Merhabalar umarım iyisiniz ya bu ülke insanı sinir stres sahibi yapıyor ya hocam Aydın'ın bir ilçesinde yaşıyoruz görece küçük bir ilçe yahu Mağazalarda vs iş arıyoruz yapıcağımız satış danışmanlığı ne bileyim normal işler bin tane cv bıraktım işe başvurdum çağıran yok şaka gibi lafa gelince insanlar çalışmıyor iş beğenmiyorsunuz diyorlar. Yahu arkadaş razı olmuşum çalışıcağım 24-25 bin liraya köle gibi ona bile çağıran yok. Ne iş beğenmemesi ne hali yahu evlendim eşim benim için I-130 Doldurdu. Bari gitmeden 1.5-2 sene asılayım aile evinde yaşıyoruz eşimle çalışayım para kazanayım diyorum. Biriktirip öyle giderim modundayım. Yok ya iş veren yok ya da 12 ay düzenli iş yok. Şaka gibi yani anlamıyorum ben bu durumu
Okul okuyup diplomasıyla işssiz kalan adamı hiç söylemiyorum bile. Yahu normal hizmet sektöründe vasıfsız adam iş bulamıyorken vasıflı adam ne durumda hiç hayal edemiyorum ben. Geçen migros'tan arıyorlar diyorlar sezonluk market işcisi olurmusunuz. Hocam siz kafa mı buluyorsnuz? 3-4 Ay çalışıp kovulmak istediğim bir iş arasam zaten burası otelcilik bölgesi turizm cenneti giderim otellerde en azından 30 u bulan maaşlar ile çalışırım gelmişsin bana diyorsun ki sezonluk marketçi ol. Bunlar ne kafası yaşıyor ben bilmiyorum. Polonyada bile yaşadım orda bile bu kadar işssizlik yok ya
yani ben anlamıyorum arkadaşlar az bunaldım buraya yazıp içimi dökmek istedim sadece. Konuşucak kimsem yok. Ailemle konuşuyorum babam gelmiş iş bulamadığım için beni yeteneksizlikle suçluyor diyor istesen bulursun. Yahu hocam adam beni aramıyorsa işe almıyorsa çağırmıyorsa gidip kapısına dayanıp tehdit mi edicem beni işe alacaksınız diye bu nasıl bir kafa ya? fena daraldım arkadaşlar. Yani bedava fiyatlara işciliği kabul etmemize rağmen iş bile bulamamak bu ülkede kalmak beni artık sadece yaşlandırıyor. Bu nasıl bir tezatlık ya...