Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @seda-2 genelde süreç bu şekilde araştırdığım kadarıyla biri onaylanınca diğeri otomatik iptal oluyor deniyor bizde de dediğim gibi oldu. I-130 onayı aldığınız için bir önemi kalmıyor zaten bu noktada sizin için

• arkadaşlar merhaba tekrardan, 23 haziranda approved olan dosyamız 27 haziranda case was sent to department of state olarak güncellendi.

bundan sonraki süreçte nvc welcome letter mail olarak mı geliyor? uscis’de görünmüyor sanırım.

eğer mail olarak geliyorsa şuana kadar gelen bir mail olmadı bu durum normal mi yoksa biraz daha beklemeli miyim?

• @erncndr Merhabalar, welcome letter yazısı gelecek ardından ödemesini yapıp, evraklarınızı yükleyebilirsiniz. İsterseniz o zamana kadar evrak toparlama sürecini halledebilirsiniz. Ödeme yaptıktan sonra da biraz beklemeniz gerekecek çünkü

• Haziran ayı randevusuz geçti hiç kimseye randevu verilmedi bildiğim kadarıyla bakalım bu ay neler olacak? Önümüze bakabilmek adına tarihi bilmek çok iyi olurdu

• Bizim forumdan gördüğüm kadarıyla mayısta DQ olanlara bile hala randevu verilmemiş, Reddit’i takip eden var mı aramız da orada durumlar ne acaba.

• @Refiks Ben biraz baktım, arattırdım interview kelimesini ama kayda değer bir şey bulamadım. Zaten Türkçe konuşan insanların vize konusundaki platformu burası, he ben yine de bir umut baktım 🙂 Bunun yanında Ankara'dan randevu bekleyen diğer vize kategorisindekilerde Ağustos ayına randevu almamışlar, sistemi oturtamadılar sanırım

• @Refiks muhtemelen şu an dv programı öncelikli çünkü şu an vize bültenlerinde hep onlar vize alıyor

• @Seyduna ben de araştırdım geçen 2024 2025 de haziranı yine es geçmişler temmuz ayında mülakat maili dağıtılmış 8-12 bakalım bizde de umarım dağıtılır bu önümüzdeki günlerde

• Bir şey sormak istiyorum NVC ödemeyi kaç gün sonra alıyor? Bizim 3 gün oldu henüz beklemede ödememiz

• @gokcesak 3 ile 5 iş günü

• @rock teşekkür ederimm

• Arkadaşlar merhaba, imzalara baktığımda genelde çoğu kişi doktor muayenesini interview'dan 1 ay öncesine almış. Bunun bir kuralı var mıdır? Mülakattan 1-2 hafta öncesine alsak da sorun çıkar mı?

• @gigi25 Belli bir kuralı yok diye biliyorum. Randevu tarihinizi aldıktan sonra sağlık için randevu oluşturabilirsiniz. Bence sağlıktan yana bir sıkıntı oluşursa süreci etkilememesi adına önceden randevu alındığını düşünüyorum. Allah izin verirse randevu mailini alırsam ben de sağlık için olabildiğince erken randevu almaya çalışacağım. Yine de sizi yanlış yönlendirmek istemem bilen arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır.

• Arkadaşlar ben işyerimden Ağustos ayında çıkacağım planlı bir tarihim var evlilik çıkışı gerçekleştireceğim. Şu an DS-260 formu dolduruyoruz. Şuanki güncel durumumu belirtmeliyim? DQ olduktan sonra yakın zamanda ayrılacağım çünkü. Sonrasında DS-260 formunu değiştirebiliyor muyuz? Yoksa belirli bir tarihim var diye çıkış tarihimi şimdiden oraya yazsam sorun olur mu?

• İşten ayrılma tarihimi zaten biliyor olmama rağmen mevcut iş durumumu da girdim. Önemli olan, DS-260'ı doldurduğunuz sırada bilgilerin güncel olduğundan emin olmaktır. DQ'dan sonra, mülakattan önce bu tür ayrıntıları nadiren iki kez kontrol ederler.

• @AlpayU ayrılacağım tarihi biliyorum. Fakat şu an çalışıyor, dq’dan sonra çalışmıyor görüneceğim. Bunu değiştirmemize gerek var mı çalışmıyor olarak

• Merhaba arkadaşlar son bir dikkat etmeniz gereken birşey yazacağım bu çocuğuyla gelenler için yazıyorum.Amerikaya gelir gelmez adresinize en yakın Social Security Administrationden telefonla randevu alıp ve gidip çocuğunuzun ssn kaydını oluşturun çünkü ben ve benimle aynı dönem arkadaşımın çocuğuna ds 260da ssn kısmı onaylandığı halde amerika girdikten 7 gün sonra adrese bizimki geldi çocuğun ki gelmedi ve randevular yakın tarihte olmuyor 30 gün 40 günü aşkın sürelere veriyorlar onun için gelir gelmez randevu alıp çocuğunuzun ssn kaydının yapılıp yapılmadığını kontrol edip önleminizi alın derim sevgi ve saygılarımla.

• Arkadaslar merhaba bizim 2 Temmuzda vize gorusmemiz vardi. Maalesef gorusmeyi tamamlayamadik eski esimin olum belgesi talep edildi. simdi Amerikadan onu getirtmeye calisacagiz. Belge bize ulastiginda tekrar randevu olusturup vize gorusmesine gitmememiz gerekecek. ama bu konuda kafamiz karisik. gorevli tekrar randevu almak konusunda zorlanmazsiniz dedi ama emin olamadim. bu surec nasil isliyor randevu nasil olusturulacak bilgisi olan var mi acaba

• @gigi25 Mulakattan uc gun kadar once muayeneye gidenler de var. Muayene sonuclari 1 gun sonra cikiyor ve hemen konsolosluga gonderiliyor. Ben de muayene tarihini mumkun olan en erken tarihe almistim. Tuberkuloz suphesiyle tukuruk testi isteyebiliyorlar ve testin sonucunun cikmasi bir hayli zaman aliyor. Eger seyahat sıkıntısı yoksa, ne olur ne olmaz diye erken gitmekte fayda var diye dusunuyorum.

• DS-260 formunda eşiniz sizinle beraber göç mü ediyor gibi bir soru var. Ama eşim oranın vatandaşı no dedim ama yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Doğrusu nedir

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |