Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sena-yetik Çok sorun olacağını zannetmiyorum. Edevlet üzerinden belgelere ulaşabiliyorsunuz Edevlet sisteminde yoksa dahi milli eğitim arşivlerinde oluyor oralardan temin edebilirsiniz. İmzanızdan anladığım kadarıyla süreci Ankara'da yürüteceksiniz o yüzden Ankara deneyimlerini taramanız daha sağlıklı olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@sena-yetik

Arama butonunu kullanmak ücretsiz, bol şans!

https://yesilkartforum.com/forum/post/407425

• dosyamı viyanaya taşımayı düşünüyorum. henüz vizem yok yakında başvuracağım. kccye mail atarak en geç hangi tarihe kadar mülakat yerimi değiştirebilirim?

• ⭐⭐⭐⭐

@burkingham

CN’niz 54xx, Ağustos ayının 1. veya 2. haftasında açıklanacak ilk bülten veya Eylül ayının 1. veya 2. haftasında açıklanacak ikinci bülten ile cut off olacaksınız.

KCC aracılığıyla cut off olmadan (bülten açıklanmadan) veya cut off olduktan sonra dosyanızı taşımayı planladığınız konsolosluk ile irtibata geçerek konsolosluğun vereceği karar ile dosyanızı taşıyabilirsiniz. Tercih edilen konsolosluktan rica minnete ihtiyaç duyulmaksızın KCC aracılığıyla taşımak, tercih sizin.

Dosya taşıma ile ilgili bu konu başlığının 4.iletisindeki yönlendirmeleri okuyabilirsiniz.

• @burkingham merhabalar...en son agustos un 2.haftasina kadar KCC aracılıgı ile yapmanız gerekiyor lakin schengen iniz yoksa zaten bu kadar kısa sürede alamazsınız bence riske girmeyin ankarayı bekleyin...

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2831, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@burkingham merhabalar...en son agustos un 2.haftasina kadar KCC aracılıgı ile yapmanız gerekiyor lakin schengen iniz yoksa zaten bu kadar kısa sürede alamazsınız bence riske girmeyin ankarayı bekleyin...

@koray2831

Department of State tarafından yayınlanacak olan DV2026 ilk bültende 54xx dahil cut off olarak açıklanacağına emin misiniz veya bu konuda kesin bir bilginiz mi var? Evet söylediğiniz ihtimaller dahilinde geçtiğimiz bazı yıllarda açıklanan ilk bülten sayılarına göre (DV2024 ilk bülten 4500 idi) ama DV sürecinde kesin dil kullanmamak tüm talihlilerin yararına olacaktır.

Ankara’yı bekleyin tavsiyeniz ise talihlinin mülakat sürecini 2026 Temmuz - Ağustos ayına öteleyecektir sizi dinlerse, yani sürecin sona yaklaştığı bir döneme ve geçmiş yazdığınız iletileri bilmeyen kullanıcının sonra size sorma hakkı doğar siz neden 2xxx ile Viyana’ya taşıdınız diye. Bol şans 🍀

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@sena-yetik Ankara’da mülakata girecekseniz ve üni diplomanız elinizdeyse zaten sizden lise diplomanızı istemiyorlar.
    Edit : Amerika’ya göç etmek gibi çok çaba ve zahmet gerektirecek bir işe kalkışıyorsunuz, lütfen üşenmeyip araştırma yapıp, deneyimleri okuyunuz. Hangi konsolosluklar lise diploması istiyor hangilerinde gerek yok kolaylıkla öğrenebilirsiniz, bu söylediğimin bana hiçbir faydası yok bu arada, sizin faydanıza..

• @ATS16 kimse cut off un nasıl açıklanacagı ile ilgili kesin ve net bilgi veremez bunu en iyi sizlerin biliyor olmasi lazim....Bu soruyu ironi yapmak icin sordugunuzun farkındayım....bizler sizler kadar bilgi sahibi olmayabiliriz lakin okuyarak ve sizler gibi bilenlere sorarak ilerlemeye calisiyoruz...Benim dosyamı tasimam ile ilgili ben soyle hareket ettim ; kazandigimi ögrendigim zaman hemen schengene basvurdum ve 44 gün sonra ancak vizemi alabildim ve aynı gun dosyamı tasidim...Bu arkadasimiz özelinde de henüz schengeni olmadigi icin (ve schengen gecmisini bilmedigim icin) agustos-eylul gibi kısa bir surede schengen alamayacagini ön gördügüm icin böyle bir yorum yapmiştim...yani sizin ima ettiginiz gibi sürecinin uzamasina sebebiyet verecek birsey yapmak degildi niyetim...Bizlere sabirla gosterdiginiz yardimlar icin cok tesekkur ederim lakin amacim kimsenin sürecini olumsuz yönde etkilemek degil lütfen niyet okumayalım....Tekrar uyarınız icin tesekkurler.

• @burkingham Schengen randevusu için hemen hemen neredeyse tüm Avrupa ülkelerini takibe aldım ve uzun süre sistemleri takip ettim. Ancak maalesef randevu sistemlerinde hiç boşluk oluşmuyor. Zorluk sebebi ile bu iş zaten bir ticari sektöre dönmüştü, Türkler için son kolaylaştırma güncellemesinden sonra tamamen karaborsaya düştü desek yanlış olmaz. 3000 euro lara kadar randevu satan tipler türedi. O nedenle ben vazgeçtim ve Asya'da bırakmaya karar verdim şahsen. Kişisel tavsiyem benzer bir fikirle devam etmeniz olur ama tabiki karar sizin. Yalnızca elinizi çabuk tutmanızı öneririm zira zamanınız artık çok kısıtlı.

• Herkese selam,
    Eski mülakat deneyimlerini okudum. Ancak bir türlü net cevap bulamadım. Benzer durumda 1-2 kişi olmuş sadece ama onlarında görünür bir yara izi yok.

Sorum şu,
    Ben 1999 yılında apandisit ameliyatı oldum. Ameliyat olduğum hastaneye defalarca gitmeme rağmen bir türlü raporu bulamıyorlar. Şuan il sağlık müdürlüğünden bir yazı alıp eski arşiv kaydımın çıkarılması üzerine dilekçe verdim ve hastaneden dönüş bekliyorum.

Eşim de 2003 yılında burun estetiği oldu. Burada da ameliyatı yapan doktor vefat etti. Ameliyatın yapıldığı hastane de kapandı. Burada hiçbir şekilde evrak temin edemiyoruz.

Epikriz raporlarını alamamış olmamız durumunda Hong Kong'da gireceğimiz sağlık muayenesinde sorun yaşar mıyız? Ya da Hong Kong'da mülakata girmiş arkadaşlardan böyle bir durum yaşayan var mıdır?

Şimdiden Dr. Nicolson ve Anderson'a mail atıp ortalığı bulandırmak hiç istemiyorum. Önden burada sormak istedim.

Şimdiden teşekkürler.

• @elbruz Çok dogru...bende alabilmek icin ciddi ugraslar verdim...bu is ticarete dönmüş durumda o yüzden schengeni olmayan eger tasiyacaksa vizesiz ulkeler daha mantikli....evet daha masrafli ama zaten süreç stresli birde schengen beklemek daha gerer insanı....

• Selamlar dv2026 nın ilk bülteni ne zaman bilginiz varmı?

• @mhmtkz Eşinizin Türk pasaportu var mı? Ülkesi travel ban listesinde yer alıyorsa ve başka pasaport taşımıyorsa sizinle vize alıp gidebilecek mi?

• ⭐⭐⭐

@yusuf-beyazkaya Selamlar.. Bültenler her ayın 2. haftası yayınlanmaktadır.
    Sürecinizda başarılar.

• @Serapp çok kapsamlı ve detaylı bir açıklama yapılmadı,cumartesi randevu veriliyorsa sonuçları sonra alabilirsiniz dedi,ancak ben cumartesi verilip verilmediğini öğrenmek istemiştim forumda da deneyimlerde aradım ancak bulamadım. Kendi sitelerinde ise cumartesi açık oldukları yazıyor ama lab tahlili verilip verilmediği yazmıyor.Sorularımıza cevap bulabilmek için bu forumun olduğunu düşünüyorum. @ATS16 ikinci attığı linkte gördüm çok teşekkürler 🙂

• @zakaria Türk pasaportu yok. Vize alabilecek mi ben de bilmiyorum iki farklı görüş var şu an, o gün göreceğiz.

• @ATS16 kelime filtresi ile arama olduğunu bilmiyordum, öğrendim artık sormam teşekkürler..

• @Serapp Mısır vatandaşı bazı arkadaşlarım, Kahire konsolosluğu aktif ve vize basıyor olmasına rağmen, işlemler yavaş ilerlediği için dosyalarını Amman konsolosluğuna taşıdılar. Amman’da mülakatlarına girip vizelerini aldılar ve kendilerinden oturum izni gibi ek şartlar talep edilmedi.

Ancak bu kolaylığın başvuran kişinin vatandaşlığına göre değişip değişmediğini bilmiyorum. Onlara tanınan bu esnekliğin bizim için de geçerli olur mu? Bu konuda Amman konsolosluğuna e-posta göndermek de sonuç vermiyor gibi görünüyor.

• @mhmtkz Konuyla ilgili güncelleme olursa bizimle paylaşır mısınz? Süreciniz sorunsuz bir şekilde devam etmesini diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |