Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Spectator adı üstünde söylenti bunlara takılmayın. Gerçek bilgi var burada, bizlerin mülakat deneyimleri var. Eger hala söylentilere inanırım derseniz 🤷

• @akara ahah yok yok gercekten burası derya deniz ve guvenilir kaynaklar , aslında o sebepten buraya sorma ihtiyacı duydum. Direk KCC uzerinden tasıyacagım. Suan aklımda ki tek soru schengen vize tarihin tutturabilmek. Onu da bir sekilde halletmeye calıaşcağım.

• Merhabalar dosya tasimak icin numaranın current olmasını beklememize gerek var mi yoksa şimdiden mail atıp beklesek daha mi mantıklı ve maili önce kcc'ye mi gönderiyoruz yoksa taşıyacağımız ülkeye mi? Şimdiden cok teşekkür ederim

• @onurfenci, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar sanırım banka hesap dökümünü 6 aylık istiyorlarmış ve şuan hesabımda büyük miktarda bir para yok. Banka hesabına bir anda mı atmalıyım bu parayı sizce yoksa ay ay biriktiriyor gibi mi görünmeli bilmiyorum. Tl olarak mı kalmalı yoksa usd olarak biriktirip onu göstersem sorun olur mu. (Amerikada arkadaşım iş ayarlayıp iş teklifi gönderecek bu yüzden 5k$ falan göstermeyi planlıyorum hesapta)

Selamlar , anormal durum olmadıkça banka hesap dökümünü sormayan bildiğiniz Amerikan konsolosluğu mevcut mudur acaba Viyana olur Frankfurt olur Bangkok olur Arnavutluk olur , çünkü her ay borç ödemem var da pek para gösterebileceğimi düşünmüyorum.

• ⭐⭐⭐

@Neslihan-Yaşar
    Selamlar bu başlığın 4. iletisinde dosya taşıma ile ilgili ayrıntılar bulunmaktadır..Sürecinizde başarılar..🍀

• Dosya numaram 57xx te bu ay dosyamızı diyelim Viyanaya taşısak 10.15 ten önce mülakat gelir mi çünkü Schengen vizem o tarihte bitiyor da ve diyelim mülakat tarihi daha sonraya gelirse eğer tekrardan başka vize istemeyen ülke konsolosluğuna Tayland gibi Hongkong gibi taşıyabilir miyiz ?

• Merhaba, ds260 ı mülakat tarihinden sonra açtırıp eski özbek vatandaşlık bilgilerimizi gireceğiz. Merak ettiğimiz şu, dosyayı açtırdıktan sonra bir kaç değişiklik yapabiliyor muyuz? Örneğin eski Özbekistan vatandaşlığımızı gireceğiz. Bunun yanında eğitim bimlerine sadece üni yazmıştık, lise bilgilerini de girelim istiyoruz ve Çin de öğrenci değişimi programı ile bir dönem yani 5-6 ay kalmıştım, yaşadığınız adresler kısmına bunu da girelim diyoruz.. bir kere dosyayı açtırıp bu üç konuda güncelleme yapabilirmiyim? Birde çinden police certificate almalımıyım?

• @bakarmisin100
    Selamlar, daha dosyanizi tasimamisken bahsettiginiz tarihlere mualkatinizin yetismesi cok zor. DV25 surecinde Viyana’dan ekim ayi icerisinde 5k sira numarasina sahip bazi kisiler, bulten yuksek aciklandigi icin mulakat alabildiler ancak DV26 surecinde bultenin ilk cut off’u ne olur henuz belli degil. Mulakat almak sadece tarih almaktan ibaret degil, oncesinde ve sonrasinda elinizde olmayan sebeplerden dolayi surecinizin her zaman uzayabilme ihtimali var. Siz imkanlariniz dahilinde senaryolar uretiyorsunuz ama her ihtimale karsi hazirlikli olmalisiniz. Ozetle yeniden bir Schengen vizesi almayi deneyebilirsiniz, ya da vize sorunu yasamayacaginiz bir ulkeyle surece baslayabilirsiniz. Eger hizli bir sekilde gocmen vizenizi alip Amerika’ya yerlesmek istiyorsanız dosyanizi bir an once tasimanizi tavsiye ederim.
    Ikinci sorunuz ise, her yil planlanmis olan mulakatlarina vize engelinden dolayi katilamayip dosyasini baska ulkelere tasiyan talihliler oluyor ancak burada en onemli nokta ilgili konsoloslugun insiyatifine kaliyorsunuz, dosyaniza mulakat atandigi icin KCC aradan cikmis oluyor ve sizin kendi basiniza dosyanizi x bir konsolosluga rica ederek tasimaya calismaniz gerekiyor. Bunun da kolay olmayan bir surec oldugunu bilmelisiniz. Bol sanslar.

• Merhaba,
    Greencard çekilişi çıktı bana. Ds260 formu dolduracağım.
    2027 son kullanımı olan pasaportum var. Zaman kaybı olmasın diye mevcut pasaportuma ait bilgiler ile formu gönderip sonradan 10 yıllık yeni pasaport başvurusu yapıp vize görüşmesine yeni pasaport ile gitmek istiyorum. Bu sorun olur mu?

• Haziran 2026'da turist vizesi için randevum var ve bu randevu green card için işime yarar mı? O randevuda green card olarak girebilir miyim ya da buna benzer bir şeyler olur mu? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

• Merhaba. Ben Girne doğumluyum, e-devletten alacagim formül a belgesinde doğum yerim girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Mülakatta bir sorun yaşama ihtimalim var mı acaba ?

• @bakarmisin100 ne zaman sıra geleceğini suan kimse bilemez , acıklanacak bultene baglı. İlk mülakatlar ekim ayında baslar yani ekimin 15 inde kadar 15 gun ıcınde ilk 5k ya sıra gelecegini sanmıyorum ama dediğim gibi bunu suan kimse net bilemez.

Sonradan dosya tasımak suanda (KCC aracılığıyla ) tasımaktan daha yorucu olabılır cunku konsolosluklara mail atıp sizi kabul etmelerini talep etmeniz gerekir. Surec yonetimi size kalmıs

• Herkese kolay gelsin,paralı askerlik yapıp,hiç askere gitmeyenler,askerliğini yapmıṣtır diyemi iṣaretliyecek ?

• @ATS16 İkamet belgesi talep edilmese bile mezun olduğum üniversite Ankara'da. Vize başvuru formunda Ankara'da ikamet ettiğimi yazmadım, bu yüzden vize veya vatandaşlık sürecinin herhangi bir kısmında diplomamın sahte olduğunu düşünmelerinden tedirgin oluyorum.

Öteki yandan hiçbir devlet kaydına göre de Ankara'da ikamet etmedim. Bu yüzden Ankara yazmamamın daha uygun olacağını düşündüm.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A

Sahip olduugunuz 21XXX CN ile dosyanizi hangi ulkeye tasiyacaksaniz, o ulkede mulakata girmis gecmis donem talihlilerin mulakat deneyimlerini okuyarak mulakata egitim durumunuzu kanitlayack bir veya birden cok belgeyi (universite diplomasi, transkript, lise diplomasi vb) goturerek diplomanizin sahte olduguna dair supheleri ortadan kaldirabilirsiniz.

Surecinize ait bilgileriniz excel'de mevcut mu? Bu kullanici adiniz ile bilgilerinizi goremedim, kontrol etmeniz forum kurallari ve sureci takip etmek icin onemli. Bol sans!

• Askerliğini paralı yapıp,hiç gitmeyenler,formda askerliğini yaptı olarakmı iṣaretliyecek ?

• @ATS16 Henüz belli değil nereye taşıyacağım. Tayland Hong Kong'dan daha makul geliyor ekonomik olarak ama Bangkok konsolosluğunun sitesinde eski pasaport istendiği yazıyor. Benim eski pasaportum kayıp. Her ne kadar okuduğum tecrübelerde eski pasaport istenmediği yazıyorsa da konsolosluğun resmi sitesinde yazıyorsa eski pasaportum olmadan gitmek gereksiz bir risk gibi geliyor.

Romanya'yı deneyebilirim, vize almam kolay olacaktır. Fakat ne kadar süreli alabilirim, ve Bükreş konsolosluğunda her şey nasıl bilmiyorum. Çok fazla tecrübe yok gibi, ondan emin olamıyorum.

• @Mert-A Aynı zamanda vatandaşlık alırken de sıkıntı çıkmasından korkuyorum. ABD'ye giriş vizem sonuçta bu vize olacak, bu form tekrar incelenirse ve bana sen Ankara'daki bu üniversitede okumuşsun diyorsun ama orada ikamet etmediğini yazmışsın, ne iş diye sıkıntı çıkarırlar mı diye endişe ediyorum. Tabi vatandaşlık sürecine dair pek bilgim yok.

Risk almayıp KCC'ye mail atıp formu açtırmak daha mantıklı geliyor. Ama bazıları diyor ki formun doldurulma tarihinin erken olması çok önemli bir şey. Bazıları diyor ki hiçbir önemi yok. Baya arada kalmış hissediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Gokhan-Gec

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

Sorunuzun cevabı bu konu basliginin 1.iletisinde forum kaynakları altındaki “belge” sekmesinde mevcut, tekrar göz atmanız faydanıza olacaktır en az hata ile doldurmak için. Arama butonundan bilgi edinebilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/282962

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Henüz belli değil nereye taşıyacağım. Tayland Hong Kong'dan daha makul geliyor ekonomik olarak ama Bangkok konsolosluğunun sitesinde eski pasaport istendiği yazıyor. Benim eski pasaportum kayıp. Her ne kadar okuduğum tecrübelerde eski pasaport istenmediği yazıyorsa da konsolosluğun resmi sitesinde yazıyorsa eski pasaportum olmadan gitmek gereksiz bir risk gibi geliyor.

Romanya'yı deneyebilirim, vize almam kolay olacaktır. Fakat ne kadar süreli alabilirim, ve Bükreş konsolosluğunda her şey nasıl bilmiyorum. Çok fazla tecrübe yok gibi, ondan emin olamıyorum.

Öncelikle step by step 😉

Sahip olduğunuz profile göre (ekonomik, seyahat geçmişi, calisiyorsaniz izin alma durumu vb) mülakat deneyimleri ve konsoloslukların performansına göre sizin karar vereceğiniz bir husus bu dosyanızı nereye taşıyacağınız.

Kaybolan eski pasaportunuzda daha önce alınmış herhangi bir ABD vizesi var mıydı? Süresi devam eden veya süresi bitmiş bir ABD vizesi yoksa kaybolan pasaportunuzda, beyan etmenizi gerektirecek bir durum yok tabi DS260’da beyan etmediyseniz bu hususu zira ABD konsolosluk yetkilileri TC İçişleri Bakanlığının sadece görebildiği eski pasaport bilgilerinizi göremiyor.

Viyana’ya AB içerisinde en iyi alternatif olduğunu düşündüğüm Romanya - Bükreş ile ilgili deneyimler mevcut, uzun süreli & çok girişli bir Schengen vizesine sahipseniz veya AB ülkelerine vizesiz girişinizi sağlayacak yeşil pasaporta sahip iseniz değerlendirmeniz faydanıza olabilir. Arama butonuna Bükreş, mülakat deneyimi yazarak sınırlı sayıda ancak detaylı geçmiş deneyimlere ulaşabilirsiniz. Viyana’dan daha ekonomik olması muhtemel.

https://yesilkartforum.com/forum/post/474032

Olasi Bükreş sorularınız ile ilgili DV2025 talihlisi @marius isimli kullanıcınin profilinden paylaşımlarını okuyabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |