Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@burcuyilmaz Merhaba. Refused oldugu gunden bir is gunu sonra email geliyor. Her ne kadar konsolosluk pasaportlari geri almadan randevu almayin dese de email gelmeden de AIS sitesinden giris yaparak randevu bakabilirsiniz. Risk size ait. Benim pasaportum geri gonderildi. Vize uzerine iptal vb bir kase basilmamis. Sistemlerinden bu vizeyi iptal edip etmediklerini bilemiyorum. Randevuyu email geldigi gun Aralik 2025 olarak aldim.
-
@Adnan-Diyar Otomatik yapilmiyor. AIS girisi yaparak randevu aliyorsunuz.
-
S Serapp bu başlıktan bahsetti
-
@loremipsum merhabalar, bugun mail beklerken ptt den kargo mesajı geldi. Henüz mail gelmedi. Şuan randevu sistemi kapalı olduğu için ay başını bekleyeceğiz maalesef. Çok teşekkür ederim
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@loremipsum Merhabalar bizim de vizemiz iptal edilmemiş.Danışmanımıza sordum sistemden de iptal edilmemiştir dedi. Sistemden kontrol edilir mi acaba hiç bilmiyorum
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Selamlar;
Yeni vize sureciyle vize yenileme talebini olusturmus durumdayim. 2 sorum var.
A) Hala randevu secimine zorladi. 13 haziran 00:15 randevu tarihim gozukuyor. Lakin sadece Vfs global'e dokumanlari teslim etmem gerekiyor diye biliyorum.
B ) Vfs e global Istanbul'a dokumanlari ne zaman teslim etmeliyim? Bir onay maili gelmesi mi gerekiyor? Ceac visa status check sayfasinda ds 160 numarasiyla application id girip vizemin durumunu takip edemiyorum. "Your search didnt return any data" hatasi aliyorum.Bu konu hakkinda bilgisi olanlar varsa paylasirsa cok sevinirim.
Herkese kolay gelsin.
-
Merhaba, drop box onayı aşamasında "Lütfen Vize Başvuru Ana Sayfasına dönün ve 'Başvuruyu Kapat ve Yeni Başvuru Başlat' seçeneğini seçerek yeni bir başvuru başlatın ve Mülakat Muafiyeti Başvurusu için vize kategorinizi seçin." uyarısı alıyorum. Vize kategorimi doğru seçtim ve defalarca başvuruyu kapayıp yeniden başlatmama rağmen aynı uyarı çıkıyor. (mülakat muafiyetinin tüm şartlarının uygunum)Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
@iremthelawyer yaklaşık son iki saatir belirttiğiniz hatanın birevbirde aynısını yaşıyorum. tüm muafiyet kriterlerini karşılamama rağmen sürekli aynı uyarıyı alıyorum. başvuruyu kapatıp, yeni başvuru başlatıyorum, visa tiplerinde muafiyet olarak belirtilen son seçeneği seçiyorum yine de olmuyor. bir yerde yanlış mı yapıyorum diye defalarca dikkatlice denedim ama olmadı. cevap edinirseniz, lütfen yazın.
-
@iremthelawyer bende de aynı hatayı veriyor. surekli aynı ekrana geri dönduruyor.
-
Merhaba Irem hanim, ayni sorunu bende yasadim. Acaba interview waiver sorularindan birine yanlis cevap mi veriyorum diye dusunuyorum. Bir soruda asagidakilerin hicbirine uymadiginizi konfirme edin gibi bir soru var, orada evet isaretlemek gerekiyor sanirim ama ben hayir'i isaretlemistim. Bu surec'i basindan basariyla gecen biri ekran goruntuleriyle burada paylassa cok yardimi olacaktir. Ben ekran goruntusu alacagim ve basarili olursam, paylasirim. Tesekkurler Gokhan
-
@Lagos o soruya evet şeklinde cevap vermek gerekiyor diye biliyorum ancak sistemdeki sorunun bununla alakası yok, tüm sorulara doğru yanıt versek de ne yazık ki bu hatayı alıyoruz. Sanırım sistemlerinde bir sorun var. Eğer bir gelişme olursa buradan da paylaşacağım
-
@iremthelawyer haklisiniz, o soruya Evet isaretlemek gerekiyormus. Fakat bendede yine ayni sorun cikti. Kapat ve yeniden basvur diyor sistem.
-
-
@Lagos birebir aynı şekilde cevaplıyorum ama belki de bin kez denemişimdir hep başa gönderiyor nasıl çözülecek bu iş hiç anlamıyorum
-
@baranonder merhaba bir çözüm bulabildiniz mi ?
-
Ben ve eşimin B1/B2 vizeleri 3 Haziran’da Issued oldu ama hala İstanbul Konsolosluğunda bekletiliyor. Premium teslimat seçtim ve “[email protected]“ adresinden 12 Haziran’da e-maille UPS gönderi takip numarası gönderildi. Gönderiyi takip ettiğimde “Paketiniz UPS’e teslim edilmek üzere beklemektedir” yazısı çıkıyor. Pasaportlar konsoloslukta ama UPS takip numarası veriyor. Netice olarak hala işlemleri tamamlanan pasaportumuzu göndermiyorlar ve 30 haziranda uçağım var.
-
@Lagos iki gündür aynı sorunla yaşıyorum. sanırıyorum 80 kez falan denedim. lütfen cevap bulabilirseniz yazın. işin içinden çıkılmaz bir halde. her şeyi bu ekran görüntüsündeki gibi yapsam da yeniden başlayın diyor defakez. sistem içinde sorun bildirdim dönen yok.
-
Merhaba
7 Mayısta Annem icin mulakatsız yenileme yaptık yaklasık 5 hafta geçmiş 6 hafta icinde dönus yapılır yazıyordu. Normalde onlar mail atınca biz evrakları ve pasaportu gönderiyorduk ben suan bu maili beklıorum değil mi? Çünkü henüz gelen bi mail olmadı yeni sisteme kayıt oldum ama randevu almıyorum cunku randevusuz yenıleme yapılması icin basvurdum. Ne olması gerekıyor tam anlamadm.Bu arada ben geçen sene kendi turist vizemi mulakatsız yenıleme yaptım fakat kabul edılmedı ve randevu aldırdılar bana. Galıba evlılıkten dolayı soyadım değişti diye kabul edılmedı. Bu bilgiyi de vermek istedim soyadı değişikliğinde yenikeme yapılmıyor, randevuya cagırılıyorsunuz
-
Merhabalar Herkese,
Posta yoluyla gönderim yapacak arkadaşlar için benim uyguladığım çözümü paylaşmak istedim.
Öncelikle ben L1 vizesi yenilemesi için eski sistemde kayıt olduktan sonra mülakat olmadan posta yolu ile vizemin yenilenmesi için mail bekliyordum ve yeni sisteme geçildikten sonra oraya da kayıt oldum fakat 7 hafta geçmesinden dolayı mail gelmeyince müşteri hizmetlerini defalarca arayarak telefonda görüşüp sorunumu anlattıktan sonra yaptığım işlemler şöyle;İlk başta benden en üst soldaki seçenekten önceki başvurumun kapatılarak yenisini açmamı söylediler. Gerekli bilgileri doldurmaya başladıktan sonra önemli bir kaç bölüm var dikkat etmeniz gereken.
- Vize türünde İstanbul Konsolosluğunu seçtikten sonra altındaki bölümde 8 numaralı interview waiver seçeneğini işaretledim.
- Ödeme kısmına gelince claim payment yaparak önceki yapmış olduğum ödeme ekrana geldi ve yeniden ödeme yapmadım.
- En son bölümde mülakatsız mı devam etmek mi istiyorsunuz yoksa kendiniz mi tarih seçmek istiyorsunuz kısmında hayır işaretleyerek kendiniz tarih seçmelisiniz yoksa sizi ana sayfaya gitmenizi istiyor.
- En yakın tarih seçtikten sonra size yanında otomatik saati de veriyor.
Bu saat önemli değilmiş önemli olan sizin seçmiş olduğunuz tarihte pasaportunuzu İstanbul'da bulunan VFS Global Merkezine diğer evraklarınız ile elden teslim etmenizmiş.
Lütfen kendi vize türünüze göre isterseniz telefon ile danıştıktan sonra yapın kimseyi yanıltmak istemem.
Saygılarımla -
@seda-2, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Merhaba
7 Mayısta Annem icin mulakatsız yenileme yaptık yaklasık 5 hafta geçmiş 6 hafta icinde dönus yapılır yazıyordu. Normalde onlar mail atınca biz evrakları ve pasaportu gönderiyorduk ben suan bu maili beklıorum değil mi? Çünkü henüz gelen bi mail olmadı yeni sisteme kayıt oldum ama randevu almıyorum cunku randevusuz yenıleme yapılması icin basvurdum. Ne olması gerekıyor tam anlamadm.Bu arada ben geçen sene kendi turist vizemi mulakatsız yenıleme yaptım fakat kabul edılmedı ve randevu aldırdılar bana. Galıba evlılıkten dolayı soyadım değişti diye kabul edılmedı. Bu bilgiyi de vermek istedim soyadı değişikliğinde yenikeme yapılmıyor, randevuya cagırılıyorsunuz
Nasil Basvuru Yapilir? sayfasindaki "Kimler Sahsen Gorusme Muafiyeti icin Uygundur?" basligi altinda "Pasaporttaki kisisel bilgiler (ad, doğum yeri, doğum tarihi) degismemis olmalidır." seklinde acikca belirtiliyor.
Ilave olarak bosuna beklemissiniz, Orhan Bey'in bir onceki mesajinda ifade ettigi sekilde belge teslim tarihi icin randevu almaniz gerekiyor.
-
@xsect, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@seda-2, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Merhaba
Nasil Basvuru Yapilir? sayfasindaki "Kimler Sahsen Gorusme Muafiyeti icin Uygundur?" basligi altinda "Pasaporttaki kisisel bilgiler (ad, doğum yeri, doğum tarihi) degismemis olmalidır." seklinde acikca belirtiliyor.
Ilave olarak bosuna beklemissiniz, Orhan Bey'in bir onceki mesajinda ifade ettigi sekilde belge teslim tarihi icin randevu almaniz gerekiyor.
bu olay akışları '' anne babasında vize olan 14 yaşından ufak cocugu olan '' kişileride kapsıyor mu acaba ? orhan beyin yazdıkları gibi randevu almak mı gerekiyor...???
şirketten bir arkadasım cocuguna mulakatsız vize başvurusu yaptı hatta yanında bende vardım beraber yaptık adımları geçtik '' mülakatsız mı devam etmek mi istiyorsunuz yoksa kendiniz mi tarih seçmek istiyorsunuz '' kısmında evet işaretleyedik ödeme vs dekont kısmına geldik sorunsuz,,ana ekrana geldik randevu kısmında '' uygun tarih yok '' diyor
bizde bunu onlar bize mail atacaklar diye yorumluyoruz gelen giden mail yok arkadasa
acaba belge teslimi için 14 yaş altı cocuklar için aynı orhan beyin yaptıgını mı yapmak gerekiyor ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.