Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Bilişim Teknolojileri
818 125 93.1k 128

• @misha90 bu yeni bir durum degil. Yazilim neredeyse Hintlilerin tekelinde. Bende bir hindistan merkezli yazilim firmasinda calisiyorum. Ama asil problem Hintlilerin tekelinde olmasi degil. Adamlar insan ustu bir eforla calisiyorlar. Bu da mecbur olduklarindan. Burada 10-15 senedir yazilim ile ugrasan hatta yonetici pozisyonunda olan hintlilerin buyuk cogunlugu hala
    H1B vize ile calisiyor. Cunku hintlilere green card sirasi en az 10 yil da geliyor. O arada sirket isten cikarsa ABD ile isleri kisa sure sonra bitiyor. Bu da onlari mecburi bir motivasyona sokuyor. Yani onlarla rekabet biraz zor.

• @MySea Yine de yazılıma oranla sağlık sektöründe yapay zekanın insanların rolünü alması daha zor olucaktır bence.

• @MySea Amazon’da çalışıp yükselmeye bakacağız herhalde o zaman bambaşka bi sektör :)

• @arnblt Nerenin müşteri hizmetlerini ararsam da bunlar çıkıyor her yerdeler bi de en önemli yer yani aksanlarını anlamak işkence

• @misha90 Ya Hintliler yada AI cevap veriyor musteri hizmetlerinde.

Gecenlerde bir Hintli aradi, falanca sirketten ariyorum, evinizi satmayi dusunurmusunuz diye. Olabilir ama degeri $5 million dedim. Nasil yani, o bolgedeki evler o kadar etmez ki dedi. Sen sordun bende cevapladim dedim. Madem o kadar odeyemeyeceksiniz, niye beni rahatsiz ediyorsun dedim. Yuzume kapatti.

• @MySea

hahahaha
    indian scammer

• @misha90 merak etmeyin ABD liler hintlilerin konusmasini bizim Turklerin konusmasindan daha iyi anliyor. Cunku uzun yillardir ic iceler. :)

• @arnblt Sosyal medyadan gordugum kadariyla oyle degil gibi pek. Cokca da irkcilik yapiliyor onlara tabi sosyal medyadan gordugum gercekte yapmalari zor :)

• @misha90 evet dalga konusu oluyor aksanlari ama onlari anlama konusunda pek problem yasamiyorlar. Biz hergun toplanti yapiyoruz ekiple. O aksana cok alisik olduklari icin anliyor buraki ABD lilerin cogunlugu. Ornegin ben 3 ayri seferde markete gidip inat edip UN nerede bulabilirim diye sordum. Hic birinde de anlamadi gorevliler. Iddia ediyorum 100 hintli 100 farkli tonla soylesin hepsini anlar o calisan Amerikalilar
    Bana da cicek reyonunu gosteriyor :)

• @arnblt Gercekten oyle bazen diyorum ki gayet normal telaffuz ettim bu kelimeyi nasil anlamaz! :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k