Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba, empati duygusuyla gönül bağı kurduğumuz ve konuyla ilgili bilgisi, fikri, paylaşma hevesi olan herkese danışmak istediğim birkaç şey var. Umuyorum ki forumda doğru kategorideyimdir. Eşim ve ben yaklaşık 10 yıldır profesyonel bir GC başvurucusu olduğumuz için siteye zaman zaman vakit buldukça girip iletileri okumaya çalışıyor, kısa bir süreliğine de olsa talihli arkadaşların yerine kendimi koyup anlık bir mutluluk yaşayıp Türkiye'deki yaşantıma devam ediyordum fakat şartlar malumunuz, hepimiz için iyice zorlayıcı olmaya başladı. Daha önce göç konusuna mesafeli yaklaşan eşim de artık yasal yollarla gidebilmenin bir yolunu bulduğumuz takdirde daha ılımlı ve istekli yaklaşıyor fakat bahse konu yasal yollar öylesine geniş kapsamlı ve çeşitli ki "Gitmek istiyoruz ama nasıl?, Bizim için en uygun olabilecek yol hangisi?" gibi bazı soruları cevaplamakta zorlanıyoruz. Ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğinden ve aynı zamanda 32 yaşında ve 5 yıllık evliyken başladığım iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünden Haziran 2024'te (naçizane) fakülte derecesiyle ve yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldum. Eşimse halihazırda devlet memuru bir mühendis.
    Tüm bu done'ler ışığında verebileceğiniz tüm fikirler için şimdiden çok teşekkür etmek isterim;
    Maalesef ülkemizdeki ekonomik kriz ve başvuru yapabildiğim iş ilanlarının yaşadığım şehirle kısıtlı olmasından ötürü müthiş bir azim ve istekle okuyup mezun olduğum bu meslekten umduğumu henüz bulabilmiş değilim. Halihazırda 37 yaşındayım, mezuniyetin üzerinden daha da fazla zaman geçmeden Amerika'da yüksek lisans gibi bir seçeneği değerlendirmeye başladık. Bu esnada EB3, H2B gibi vize türlerinden haberdar olduk. Halihazırda Toefl, Ielts, Gre gibi bir sınav score'una sahip değilim dolayısıyla çok ciddi bir gereklilik olmazsa bunu hazırlık kademesi de olan bir yüksek lisans programıyla çözebiliriz düşüncesindeyim. İç mimarlık ABD için avantajlı bir meslek mi? Bunlar dışında araştırabileceğim ve bizim için daha uygun, daha avantajlı olabilecek yöntemler var mıdır varsa neler olabilir? Açıkçası makul olan, önümüzde ufuk açabilecek her fikre açığım.

• @Esen-ErB diploma ve iş gibi konular haricinde sık başvurulan bir yöntemden bahsedeyim (acil durumda camı kırınız gibi bir şey);

turist vizesi ile gidip E2 yatırımcıya dönüştüren çok kişi var. Türkiye'deyken E2 başvurmak istediğinizde ciddi rakamlar çıkıyor karşınıza. Ancak turist vizesi ile gittikten sonra statü değişikliği ile E2 ye çevirdiğinizde minimum bir rakam karşınıza çıkmıyor. 10bin dolara da iş kurabilirsiniz 20bin dolara da. yapacağınız işin gerektirdiği yatırımla alakalı bir seviyede oluyor.

Tanıdığım bir aile 50 yaşa yakın turist vizesi ile gidip hanımefendi üzerine amazondan bir işletme hesabı açarak E2 ye statü değişikliği yaptılar. Hanımefendi bir depo kiralayarak Amerikan vatandaşı birisine istihdam sağladı ve Türkiye'den gönderttiği ürünleri amazon üzerinden satıyor. işini evden sürdürüyor. Beyefendi de ilk olarak ortama alışana kadar doordash amazon flex gibi işlerle meşgul olup sonradan bir dergide editör olarak işe başladı.

Burada anahtar nokta; Amerika sınırları dışına çıktıklarında statülerini kaybediyor olacakları. Sonra yeniden vize alarak ülkeye girmeleri gerekiyor. Onlar bunu göze alarak gittiler ve greencard a kadar bu şekilde devam edecekler.

En başta belirttiğim gibi; acil durumda camı kırın tarzı bir yaklaşım bu. tabi biraz da birikim gerekiyor. Sonuç olarak vizeniz onaylanana kadar geçireceğiniz süredeki barınma ve beslenme masrafları vs,, iş kurarken yapacağınız harcamalar vs iyi hesap yapılması gereken bir süreç

• Sayın Elbruz, mesajınızı gördükten sonra birkaç içerikte daha örneğine denk geldik. Doğruluğundan emin olmamakla birlikte bu yöntemle alınan vizenin zaman içinde Green Card kazandırmayacağı gibi bir bilgi edindik. Radikal bir kararla kıta değiştirdikten sonra kalıcı oturum ve vatandaşlık gibi ihtimalleri şansa bırakmak çok isteyeceğimiz bir şey olmaz sanıyorum fakat derinlemesine araştırıp bu yönteme de bir şans verilebilir düşüncesindeyim. Kıymetli zamanınızı ayırarak mesajımı yanıtladığınız ve araştırmaya değer bir bilgi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Esen-ErB Merhaba,
    İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden dereceyle mezun olduğunuzu görünce aklıma O-1 yetenek vizesi geldi.
    Bu vize, alanında olağanüstü yetenek sahibi kişilere yönelik olduğu için size uygun olabilir.

Aşağıdaki bağlantıyı incelemenizi öneririm:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/473068
    İsterseniz ilgili kişilerle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz, faydalı olacağını düşünüyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun, başarılar dilerim.

• Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• 4
  • 11
  • 13
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.2k

| | | |