Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @vizealmayacalisan merhaba ne sordular acaba birde profiliniz nasıldı

• 5 Ekim'de B2 turist vizesi randevum var konsolosluğa gitmeden önce banka hesabında kaç dolar göstermem lazım hangi evrakları hazırlamam lazim

• @berika Genel olarak ilk başta gitme amacını soruyorlar herkesin de söylediği gibi. Biriyle gidecekseniz o kişiyi soruyorlar. Genel olarak kendine çok güvenmeyen ve konuşurken çok fazla takılan ne diyeceğini durup düşünen kişiler alamıyor aslında. Örneğin fuara katılmak isteyen biri gideceği fuarın adını tam söyleyemeyip alamadı. Güven vermiyordu kesinlikle. Kendinizden emin durursanız ve Sorulan tüm sorulara kendinize güvenerek en önemlisi de doğru cevaplar verirseniz bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Doğruluk ve dürüstlük en önemlisi. Tanıdık vs varsa yakın akrabalarınızdan yine yalan söylenmemeli çünkü görebiliyorlardır bence.

• 5 gün sonra b1/b2 vize görüşmem var. DS160 formumu daha önceden doğum yerimi yanlış yazdığım için güncellemiştim sanırım artık güncelleme şansım yok. Pasaportumun süresi ekimde biteceği için yeni pasaport aldım ve eskisi geçersiz oldu (içerisinde 2 japonya 1 güney kore giriş damgası var) Şuan DS160 formumda o pasaportun numarası var ve mülakat günü yanıma 2 pasaportumu da alıp gitmeyi düşünüyorum. Bir sıkıntı yaşar mıyım acaba?

• Şuan baktığımda ödeme ve randevu bilgilerimi göremiyorum. Yanlış birşeye mi bastım bilmiyorum ama 5 gün sonra randevum vardı şuan iptal edildi yazıyor ve ödeme dahil hiçbirşey görünmüyor. Feedback/request kısmına yazdım ama allah bilir ne zaman dönüş yaparlar. yok mu bunun bir çaresi ?

• IMG_20250714_162044.jpg
    Bakmakla yükümlü kişi olarak kızımı ds 160 ni yanls yazdığimdan kaldır dedim yeni eklemek istediğimde zaten sistemde var Dior ee ama yok yeniyi de eklemiyor ne yapmk lazim

• Arkadaşlar merhaba. Ben bi konuda yardım istiyorum. Turist vizesi için ds 160 formunu doldurarak başvuru yapmıştım ve randevu tarihi oluşturuldu. Randevu tarihi verildikten sonra umreye gittim. Yurtdışına çıkmış olduğum için ds 160 formunu güncellemem gerekiyor mu?

• @vizealmayacalisan aynı sorunu teyzem ve babam için İzmir’den biz de yaşadık. Ancak çözüm bulamadık. Basit bir dilekçe ve kimlik fotokopisi ile istanbuldaki bir tanıdığımız aldı Vfs şubesinden.

• @siskebab 08503901950 numarayı arayın bakıyorlar durumuna. Umarım benim gibi iptal etmemişsinizdir randevunuzu

• ⭐⭐⭐⭐

@Eliff-0 gerekmiyor, formu doldurduğunuz tarihe kadar olan seyahatlerinizi DS160’da doğru beyan etmiş olmanız yeterli. Hayat devam ediyor, mülakat tarihinize kadar başka yurtdışı seyahatlerde yapabilirsiniz gerekirse.

• Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var işin içinden çıkamıyorum..ds 160 formalarını doldurduktan sonra konsolosluğun sitesinden de bazı bilgiler girmem gerekiyormuş yeni sisteme göre,girdim ilerledim bakmakla yükümlü kisilerei eklemeye geldim eş çocuk hepsini eklemem gerekiyormuş..ekledim..kızımın ds 160 form numarasını yanls girmişim,sildim,yeniden ekle dediğimde sistemde bu var Dior,eski bakmakla yükümlü kişilerden bulup tekrar bilgilerini girdiğimde yine aynı şeyi söylüyor..takıldım kaldım burda..ne yapmalıyım ilerleyemiyorum

• @ATS16
    Teşekkürler

• Herkese merhaba, bir guncelleme vermek istiyorum. 4 senedir Avusturya Viyana'da sanatci vizesi ile kontratli bir sekilde calisan 33 yasinda bekar erkek arkadasim gecen hafta amerikan turist vizesine geri donecegine ispat bulunamamasi nedeniyle Viyanadaki Amerikan Konsoloslugundan ret aldi. Hic beklemiyorduk ki donecegi de kesin hem 3 senelik oturumu, hem de yeni UK vizesi var. Hicbir sey kesin degil ama greencard olup tek giris 1 aylik schengen alan insanlar duyuyorum. Turk pasaportunun bedelini ne sartla olursa olsun agir oduyoruz maalesef. Umarim herkesin sureci umdugundan kolay gecer.

• Arkadaşlar selamlar, B1/B2 için DS-160 formumu sorunsuz doldurdum ardından USVisaScheduling websitesine kaydoldum ve ödeme için gerekli ekranın fotokopisini çıkarttım. Sorun şu ki: USVisaScheduling'in profil kısmında ad ve soyadının pasaporttakiyle aynı olması gerektiği yazıyor, pasaportta Türkçe harfler ile yazılıyken websitedeki ismimde Türkçe karakter kullanmadım. Ad & soyad değişimine ise izin verilmiyor, yapabileceğim bir şey var mı, süreci etkiler mi? Yardımcı olursanız çok sevirinim 🙏

• @Djordan023, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@orhanozbekk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Djordan023 VFS karismis durumda. hicbirsey saglikli ilerlemiyor maalesef. alternatif olarak;

ankara yada istanbul, hangi lokasyondaysa pasaportunuz, o yerde yakin bir tanidiginiz var ise, ona dilekce yazin(noter onayli olmaisna gerek yok), ekine basvuru sahibinin kimlik fotokopisini ekleyin. bu sekilde sizin adiniza alip, size kargolayabiliyor. en pratik ve ayriyetten hesapli yontem bu sekilde. umarim ilerleyen zamanda degismez ama biz bircok kisininkini bu sekilde aldik. sizlerde deyebilirsiniz.

Merhaba,

Bu yontemi denedik kargoda oldugu icin buradan teslim edemiyoruz dediler ama kargo takip numarasi yada durumu veremiyorlarmis 21 gun oldu bekliyoruz bakalim cok tesekkur ederim cevabiniz icin

Merhaba 14 Haziran tarihinde odemesini yaptigim pasaport hala elimize ulasmadi, vfs astoria avmden de sordurdugumda kargoda demislerdi ama bugun itibariyle elimde hala bir kargo takip numarasi yada pasaport bilgisi yok. [email protected], [email protected], [email protected] mail adreslerine mail attim sadece [email protected] otomatik mail donuyor.Screenshot 2025-07-15 at 11.43.09 PM.png

Konsolosluga iade olsa oradan randevusuz mi aliniyor sureci bilen var mi acaba yarin tekrar arkadasim gidip soracak bakalim

• herkese selamlar , güncel olarak istanbul ve ankara turist vizesi bekleme süreleri nedir acaba bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim travel gov sitesinde 6 ay yazıyorda

• ⭐⭐

@Erdem-Yıldız bunun için kesin bir şey söylemek doğru olmaz
    16.08.2024 başvuru yaptığımda randevum 20216 ocak içineydi daha sonra sürekli kontrole ederek randevumu 05.12.2024 çekmiştim

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız istanbul şu anda kasım 2027de boşluk var öncesi hep dolu

• Merhaba ben birkaç hafta önce Eylül 2025'e çektim İstanbul'da. Ağustos da vardı hatta ama tarih anneme uymuyordu. Gece geç saatlerde 2-4 gibi kontrol etmekte fayda var.

• Merhabalar Masyıs ayında ds160 formunu doldurarak başvurdum ve 27 haziran 2027 ye randevu aldım.Daha sonrasında şansıma 30 temmuz 2025 e randevumu çekebildim ve telaşım başladı.
    30 temmuzda randevum var. Yaşım 48 daha önce yurtdışına çıkmadım. 9 yıldır aynı şirkette çalışıyorum.Evliyim ve 2 çocuğum var.
    Patronum eylül ayında turistik amaçla Amerikaya gidecek. Randevumu öne alınca patronumun gideceği tarih ve masraflarımı ödeyeceğini belirten yeni bir ds160 formu oluşturdum eski formla birlikte yeni formuda götüreceğim.Ayrıca Konsolosluğa hitaben seyahatinde benide yanında götüreceğine ve masraflarımı karşılayacağına dair ,ayrıca kaç yıldır çalıştığım,aldığım ücret vs nin olduğu şirketin antetli kağıdına bir yazı yazdı. Aynı zamanda ev tapusu,araç ruhsatı ,banka hesap dökümü ve e-devletten alınan diğer belgeleri götürmeyi düşünüyorum.
    Sizce vize alma şansım var mı? yada görüşmeye gitmeden verebilceğiniz tavsiyeleriniz nelerdir.Teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |