Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,

Dosyamı Tayland’a taşımayı planlıyorum, muhtemelen numaram current olmadan önce taşıyacağım ki KCC doğrudan taşısın.Yakında (mülakat öncesi) evleneceğim. Önce nikah kıyıp, mülakat sonrası düğün yapmayı planlıyoruz.

Öğrenmek istediğim bazı noktalar var.

1- Nikah tarihini ve sonrasındaki süreci planlayabilmek için Tayland’ın bana ne zaman mülakat vereceği çok önemli. Bu konuda tahminlerinizi paylaşırsanız sevinirim. (formu geç göndermiş olmam mülakat sürecimi ne kadar etkiler bilmiyorum, ilk iletilerde çok önemli olduğu söylenmiş. bu durumda aynı dosya numarasına sahip kişiler arasında en geç ben göndermişsem en geç ben mi mülakat alacağım demek oluyor?)

2- KCC dosyamı taşıdıktan sonra Tayland konsolosluğu bu taşıma işlemini iptal edebilir mi?

3- Diğer ülkelerin konsoloslukları düşük numaralara öncelik veriyor mu? Yoksa numaram düşükse, kendi ülkemdeki konsolosluğa gitmemi mi öneriyorlar?

Süreçle ilgili başka öneri / tavsiyelerinize de açığım.

Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@ONUR-LAÇİN

Talep edilen evrakların bazıları süreli ve dosyanızı hangi konsolosluğa taşıdıysanız DV2025 deneyimlerinden istenilen evrak listesine ulaşabilirsiniz veya arama butonunu kullanabilirsiniz. Daha doğru cevaplar almak için dosyanızı taşıdığınız konsolosluğu imzanizda günceller misiniz?

Önünüzde bir yıla yakın zaman var, mülakat tarihinizden 1 ay önce hazırlıklara başlayabilirsiniz belirtilen süreden fazla eğer ki yurtdışında yaşamınız yok ise (yurtdışı yaşamalarda belli süreden fazla kaldıysanız o ülkeden police certificate almanız gerekiyor). Bol şans ve bol sabırlar!

• ⭐⭐⭐⭐

@vedatucar

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Arama butonunu kullanarak geçmiş Tiran mülakat deneyimlerini okumanizda fayda var. Konsolosluğun mülakat baslangicinda neden Tiran’da mülakata girmek istediğinizi ve yasal olarak kanıtlamanızı istendiğine dair paylaşımlar olmuştu. Bu nedenle forumda defalarca söylendiği üzere denenmiş ve rustunu ispat etmiş oturum talep edilmeyen konsoloslukların denenmesi talihlilerin faydasına olacaktır. Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze

Geçerli bir lise diplomanız varsa (orijinali) sorun olmayacaktır, formunuzu açtırmaya gerek yok. Ankara’da gireceğiniz mülakat öncesi evraklarınızı teslim ederken görevliden formunuzda lisenizin adını düzeltmesini talep edebilirsiniz, bu hata süreçten diskalifiye olma sebebi değil.

• ⭐⭐⭐⭐

@MKA, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

Dosyamı Tayland’a taşımayı planlıyorum, muhtemelen numaram current olmadan önce taşıyacağım ki KCC doğrudan taşısın.Yakında (mülakat öncesi) evleneceğim. Önce nikah kıyıp, mülakat sonrası düğün yapmayı planlıyoruz.

Öğrenmek istediğim bazı noktalar var.

1- Nikah tarihini ve sonrasındaki süreci planlayabilmek için Tayland’ın bana ne zaman mülakat vereceği çok önemli. Bu konuda tahminlerinizi paylaşırsanız sevinirim. (formu geç göndermiş olmam mülakat sürecimi ne kadar etkiler bilmiyorum, ilk iletilerde çok önemli olduğu söylenmiş. bu durumda aynı dosya numarasına sahip kişiler arasında en geç ben göndermişsem en geç ben mi mülakat alacağım demek oluyor?)

2- KCC dosyamı taşıdıktan sonra Tayland konsolosluğu bu taşıma işlemini iptal edebilir mi?

3- Diğer ülkelerin konsoloslukları düşük numaralara öncelik veriyor mu? Yoksa numaram düşükse, kendi ülkemdeki konsolosluğa gitmemi mi öneriyorlar?

Süreçle ilgili başka öneri / tavsiyelerinize de açığım.

Teşekkürler.

1- @onuru 2025EU58XX CN ile mali yılın başlangıcında 02.10.24 tarihinde Hong Kong’da mülakata katildi, benzer CN’ye sahip oldugunuz için kendisini örnek verdim. Sizinde bu tarihe benzer bir tarih için mülakat alıp alamayacağınızı kimse bilemez, bunu açıklanacak ilk bülten ve konsoloslukların mülakat dağıtım hızı belirleyecek. Kişisel görüşüm Ekim - Kasım - Aralık aylarından bir tanesinde mülakat alabileceğiniz tabi geçtiğimiz yılın kuralları ve dinamikleri devam ederse. DS260’i submit etme tarihi DV24 ve DV25’de mülakat dağıtımına etki etmedi, DV23 ve DV22’de etki etmişti. Bundan daha en önemlisi, taşınan dosyalara mülakat ataması KCC ile dosya taşıma tarihi dikkate alınarak yapılırsa bu durumda sizin için gecikme olabilir. Özetle bununla ilgili kimse şu an yorum yapamaz, bülten/bültenler açıklandıkça ve mülakat dagitimi yapıldıkça süreç daha netleşecek. @gucarslan’in daha önce bir çok defa söylediği üzere dosya taşınacak en iyi gün dündü ama hala da geç kalmış degilsiniz.

2-Şimdiye kadar böyle bir örnek olmadı Bangkok özelinde. Mülakat esnasında gelmesi muhtemel dosyanızı neden Bangkok’a taşıdınız sorusu olabilir konsolosluğun ama DV24 ve DV25 sürecinde KCC ile dosya taşıyanlara böyle bir sorgulama yapmadı BNK konsolosluk.

3-Konsolosluklarin kendilerine atanan dosyalara mülakat vermesi (vermek isterse, örnek Muscat kendisine taşınan dosyalara DV25’de 1 dosya hariç mülakat vermedi) açıklanacak bülten ve konsolosluğun o vize bülteninde kaç dosyaya mülakat vereceğini KCC’ye bildirirek mülakat atamaları yapılıyor. Konsolosluklar sadece DV vizesi basmiyor, bir çok vize türünde işlem/mülakat yapıyor.

Önceliğiniz bekar olarak DS260’i submit etmek, müstakbel eşiniz ile evlenmek, eşinizin (kadın ise) yeni kimlik bilgilerine göre pasaportunu çıkartması ve eşiniz için de sizin DS260 doldurduğunuz sayfadan kendisini add applicant olarak sisteme eklemek olmalı. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba case numaram çok yüksek 13XXX form da araştırdım analdığım kadarıyla şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum,tecrübeli arkadaşlar eğer yanlıs yapıyorsam beni uyarirlarmi lütfen.
    4 çocuğum ve eşim de dahil olmak üzere ds 260 formunu gönderdim.Ankarada mulakat olmasının formdaki bilgilere bakarak imkansız olduğunu varsayıyorum.daha önce yurt dışına hiç çıkmışlığım yok bu sebeple vizesiz Honkong veya Bangladeş e dosya taşımayı düşünüyorum.6 kişilik bir aile olduğumuzdan dolayı çok aşırı masrafim olacagindan,Eğer dosya tasinirsa dosyayı KCK da açtırıp aile bireylerinin abd ye gelmek istiyorum sorusunu hayır olarak revize edeceğim,daha sonra ise mülakata tek gideyim diye düşünüyorum,bir sorun olurmu Hong Kong veya Bangladeş konsolosluğuna,diyelimki her şey yolunda gitti ve vizemi aldım ABD ye gittikten sonra ailemi ABD ye 1 kaç yıl sonra götürebilir miyim.Bu seneryom mülakatta sorun yaratirmi veya böyle bir şey yapan oldumu lütfen yardım edin yanlış bir şey yapmak istemiyorum.Ya da benim durumdakilere ne önerirsiniz?

Merhaba.
    Dosyanızı vizesiz olarak Hong Kong veya Bangkok'a taşımanız uygun olur (bahsettiğiniz Bangladeş değil).
    Mülakata tüm aile bireyleri katılmazsa, daha sonra onları yanınıza almak çok zorlaşır, süreç çok uzun yıllar sürebilir. Konuyla ilgili bu mesajı okumanız faydalı olacaktır.
    Önerim; dosyanızı mümkünse nispeten daha uygun olduğu söylenen Bangkok'a taşımanız, en düşük maliyetli bir otel ya da airbnb'de kalmanız ve mülakata hepinizin katılması olacaktır. Geçmiş deneyimleri de okuyun lütfen.

• Trump bazı ülkelere travel ban getirmiş bu durum yüksek dosya numarasına sahip bireylere olumlu etki edermi daha erken cut off gibi ?

• @ATS16 Teşekkür ederim güncelleme yaptım. Ben sadece simdiden yapabileceğim sorun olmayacak evrak var ise hazırlamak istedim o yüzden sordum ama sanırım son bir aya sıkıştırmak daha mantıklı olacak gibi

• Sağlıklı , mutlu , huzurlu geçireceğiniz nice bayramlarınız olması dilegiyle bayraminiz mübarek olsun.

• @onuru merhaba
    Dosyamı taşımak için CN’min cut off olmasını beklemek zorunda mıyım? Dosyam aktif olmadan taşımayı düşünüyordum.

• ⭐⭐

@MKA merhabalar, evet cut-off olmadan tasima islemi yapabilirsiniz. Bol sanslar.

• ⭐⭐

@ONUR-LAÇİN selamlar, eger daha onceden yurtdisinda yasadiysaniz, adli sicil kaydini almak icin arastirmalar yapabilirsiniz. Onun disinda 1-1.5 ay gibi bir sure yeterli oluyor. Bol sanslar.

• @MKA
    Merhaba, bu basligin 4. iletisini okuyunuz lutfen.

• @onuru yaşadım ve hatta basvuru yaptım konsolosluga belge bekliyorum hocam.

• Selamlar benim bir sorum olucak ,ben formda okul ve universite okudugum icin 2 yazmaliydim ancak okulu yazmadim ve education kismina 1 yazdim,sizce men formunu bunun icin actirmalimiyim bir problem yasanirmi?cevaplarsaniz sevinirim✨

• Merhaba, çok yakın zamanda tanıştığım bir kız arkadaşım var. Sorum şu, mülakat tarihim tahminen 1-2 ay sapma ile aralık veya ocak aylarından birinde olacak. Hemen evlenip mülakata beraber Hong Kong'da girmek, vize onayı açısından sorun çıkarır mı? Bu kişiler greencard için evlendi diye bir soru getirir mi memurun aklına. Evliliğin gerçek olduğunu kanıtlayan belge, fotoğraf vs istiyorlar mı?

Henüz birbirimizi yeni tanımaya başladığımızdan dolayı evlilik için erken ve evliliği aceleye getirmemek aslında daha mantıklı. Fakat eğer ben Greencard aldıktan sonra evlenirsek bu defa da ona greencard aldırmak 2-3 seneyi bulabiliyor forumdan okuduğum kadarıyla. Bu da evliliğin ilk 2-3 yılının farklı ülkelerde geçmesi demek.

Kafam çok karışık, sizce ne yapmalıyım? Mülakattan hemen 1 ay önce evlenmek konsoloslukta soru işaretleri doğurur mu? Tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var.

• @ugursway Merhaba,

@onuru :" Oncelikle Taylanddan mulakat alabilmeniz icin, cn nizin cut-off olmasi gerekiyor." dediği için aklımda bir soru işareti oluşmuştu, o yüzden sordum.

Geçmiş bütün gönderileri okumaya gayret ediyorum ve daha şimdiden çok şey öğrendim, teşekkürler. 🙂

• @MKA
    Evet, dogru anlamissiniz. Mulakat alabilmek icin bultende sira numaranizin aktif olmasi gerekiyor. Dosya tasima yapmak icin beklemeniz gerekmiyor, dosya transfer etmek ile dosyaniza mulakat planlanmasi ayni seyler degil.

• @ozelv müstakbel eşiniz olacak kişiyle olan fotoğraflarınızı, yazışmalarınızı arşivlemeye şimdiden başlayın. Eğer evlenirseniz, olası bir DV mülakatında istendiği taktirde geçmişinizi belgelersiniz. Bir sorun olmaz.

Özel değilse, orada ne iş yapacaksınız, geçiminizi nasıl sağlayacaksınız? Bu arada, bu soru da sıklıkla mülakatta soruluyor! 🕵

• ⭐⭐⭐⭐

@ozelv

Müstakbel eşiniz ile ilişkinizin çekiliş sonuclarinin açıklandığı tarih olan 3 Mayıs 2025 tarihinden önce başladığına dair kanıtlarıniz var mı? Konsolosun kanıtlarını mülakat esnasında sorması/sorgulamasi muhtemel olabilir

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

179

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |