Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gokcesak Cevabın no olduğunu düşünüyorum, eşiniz şuan Türkiye'de bile olsa göçmen sayılmayacak taşındıktan sonra, yani göç etmiyor, taşınıyor. Soruda "immigrate" diyordu yanlış hatırlamıyorsam

• @usernamewastaken evet immigrate kelimesi var bende No dedim teşekkürler 🙏🏻

• İyi akşamlar herkese, inquiry cevabı geldi, özetle bekleyin Ankara size bir randevu atayacaktır minvalinde bir cevaptı, Yavaş yavaş Ağustos ayına randevu alamayacağımızı kabullenmeye başlıyorum, hayırlısı olsun

• Arkadaşlar sürekli soru soruyorum farkındayım ama eşimle yalnız yürütüyoruz bu süreci. Yardım eden ve edecek arkadaşlara teşekkür ederim. Eşim sponsorluk formu dolduruyor şu an, uscis account numberi bulamıyoruz şu an? tüm gelen mailleri kontrol ettik, uscis hesabına giriş yaptık göremedik. Yardımcı olabilecek biri var mı ? Online girdiğimizde hesapta nerede bulabiliriz? Ya da boş bıraksak sorun olur mu?

• @gokcesak Eşim ve ben de kendimiz doldurduk tüm formları. Herkesin USCIS numberı olmuyormuş. Bulamadıysanız muhtemelen sizin de yoktur (i130'u başvurunuzu online yaptıysanız bile). Biz boş bıraktık, NVC kabul etti.

• @gokcesak merhaba , biz joint sponsorumuza da sponsora da formu doldururken uscis online account number girmedik. herhangi bir sorun yasamadik dq olduk bu sekilde

• @Houstonian-Life galiba bizde boş bırakacağız. Teşekkür ederim cevapladığınız için

• @Seyduna Bildiğimiz bir şeyi tekrar size geri yazmislar zaten bizde biliyoruz Ankaranin randevu atayacagini hocam. Umarim bir an once interview alabilirsiniz interview icin aylarca beklenmesi ihtimali benimde radarımda ve korkutucu.

• O Değilde Trump şimdide sonradan Amerikan vatandaşlığı alanlara sardı adam denaturalizasyon'a gidiyor. Bilmiyorum ama yasal göçmene bile saldıran bir insanın göç politikasında ben artık iyi niyet arayamıyorum. Tamamen art niyetli gibi duruyor. Çünkü konu sadece yasadışı göç olsaydı sınırdan geçenler ve sahte beyanla green card alan kişiler ile sınırlı kalırdı. Fakat vatandaşlığa kadar gidiyor durum. Ve bu maalesef kötü bir noktaya evrilmeye başladı. Umarım ben dahil giden ve gidicek herkes Trump döneminden zarar görmez.

Umudum bir sonraki ABD seçimlerinde demokratların iyi ve dişe dokunur bir aday ile ortaya çıkması. Bu önümüzdeki 4 sene göçmen toplulukları için Amerika'da rahatlık sağlar. Ama tekrar bir cumhuriyetçi seçilirse işte o zaman nereye evrileceğimizi görüceğiz. Hayırlısı diyelim kendimce ufak bir yorum yapmak istedim sadece.

• @Ekto-Oktan Dünya'daki en sıkıntılı ve yoğun konsolosluklardan bir tanesi Ankara olabilir. Yani bizleri çok uzun süreler boyunca bekletebilirler ve hiç bir açıklama yapmak zorunda değiller. Bu saçma brokrasi beni çok endişelendiriyor açıkçası

• @Ekto-Oktan Bence Trump hiç bir şey yapamaz. Biz Türkiye gibi başkan ne derse o olur tarzında düşünüyoruz ama aslında adamlar öyle güzel bir sistem kurmuş ki, Dünya'nın en iyi başkanı bile olsan Trump gibi en fazla iki dönem başkanlık yapabiliyorsun 😃 Yasal olan göçmenlere dokunabileceklerini zannetmiyorum, göçmende olsan yasalara uyduktan sonra Amerika'ya bir zararın olmaz hatta yararın olabilir. Ben olaylara bu açıdan bakmayı seviyorum, bu açıdan bakmak da istiyorum açıkçası

• @usernamewastaken çok teşekkür ederim. Gerçekten faydalı oldu

• Arkadaşlar 2 gün sonra randevum var umarım sıkıntısız geçerim mülakatı eksik belgem yok her şeyi en ince detayına kadar dosyaladım kategorize ettim. Şimdi ben mülakattan 20 gün önce filan joint sponsorumun i-864 ü güncelledik yeni imza attı yeni tarihle ve bunu upload ettik. Household size ve gelir yanlış yazılmıştı net işletme geliri yerine brüt işletme gelirini yazmıştı bide household size 3 yazacağına 5 yazmış yanlış hesaplamış. Ben bunu sonradan fark edip düzelttirdim. Sizce sorun olarak görürler mi bunu niye değişti filan diye. Ayrıca imzalı tarihli bu değişikliğe dair açıklama mektubu da yükledik joint sponsorum yazdı imzaladı. Brüt geliri 190k ama net geliri 37k acaba geliri yetmeyecekti o yüzden mi değiştiler filan der mi konsolosluk fikir verebilir misiniz

• Merhaba, haftaya cr1 vize mülakatım var. Eşimle 2 yıldır tc’de yaşıyoruz oturum iznini vs aldık hep, şimdi gitmek istiyoruz ve yaklaşık 1,5 yıl bekleme sürecinden sonra son düzlükteyiz. Bugüne kadar yüklediğim tüm dosyaların hepsi tam ancak tercümeleri ve tarihleri 1,5 sene önceye ait. Yenilerinin tekrar çıktısını alıp kaymakamlıkta onaylattım, yalnız vukuatlı nüfus kayıt örneğim türkçe dilinde. Sayfalar uluslararası anlaşmaya bağlı belgeler olduğu için ingilizce, sadece açıklama türkçe. Bunu 1,5 sene önce evlendikten sonra başvuru yaparken sisteme yüklerken tercüme ettirmiştim. Tercüman bilgileri ödeme bilgileri vs hepsi kayıtlı ancak 1,5 sene önceye ait. Bu bir sorun olur mu? Vukuatlıyı tekrar tercüme ettirmem gerekiyor mu? Çünkü aynı kağıdın tercümesi 1,5 sene önce zaten var elimde, onu da ek olarak sunsam sorun olur mu?Kaymakamlık ve noter onaylı hepsi. Yine de sormak istedim.
    Sizler bu gibi dosyaların tercümesini tekrar yaptırmış mıydınız? Teşekkürler.

• @gokcesak Sevindim 🙏

• @gokcesak merhaba eşiniz Amerika’da ise ona I130 formunu doldurduktan sonra gelen notice received belgesinde account numarası yazması lazım , ayrıca eşinizin daha önceki immigration belgelerinde de yazması lazım , son olarak I130 notice received belgesinin bir fotokopisi online accountda da mevcuttur ona bakabilirsiniz

• @Pın-Ceylan Merhabalar, vize alacak kişi açısından e-devletten alınan belgeler iş görüyor. NVC hangi belgeyi onayladıysa, o belgeleri de götürmenizi de tavsiye ederim, yani ben bilir kişi değilim ama ben olsam böyle yapardım

• @Ronn Receipt Number yazan received belgesinde biz bu account number a ulaşamadık. Bize verilmemiş. Amerika'da yaşıyor eşim ama bize bu en başından beri verilmemiş. Önceki gönderilerde 2 arkadaşa daha account Number verilmemiş herkese verilmiyormuş. O yüzden boş bırakacağız

• @Seyduna teşekkürler, en azından bir fikir verdi bu cevap 🙂 neyi onayladıysa götürmek yolundan ilerleyeceğim, çok sağ olun.

• @Alfa-Centauri iyi şanslar dilerim mülakatınız için bence bir sorun olmaz sonucta yanlış girilen rakamlar düzeltilmiş. ayrıca düzelttiğinize dair imzalı belge de hazirlamissiniz. mülakat icin degil ama uscis sürecinde beklerken biz de 130A formunda birkaç hata yapmıştık ama farkedip düzelttik ve dediğiniz gibi düzelttiğimizi belirten kagit ekledik. hiçbir sorun olmadı RFE de almamistik. elbette konsolosluk mulakati aynı işlemiyordur uscis ile. ama size suan düzelt veya düzenle diyebilecekleri bir durum yok zaten halletmissiniz hiç gerilmeyin bence

Benzer Başlıklar

• 2
  • 1589
  • 3116
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |