@gucarslan teşekkür ederim
-
@SUAT-GUNAY bu devirde halen bunlara inanan varsa ne diyelim 🙂 $2500 ödediği GC çekilişini kazanır umarım
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@mahmutceliker oraya gittiğinizde ''0'' dan baslamayı göze alarak gidin, Türkiye de şunu okudum amerika da bunu yaparım diye bir şey garanti değil, 0 dan başlamayı göze alırsanız amerikada ihya olursunuz.
-
@mahmutceliker inşallah o sene bu sene olur diyelim
40 kadar denerim 40 sonra denemem diye düşünüyorum büyük konuşmayım bundan 5 6 sene önce hiç yurt dışı planım yoktu 
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici Açıkcası hocam bunları bende zamanında çok düşündüm E2 alayım falan hatta bir ara EB3 Düşündüm ama fiyat çok pahalıydı vazgeçtim
Benim görüşümce şuanda para ile green card'a giden tek düzgün yol EB3 o da sadece para değil çok ciddi de bir zaman gerekiyor...
Açıkcası tüm bunları gördüğümde bizim gibi normal sıradan karbon vatandaş insanlar için tek çıkar yolun Çekiliş ve evlilik olduğunu görüyorum ki bunu görmek üzücü
Ha adam çok yeteneklidir H1B Alır ordan sponsorluk kapar gider E2 Alır işini çok iyi büyütür veya EB2 NIW Alıcak kadar büyük bir değerdir o ayrı konu
Fakat normal insanları düşündüğümüzde iki yol var ve ikiside çok belli kalan diğer her yol hayal kurdurtuyor :://
Ben sırf bu yüzden Amerika hayalimden ümidi kesip 2024'de işci vizesiyle Polonyaya taşınmıştım avrupaya göç ettim orda yine GC Başvurdum kafamda şu vardı bir gün GC çıkarsa giderim yoksada rafta kalır ömür boyu gitmem ordayken ne polonya oldu ne çekilişten çıktı evlilik yolu açıldı önüme bir baktım Tekrardan hayaller yeşermiş umudu kaybetmemek lazım ama gerçekleri de bilmek lazım maalesef sistem Green card'a giden çok fazla yol açmıyor ABD göç sistemi hem yasadışı insan istemiyor hemde yasal yollar felç durumda bir kaç yol dışında kimsenin önü açık değil
-
@Ekto-Oktan çok haklısınız bizler için 2 yol var evlilik ve çekiliş evlilik yolu hakkını bende urfa için kullandım bana urfanın yolları açıldı
çekiliş hakkımı daha kullanmadım 
eb3 vizesi pahalı bir süreç ama genç bekarlar için denene bilir bence e2 için ciddi bir sermaye gerekiyor orada yaşamını devam ettirmek gerekli üstüne de yatırım masrafı buna ayıracak bütçem olmadığı için tek yol çekiliş benim için bu yüzden her sene bir umut diyorum

-
@T-C-Kubilay-Dikici EB3 Vizesindeki temel sorun fiyat ve zaman hocam yani 20.000$'dan başlayan bir ödeme var kimse bu kadar parayı verdikten sonra 5 sene daha Türkiye'de yaşamak ve buranın sorunlarını çekmek istemiyor Psikolojik olarak adam diyor ki 20 bin doları sayıcam üzerine 5 sene daha buranın kahrını çekicem makul değil diyor ve geçiyor ama dediğiniz gibi parası olan sabrı büyük olan bir insan için belkide en mutlu biticek yollardan biri EB3
E2 konusuda mantıksız maalesef 75-100 bin dolar gibi rakamlar gerekiyor minimum ve bu rakamı sağladıktan sonra sadece kendi işinizde calisabiliyorsunuz esinize serbest calisma izni veriyorlar coluk cocuk deseniz 21 yaslarina kadar vizeye dahiller o yastan sonra cocuklari yaninizda tutabilmek icin Yok F1 yok diger vize cesitleri hayat mucadelesi veriyorsunuz
Çekilişin cikmasini cok istedim ilk cekilisime 18 yasimda basvurdum 4 sene girdim suanda 21 yasindayim DV23'den DV26'ya kadar son donemde eşimle evlenme karari aldigimizda artik bir yol acilacagini biliyordum ama yinede DV26'nin cikmasini istedim o kazandim hissini yasabilmek adina ama olmadi şans çok düşük
Özellikle gençlere üzülüyorum bir kac yil oncesine kadar hepsi meksika yollarını yol etti bir kismi work and travel ile gidip orda kaldı ki burda o youtuber tayfanın payı büyük insanlar gidip o şekilde kalmanın kolay olduğunu sandılar %5'lik youtuber tayfa gc'ye ulasti diye herkes risk aldı ve çıkan tablo berbat
Yani benimkide hala bir hayal daha ne green card alabildim ne vize gelecegin neler getiricegini bilmiyorum bildiğim tek bir şey varsa Amerika evet iyiden iyiye yollari tuketildi
Sahsim adina 30 ve ustu abilerimin cekilisi her sene denemesini anliyorum bir cogunun genclere kiyasla oturmus bir hayati var cikarsa giderim cikmazsa devam ederim diyorlar baska bir yontemle baska ulkelere göç edip vizelerle statülerle ugrasmak goc idarelerinde vakit gecirmek istemiyorlar cunku bu insanlar evli cocuklu oluyor kaynaklarini evrak islerine bosaltmak istemiyorlar ama gençler özelinde benim tavsiyen sadece Amerika düşünmemeli yaş düşük ve risk alma Potansiyeli yüksek iken başka ülkelere göç denenmeli
Ne diyelim hepimizin hakkında hayırlısı hocam
-
@hasnotben ben de aynı durumdayım
Bol şans dilerim
♾️ -
@Ekto-Oktan 5 yıl yazarken düşünürken çok ama yaşarken çok az ben eb3 2023 de duyduğumda süreç uzun ne gerek var bekleyemem dedim dv27 başvurdum süreci başladık gittik diyene kadar 4 sene geçmiş bunuda kazandığımı varsayıyorum 4 senede ne zaman geçti anlamadım bile
rakamsal olarak çok bir rakam haklısın ama türkiyeden irlandaya work and study ile gideyim daha sonra ankara anlaşmasını kullanarak kalayım diyen bir kişi bile cebinde en az 15k euro olması lazım ülkeden çıkarken ödediğimiz yurt dışı çıkış harcı gibi birşey ülkeden çıkmayan isteyen her genç cebinde 1milyon tl parası olması lazım.. -
@Ekto-Oktan yazdıklarınızda haklısınız süreç uzun ve maliyetli ancak maddi durumu müsait olmayanlar için sürecin uzun olması bir avantaj doğuruyor.
Sürece başlamak için 6.000 usd yeterli aslında hatta bazı iş ilanlarında bu rakam %50 indirimli oluyor ve 3.000 usd oluyor.
Sonrasında ki ilk ödeme 18 ay sonra 5.000 usd kalan son ödeme 8.000 ise süreçte current olunca yani neredeyse ikinci ödemeden 2-3 sene sonra.
Bir şekilde niyeti olan bu süreleri kullanarak bile parasını biriktirip sürecini tamamlayabilir.

-
@T-C-Kubilay-Dikici Ya EB-3 için keşke tek komplikasyon rakam olsa bir yandanda DV Kazanırsam algısı komplikasyonu var bugün kişiden bağımsız EB-3 sürecindeki herkes iyi ya da kötü her sene DV deniyor.
Şu ihtimalde var düşünsenize 20 bin doları bastınız çok ciddi bir mali yük sonra 2.inci sene DV vurdu o an pişmanlık verir insana ben naptım diye.
Şu ihtimal bile bir sorun Ama yinede sağlam bir yöntem en azından
Açıkcası göç için 1 Milyon TL konusunda aynı düşünmüyorum hocam polonyaya sadece 200-250 bin TL'lik bir bütçeyle göç ettim 125 bin TL Vize sürecime danışmanlara işe yerleşmeye harcamıştım 125 Bin ordaki uçak bileti hayat kurma sürecime gitmişti tabi Polonya yine ucuz bir ülke henüz Euroya geçmedikleri için zloty kullandıkları için. Ama avrupa ülkeleri için bile olsa çıkıcak en fazla rakam 10.000$'dır 1 milyon olduğunu düşünmüyorum ha gerçi 10 bin dolar olsa ne değişir. kaç gencin cebinde bu kadar para var o da muamma...
Şahsen evlenip green card sürecine girmeme rağmen benim bile o kadar param yok şuanda TR'de çalışıyorum şuan bu mesajı yazarken bile mesaideyim aile evinde yaşıyoruz eşimle para biriktirmek adına ev bile tutmadık gıda aileden ev aileden herşey aileden sadece aldığımı biriktiriyorum yani bunu düşününce... evet sizde haklısınız... normalde evlilik dosyaları 1.5-2 senede bitiyor ama şansım tutsa şuan dosyam onaylansa gidicek param yok ya ailem yardım edicek ya gidemicem yani gerçekten berbat bir durum çok az bir birikmiş var çalışıp üzerine eklemeye çalışıyoruz zamanda geçiyor umarım başarabiliriz...
-
@mesut1905 Evet attığınız listeyi düşündüğümüzde bu ödeme planları gibisinden haklısınız fakat Türkiye'de istikrar yokki yani belli bir birikmişi olmayan biri bu sürece girse atıyorum 6000 USD ödese kalanını bulurum moduna girse veya aylık ödemeleri seçse
işsiz kalsa bir sağlık durumu oluşssa başına bir şey gelse tüm süreç kafasına yıkılıcak yani böyle bir durumda söz konusu yukarıda bahsettiğim gibi bir de DV paradoksu var DV çıksa bu işe başvuranlardan birine ciddi pişmanlık oluşturur ödenen paradan dolayı
Yani gerçekten üzücü ama durum ama yinede hiç inkar edemem EB-3 Masraflı ve uzun olsada maddi durumu yeten kişiler için mükemmel bir yol eninde sonunda green card'a gidiyor sonunda ışık olan bir yol zamanında bende düşünmüştüm 18 yaşındayken ama girmemiştim uzun diye 4-5 sene kim beklicek demiştim ayrıca o kadar param yoktu 5-6 bin dolarımda eksikti ama şimdi düşünüyorum girseydim şuanda 21 yaşındayım 2.5 senesi bitmişti sürecimin. ha pişmanmıyım yok yine farklı yollar elimize geçiyor ama özetle bu şekilde umarım bu yol herkes için iyi sonuçlanır herkes göç etmeye çalışıyor herkesin hikayesi ve yöntemi farklı
ama yasal göç olduğu sürece elektrikli çitlerden atlamadığımız sürece hepimizin buluştuğu yer aynı olucak umarım saygılar ve selamlar efendim ^^
-
@Ekto-Oktan 20 sene çekilişe bel bağlamayıp her sene hüsranla karşılaşmaktansa 3-5 sene daha çekip greencardı almak çok daha kesin bir çözüm aslında sonucu büyük ihtimalle belli çünkü
-
@Emre-Kurtulmuş O Konuda zaten haklısınız emre hocam kesinlikle o konuda doğru söylüyorsunuz 3-5 sene daha çekip kart alma konusunda evet zaten fikrim benimde aynı
Ama yinede dezavantajları var herkesin bütçesinin yeticeği bir iş değil çünkü bunu sadece EB-3 Diye hesaplamamak lazım 20.000$ bu sürece para koyan birinin 4-5 sene sonrası için bir o kadar daha ABD'ye ilk adımını atıp taşınmak için ayırması lazım
Yani süreç gerçekten parası olan insanlar için mükemmel bir süreç zaten ha benim gibi 20 yaşında 22 yaşında adamların bir çoğuna yaramıcak o da bir gerçek zaten neden bu kadar pahalı olduğuna da anlam veremediğim bir süreç şirketlerin kar marjları mı çok yüksek yoksa bu süreç gerçekten çok mu pahalı bilemiyorum
Ama dediğiniz gibi hocam gerçekten garanti bir yol olması nedeniyle en azından loto beklemekten daha iyi...
-
Günaydın güzel bir günden herkese merhabalar.
arka fon müziği için tavsiyem;
-
Arkadaşlar peki Amerikaya gidip orada eb3 vizesine başvurmak? Süreç daha kısa diyorlar...
-
@udi eb3 vizesi amerika içi dahi olsa 1,5 2,5 yıl arasında sürdüğünü söylüyolar bu süre içinde orada yasal olman gerekiyor diye biliyorum forumda konu başlığını okursan detaylı bir şekilde yazılmış orada
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6394/eb3vize-com-i̇stihdam-bazlı-green-card/2
-
@udi sürecin kısa ya da uzun olmasını bülten belirliyor. Amerika'da daha kısa sürüyor algısının oluşmasının sebebi, konsolosluğun mülakat verme süresinin uzun olması. gerçi son zamanlarda konsolosluk da çok bekletmiyor. Amerika'da da olsanız burda da olsanız current olmadan göçmenlik başvurusu yapamazsınız. zaman olarak en fazla 1 yıl fark eder gibi görünüyor.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları?page=1 -
@T-C-Kubilay-Dikici 1.5- 2 yıl gibi bir süre hayal olur. 22JUL21 bülten bu vaziyette zira

-
@T-C-Kubilay-Dikici Keşke 1,5-2 sene olsa.
Labor Certification onay süresi 1,5 yıl sürüyor sadece. ABD'de olsanız bu şekilde, başka yerde de. Eb3- sabır vizesine-başvurmak isteyenler ilgili konu başlığını detaylıca okuyabilirler.Bizlerin başta bildikleri ile şu anda öğrendikleri çok farklı. -
@selamibasaran @serel Çok iyimser olmuşum o zaman imzanızda gördüğüm kadarıyla süreci yönetiyorsunuz siz şimdiden size sabırlar diliyorum ama emre kurtulmuş arkadaşımızın yukarıda da söylediği gibi 20 sene hüsranla karşılaşmaktansa bu stresi 4 5 yıl çekmek mantıklı. şayet ben dv24-25-26 hüsran grubundayım umarım dv27 de bizi o gruptan atarlar

Benzer Başlıklar
153
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k