Arkadaşlar merhaba, deneyimimi paylaşmak istedim.
Visa başvurusu yaparken "priority" kısmını yanlışlıkla "regular" olarak işaretlemiştim. Aslında 14 yaşından küçük yeğenim için interview waiver (görüşme muafiyeti) uygulanması gerekiyordu.
Bugün saat 09:45’te randevumuz vardı. Sabah erkenden VFS Global’e gittik. Oradaki çalışanlar “Biz saat 14:00’te açılıyoruz” dediler. Ancak biz ayrılmadık. Bir süre sonra birdenbire gişeler açıldı ve evraklar alınmaya başlandı.
Görevliye özellikle söyledim: “Visa priority kısmını yanlış işaretledim, şu an evrakları size mi teslim etmeliyiz, yoksa konsolosluğa gidip yüz yüze görüşme mi yapmalıyız?” Görevli belgeleri inceledi ve “Hayır, sizin görüşmeniz değil, evrak tesliminiz VFS Global’de görünüyor. Yani burası doğru yer. Evraklarınızı alacağım ve konsolosluğa göndereceğim. Hiçbir sorun yok.” dedi. Hatta bana bir e-posta geldi: "Evraklarınız alınmıştır." diye.
Sonra saat 15:00’te VFS Global beni aradı. Aynı görevli bu sefer “Kusura bakmayın, yanlışlıkla almışız. Sizin görüşmeniz aslında konsoloslukta olması gerekiyormuş. Konsolosluk şu an kapandı ve maalesef size yardımcı olamıyoruz. Bu başvuruyu iptal edip yeniden randevu almanız gerekiyor.” dedi. Bir de ulaşamadığım konsolosluğun e-posta adresini verdiler, dalga geçer gibi…
Hâlâ çok şaşkınım. Bu kadar acemice iş yapılmasına ve koca Amerikan sisteminin böyle bir organizasyonu oturtamamasına inanamıyorum.
Şimdi başvuruyu kapatıp yeniden randevu alacağım ama yaşadığımız süreç gerçekten çok saçma…