Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Koraydmrcn selamlar, mulakata ankara girmeyi dusunuyorsaniz, bu cn ile size gelmesi zor gorunuyor. Bu basligin 4ncu iletisini okuyarak, dosyanizi farkli bir konsolosluga tasimanizi oneririm. Bol sanslar.

• ⭐⭐

@tahsindundar selamlar, iki tarafida ayni anda yurutemezsiniz diye tahmin ediyorum. Bana soracak olursaniz, konsolosluk ile ilerleyin derim. Aos icin surec boyunca amerikada ikamet etmeniz gerekiyor ve legal olarak calisma izniniz olmadigindan birikiminizi kullanmaniz gerekecek. Diger yandan konsolosluk ile devam ederseniz, sectiginiz konsolosluga gore maksimum 1 ay gibi bir ikamet etme ihtimaliniz bulunuyor.
    Herhangi birine baslamadan once, oncelikle cn nizin cut-off girmis olmasi lazim. Sonrasinda surecinizi yonetebilirsiniz. Aos ile ilgili forumdaki konunun linki asagiya ekliyorum. Bol sanslar simdiden.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

• @Koraydmrcn bu cn ile ankarayi bekleyecekseniz sira gelmez dosyanizi tasiyin

• ⭐⭐

@ozelv selamlar, bence evlilik yoluna girmeden once, enine boyuna her detayini konusmanizi tavsiye ederim. Gercekten bir yerden bir yere tasinmak bile zorken, bizler goc etmeyi konusuyoruz. Tumuyle hayatiniz degisiyor. Arkadas cevreniz, tanidiklariniz, akrabalariniz, mahallenizde ki komsunuz, alisveris yaptiginiz yerler daha cok ornekler verilebilir. Insan tek basina bile zorlaniyorken evli bir cift olarak zorluklar cok daha fazla olacaktir. Eger evlenip gelmeye karar verirseniz, benim tavsiyem new jersey taraflarina gelin ilk baslarda, buralarda cok fazla vatandasimiz oldugundan alisma surecini bir nebze daha kolay atlatma imkaniniz olacaktir. Simdiden bol sanslar.

Ek olarak, imzanizda 2025 yaziyor ama 2026 talihlisiniz sanirim.

• @rezanclz @crazycells Merhabalar, benim kiz kardesime Green Card cikti ve ben 2019 talihlisiyken, CN 25binlerde olmasina ragmen sira gemisti, simdi tekrar bu surece kardesim icin basladik, ama CN 74XX ve herkesin sira gelmeyecegini konustugunu goruyorum. Biraz aciklar misiniz neler oluyor?

• ⭐⭐

@se-du selamlar, kisaca durumu ozetlemek gerekirse, sizin doneminizden sonra ankara nin performansinda cok buyuk bir dusuk var. Dv25 sonlanmasina son 2 bulten kaldi ve ankara henuz 56xx lere mulakat vermis. Dv24te 71xx lerde kapamis. Size kendimden ornek vereyim, cn im 58xx lerde mulakata hong kongta girdim ve dv25 in ikinci gununde vizemi aldim. Suanda amerikadayim, cok sukur butun hersey yolunda gidiyor. Eger ankarayi bekleseydim hala mulakat alamamistim. Buyuk ihtimalle agustos ayina alirdim fakat bunun stresi inanin cok fazla. Mulakat gelecek mi, kota dolacak mi vs. o yuzden forumda cokca gordugunuz dosya tasima islemini arastirip, dosya tasimanizi tavsiye ederim. Bol sanslar simdiden.

• Cok tesekkurler @onuru, bende San Francisco'da yasiyorum. Ama cok buyuk bir hayal kirikligi yasadik suan. Kardesimin ve esinin dili yok, ve GC cikmasi mucize gibi biseydi. Ve ds260 formunu daha bugun submit ettik. Simdi dosya tasimak istersek, hemen simdi baslayalim mi surece?

• ⭐⭐

@se-du evet biran once baslamanizi tavsiye ederim. Bu basligin 4ncu iletisinde yer alan adimlari yapabilirsiniz. Eger kardesinizin shengen vizesi varsa, viyana yok ise bangkok veya hong kong konsolosluklarini arastirabilirsiniz. Bol sanslar simdiden.

• Cok tesekkurler. @onuru

• @gucarslan

Dosya transferi icin birden fazla konsolosluga email atarsak ve eger birden fazla konsoloslukta dosya tasimamizi ayni anda kabul ederse, bu direk dosyanin o konsolosluga tasindigi anlamina gelmiyor degil mi? Bu durumda bizim mi yoksa o konsoloslugun mu ANKARA'ya haber vermesi gerekir?

Ben kardesim icin GC basvurularina tekrar dahil oldum, case number 2026EU72XX. Cok tesekkurler simdiden.

• ⭐⭐

@se-du selamlar tekrardan, henuz dv26 sureci baslamadigindan tasimak icin konsolosluklara degil kcc ye mail atmaniz gerekiyor.

• @onuru Ama henuz tasinacak konsolosluk onay vermediyse, KCC ye mail atsakta, ya tasinacak konsolosluk onaylamazsa arafta kalmaz miyiz?

• @se-du
    Selamlar, hizlica butun bilgileri ogrenmeye calstiginiz icin kafaniz karisiyor, surec sizin doneminiz olan DV2019 gibi degil artik. Kardesiniz icin mali yilin baslamasina daha zaman var, lutfen biraz daha forumda vakit gecirerek ilgili konulari okuyup ozumsedikten sonra eger yine de akliniza bir sey takilirsa bu baslik altindan sorabilirsiniz.
    Sizin icin onerecegim birkac basligi bu linklerden link1 , link2 , link3 , link4 takip edebilirsiniz, ozellikle ilgili basliklarin ilk 3-4 gonderilerini okumanizi ve kardesinizin de okumasini tavsiye ederim, kolayliklar dilerim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• @ugursway Linkler icin cok tesekkurler.

@onuru ben suan ki aktif cut-off numarasi icin su sayfaya bakiyorum (https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2025/visa-bulletin-for-june-2025.html ) ve June 2025 itibariyle case number 17,500 gorunuyor. Ama sen CN 58XX bile dv2025 henuz gelmedi demistin. Acaba ben mi yanlis bir yere bakiyorum.
    image.png

• ⭐⭐

@se-du evet vize bulten o sekilde, ben ankara nin verdigi mulakatlari kastetmistim. Yani bulten bu sekilde ama ankara daha 56xx lerde.

• Evet simdi anladim, cok tesekkurler @onuru

• @onuru çok teşekkür ederim bilgi için evet ankara'yı bekliyorum

• @mehmetizmirli kazanan eşim ve son dakika problem çıkmasın diye okuluyla irtibata geçip almaya çalışacağız

• herkese merhaba.kazanan arkadaşları tebrik ederim öncelikle.bende bu yıl kazandım.case number:20xxx civarı.dosyamı ankaradan hong kong a taşıma istiyorum.Hong Kong konsolosluguna mail attım .1 ekim 2025 tarihinden önce cevap veremiyoruz diye geri dönüş yaptılar.hep böyle mi olur.DS260 formunu.ankara olarak doldurup ekimden sonra tekrar mail atıp onay aldıktan sonra kcc üzerinden mülakat yerimi Hong kong olarak düzeltebilir miyim.şimdiden teşekkür ederim.

• @onuru selamlar, değerli yorumunuz için teşekkürler. Evet tüm detayları, avantajları ve riskleriyle kız arkadaşımla paylaşıp, gelip orada her zorluğu göze alarak yaşamak isteyip istemediğini veya bunun geçici bir heves olup olmadığını anlamam gerekiyor. Gerçekten uygun biriyse de ilişkimize devam edip evleniriz. Tabi kısa zamanda çok fazla kanıt biriktirip konsolosluğu bunun gerçek bir evlilik olduğuna ikna etmemiz gerekecek. Ama hepsinden önce, 2024 Ekim-aralık arası 1,5 aylık Kuzey Irak şantiye ziyaretimin vize almama engel olmaması gerekiyor, yoksa tüm Amerika planları boşa gider.

Amerika'daki ilk durağım Maryland olacak, orada üniversiteden çok yakın bir arkadaşım var. Kendisi çifte vatandaş ve ailesiyle birlikte orada yaşıyorlar. Alışma sürecini bu eyalette atlattıktan sonra alanımda iş bulma durumuna göre farklı bir eyalete geçmek isterim.

(İmzamdaki CN numaram gözümden kaçmış düzelttim onu.)

Benzer Başlıklar

• 83
  • 153
  • 19441
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |