Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Hong Kong için lise diplomam duruyor mu durmuyor mu emin değilim. Eğer bulamazsam lisemden gidip çıkartacağım yeni bir diploma iş görür değil mi? Zaten üniversite diplomamın da orijinali duruyor, o işlerini görmez mi?

• Konsolosluğunda tercüman yeminli bende ingilizce bilmiyorum ne yapmam lazım kendim bulayım mı yoksa bilgi verir misiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@SAMET-AKBAY

https://yesilkartforum.com/forum/post/463235

Anahtar kelimeler: Hong Kong, tercüman

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A konsolosluklar bazında istenen belge türlerinde değişiklik olabiliyor, en doğrusu hong kong mülakat deneyimlerini teker teker okumak. Neyi kabul edip etmediklerini birinci el deneyimlerden öğrenebilirsiniz. Çünkü lise diploması özelinde deneyimlerde güzel veriler var, faydalanın lütfen. 2024-2025 mülakat deneyimleri başlığını da tarayabilirsiniz, arama kutusunu da kullanabilirsiniz.

• @Eyupp https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri?page=1 linkten mülakat deneyimlerine bakabilirsiniz. Ayrıca Bangkok'da cok fazla trafik oldugu soyleniyor eger dediğiniz gibi maddi sorununuz yoksa f/p den ziyade saglık kurulusu ve konsolosluk yakınlarında bakmanız daha iyi olabilir.

• Merhabalar,
    2026 talihlisi olarak dosyamı Ankara'dan Viyana'ya taşımak için KCC'ye mail attım. Bana gelen aşağıdaki cevaba istinaden dosya taşındı mı yoksa tekrar mail atmam/sorgulamam gerekiyor mu ?
    Bilgi verirseniz memnun olurum.
    Gelen mail aşağıdadır ;

Thank you for your inquiry.
    Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Flight101 Teşekkür ederim. Su serptiniz 🙂

• Merhabalar biz daha dosya taşıma mailimizi atmadık, atacağız ancak daha yeni pasaportlarımızı yenilettik ve bu süreçte annem ( greencard çıkan kişi, ben accompanyim) DS260da belirttiği işinden istifa etti. Dosya taşıma maili atmadan önce mi dosyamızı açtırmalıyız? yani bu işten çıkma durumunu DS260da değiştirmemize ve dosyamızı açtırmamıza gerek var mı? Ayrıca eğer dosyamızı açtırırsak yeni pasaport no ile mi submit etmemiz gerekecek? 28k cnmiz olduğu için bir an önce dosyamızı taşımak istiyoruz. Şimdiden teşekkürle

• ⭐⭐⭐⭐

@elfamerikaya

DS260’i doldurduktan sonra Annenizin işinden istifa etmesi dosyanızı açtırmak için herhangi bir sebep değil, sürecinize olumsuz etki edecek bir husus değil. Hayat devam ediyor, sürecin ilerleyen zamanlarda başka degisiklikler (yeni seyahatler, taşınmalar vb) olabilir, formu doldurduğunuz tarihteki durumunuza göre formu doldurmuş olmanız yeterli.

Pasaportlarınızı yenilemiş olmanız da formu açtırmanıza sebep olacak bir durum değil. KCC ile iletişime geçerek mevcut durumunuz ile dosya taşıma talebinizi yapabilirsiniz. Bu konu basliginin ilk dört iletisini bilgilerinizi yinelemek için tekrar okumanız faydanıza olacaktır, 4.iletideki detaylara istinaden dosya taşıma talebinizi beklemeksizin yapabilirsiniz. KCC’den dosyanızın tasindigina dair yazılı onay aldıktan sonra size kalan sabırla beklemek, forumdaki bu konu başlığını takip etmek, bu konu basliginin 1.iletidesindeki excel listesinde detaylarınızin olduğundan emin olmak, vize bültenlerinin aciklanmasini beklemek ve süreci takip etmek olacak. Bol şans, gönlünüzden geçtiği gibi olur umarım herşey 🍀

• Bilgi sahibi arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var. (Ben araştırma yaptım araştırma sonucunu da paylaşacağım ama bilen varsa bir el atsın 🙂

• Şimdi eşim hamile. Biz Hong Kong'a dosyayı taşıdık orada mülakata gireceğiz. Sorum şu; ben ve eşim vizeleri aldık diyelim ve Amerika'ya henüz giriş yapmadık. Çocuk Türkiye'de doğdu. Çocuk doğduktan sonra hep birlikte giriş yapacağız. Bu durumda çocuğun vizesi olmadığı için girişte sorun yaratırlar mı?

Araştırmalarıma göre şöyle bir sonuç buldum;
    INA 211(b) – “Child born after issuance of immigrant visa” Böyle bir göçmen yasası mevcutmuş.
    Yasada diyor ki; Eğer bir çocuk, ebeveyninin göçmen vizesi almasının ardından, ama ABD’ye girişten önce doğmuşsa ve ebeveynleriyle ilk girişte birlikte seyahat ediyorsa, o çocuk:

• Göçmen vizesi olmadan ABD’ye girebilir.
    • Aynı anda Green Card işlemi başlatılır.

Şimdi ben bu yasaya bire bir uyuyorum. Daha önce başına gelen yada tecrübe eden birileri var mı? Şimdiden teşekkürler...

• ⭐⭐

@Mert-A selamlar, hong kong ozellikle lise diplomasini gormek istiyor. Ben mulakata girerken yanima lisans ve yuksek lisans diplomalarim olmasina ragmen sadece lise diplomasini aldilar. Eger bulamazsaniz okuldan temin etmeyi deneyebilirsiniz. Universiteye kayit olurken genelde universiteler aliyor. Orayida bir kontrol edebilirsiniz.

• ⭐⭐

@Eyupp selamlar, eski donem deneyimlerde forumdaki kullanicilarin gittigi otellere bakabilirsiniz. Ek olarak booking uzerinden de otel arastirmasi yapabilirsiniz. Biraz daha uygun olsun derseniz, eger tek iseniz airbnb uzerinden oda tutabilirsiniz. Ek olarak imzanizda frankurtta gireceginizi belirtmissiniz eger shengen sorununuz yoksa viyana yida arastirmanizi tavsiye ederim. Bol sanslar.

• Bir youtuber çoğu adımı video listesi olarak çekmiş be faydalı buldum sizinle de paylaşmak istedim.

• @onuru çok teşekkürler okulum bitiyor maalesef Türkiye'ye dönüyorum. Bangkok'da girmeyi kararlaştırdım gibi. Otel'e bakayım dedim hem Türklerin tecrübesi olan bir yer olsun istedim.

• Selamlar. Suanda F1 vizem halen gecerli ve 3 yili askindir Amerika’dayim. Nisanlim da Amerika’da ve o da F1 sahibi. Onumuzdeki ay evlenip ben F2’ya gececegim.
    DV talihlisi benim, ileride F1’dan F2’ya gececek olmam problem olur mu CN cut off olma durumunda?

• @Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hong Kong için lise diplomam duruyor mu durmuyor mu emin değilim. Eğer bulamazsam lisemden gidip çıkartacağım yeni bir diploma iş görür değil mi? Zaten üniversite diplomamın da orijinali duruyor, o işlerini görmez mi?

Merhabalar,
    2025 mülakat deneyimlerinde didem hanım'ın bugün yazdığı sizi yönlendirecektir. Bu mülakat deneyimi Ankara'da olmuş ama aynı durum olacaktır diye düşünüyorum.

didemkrbck isimli kullanıcının yazdığı...
    Öncelikle bu forumda yorum yapan, destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah herkes sorunsuz bir şekılde vizesine kavuşur.
    Kendime sıkıntı yaptığım 2 konu vardı, birisi lise diplomamın aslının kayıp olması diğeride eşimin kardeşinin iltica etmiş olmasıydı. Yazının devamı...

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan @mert-a

Her konsolosluğun eğitim durumunu kanıtlar evrak konusunda yaklaşımı ve talebi farklı. Mülakata girmeyi planladığınız konsoloslukta mülakata girmiş talihlilerin geçmiş (mümkün olan en güncellerini) deneyimlerini okumanız, sorunuz var ise DV2026 için mali yıl başlangıç tarihi olan 1 Ekim 2025’den sonra ilgili konsolosluğa sorunuzu yazılı yönelterek gelecek talimatları eksiksiz takip etmeniz faydanıza olacaktır. @lesnarhomie’nin Hong Kong mülakat deneyimi eksik eğitim evragi beyan etme hususunda çok önemli bir deneyim, göz atın isterseniz.

• @ATS16 gerçekten içimize su serpildi, çok endişeleniyorduk dosyamızı açtırmak zorunda kalacağız diye, çok teşekkür ederiz, forum olmasa ne yapardık acaba 😃

• @kemal85 Teşekkür ederim video için bunu da izleyeceğim.

• @ATS16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@nsercan @mert-a

Her konsolosluğun eğitim durumunu kanıtlar evrak konusunda yaklaşımı ve talebi farklı. Mülakata girmeyi planladığınız konsoloslukta mülakata girmiş talihlilerin geçmiş (mümkün olan en güncellerini) deneyimlerini okumanız, sorunuz var ise DV2026 için mali yıl başlangıç tarihi olan 1 Ekim 2025’den sonra ilgili konsolosluğa sorunuzu yazılı yönelterek gelecek talimatları eksiksiz takip etmeniz faydanıza olacaktır. @lesnarhomie’nin Hong Kong mülakat deneyimi eksik eğitim evragi beyan etme hususunda çok önemli bir deneyim, göz atın isterseniz.

Yazdığımı tekrar okudum. Yanlış bir anlaşılma olmuş bunun için özür diliyorum. Burada diplomayı çıkartma ve ispatlama süreci anlamında demek istemiştim. 😞

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 153
  • 83
  • 2655
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

110

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |