Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• @Alfa-Centauri eskiden verdiğinniz ptt yerine vfs ye vereceksınız onlar konsolosuğa götürecekler.

• @AYSY33 yani fiziken vfs ye gitmem gerekiyor?

• Merhabalar arkadaşım k1 için randevu almak istedi ama alamıyor sisteme kayıt oldu ve onay vermiş acaba yeni sisteme göre elçilik mi randevu veriyor çünkü eski sistemde randevuları kendimiz alıyorduk internette bunun hakkında bir yazı bulamadım yeni sistem randevu talebiniz alınmıştır diyormuş acaba yanlış yaptıkları bir şey mi var yoksa artık sistem böyle mi?

• @Alfa-Centauri, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@ozgurs cevabınız için teşekkürler benim hesapta var ama orada evrak gönderimi gibi bir şey yok. Ptt ile nasıl göndereceğim hangi adresi kullanacağım ? Ayrıca artık sadece vfs global ile çalışıyorlar diye biliyorum yani başka bir alternatif yok sanırım. Bu yeni sistem gerçekten çok karmaşık ve bilgi eksikliği var

ustraveldocs sitesinde hesap açtığını varsayıyorum. Orda new application ya da herhalde Türkçesi yeni başvuru diye bir menü seçeneği olacak. Oraya tıkladığın zaman görebilirsin o seçeneği. O şekilde ilerleyip kayıt yapmaya çalış. Benimki göçmen randevusu olduğu için Ankaradaydı görüşmem o yüzden oraya gönderdim. İnternettten bak sende nerde görüştüysen. Ben sistem değişmeden önce görüşmeye gittiğim için işler karıştı. Sonradan gördüm VFS ye vermen gerekiyor yazmış arkadaş. Yanlış yönlendirmiyim seni, ptt den önce onları da deneyebilirsin

• @ozgurs yani öğrendiğim kadarıyla artık doğrudan gönderi kabul etmiyorlar. Bide ben sistem değiştikten sonra mülakata girdim. Net bilgi bulamazsam kalkıp Ankaraya VFS Globale gideceğim elçiliğin sitedinde yazan adrese

• @Alfa-Centauri teşekkür ederim dediğiniz doğru ama bunun hakkında internette bilgi olmaması çok tuhaf

• @Alfa-Centauri, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@ozgurs yani öğrendiğim kadarıyla artık doğrudan gönderi kabul etmiyorlar. Bide ben sistem değiştikten sonra mülakata girdim. Net bilgi bulamazsam kalkıp Ankaraya VFS Globale gideceğim elçiliğin sitedinde yazan adrese

Eğer istanbuldaysanız önce istanbukdakini deneyin derim 🙂 teslim ile ilgili ptt kargo da teslim alındı diyor 🙂 içime kurt düşürmeyin şimdi

• @Alfa-Centauri biz 11 gün bekledik hiç bir hareket olmayınca Ankaraya gidip yeni adresten aldık Mahall alısveriş merkeiz giriş katı sag tarafta VFS isvicre şle yan yana diger aike uyeletinin kimlik fotokopisi ğzerine dilekce alıcının adı soy adı tc imzalı cıktı ile alabilirsiniz

• Arkadaşlar bir sorun yaşıyorum. Daha önce bu sorunu yaşayan arkadaşlar var ama vize başvurusunda ne yaptıklarına dair sanırım yorumlarını okuyamadım. 12 yaşında bir kızım var. Reşit olmadığı için onun ds-160 formunu doldururken kendi mail adresimi yazmıştım. Ais üzerinden kendi hesabımla hepimiz için 25 Temmuz tarihine Ankara'dan randevu almıştım. Fakat sistem değiştikten sonra usatraveldocs üzerinden eski hesap ile yeni hesap eşleştirmesini kendim ve eşim için yapabildim. Randevular sorunsuzca gözüküyor. Fakat kızım için yapmaya çalıştığımda sistem asla kabul etmiyor. Defalarca ticket açtım, mailler gönderdim ama cevap alamıyorum. Ben de kızıma farklı bir mail adresi ile hesap oluşturdum. Başvuruya başla seçeneğini doldurdum ama en son onay aşamasında bu bilgiler veri tabanımızda mevcut, lütfen eski hesap ile eşleştirin minvalinde bir uyarı alıyorum. Fakat ben bu işlemi yapamıyorum asla. Sizler bunu nasıl gerçekleştirdiniz? Bu durumda olan bazı arkadaşların yazılarını okudum, onlar da çözüm bulamamıştı. Acaba vize başvurularını nasıl yaptılar? Lütfen bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

• @Alfa-Centauri Hangi ildeyseniz oradaki vfs bürosuna pttye teslim eder gibi vfs-ups ofisine teslim edeceksiniz. ancak daha önce sistemden kayıt yaptırdığınızı, eksik evrak teslim etme, evrak gönderme vb. ve ne göndereceğinizi kayıt ettiğinizi varsayıyorum.

Premium teslim alma-teslim etme konumları
    Premium konumlar listesini buradan görüntüleyebilirsiniz.

👇

• merikan vizesi
    Herkese kolay gelsin
    24/04/2024 te ds160 doldurup ücretini ödeyerek vize başvurusunda bulunmuşum
    Temmuz ayında ustraveldocs a claim yapamadım
    ancak altta kayıt ol dan kayıt oldum ödemem 1 yılı geçtiği için geçerli değil yazıyordu tekrar ödemem gerekli mi
    Başvurum open görünüyor başvurı tarihi görünüyor ancak başka hiç bir bilgi yok
    Ancak randevu tarih saat göremiyorum
    Bir de seçeneklerde başvuruyu kapat ve yeni başvuru başlat yazıyor
    Onu tıklamam gerekli mi basarsam danki diğeri de iptal olacakmış gibi geldi

Başvurum geçerli mi cuma günü başvuruma gideyim mi yoksa iptal mi olmuştur
    Claim yapıp güncelleyemedim diye hatırlıyorum bununla ilgili mail attım ama dönüş alamadım

• @senior merhaba. Ödemelerin geçerliliği 1 yıl diye biliyorum maalesef. Sizin de nisanda ise ödeme tarihiniz 2025 nisan da dolmuştur

• merhabalar arkadaşım böyle bir uyarı ile karşılaşıyor acaba bu sistemden kaynaklı bir sorun mu randevu sekmesi açılmıyor elçiliği aradığımızda ise bir yanıt alamadık ne yapmamız gerekiyor a97011e6-dd7f-433c-b018-6dafdeb7be06.jpg

• @ecetinus anladım boşuna randevuya gitmeyeyim o zaman çünkü bana da o şekilde cevap verdiler ancak ilk başvururken öyle bi bilgilendirme hatırlayamadım
    Değişik bir uygulama olmuş

• Merhaba herkese, 1 haftadır randevu almaya çalışıyorum. 1 haftadır da hala randevu alamadım sabahtan akşama kadar deniyorum ama "hiçbir zaman dilimi mevcut değil" diyor. Yani müsait randevu gerçekten denk geliyor mu, uğraşmaktan çok sıkıldım çünkü. Bir de fazla deneme yaptım diye site şu an engelledi beni. Bu engel kendiliğinden kalkıyor mu nasıl oluyor, bilgisi olan var mı?

• Selamlar. Yeni randevu sistemi konusunda bir takım bilgilere ihtiyacım var. Umarım yardım edebilirsiniz.

Eşim ve ben Ocak 2024'te eski sistemden ödemelerimizi yapıp randevumuzu Ekim 2025'e aldık. Tek başvuru içinde 2 kişi olacak şekilde.

Bugün yeni sistemin internet sitesine girip iki başvurumuzu da claimlemek için kendi mail adreslerimizle girişlerimizi yaptık fakat iki sorunumuz var;
    1- Ödeme yapılmadı uyarısı alıyoruz ve bu yüzden randevularımızda değişiklik yapamıyoruz.
    2- Tek başvuru içinde 2 kişiydik ama şimdi başvurularımızı birleştiremiyoruz. Ayrı ayrı gözüküyor.

Ta 1.5 sene önce Ocak ayında başvuru yaparken ödememizi gerçekleştirmiştik. Ödeme onay maili de duruyor. Bu konu hakkında ne yapabiliriz?
    ikinci problemim çok mühim bir problem olmamakla beraber eğer başvurularımızı tekrar birleştirebiliyorsak birleştirmek isterim. nasıl yapabiliriz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-7 bende tarih öne çekmeye çalışıyorum gün içinde bazen dediğiniz gibi uygun tarih yok derken bazen sistem kontrol etmeme olanak sağlıyor. Genelde baktığım saatler Türkiye saatiyle sabaha karşıya denk geliyor

• @birgi sisteme sorunsuz kayıt oldunuz ve randevuları görüyorsunuz doğru mu anladım. Birleştirme Uid numarasıyla yapılıyor .bakmakla yükümlü olduğunuz bölümde eşinizin Uid numarasını girerek dosyayı kendi hesabınıza birleştirin.Uid numaralaru sağ üste isminizin yanındaki 9 haneli rakamlar. Tarih değiştirme sorunu hakkındaki problem için sorun bildirimi yapabilirsiniz

• @Muhtaradana Bakmakla yukumlu oldugumuz kisiyi nasil ekleyebiliyoruz burayi ayrintili anlatabilir misiniz? Annem ve babamin randevu tarihleri yeni sistemde farkli oldu. Ayni gunde mulakata girmeleri icin caba gosteriyorum ancak konsolosluktan randevulari iptal edin birlestirelim daha sonra tekrar randevu alin gibi bir ifade kullanilan cevap geldi.

• @yanutsu Annenizin hesabına girip sağ üste isminin yanında yazılı olan Uid numarasını not alın.Tarihleri iptal edin, babanızın hesabına giriş yapın kılasik işlemleri tek tek yine yapın . Bakmakla yükümlü kişi ekle bölümüne gelince alttaki UID ile ekle butonuna basın ,annenizin UID ve Ds160 numarasını girin ve onaylayın . Artık hesaplar birleşti ve annenizin hesabı pasif edildi, bundan sonra anne ve babanıza birlikte mülakat tarihi alabilirsiniz

Benzer Başlıklar

• 8
  • 28
  • 2
  • 49
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

177

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |