Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, dosyamı Bangkok'a taşıdım. Bangkok konsolosluğunun istediği dosyaları nerden öğrenebileceğimi bulamadım. Ayrıca banka hesabımda yüklü bir para mevcut değil. Birikimimi fiziki yapıyorum. Randevuya gitmeden ne kadar zaman önce hesabıma para aktardığımın bir önemi var mı? Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@turtleman1821 endişeden ziyade öncelikle sürece iyice hakim olmaya çalışın henüz sizin döneminize ait bülten açıklanmamışken süreci kapsamlı bir şekilde anlayın çünkü numaranız cutoff olmadıkça ister hongkong ister ankara ister viyana isterse dosyanız kutuplarda olsun yapabileceğiniz bir şey yok

• ⭐⭐⭐⭐

@alidogan54

DV2025 Mülakat Deneyimleri konu başlığındaki Bangkok deneyimlerini okuyarak sürece ve istenen belgeler hususunda detaya ulaşabilirsiniz. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@alidogan54, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ayrıca banka hesabımda yüklü bir para mevcut değil. Birikimimi fiziki yapıyorum. Randevuya gitmeden ne kadar zaman önce hesabıma para aktardığımın bir önemi var mı? Teşekkür ederim.

Bazı kişiler son anda para yatırıp mülakata gidiyor ve genelde sorun yaşamıyor. Ancak bu sizin tercihiniz. Bana kalırsa parayı evde tutmak riskli, şimdiden bankaya yatırıp zaman zaman üzerine ekleme yapmanızı öneririm. Mülakattan önce de 6 aylık hesap dökümü alırsınız.

• Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
    Nişanlıma green card çıktı sıralaması ilk 1500 de, çıktıktan sonra nikah yaptık.İlk başvuru tarihimiz eşimin 09.05.2025 benim ise 11.05.2025. Daha sonra benim soyismi ve pasaport değişikliği eşimin de telefon numarası değişikliğinden dolayı dosyamızı açtırıp düzleme yapmıştık.Şu anda competed on kısmında 16.05.2025 yazıyor,güncel başvuru tarihimiz değişmiş mi oldu. Forumda dosyanızı hiçbir şekilde mülakat tarihi almadan önce açtırmayın yazısını okudum. Bir sorun olur mu? Teşekkürler

• Selam arkadaşlar, yavaş yavaş mülakat tarihlerin belli olmasına yaklaştığımız şu günlerde amme hizmeti olarak Bangkok mülakat deneyimlerini AI yardımıyla derleyip pdf yaptım, ekte bulabilirsiniz. Bangkok’ta DV Mülakat Deneyimleri Özeti.pdf

• Herkese Merhabalar, talihlilere bol şans diliyor ve forumda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
    Ds 260 formunda birkaç yerde hatalar yaptığımın farkına vardım ama okuduğum kadarıyla mülakat tarihinden sonra dosya açtırılıp düzeltmek öneriliyor ben de öyle yapacağım fakat bir konuda fikrinizi almak istiyorum
    Daha önce B1/b2 vizemiz vardı ve yatırımcı vizesi almak için Amerika da 9 ay bir süre kaldık o sırada çocuklar devlet okuluna gittiler , İstenbul da yatırımcı vizesi almak için gittiğimiz mülakatta bunu sebep olarak göstererek hem E2 vize reddi aldık hemde mevcut vizelerimizi iptal ettiler .
    Ds 260 formunda çocukların formlarını doldururken devlet okuluna gittiniz mi sorusuna hayır cevap vermiştim , bunu düzeltmeliyim ?
    Olurda mülakata girersek bu bize sorun teşkil eder mi ?
    Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@sena-yetik

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar,
    Hong Konga dosya taşıma maili attım. Eşim içinde ayrıca mail atmama yada mailde onu da belirtmeme gerek varmıydı ?

• ⭐⭐

@nurkeklik selamlar, hayir atmaniza gerek yok. Tasima islemi yapildiginda tum bireyler icin yapiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@lordhenry

B1/B2 (iş ve turistik amaçlı) vizesi ile Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yaptıktan sonra maksimum kalış süresi genellikle 6 aydır (180 gün) ilk giriş esnasında CBP memuru aksi bir karar verip daha kısa bir süre için kalış sürenizi sisteme tanimlamadiysa, bu kalışınızda overstay oldunuz mu ve Türkiye’ye dondunuz?

• @ATS16 6 ay kalma hakkımız vardı ancak biz kalış süremizi aşacağımızdan dolayı ek süre talebinde bulunduk ve onaylandı o konuda sıkıntımız yok fakat çocukların okula gitme olayına nasıl cevap vereceğimizi bilmiyoruz

• ⭐⭐⭐⭐

@lordhenry

Mülakat tarihi aldıktan sonra formu açtırarak değişikliğini yapabilirsiniz çocukların okula gittigini beyan edebilirsiniz. Ozellikle önemli olan bir önceki sürecinizde vizeniz ve aldığınız ek süre doğrultusunda müsaade edilen süre haricinde ABD’de kalmamis olmanız.

26xxx CN ile sabırla bültenlerin açıklanmasını beklemek, hayatinizda hiç bir değişiklik olmayacakmiscasina mevcut hayatınıza devam etmeniz siz ve aileniz için yararınıza olacaktır. Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85 Dünyada DV vizesi veren yaklaşık 152 konsolosluk var. Bunların çoğu, hatta birkaç istisna dışında neredeyse hepsi, oturumu olmayan kişilerin dosyalarına bakmak istemiyor. Kendi vatandaşlarının işlerini öncelikli görmek istiyorlar ve ekstra yük almak istemiyorlar.

Örneğin, 2023 yılında FAM kuralı olmadığı için, KCC aracılığıyla rahatça dosya taşınamıyordu. Konsolosluklara mail atılıp adeta yalvar yakar “dosyamı alın” deniyordu, kimisi kesin bir dille hayır cevabı veriyor, kimisi ise yuvarlak yanıtlarla geçiştiriyordu. Aynı konsolosluklara defalarca sorular soruluyordu. Kısacası, o dönemde dosya taşımak gerçekten çok zordu. Oğlum için 66 ülkeye e-posta atmıştık. Bazılarına birden fazla yazdığımız için toplamda yaklaşık 200 e-posta yazmışızdır.

Şimdi sizler daha şanslısınız, en azından rahatça dosya taşıyorsunuz ve taşındığında sorun olmayacağını bildiğimiz üç ülke var. Hiç yoktan iyidir.

Bu üç ülkenin de ayrı zorlukları var. Viyana için Schengen vizesi gerekiyor, Hong Kong ve Bangkok uzak olduğu için çok masraflı oluyor, haklısınız.

Burada seçim tamamen size ait. Risk alıp Tiflis'te bekleyebilir ya da tekrar taşıma yapabilirsiniz. Biz sadece yaşananları ve tecrübelerimizi sizinle paylaşıyoruz.

Sürecinizde kolaylıklar dilerim.

• @Serapp kesinlikle, tek atimlik kursunu heba etmemek en iyisi…

• @mhmtkz elinize sağlık, çok güzel kapsamlı bir çalışma olmuş.

• Nişanlıma green card çıktı sıralaması ilk 1500 de, çıktıktan sonra nikah yaptık.İlk başvuru tarihimiz eşimin 09.05.2025 benim ise 11.05.2025. Daha sonra benim soyismi ve pasaport değişikliği eşimin de telefon numarası değişikliğinden dolayı dosyamızı açtırıp düzleme yapmıştık.Şu anda competed on kısmında 16.05.2025 yazıyor,güncel başvuru tarihimiz değişmiş mi oldu. Forumda dosyanızı hiçbir şekilde mülakat tarihi almadan önce açtırmayın yazısını okudum. Bir sorun olur mu? Teşekkürler

• @melisbasdurmus merhaba kalacagınız yerın adres bilgisini nasıl yaptınız acaba otel adı verdınızmı nasıl bir mail attınız bilgi verebilirmisiniz

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐

@sena-yetik

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |