Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mbaris79 Ben iyimser yaklasarak durumu soyle yorumluyorum aslinda:

• Kesinlikle overfill istemiyorlar.
    • Underfill onlar icin cok daha guvenli bir durum.
    • Overfill istememeleri kesin olarak underfill istedikleri anlamina gelmiyor.
    • Kotayi doldurmaya yaklasmak istiyorlar (bu tamamen benim iyimser yorumum, bunu destekleyici veya curutucu herhangi bir veri yok elimizde)
    • Bu zamana kadar yaptiklari bulten artislari underfilli garantileyecek seviyede.
    • Konsolosluklarin kapasitesi sinirli
    • Dolayisiyla son bultende cilgin bir artis overfillinge sebebiyet vermeyecek. Bu dogrultuda bulteni son ayda ucurabilirler.

• @akinoo0 23 k üstü herkes eylüle kaldı

• @Stoic-Turk en azindan bazilarimiz için bir hail mary yapabilme imkani olacak diyorsunuz. Umarim olur en azindan belki bir sansimiz olur yoksa zaten umitler pamuk ipliğine bağlı.

• @Stoic-Turk Umarım öyle olur ama bir sorum olacak: geçen sene dışında, KCC'nin son ay çılgın bir artış yaptığı başka bir sene var mı? Current olan seneler zaten "yeterli vize var" mantığıyla current oluyor. 2024 dışında böyle devasa bir son ay artışı hiç yok. Geçen sene yapmaları bu sene de yaparlar anlamına gelmiyor bence. Geçen sene neden yaptıklarını bile kimse anlamadı, Simon bile videoda sövüyordu.

Haksız olmak ve 30 binleri görmeyi gerçekten istiyorum ama rasyonel durmuyor bence.

• @mks
    2022’de 13500’den 27000
    2023’de 6100’den 15000, 15000’den 26000
    2024’te 21000’den 27500, 30000’den 50000

En az 1 kez büyük sıçraması var. Eski yıllara bakmadım, covid var vs.

• @mks 2023 yılında yapmama sebepleri büyük artışı mart ve nisan da yaptıklarından dolayı olabilir artı geçen sene son ayartış yapma sebepleri yeteri kadar vizenin kaldığından dolayı olabilir artı neredeyse herkesi current yaptık kota aşımı olmadı mantığına göre yapmış olabilirler mi acaba çünkü aynı sayılarda bülten açılmıştı geçen sene bülteni da çok az az açıldı son ay a kadar bu bu sene de yeteri kadar vize kalacağı görüşündeyim geçen seneye benziyor deme sebebimiz ise 11 ay aynı sayıda bülteni eu da ilerletme sebepleri ve dosya işleme sayısı da çok benzer ikiside 16 binde geçen sene ve bu sene aynı günler ve bence bu senede toplam 22 bin dosya işlenecek aynı hızda gittiği için numaran önceki sayılara bakarsan bültenin açıklanan cn numarası onu gösteriyor bu bir iyimserlik değil tamamen 11 ayın ve dosya işleme sayısının aynı olma sebebinden kaynaklı yine geçen sene ki gibi elçiliği neredeyse hiç yoğun olmayan yerlerde ki dosyalar vize alacak gibi ve kotadan fazla vize vermemiş oluyorlar elçiliklerin kapasiteleri belli son ay belli olan slotlarının dışına çıkamıyorlar ve bir çok case şansını denemesini sağlamış oluyorlar artı kota da dolmamış oluyor current olmuş her numaranın hepsinin mülakat alması anlamına gelmiyor zaten

• @ipekc Bu sene de 6 binden 12 bine var bu mantıkla. Bir de özellikle "son ay" diye sordum.

• @mks o zaman ben sorayım. 30 bin altı kapatan yıl var mı covid harç?

• @ipekc Yani KCC'nin oturup "Arkadaşlar, bundan önceki hiçbir sene 30 bin altıyla kapatmadık, o zaman Eylül'ü 30 bin yapıyoruz" dediğini sanmıyorum... Her sene dinamikler, yöneticiler, arzular, talepler vs değişir. 2023'te de Eylül'de vize bitti. 2023'teki adam da "geçmiş senelerde eylülde vize bitmezdi, yine bitmez" demiyordu herhalde.

Umarım 30 binleri aşar da geçer. Ben matematikçiyim, hesap adamıyım. Gördüğümü söylüyorum sadece.

• @mks Haklisiniz, gecen sene disinda son ayda sacma bir artis ornegi yok.

Ancak, ornegi olmayan durum ve kavramlara odaklanacak olursak, gectigimiz yillarin sonunda guncel olan gercek case sayisinin 16-17 bin civarinda olmadigi yil da yok.

Simdi gelelim meselenin rasyonelligine. DOS icin iki adet hedef oldugunu dusunuyorum. Biri yaslarla sabit digeri de teamullerden destekli:

1. Overfill yapmamak (yasalarla sabit)
    2. Kisitlar dogrultusunda olabildigince vize dagitmak (teamullerden destekli)
    1. hedefin gerceklesmesi icin bultenin ilerletilmesi gerektigine kimse itiraz etmez herhalde. 1. hedefin de gerceklesmesi icin zaten her sey yapilmis, bir de ustune konsolosluk kapasitesi var. E o zaman bulteni ucurmak gayri rasyonel bir secim degil. Hele hele yatirilan vize ucretleri iade edilmiyorken 🙂

• @mks Hocam hesap adamisiniz da. Son bir yildir herkes hesap kitap yapti ve patladi. Bu isin arkasinda kati bir algoritma yok.

• @mks 2023’te şubat ayında 30 bini görmüş. 6 ay önce 30 bini görseydik bu sene de vize biterdi. Şuan kota sorunu yok.

yaptığınız hiçbir yorumda matematik göremedim. Eğer 18 bin vize dağıtılmak isteniyorsa işlenmiş dosya sayısı 9500-10000 olmak zorunda. (Her yıla tek tek bakabilirsiniz) 7500 kabul, 300 red, 1500 civarı da ready. 9500 işlenmiş numara için ise en az 16000 bin numara aktif olmalı. 16000 numara da bu sene 30000 bandına denk geliyor. Şuan işlenmiş dosya sayısı 6750. Yani en az daha 3000 aktif dosyaya ihtiyac var. 3000 case için ise en az 7-8 bin sıçrama yapması gerekir. 22bin + 7–8 bin ihtiyaç olan. Eğer 18 bin kişi kotasını doldurmak istiyorlarsa.

16 bin case numarası her sene ihtiyaç olan case sayısı.

Dv2026lar için ise 16 bin case sayısı kaça denk geliyorsa seneye de en az o kadar sayı cut off olur.

Herkese hayırlı forumlar.

• @Stoic-Turk O yüzden inşallah yanılırım diyorum ya zaten 🙂

• @ipekc Kota doldurmaya çalışacaklarını varsayarak yorum yapmak kolay. Öyle bir niyetleri olsaydı "Ağustos'a kadar bekleyelim, Eylül'de zıplatırız da kota dolar" demek yerine şu ana kadar çoktan 26 27 binleri görürdü.

Geriye doğru 10-15 sayfa okursanız eğer yaptığım her yorumda matematiksel dayanaklar, çıkarımlar görürsünüz. Olabildiğince basit anlatıyorum üstelik. Kolaylıkla anlayabilirsiniz neden 25 civarı dediğimi.

30 olmasın current olsun keşke, ben düşük çıksın istiyor değilim. Sadece hislerim ve gördüklerim 25-26 bandında kapatır diyor. 30la kapatsa da buna alıntı yapıp "Lan ne yanıldım beee mosmor oldum" falan desem.

• @mks ben 2 ay önce bu hesabı geçen yılın verileriyle oranlayarak yaptım. Şöyle ki ortalama açılan case in işleme alınma oranı 1.55. Yani 1.55 casede 1 case işleme alınıyor. Kötümser bile baksak böyle. Her case için kişi sayısı 2.34-2.49 aralığında. Bunu da 2.5 aldım kötümser yine. Ve ayrıca ready kısmında da ortalama %28 i hiç bir zaman işlem almıyor. Süreçten kopmuş veya dahil olmamış kişiler bunlar. Geçmiş yılla bu yılın case sayılarını oranladığımda şöyle bir tablo çıkıyor; eğer bu yıl daha düşük vize olduğundan dolayı Afrika’da oluşacak muhtemel vize fazlalığını bizle doldurmazsa bile 21.500 kişiye işlem yapacağı varsayımıyla Ağustosu 22.500 olarak hesaplamıştım, eylülü de 25 ile 26.500 aralığında. Tahminim şu ki son ay olacağı için uçurmasalar da ucu ucuna sayı doldurmak pek mümkün olmadığı için bir miktar üstü olabilir. Ama mantıklı olan 25-26.500 aralığı gibi duruyor. Ben de kendimce mühendis kafasıyla hesap yaptım bir çok veriyi göz önüne alarak. Umarım bu yazıyı okuma zahmetine katlanan herkes Amerika’da devam eder hayatına..

• Ayrıca da şu ana kadar ben kotayla ilgili kötü bir niyet göremedim case no olarak dolu dolu gidiyorlar. Geçen iki bülten dışında yeterli ilerliyor. Eğer bu bültende 20-21 olsaydı böyle konuşmazdım asla. Sadece case sayısına göre konsoloslukların hesapları karışmadan her açılan numaraya o ay mülakat verebilmeleri için işin kolayına kaçmadılar diye bakmak istiyorum

• @mks Oncelikle kimsenin hakli cikma gibi bir onceligi olmamali. Birbirimizi tanimayan, online olarak yazisan insanlariz. Eger onceligi hakli cikmak olan biri varsa, gitsin munazara kulubune yazilsin. Burada derdimiz green card almak. 1 Ocak'tan beri bu baslikta yaziyorum. Bir iki defa hakli ciktim; ama onlarca kez de haksiz ciktim, umrumda da degil. Acik konusayim, green cardi aldigim gunden sonra bu foruma ugramam bile. Siz haksiz cikarsaniz birilerinin gelip ne kadar haksiz ciktiginizi yuzunuze vurmasi beni rahatsiz eder.

"Kota doldurmaya calisacaklarini varsayarak yorum yapmak kolay" diyorsunuz; ama doldurmayacaklari varsayimi da esit derecede muglak. Ayni mantikla sunu da soyleyebiliriz: Eger amac kota doldurmamak olsaydi o zaman bulteni 12 binde birakirlardi.

Bir kaba su doldurdugunuzu dusunun. Her ay muslugu acacaksiniz birkac saniye; ama su basinci her actiginizda biraz farkli olacak. Siz de muslugu kac saniye acik tutacaginizi onceden ilan edeceksiniz ve tam olarak o kadar saniye acik tutacaksiniz. Kap tasarsa biri size tokat atacak, tasmazsa bir sey olmayacak; ama bu oyunu icat etmis insanlar da oyunun amacinin kabin doldurulmasi olarak belirlemis. Dolaiyisyla siz de kabin %30 bos kalmasini hedeflemiyorsunuz. %90-%95'ini doldurmaya calisiyorsunuz.

• @Stoic-Turk forumda gördüğüm en mantıklı yorum. Tüm süreç boyunca ben de şahsen kimsenin nokta atış tahminde bulunduğunu görmedim, en mantıklı analizleri bile şaşırtıyor bir çok zaman bülten.

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Kısmetimizde varsa en sert trump yaptırımları vs. gelse bile yine de gelir sıramız alırız vizeyi. Kısmetimizde yoksa da hayırlısı buymuş diyip geçmekten başka şansımız yok.

Herkes için en güzeli olsun!

• Eğer bültenin ilerleyişini etkileyen faktörlerden biri kıtalar arasındaki sayısal dengeyi gözetmek ise son bülteni konsoloslukların sınırlı kapasitesini düşünerek yüksek sayıyla final etmeleri akla yatkın bir hamle olur. Böylece iyi performans göstermeyen kıtanın (örneğin af) yerini iyi performans gösteren kıta (eu) doldurur. Böylece hem kotanın çok gerisinde kalınmamış olur; hem de son bültene kadar dengeli gittikleri için bölgeler arasında aşırı bir dengesizlik söz konusu olmaz. Tabii amaçları çeşitliliği sağlayıp, kotayı doldurmaya çalışmak ise..

• @omernasuhi Hesaplamalarımız sanırım aynı, ben de benzer yöntemleri izleyerek bir hesap yapmaya çalıştım. Vardığımız nokta da hemen hemen aynı olmuş. Özellikle Ağustos sonuna açıkladıkları sayılara bakınca hiç sonraki aylara iş yükü bırakmamaya çalıştıkları da görülmekte, bu yüzden hesap bana da gayet olası geliyor. İnsanlar 26 binle kota dolmaz diyor ama çok ciddi bir vize sağlayabiliyorlar.

Matematik de yanılır bazen, inşallah da yanılır tabii 🙂 Yoksa çok insanı üzecekler, hayallerini yıkacaklar yok yere.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |