişinin vatandaşlığına göre değişip değişmediğini bilmiyorum. Onlara tanınan bu esnekliğin bizim için de geçerli olur mu? Bu konuda Amman konsolosluğuna e-posta göndermek de sonuç vermiyor gibi görünüyor.

Amman Konsolosluğu 2025 yılında EU kategorisine hiç bakmamış. Siz AS kategorisinde olduğunuz için sizden de oturum istemeyebilir.
    Ancak CEAC dan incelediğime göre, 2025'te Ürdünden 775 kişi kazanmış şu an ready lerle birlikte 377 kişi vizelerini alacak gibi görünüyor. Bu beni düşündürdü ama bunun nedeni belki de bültenin 14.500'de kalması olabilir.
    Hem 2026 süreci başlamadan konsolosluklara e-posta göndermek doğru değil, hem de resmi sitelerinde e-posta adresi olarak sonu ustraveldocs ile biten bir adres vermişler, bu Amman'ın direk e-posta adresi değil. Bu adrese yazmanızı önermem. Ayrıca yazsanız ve cevap alsanız da "sizden oturum istemeyiz, bize taşıyın" diye bir cevap beklemeyin.
    Ya risk alıp Amman'a taşıyacaksınız, ya da biraz daha masraflı ama daha garanti olan taşıdığınız BNK'da bekleyeceksiniz.
    Sizi etkilemek istemem sadece araştırma ve düşüncelerimi belirtmek istedim. Hayırlısı ne ise o olsun.

• merhabalar bir sorum olacaktı

green card a başvuru yaparken adress kısmına e devletteki adresimden biraz farklı yazmışım

e devletimde: blabla mah. atlas sk. c no:6 iç kapı no:9999 yazıyor

başvuruyu kazandığım ekrandaki adresim: blabla mah. atlas sk. gülkent sitesi c blok no:6a

e devlette benim başvuruda yazdığım adresim kadar detay yok sorun olur mu
    bir de e devlette no sadece 6 diye geçiyor ama şu an değişti 6a olarak güncellendiği için öyle yazmıştım sıkıntı olur mu sizce

• Merhaba ben DV2026 talihlisiyim, normalde talihli olmasam J1 vizesi alarak researcher olarak Ocak 2026'da işe başlayacaktım ama şimdi green card çıkınca green card alarak gitmek ve J1 ile başlayıp sonra waive süreçleri ile uğraşmak istemiyorum. Ancak bir an önce işe başlamamı istiyorlar. Numaram DV2026EU62XX. Başvurumu Viyana'ya almayı ve Ocak'ta mülakata girip alabilirsem öyle gitmeyi planlıyorum. Size sorum eğer mülakat olumlu geçerse verilen vize ile ABD'ye gittikten sonra işe alım işlemini ne kadar süre içinde başlatabilirim ve ne kadar süre sonra çalışmaya başlayabilirim? Yaklaşık 2 hafta sonra SSN 2 ay sonra da GC geldiğini okudum forumdan bunların hangisi çalışmam için yeterli ve gereklidir? Ayrıca bir an önce işe başlayabilmem için siz değerli deneyimli forum üyeleri Viyana'dan mülakat randevusu ayarlamamı mı yoksa J1 ile Ocakta başlayıp AOS yapmamı mı önerirsiniz? Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

• @ceyda01
    Merhabalar, bu durum calismayi dusundugunuz kurumun ise alim surecine gore degisiklik gosterir. Ancak genel olarak gocmen vizenizi aldiktan sonra ilgili kurum vizenizle ise alim yapabilir. Amerika’ya giris yaptiktan sonraki 1 hafta icerisinde ise size en yakin SSA ofisten randevu alip giderek SSN numaranizi ogrenebilirsiniz. SSN numaranizi ogrendikten sonra da ise gireceginiz kuruma bunu bildirebilirsiniz ve daha sonra gerekirse eger kartlariniz postalandiginda ise ibraz etmeniz yeterli olacaktir. AOS yapmak sanildigi kadar kolay bir surec degil ve siz AOS basvurunuzu yaptiginiz anda eger J1 programiniz sona ererse mevcut statutunuzu kaybedeceksiniz, bu durumda green cardinizi alana kadar yasal olarak calisma hakkinizin bulunmayacagini ve J1 ile AOS bavurusu yapmanin da kolay olmadigini goz onunde bulundurmaniz gerekmektedir. AOS konusunda daha cok bilgi sahibi olmak icin baglantisini paylastigim linkleri inceleyebilirsiniz. Link1 Link2
    Surec icerisinde elinizde olmayan sebeplerden dolayi vizenizin basimi uzayabilir, planlarinizi kesinlik icerisinde yapmaktan kacinmanizi tavsiye ederim, bol sanslar.

• @ugursway Cevabınız için çok teşekkür ederim Uğur Bey. İşe gireceğim kurum bir hastane. O zaman göçmen vizemizle ülkeye girdiğimizde green cardımız gelene kadar yasal olarak çalışma iznimiz oluyor anladığım kadarıyla değil mi? Bu arada çalışma izni vb ek bir belgeye ihtiyaç var mı ve GC dışında başka bir belge gelmesini bekliyor muyuz normal süreçte?

• @ATS16 @koray2831 @elbruz öncelikle geri dönüşleriniz için teşekkür ederim. şirket ile ticari vize olarak almanyaya başvuracağım. randevu süresi ve vize süresi olarak avantajlı olacağımı düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |