Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@vizealmayacalisan merhaba ne sordular acaba birde profiliniz nasıldı
-
5 Ekim'de B2 turist vizesi randevum var konsolosluğa gitmeden önce banka hesabında kaç dolar göstermem lazım hangi evrakları hazırlamam lazim
-
@berika Genel olarak ilk başta gitme amacını soruyorlar herkesin de söylediği gibi. Biriyle gidecekseniz o kişiyi soruyorlar. Genel olarak kendine çok güvenmeyen ve konuşurken çok fazla takılan ne diyeceğini durup düşünen kişiler alamıyor aslında. Örneğin fuara katılmak isteyen biri gideceği fuarın adını tam söyleyemeyip alamadı. Güven vermiyordu kesinlikle. Kendinizden emin durursanız ve Sorulan tüm sorulara kendinize güvenerek en önemlisi de doğru cevaplar verirseniz bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Doğruluk ve dürüstlük en önemlisi. Tanıdık vs varsa yakın akrabalarınızdan yine yalan söylenmemeli çünkü görebiliyorlardır bence.
-
5 gün sonra b1/b2 vize görüşmem var. DS160 formumu daha önceden doğum yerimi yanlış yazdığım için güncellemiştim sanırım artık güncelleme şansım yok. Pasaportumun süresi ekimde biteceği için yeni pasaport aldım ve eskisi geçersiz oldu (içerisinde 2 japonya 1 güney kore giriş damgası var) Şuan DS160 formumda o pasaportun numarası var ve mülakat günü yanıma 2 pasaportumu da alıp gitmeyi düşünüyorum. Bir sıkıntı yaşar mıyım acaba?
-
Şuan baktığımda ödeme ve randevu bilgilerimi göremiyorum. Yanlış birşeye mi bastım bilmiyorum ama 5 gün sonra randevum vardı şuan iptal edildi yazıyor ve ödeme dahil hiçbirşey görünmüyor. Feedback/request kısmına yazdım ama allah bilir ne zaman dönüş yaparlar. yok mu bunun bir çaresi ?
-

Bakmakla yükümlü kişi olarak kızımı ds 160 ni yanls yazdığimdan kaldır dedim yeni eklemek istediğimde zaten sistemde var Dior ee ama yok yeniyi de eklemiyor ne yapmk lazim -
Arkadaşlar merhaba. Ben bi konuda yardım istiyorum. Turist vizesi için ds 160 formunu doldurarak başvuru yapmıştım ve randevu tarihi oluşturuldu. Randevu tarihi verildikten sonra umreye gittim. Yurtdışına çıkmış olduğum için ds 160 formunu güncellemem gerekiyor mu?
-
@vizealmayacalisan aynı sorunu teyzem ve babam için İzmir’den biz de yaşadık. Ancak çözüm bulamadık. Basit bir dilekçe ve kimlik fotokopisi ile istanbuldaki bir tanıdığımız aldı Vfs şubesinden.
-
@siskebab 08503901950 numarayı arayın bakıyorlar durumuna. Umarım benim gibi iptal etmemişsinizdir randevunuzu
-
@Eliff-0 gerekmiyor, formu doldurduğunuz tarihe kadar olan seyahatlerinizi DS160’da doğru beyan etmiş olmanız yeterli. Hayat devam ediyor, mülakat tarihinize kadar başka yurtdışı seyahatlerde yapabilirsiniz gerekirse.
-
Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var işin içinden çıkamıyorum..ds 160 formalarını doldurduktan sonra konsolosluğun sitesinden de bazı bilgiler girmem gerekiyormuş yeni sisteme göre,girdim ilerledim bakmakla yükümlü kisilerei eklemeye geldim eş çocuk hepsini eklemem gerekiyormuş..ekledim..kızımın ds 160 form numarasını yanls girmişim,sildim,yeniden ekle dediğimde sistemde bu var Dior,eski bakmakla yükümlü kişilerden bulup tekrar bilgilerini girdiğimde yine aynı şeyi söylüyor..takıldım kaldım burda..ne yapmalıyım ilerleyemiyorum
-
@ATS16
Teşekkürler -
Herkese merhaba, bir guncelleme vermek istiyorum. 4 senedir Avusturya Viyana'da sanatci vizesi ile kontratli bir sekilde calisan 33 yasinda bekar erkek arkadasim gecen hafta amerikan turist vizesine geri donecegine ispat bulunamamasi nedeniyle Viyanadaki Amerikan Konsoloslugundan ret aldi. Hic beklemiyorduk ki donecegi de kesin hem 3 senelik oturumu, hem de yeni UK vizesi var. Hicbir sey kesin degil ama greencard olup tek giris 1 aylik schengen alan insanlar duyuyorum. Turk pasaportunun bedelini ne sartla olursa olsun agir oduyoruz maalesef. Umarim herkesin sureci umdugundan kolay gecer.
-
Arkadaşlar selamlar, B1/B2 için DS-160 formumu sorunsuz doldurdum ardından USVisaScheduling websitesine kaydoldum ve ödeme için gerekli ekranın fotokopisini çıkarttım. Sorun şu ki: USVisaScheduling'in profil kısmında ad ve soyadının pasaporttakiyle aynı olması gerektiği yazıyor, pasaportta Türkçe harfler ile yazılıyken websitedeki ismimde Türkçe karakter kullanmadım. Ad & soyad değişimine ise izin verilmiyor, yapabileceğim bir şey var mı, süreci etkiler mi? Yardımcı olursanız çok sevirinim

-
@Djordan023, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@orhanozbekk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Djordan023 VFS karismis durumda. hicbirsey saglikli ilerlemiyor maalesef. alternatif olarak;
ankara yada istanbul, hangi lokasyondaysa pasaportunuz, o yerde yakin bir tanidiginiz var ise, ona dilekce yazin(noter onayli olmaisna gerek yok), ekine basvuru sahibinin kimlik fotokopisini ekleyin. bu sekilde sizin adiniza alip, size kargolayabiliyor. en pratik ve ayriyetten hesapli yontem bu sekilde. umarim ilerleyen zamanda degismez ama biz bircok kisininkini bu sekilde aldik. sizlerde deyebilirsiniz.
Merhaba,
Bu yontemi denedik kargoda oldugu icin buradan teslim edemiyoruz dediler ama kargo takip numarasi yada durumu veremiyorlarmis 21 gun oldu bekliyoruz bakalim cok tesekkur ederim cevabiniz icin
Merhaba 14 Haziran tarihinde odemesini yaptigim pasaport hala elimize ulasmadi, vfs astoria avmden de sordurdugumda kargoda demislerdi ama bugun itibariyle elimde hala bir kargo takip numarasi yada pasaport bilgisi yok. [email protected], [email protected], [email protected] mail adreslerine mail attim sadece [email protected] otomatik mail donuyor.

Konsolosluga iade olsa oradan randevusuz mi aliniyor sureci bilen var mi acaba yarin tekrar arkadasim gidip soracak bakalim
-
herkese selamlar , güncel olarak istanbul ve ankara turist vizesi bekleme süreleri nedir acaba bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim travel gov sitesinde 6 ay yazıyorda
-
@Erdem-Yıldız bunun için kesin bir şey söylemek doğru olmaz
16.08.2024 başvuru yaptığımda randevum 20216 ocak içineydi daha sonra sürekli kontrole ederek randevumu 05.12.2024 çekmiştim -
@Erdem-Yıldız istanbul şu anda kasım 2027de boşluk var öncesi hep dolu
-
Merhaba ben birkaç hafta önce Eylül 2025'e çektim İstanbul'da. Ağustos da vardı hatta ama tarih anneme uymuyordu. Gece geç saatlerde 2-4 gibi kontrol etmekte fayda var.
-
Merhabalar Masyıs ayında ds160 formunu doldurarak başvurdum ve 27 haziran 2027 ye randevu aldım.Daha sonrasında şansıma 30 temmuz 2025 e randevumu çekebildim ve telaşım başladı.
30 temmuzda randevum var. Yaşım 48 daha önce yurtdışına çıkmadım. 9 yıldır aynı şirkette çalışıyorum.Evliyim ve 2 çocuğum var.
Patronum eylül ayında turistik amaçla Amerikaya gidecek. Randevumu öne alınca patronumun gideceği tarih ve masraflarımı ödeyeceğini belirten yeni bir ds160 formu oluşturdum eski formla birlikte yeni formuda götüreceğim.Ayrıca Konsolosluğa hitaben seyahatinde benide yanında götüreceğine ve masraflarımı karşılayacağına dair ,ayrıca kaç yıldır çalıştığım,aldığım ücret vs nin olduğu şirketin antetli kağıdına bir yazı yazdı. Aynı zamanda ev tapusu,araç ruhsatı ,banka hesap dökümü ve e-devletten alınan diğer belgeleri götürmeyi düşünüyorum.
Sizce vize alma şansım var mı? yada görüşmeye gitmeden verebilceğiniz tavsiyeleriniz nelerdir.Teşekkür ederim
Benzer Başlıklar
160
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k