Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar umarım iyisiniz ya bu ülke insanı sinir stres sahibi yapıyor ya hocam Aydın'ın bir ilçesinde yaşıyoruz görece küçük bir ilçe yahu Mağazalarda vs iş arıyoruz yapıcağımız satış danışmanlığı ne bileyim normal işler bin tane cv bıraktım işe başvurdum çağıran yok şaka gibi lafa gelince insanlar çalışmıyor iş beğenmiyorsunuz diyorlar. Yahu arkadaş razı olmuşum çalışıcağım 24-25 bin liraya köle gibi ona bile çağıran yok. Ne iş beğenmemesi ne hali yahu evlendim eşim benim için I-130 Doldurdu. Bari gitmeden 1.5-2 sene asılayım aile evinde yaşıyoruz eşimle çalışayım para kazanayım diyorum. Biriktirip öyle giderim modundayım. Yok ya iş veren yok ya da 12 ay düzenli iş yok. Şaka gibi yani anlamıyorum ben bu durumu

Okul okuyup diplomasıyla işssiz kalan adamı hiç söylemiyorum bile. Yahu normal hizmet sektöründe vasıfsız adam iş bulamıyorken vasıflı adam ne durumda hiç hayal edemiyorum ben. Geçen migros'tan arıyorlar diyorlar sezonluk market işcisi olurmusunuz. Hocam siz kafa mı buluyorsnuz? 3-4 Ay çalışıp kovulmak istediğim bir iş arasam zaten burası otelcilik bölgesi turizm cenneti giderim otellerde en azından 30 u bulan maaşlar ile çalışırım gelmişsin bana diyorsun ki sezonluk marketçi ol. Bunlar ne kafası yaşıyor ben bilmiyorum. Polonyada bile yaşadım orda bile bu kadar işssizlik yok ya

yani ben anlamıyorum arkadaşlar az bunaldım buraya yazıp içimi dökmek istedim sadece. Konuşucak kimsem yok. Ailemle konuşuyorum babam gelmiş iş bulamadığım için beni yeteneksizlikle suçluyor diyor istesen bulursun. Yahu hocam adam beni aramıyorsa işe almıyorsa çağırmıyorsa gidip kapısına dayanıp tehdit mi edicem beni işe alacaksınız diye bu nasıl bir kafa ya? fena daraldım arkadaşlar. Yani bedava fiyatlara işciliği kabul etmemize rağmen iş bile bulamamak bu ülkede kalmak beni artık sadece yaşlandırıyor. Bu nasıl bir tezatlık ya...

• ⭐⭐

Günaydın burası yine çok sessiz kalmış başvurulara 3,5 ay gibi bir süre kaldı enerjimizi kaybetmeyelim 🙂

• Arkadaşlar malum bu sene de çıkmadığı için buradayız 🙂
    Sağdan soldan duyuyoruz yapanları, turist olarak gidip dil okulu sonra sponsor bulmaya çalışanları. Sizce hala denenebilir bir yöntem mi bu? Malum son göçmen karşıtı olaylar California olayları nasıl etkiler bu durumları? Trump politikaları işlerin ağır yürümesi vs. gidenlerin işi zor gibi görünüyor buradan.

• @T-C-Kubilay-Dikici Günaydın kubilay bey, DV sürecine dağıldım sizin adınızı uzun süre göremiyordum iletilerinizi okumayı özledim. Hatırladığım kadaryla ABD seyahatı planlıyordunuz, gittiniz mi ?

• ⭐⭐

@zakaria evet işlerimin yoğunluğu birde seyahat planı yaparken forumda çok aktif olamamıştım gittim geldim tekrar forumda kaçırdığım yerleri okumaya başladım 🙂

Tatil deneyimi mi de ilgili konu başlığında paylaştım.

B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

• @T-C-Kubilay-Dikici o zaman ilk soruyu sorayım dv 2027 ücretli olur mu?

• ⭐⭐

@ari-luli trumpdan dolayı olma olasılığını yüksek görüyorum son zamanlarda izlediği politikadan dolayı böyle bir düşünce içindeyim Joe Biden kasayı boşalttığı söylemleri üzerine gold kart söylemleri de etkili oldu bence ücretli yapacağını düşünüyorum umarım da yapar sadece benim çevremde bile başvuralım çıkarsa karar veririz diyenler o kadar çok ki gerçekten gitmek isteyenlerin haklarına giriyorlar pasaport zorunluluğu geldiğinde bile başvuru sayılarının düştüğünü okumuştum

• İlk defa başvuracağım Rabbim kazanmayı nasip etsin özel eğitim öğret. Mezunu oluyorum öğretmen olarak gitme yollari da var ama üst düzey İngilizce istiyorlar bundan dolayı greencard deneyeceğim belki Rabbim nasibimizi orda beklettiriyordur.

• @T-C-Kubilay-Dikici Keyfli okudum harika bir deneyim oldu. Nice seyahatlar

• ⭐⭐

@zakaria teşekkürler seneye de sizinle orada görüşürüz 🙂 imzanız da gördüğüm kadarıyla sıranız gayet güzel dosyanızı da taşımışınız 2026 içinde orada olursunuz inşallah

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@ari-luli trumpdan dolayı olma olasılığını yüksek görüyorum son zamanlarda izlediği politikadan dolayı böyle bir düşünce içindeyim Joe Biden kasayı boşalttığı söylemleri üzerine gold kart söylemleri de etkili oldu bence ücretli yapacağını düşünüyorum umarım da yapar sadece benim çevremde bile başvuralım çıkarsa karar veririz diyenler o kadar çok ki gerçekten gitmek isteyenlerin haklarına giriyorlar pasaport zorunluluğu geldiğinde bile başvuru sayılarının düştüğünü okumuştum

Keşke bu sene yetişsede rahatlasak. artik herkes istediği gibi başvuramasa.... çıkıp gitmemek için bahane arayan insanlarla dolu. en azindan gerçekten gideceklere çıkar. millet aman ne olacak diye başvuruyor olan bize oluyor. Onlar çıksada zaten gitmiyor 😂

• @T-C-Kubilay-Dikici bende yüksek görüyorum ama maalesef 27 için çok yüksek düşünmüyorum pasaport ta var bende ücretli olsa karşılarım yine katılırım ama maalesef bu sene için olasılığı çok düşük görüyorum

• @Ekto-Oktan Bu duruma güncelleme şükür iş bulabildim tam 1 aylık bir iş arayışının sonunda ancak yeni işe girebildim kalan herkese başarılar dilerim :F

• Bu sene son başvurum diyordum saçma sapan bir çok insanın başvurup gitmemesiyle şanslarımızın tamamen gittiğini düşünürken trump reis beni cezbetmeye devam ediyor..
    başvuru ücreti gelmesini sonuna kadar destekliyordum sanırım onaylanmış yanlış anlamadıysam olayları ve artık başvuru 250 dolar olmuş diye çok fazla yerde okudum. Umarım doğrudur hatta 500 belkide 1000 dolar gibi bir rakamada çıkartılır. En azından elini kolunu sallayarak amerikada hayat kuracağını iddaa edebilen kişilerde tamamen elenirde hayatını farklı ülkeye taşımakta ciddi olanlar sadece başvuru yapar 🙏

• @ilkerkaynar90 Açıkcası başvuru ücreti konusunu bende destekliyorum hocam şahsen DV2023 - DV2026 Toplamda 4 kez başvurdum hiçbirinde çıkmadı maalesef bu şans faktörü işin içinde çok fazla ve çok fazla gitmeyecek insan veya gitmeye durumu olmayan insan sırf denemek için başvuruyor.

Bu ücret ile en azından katılımlar azalır ve gerçekten bunu yapabilicek hayalini kuran insanların şansı yükselir açıkcası adaleti yükselten bir şey olduğuna inanıyorum. hem Hükümete bile fayda sağlar. Açıkcası bedava göçmen almak yerine çekilişten bile para toplanırsa burdan bile hükümet kar edebilir. bu noktada bu avantajlı olucaktır yasa tasarısının geçmesini bende umuyorum.

Bu saatten sonra Çekiliş ile işim yok artık başka bir yol üzerinden Green Card yoluna gideceğim fakat küçük kardeşimi hala düşünüyorum gelecekte kardeşimden çok ayrı düşmemek için onun için bu çekilişe başvurmaya ve bir gün ona çıkmasını umut etmeye devam edeceğim bu noktada umarım bu yasa tasarısı geçer...

• grean card 250 dolar oldu diyorlar katılım ücreti doğrumu bilen birisi varmı

• @Ekto-Oktan aynı şekilde bizlerde işlerimizi taşıma yolunamı gitsek ilticayamı yönelsek yoksa diğer farklı metotlardanmı yürüsek diye çok baktık ettik.. inanın en temizi bu çekiliş işi.. zaten çok yöntem yok en azından sağlıklı yürüyen evlilik vs dışında.. gönülden istiyordum ücretli olmasını.. umarım ücrette minimum 250 dolardır.

• @ilkerkaynar90 Hocam iltica mevzusunu kesinlikle önermiyorum zamanında çokca bende düşündüm ama kesinlikle tavsiye etmiyorum yinede yanlış bir yol sağlıklı olmadığına inanıyorum hele ki Trump döneminde kesinlikle mantıklı bir hareket değil B1/B2 Vizeniz var gelecekte yinede daha çok imkanınız olucak

sadece sabırlı olun ben Amerikadan DV2025'de umudumu kesmiştim gittim polonyaya göç ettim orda yaşarken DV2026'ya başvurdum umudu kesmiştim ordayken bir baktım biriyle tanışmışım Polonyadan Döndüm Türkiyeye bir anda bir baktım eş vizesindeyim yani bunlar tamamen kısmet hocam sizin durumunuzu bilemem yaşınızı medeni durumunuzu olanaklarınızı ama kesinlikle umudunuzu kırmayın

ben bu forumda seneler sonra green card çekilişini kazanmış başka yolla green card almış gibi bir çok kişiyi gördüm kesinlikle umudunuzu kırmayın umarım hepimiz için iyi olucak

• ⭐⭐⭐⭐

@furkan-müzük henüz kesinleşen bir şey yok sadece tasarı

• Başvuru ücreti keşke 1000 dolar olsa. Arkadaşımın yeğeni kazandı sıra gelmediği için gidemedi ama başka bir ülkede mülakat randevusu almak için de hiç uğraşmadılar o kadar baskı yapmama rağmen. İşin özü bir kişinin hakkı yendi. Hele ki başvurduk gidip orada ne yapacağız diye soranlar var çevremde deliriyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |