Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.3k 173

• Bu ileti silindi!

• @yassopatso Maria Elvira Salazar, Florida'yı temsil eden Cumhuriyetçi bir Kongre üyesi olarak, 23 Mayıs 2023 tarihinde Temsilciler Meclisi'ne Dignity Act (H.R. 3599) adlı kapsamlı bir göçmenlik reformu tasarısı sundu.

Bu tasarı, sınır güvenliğini artırmayı hedeflerken, aynı zamanda belirli kriterleri karşılayan belgesiz göçmenlere yasal statü ve vatandaşlığa giden bir yol sunmayı amaçlıyor. Ayrıca, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için EB-3 gibi iş temelli vize kategorilerinde reform yapılmasını da öngörüyor.

Ancak, tasarının yasalaşabilmesi için Temsilciler Meclisi'nde ve ardından Senato'da onaylanması gerekiyor.

Bu yasa tasarısı o yıl kongrede görüşülemediği için iptal oldu. Amerika'da senatoya sunulan yasa tasarıları aynı dönemde görüşülmez ve karar verilemez ise çöp oluyor.

Ancak Trump yönetimi başa geldikten sonra Maria Elvira Salazar, bu yasa tasarısında bazı revizeler yaparak tekrar sunmaya hazırlanıyor. Şu an heyecan verici nokta ise sunan kongre üyesinin Cumhuriyetçi bir temsilci olması sebebiyle bu tasarının geçme şansının olduğunu düşünüyor insanlar.

Kongre üyesinin son zamanlarda verdiği demeçler:
    https://www.instagram.com/reel/DChlHi8PrsI/
    https://www.instagram.com/reel/DJrs3ASRJK2/
    https://youtu.be/j543ZHrKeic

Özetle bu yasa tasarısı Kabul görür ve sonrasındaki dönemde yasalaşır ise, aile fertlerine (eş-çocuk) basılan vizeler kotadan sayılmayacak
    Bu da yıllık 10.000 kişiyle sınırlı olan vize kotasını fiilen 20-30 bine çıkarmış olacak. Kısaca sürecimizi 2 kat hızlandırabilecek.

Resmi sitesine de coming soon güncellemesi gelmiş: https://salazar.house.gov/dignity-act-coming-soon

• @xkira7, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@yassopatso Maria Elvira Salazar, Florida'yı temsil eden Cumhuriyetçi bir Kongre üyesi olarak, 23 Mayıs 2023 tarihinde Temsilciler Meclisi'ne Dignity Act (H.R. 3599) adlı kapsamlı bir göçmenlik reformu tasarısı sundu.

Bu tasarı, sınır güvenliğini artırmayı hedeflerken, aynı zamanda belirli kriterleri karşılayan belgesiz göçmenlere yasal statü ve vatandaşlığa giden bir yol sunmayı amaçlıyor. Ayrıca, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için EB-3 gibi iş temelli vize kategorilerinde reform yapılmasını da öngörüyor.

Ancak, tasarının yasalaşabilmesi için Temsilciler Meclisi'nde ve ardından Senato'da onaylanması gerekiyor.

Bu yasa tasarısı o yıl kongrede görüşülemediği için iptal oldu. Amerika'da senatoya sunulan yasa tasarıları aynı dönemde görüşülmez ve karar verilemez ise çöp oluyor.

Ancak Trump yönetimi başa geldikten sonra Maria Elvira Salazar, bu yasa tasarısında bazı revizeler yaparak tekrar sunmaya hazırlanıyor. Şu an heyecan verici nokta ise sunan kongre üyesinin Cumhuriyetçi bir temsilci olması sebebiyle bu tasarının geçme şansının olduğunu düşünüyor insanlar.

Kongre üyesinin son zamanlarda verdiği demeçler:
    https://www.instagram.com/reel/DChlHi8PrsI/
    https://www.instagram.com/reel/DJrs3ASRJK2/
    https://youtu.be/j543ZHrKeic

Özetle bu yasa tasarısı Kabul görür ve sonrasındaki dönemde yasalaşır ise, aile fertlerine (eş-çocuk) basılan vizeler kotadan sayılmayacak
    Bu da yıllık 10.000 kişiyle sınırlı olan vize kotasını fiilen 20-30 bine çıkarmış olacak. Kısaca sürecimizi 2 kat hızlandırabilecek.

Resmi sitesine de coming soon güncellemesi gelmiş: https://salazar.house.gov/dignity-act-coming-soon

teşekkürler bilgiler için bence geçmesi olağan bir yasa diye düşünüyorum

• @xkira7 Trump ın ve ABD halkının çıkış noktasına aykırı bir istek nasıl gittiği belli olmayan hispanic lere (10-12m kadar) suça bulaşmamışsa vergi vermişse statü verelim diyor. İddia ettiği çökmüş sistemin sonucu olan bu durumu çözmek için öneri getirmiyor, şimdiye kadar saydığı nitelikteki insanları görmezden gelelim sonrasını hallederiz diyor büyük ihtimal kendi seçmenine rüzgar yapıyor. Şuan ki yönetimin bakış açısıyla mümkün değil.

• Chicago dan 4 gün önce geldim. Motel 6 diye bir yerde kaldım. otelin yarısı IŞID militanından bozma adamlarla doluydu. Ben anlamıyorum bu adamların gerçekten oturum çalışma izni var mı? Varsa nasıl adılar? Yoksa Trump bunları neden göndermiyor? Bilen bi alim anlatsın rica ediyorum

• @aydın-yıldırım Sırayla belki ondandır

• BDV Solutions'tan taksitle ödeme yöntemiyle aylık 445 dolar 33 ay ile süreci başlatmak istiyorum ancak endişelerim var. Bu süreçte Trump yönetimi EB-3 vizesini olumsuz etkileyecek şeyler yapabilir diye endişeliyim, az bir para değil para yansın istemiyorum. Bir yandan da yaş geçiyor gidiyor, maaşım zaten 45 bin civarı mevcut kurla maaşın yarısı bunun ödemesine gidecek. Çok kararsızım gerçekten.

• ⭐⭐

@Trevor Hocam naçizane tavsiyem kenardaki para ile girmeniz. Dolar kurunun uzun süredir baskılandığını biliyorsunuz. Olası bir kur krizinde problem yaşamamanız adına temkinli olmakta fayda var. Bol şans.

• @Trevor

Hocam yaş kaç bilmiyorum ancak 35 üzeri iseniz, özellikle de o maaş düzeyi ile (başka bir geliriniz yok ise) bu işe girişmemenizi tavsiye ederim. Trump’ın politikaları veya riskler bir tarafa, çok büyük sayılarda backlog yani bekleyen dosya mevcut. Şu an bu işe girişseniz 2032’den önce gitmemiz neredeyse imkansız. Paranızı ve vaktinizi şu şartlar altında bu işe bağlayıp kendinizi üzmeyin. Kolaylıklar dilerim.

• ⭐⭐⭐

@Trevor Hocam insanlar bu işe arabasını satıp üstüne para katıp gidiyor. Aylık geliriniz ile sakın bu işe girişmeyin. Umutla bir yolculuğa çıkayım derken var olan mutluluğunuzu da çok büyük riske atmış olursunuz. Sizin durumunuzda trump'ın ne yapacağından ziyade ülkemizdeki dolar kuru çok daha büyük bir sorun

• Greencard vize kotalarının arttırılmasını öngören yasa tasarısı Dignity Act hakkında gelişme var mı? Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

• @Müberra-Dikici Aralik ayinda Temsilciler Meclisinin iki alt komitesine gorusulmek uzere gonderildi ve o gunden bu yana herhangi bir ilerleme yok, komitelerde gorusuldugune dair bir haber de goremedim.

• @Müberra-Dikici yanlış hatırlamıyorsam Temmuz 15 de görüşülecek diye bir içeriğe rastlamıştım.

• @Müberra-Dikici, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

Greencard vize kotalarının arttırılmasını öngören yasa tasarısı Dignity Act hakkında gelişme var mı? Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Bu yasa tasarısı içinde eb3 other workers kotasında aile bireylerinin kotadan düşmemesini sağlayan bir ifade yok. Eb3.work bu olayı çok pohpohladı ama tasarı içeriği söylenenle uyuşmuyor

• @Ephedra [https://salazar.house.gov/media/press-releases/salazar-and-escobar-introduce-bipartisan-dignity-act](link url)

Hayır öyle bir ifade var, EB3 özelinde değil tüm Employment-Based vize kategorisi için. Bu ifadede high-skilled employment geçirilmiş bu sebepten bunu düşünmüş olabilirsiniz ama unskilled'ı da etkileyeceğini umuyoruz çünkü o da esasında Employment-Based kategorisinde.

"Increases high-skilled employment visas opportunities by only counting the principal applicant and excluding derivatives (children and spouses) from counting towards the annual Employment-Based visa caps. It does not raise the caps."

• ⭐⭐⭐⭐

Yeni mali yila kadar pek bir ilerleme beklentisi yok hatta gerileme olabilir cunku vize kotalarina yaklasilmis. Agustos 2025 vize bultenindeki son aciklama asagidaki gibi:

E. VISA AVAILABILITY IN THE EMPLOYMENT-BASED THIRD PREFERENCE (EB-3) AND OTHER WORKERS (EW) CATEGORIES

Visa demand and number use remain high in the EB-3 and EW visa categories, and issuance totals are approaching the annual limits for FY-2025 in those categories. It will likely be necessary to either retrogress the final action dates or make the categories “Unavailable” in September, if not sooner. This situation will be continually monitored, and any necessary adjustments will be made accordingly.

• @tufank Yani 3 ay bir kıpırdama beklemeyin demişler : ) Neyse olumlu bir gelişme olarak Rep. Maria Salazar Dignity Act'ı sundu.
    https://youtu.be/TW_UrIbrzRo

Çok etkili bir konuşma yaparak bu yasanın aslında bir af olmadığını ve en az 5 yıl bu ülkede suça karışmadan yaşayan herkese "Dignity" isminde bir statü verileceğini bu statünün ise asla vatandaşlığa gitmediğini anlattı. Bunun yanında bu programa katılan herkesin belli bir ücret ödeyeceğini ve tüm çalışma hayatı boyunca maaşının %1'ini zorunlu olarak bağışlayacağından bahsetti. Vatandaşlığa asla gitmeyeceğini defalarca vurguladı. Bence bunu yapmasının sebebi tüm kongre üyelerinin ve trump destekçilerinin bunun illegal kişilere verilecek bir "af yasası" olmadığını aktarmaya çalıştı. Bilakis bununla ilgili duyurulmadan önce dahi gerek sosyal medyada gerek haber sitelerinde "maria salazar af yasası hazırlıyor" tarzı olumsuz yorumlar geliyordu.

Bu konuşmadan sonra NBC yayınına katılarak detayları anlattı ve aslında aynı şeylerden bahsetti ve başkan trump ile etkili bir konuşma yaptığını, bunu yapabileceklerini vs söyledi: https://youtu.be/G55KWuL6jF8

Özetle bu yasa tasarısı için duyurulması ilk adım oldu ve daha çok kritik maddelerden bahsedildi. Yasa tasarısında bulunan vize bülteni veya EMPLOYMENT-BASED değişiklikleri ve gelişmelerden bahsedilmedi.

Bizim için + olan bu yasa tasarısının iki partili bir tasarı olması. Bu ne demek ? Normalde yasa tasarıları cumhuriyetçiler veya demokratlar olmak üzere 2 taraf tarafından hazırlanır ve kongreye sunulur. Haliyle iki taraf genellikle farklı görüşlerde olurlar ve tasarı askıda kalabilir. Dignity Act'da farklı olan yasa tasarısının mimarı Florida'dan Cumhuriyetçi bir kongre üyesi olan María Salazar, yine yasa tasarısını destekleyen önemli üye Demokrat Texas'dan Veronica Escobar. Bu sayede aslında Dignity Act'ın parti ve taraflar ile ilgili olmadığını, tüm sistemi düzeltmek için olduğunu ve iki taraftan da destek alabileceğini umuyorlar.

Şu günlerde Rep. María Salazar sosyal medyadan önemli gelişmeleri duyuruyor. X'den takip edebilirsiniz.
    https://x.com/RepMariaSalazar

• @xkira7 Peki bu yasa ile vatandaşlığa giden yol kesinlikle kapalıysa bu yasanın amacı nedir? Bomboş bi tartışma, Salazar ın amacı ne o zaman? Bir de şu maaşların %1 i kesilme işi tam komedi. Hem sistemi düzeltelim karışıklıkları giderelim ama sonra daha büyük karışıklığa sebeb olacak bir grup oluşturmaya çalışıyor. Tamamen lobi faaliyetleri başka bişey değil.

• @nbbyr Merhaba bu soruları ilk duyduğumda bende sorguladım ancak detaylı inceleyince hepsinin makul bir sebebi var aslında.

Bu yasa şu an statüsüz ve belirsizlik içinde yaşayan milyonlarca insana bir yasal durum veriyor. Bu kişiler artık vergi verecek, kaçak çalışma korkusuyla yaşamayacak, istedikleri zaman ülkeye girip çıkabilecekler. Aslında yasal bir özgürlük vaat ediyor. Vatandaşlığa asla gitmiyor olması bu programdan yararlanacak milyonlarca hispanic için çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.

Aslında bu durum bizi ilgilendirmiyor, sonuçta bizim durumumuz onlarla aynı değil. Bu yasa tasarısından bizim faydalanacağımız şey on yıllar önce belirlenen kota sayıları ve yüzdelerinin düzenlenmesi, aile üyelerinin sayılması gibi saçmalıkların giderilmesi.

Maaş'dan %1 kesinti olayı yine bizle ilgili değil ama tamamen sürdürülebilirlik ve ekonomi ile alakalı. Bunu yaparak aslında Amerika halkına "bakın bu insanlar sınırdan girdi ama ekonomimize destek veriyorlar" mesajı vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Amerika halkında, özellikle yeni yönetim destekçilerinde büyük bir "illegallere af getirecekler, hakkımızı yiyecekler, bedava vatandaş olacaklar" tarzı önyargı var. Burada yasayı ilk tanıttıklarında özellikle bu maddelerden bahsedilmesi bence bu önyargıyı yıkmak içindi.

Bence bu yasa ne tam bir af ne de bir sınır dışı politikası. İki tarafı da dengelemeye çalışan, iki partili bir sunum. Umarız bir şekilde ilerler biz de faydalanabiliriz.

• @xkira7 bize nasıl faydası olabilir ki bu yasanın anlayamadım sürece dahil olduğumdan beri bu forumda okuduklarım hep önce gc alıp sonrasında vatandaşlık üzerine ve legal olarak gitmeye yönelik sınırdan girenlere yapılan bu yasa bize ne fayda sağlayacak?

Benzer Başlıklar

• 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • 0 Oy
    1 İleti
    647 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • 7 Oy
    5k İleti
    370k Bakış
    P
    @gunduzguleryuz teşekkürler:(
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k