Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Lagos birebir aynı şekilde cevaplıyorum ama belki de bin kez denemişimdir hep başa gönderiyor nasıl çözülecek bu iş hiç anlamıyorum

• @baranonder merhaba bir çözüm bulabildiniz mi ?

• Ben ve eşimin B1/B2 vizeleri 3 Haziran’da Issued oldu ama hala İstanbul Konsolosluğunda bekletiliyor. Premium teslimat seçtim ve “[email protected]“ adresinden 12 Haziran’da e-maille UPS gönderi takip numarası gönderildi. Gönderiyi takip ettiğimde “Paketiniz UPS’e teslim edilmek üzere beklemektedir” yazısı çıkıyor. Pasaportlar konsoloslukta ama UPS takip numarası veriyor. Netice olarak hala işlemleri tamamlanan pasaportumuzu göndermiyorlar ve 30 haziranda uçağım var.

• @Lagos iki gündür aynı sorunla yaşıyorum. sanırıyorum 80 kez falan denedim. lütfen cevap bulabilirseniz yazın. işin içinden çıkılmaz bir halde. her şeyi bu ekran görüntüsündeki gibi yapsam da yeniden başlayın diyor defakez. sistem içinde sorun bildirdim dönen yok.

• Merhaba
    7 Mayısta Annem icin mulakatsız yenileme yaptık yaklasık 5 hafta geçmiş 6 hafta icinde dönus yapılır yazıyordu. Normalde onlar mail atınca biz evrakları ve pasaportu gönderiyorduk ben suan bu maili beklıorum değil mi? Çünkü henüz gelen bi mail olmadı yeni sisteme kayıt oldum ama randevu almıyorum cunku randevusuz yenıleme yapılması icin basvurdum. Ne olması gerekıyor tam anlamadm.

Bu arada ben geçen sene kendi turist vizemi mulakatsız yenıleme yaptım fakat kabul edılmedı ve randevu aldırdılar bana. Galıba evlılıkten dolayı soyadım değişti diye kabul edılmedı. Bu bilgiyi de vermek istedim soyadı değişikliğinde yenikeme yapılmıyor, randevuya cagırılıyorsunuz

• Merhabalar Herkese,
    Posta yoluyla gönderim yapacak arkadaşlar için benim uyguladığım çözümü paylaşmak istedim.
    Öncelikle ben L1 vizesi yenilemesi için eski sistemde kayıt olduktan sonra mülakat olmadan posta yolu ile vizemin yenilenmesi için mail bekliyordum ve yeni sisteme geçildikten sonra oraya da kayıt oldum fakat 7 hafta geçmesinden dolayı mail gelmeyince müşteri hizmetlerini defalarca arayarak telefonda görüşüp sorunumu anlattıktan sonra yaptığım işlemler şöyle;

İlk başta benden en üst soldaki seçenekten önceki başvurumun kapatılarak yenisini açmamı söylediler. Gerekli bilgileri doldurmaya başladıktan sonra önemli bir kaç bölüm var dikkat etmeniz gereken.

• Vize türünde İstanbul Konsolosluğunu seçtikten sonra altındaki bölümde 8 numaralı interview waiver seçeneğini işaretledim.
    • Ödeme kısmına gelince claim payment yaparak önceki yapmış olduğum ödeme ekrana geldi ve yeniden ödeme yapmadım.
    • En son bölümde mülakatsız mı devam etmek mi istiyorsunuz yoksa kendiniz mi tarih seçmek istiyorsunuz kısmında hayır işaretleyerek kendiniz tarih seçmelisiniz yoksa sizi ana sayfaya gitmenizi istiyor.
    • En yakın tarih seçtikten sonra size yanında otomatik saati de veriyor.
      Bu saat önemli değilmiş önemli olan sizin seçmiş olduğunuz tarihte pasaportunuzu İstanbul'da bulunan VFS Global Merkezine diğer evraklarınız ile elden teslim etmenizmiş.

Lütfen kendi vize türünüze göre isterseniz telefon ile danıştıktan sonra yapın kimseyi yanıltmak istemem.
    Saygılarımla

• @seda-2, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Merhaba
    7 Mayısta Annem icin mulakatsız yenileme yaptık yaklasık 5 hafta geçmiş 6 hafta icinde dönus yapılır yazıyordu. Normalde onlar mail atınca biz evrakları ve pasaportu gönderiyorduk ben suan bu maili beklıorum değil mi? Çünkü henüz gelen bi mail olmadı yeni sisteme kayıt oldum ama randevu almıyorum cunku randevusuz yenıleme yapılması icin basvurdum. Ne olması gerekıyor tam anlamadm.

Bu arada ben geçen sene kendi turist vizemi mulakatsız yenıleme yaptım fakat kabul edılmedı ve randevu aldırdılar bana. Galıba evlılıkten dolayı soyadım değişti diye kabul edılmedı. Bu bilgiyi de vermek istedim soyadı değişikliğinde yenikeme yapılmıyor, randevuya cagırılıyorsunuz

Nasil Basvuru Yapilir? sayfasindaki "Kimler Sahsen Gorusme Muafiyeti icin Uygundur?" basligi altinda "Pasaporttaki kisisel bilgiler (ad, doğum yeri, doğum tarihi) degismemis olmalidır." seklinde acikca belirtiliyor.

Ilave olarak bosuna beklemissiniz, Orhan Bey'in bir onceki mesajinda ifade ettigi sekilde belge teslim tarihi icin randevu almaniz gerekiyor.

• @xsect, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@seda-2, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Merhaba

Nasil Basvuru Yapilir? sayfasindaki "Kimler Sahsen Gorusme Muafiyeti icin Uygundur?" basligi altinda "Pasaporttaki kisisel bilgiler (ad, doğum yeri, doğum tarihi) degismemis olmalidır." seklinde acikca belirtiliyor.

Ilave olarak bosuna beklemissiniz, Orhan Bey'in bir onceki mesajinda ifade ettigi sekilde belge teslim tarihi icin randevu almaniz gerekiyor.

bu olay akışları '' anne babasında vize olan 14 yaşından ufak cocugu olan '' kişileride kapsıyor mu acaba ? orhan beyin yazdıkları gibi randevu almak mı gerekiyor...???
    şirketten bir arkadasım cocuguna mulakatsız vize başvurusu yaptı hatta yanında bende vardım beraber yaptık adımları geçtik '' mülakatsız mı devam etmek mi istiyorsunuz yoksa kendiniz mi tarih seçmek istiyorsunuz '' kısmında evet işaretleyedik ödeme vs dekont kısmına geldik sorunsuz,,ana ekrana geldik randevu kısmında '' uygun tarih yok '' diyor
    bizde bunu onlar bize mail atacaklar diye yorumluyoruz gelen giden mail yok arkadasa
    acaba belge teslimi için 14 yaş altı cocuklar için aynı orhan beyin yaptıgını mı yapmak gerekiyor ?

• @ORHAN-KAPISIZ merhaba... kusura bakmazsanız birkaç sorum olacaktı.
    seçtiğimiz tarih mülakat tarihi değil sadece evrak teslim edeceğimiz tarih değil mi ?
    hangi evrakların gerektiğini nerden görüyoruz ?
    evrakları VFS ye elden mi teslim etmek zorundayız posta yoluyla olmuyor mu ?
    16 nisandan beri mail bekliyorum işin içinden çıkılmaz bir hal aldı...

• merhaba. randevudan muaf olarak b1/b2 yenimelesi için sistemden başvurumu yapıyorum. son geldiğim aşamada vize ücretini ödedim. ancak şu an randevu planla kısmı çıkıyor ve ileri gidemiyorum. randevudan muaf olmak üzere başvuru yaptığım halde bu neyin randevusu ben anlayamadım. bilen var mı? iki sorum var: (1) randevu muafiyeti olsa da randevu mu almam gerekiyor ve bu randevu VFS'ye evrak teslimi randevusu mu? (2) randevuzuz başvuruda evrak teslimi için dahi en erken zamanın iki ay sonrasını vermesi normal mi? ben başvuru sonrası direk gidip vfs'ye belgeleri teslim edeceğimi sanıyordum, yanılıyor muyum? bilen biri varsa çok sevinirim cevap yazarsam

• @serel Merhaba evet seçtiğiniz tarih belge teslim tarihi mülakat değil.
    Ben hangi evraklarım teslim edileceğini telefonla ile arayarak öğrendim.
    Eğer aynı şehirde değilseniz elden teslim edemiyorsanız vfsglobal premium sayfasından ödeme yaparak bulunduğumuz şehirdeki UPS firmasından aynı tarihte gönderim yapabiliyormuşuz.Sitenin linki şuan yanımda değil isterseniz daha sonra gönderebilirim.Beklemenizin bir faydası yok malesef.

• Yenilemede evrakları verdikten sonra kaç gün içerinde vize geliyor? Bilgisi olan var mı? Ya da almış olan var mı son zamanlarda?

• Bu ileti silindi!

• @ORHAN-KAPISIZ çok teşekkür ederim Orhan bey tekrar denedik 11 ağustos için tarih aldık.

• @serel rica ederim. arada sırada girip bakın ben 2 hafta öne çekebildim boşluk olabiliyor

• @beykanuser Ben ve eşimin evraklarını 28 Nisan’da PTT ile gönderdim. 29 Mayısta Case oluşturdular (işleme başladılar) 3 Haziran’da Issued (onaylandı) oldu. Ancak pasaportu geri teslim almak problemli oldu (yeni sisteme geçildiği için). Premium teslimat seçtim, 12 Haziran’da aracı kurum (VFS Global) e-mail gönderdi, pasaportlarınızı UPS ile gönderiyoruz diye, kargo takip numarası bile vermişler. 23 Haziran’a kadar kargoyu takip ettim, bir hareket yok. Konsolosluğu aradım, pasaportlar hala bizde dediler. Karmakarışık bir durum. Ankara’dan İstanbul’a VFS’nin ofisine gittim, 2 saat aradılar ve elden teslim aldım. Sonuç olarak, yeni sistemde paramı ödedim pasaportlar evime gelecek diye emin olmayın.

• Öncelikle Orhan kapısız ve Serel isimli kullanıcı arkadaslara derinden teşekkürlerimizi iletiyoruz...bilgi paylaştıkca buyudu
    çok makbule geçti verdiğiniz bilgiler aynı sorunu yaşayan arkadaslara kısa özet geçiyim çözümü orhan bey annatmış zaten

arkadasın cocuguna (14 yaş altı) mulakat olmadan vize basvurusunda bulunduk... 7-8 hafta talimatlar mailinin gelmesini bekledi,,yeni sistemde aynı şekilde kayıt ettik beklemeye başladık ancak ne gelen mail var ne baska bir şey 5-6 case oluşturuldu cvp yok..
    taki orhan kapısız dediklerini yaptık ayrıca istanbulu seçmemiz konusunda bize bilgi verdi ve 12 agustos gunune evrak bırakmak için randevu oluşturabildik...eger bu bilgileri bizlerle paylaşmasaydı kimbilir kaç ay daha bekleyecektik
    hepinize çok teşekkürler arkadaslar

• @Tomi-Sekman Rica ederim sorunu çözebildiğinize sevindim, umarım diğer arkadaşlarda çözebilirler bu şekilde.

• Sistemde sorun mu var acaba? ABD vizesini mulakat olmadan yenileyebilirsiniz diye yaziyor ama ondan sonraki asamada ne yapilacagi yazmiyor. sadece randevu tarihi yok yaziyor. Ayni sorunla karsilasan var mi acaba?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

110

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |