ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak
-
@serhank Ben 16 kdolarla giriş yapmıştım. Tek başımaydım. Aramıyorlar, bakmıyorlar, saymıyorlar. sizin söyleminizden birden fazla kişi giriş yapacağını anlıyorum. Eşinizle vesair giriş yapacaksanız, parayı 9k, 9k bölüşün, öyle giriş yapın, heç bir şey olmaz bence...
-
Eşiniz ile seyahat ediyor olsanız bile, aile olarak USD 10.000 üzerinde nakit taşıyorsanız, taşıdığınız tüm tutarı beyan etmeniz gerekiyor.
1.soru Formda yer alan 4. PERMANENT ADDRESS IN UNITED STATES OR ABROAD kısmına “TR’de ki adresinizi” yazmanız gerekiyor.
2.soru 6. ADDRESS WHILE IN THE UNITED STATES kısmına “booking üzerinden yaptırdığınız konaklamanın adresini” yazmanız gerekiyor.
3.soru Formda yer alan 10. IMMIGRATION ALIEN NO “pasaportunuz basılan göçmen vizede yer alan registration number altındaki numara”. Size pasaportlar ile gönderilen sarı zarfın üzerindeki kağıtta da yazıyor bu numara, A - ile başlıyor sarı zarf üzerinden, pasaportta başında A yazmıyor...

-
Selamlar, Detroit havalimanindan ABD ye ilk girisimizi 12 saat once yaptik. Yanimizda 18k $ getirdik ve FinCEN 105 formunu doldurup geldim.
TR den cikarken gumruk memurlari kisi basi 10k, aile basi degil dediler. Tr den cikis icin problem degil islem yapilmayacak diye eklediler. Ben aile basi 10k oldugunu ve formda da boyle yazdigini soyledim fakat hayir problem yok dedikleri icin cokta zorlamadim.
Detroit havalimaninda sari evraklarinizi alan polis memuru FinCEN 105 formunu elimde gordu ve formda yazdiklarimi sozlu olarak teyit etti. Sonrasinda formu aldi sisteme girdi. Paraya bakmadi bile ve Tamamdir dedi. Problemsiz sekilde giris yaptik.
Tesekkurler
-
@serhank hocam eline sağlık
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@knnrn hangi banka ile gönderiyoruz yani ABD de iken bu işlemi nasıl yapıyoruz Türkiye’den ?
-
YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
-
Banka falan ugrasamayacagim icin 50 bin dolarin uzerinde nakitle jfk havalimanindan giris yaptim ve en ufak bir sorun yasamadim. limana inince polise yanimda para var diye soyleyin formu doldurup gidin.
-
@knnrn merhaba eski bir ileti ama yazmak istedim Dallas bölgesine gidecegiz ve tr deki hattımızı kontörlü bir hatta taşımak istiyorum Vodafone yada hangi hattı onerirsiniz çekim kalitesi f/p olarak
-
@Biyolog, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak
@knnrn merhaba eski bir ileti ama yazmak istedim Dallas bölgesine gidecegiz ve tr deki hattımızı kontörlü bir hatta taşımak istiyorum Vodafone yada hangi hattı onerirsiniz çekim kalitesi f/p olarak
Ben 9 yıldır Vodafone kontörlü kullanıyorum ama telefon evde duruyor sadece. Bazen AT&T şebekesine bağlanıyor bazen de T-mobile. Bir sıkıntı yaşamadım.
-
Merhaba arkadaşlar FinCEN from 105 doldururken ikinci soruyu anlayamadım
- IDENTIFICATION NO. (See instructions) kısmında neyin numarasını istiyor
-
Kimlik Numarası — Kişiler (bireyler), varsa sosyal güvenlik numaralarını (SSN) girmelidir.
Ancak, sosyal güvenlik numarası olmayan yabancılar (ABD vatandaşı olmayanlar), pasaport numarası veya yabancı kayıt numarasını (alien registration number) girmelidir.
Diğer herkes (örneğin şirketler) ise işveren kimlik numarasını (EIN - Employer Identification Number) girmelidir. -
@serhank, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak
Kimlik Numarası — Kişiler (bireyler), varsa sosyal güvenlik numaralarını (SSN) girmelidir.
Ancak, sosyal güvenlik numarası olmayan yabancılar (ABD vatandaşı olmayanlar), pasaport numarası veya yabancı kayıt numarasını (alien registration number) girmelidir.
Diğer herkes (örneğin şirketler) ise işveren kimlik numarasını (EIN - Employer Identification Number) girmelidir.Teşekkür ederim cevabınız için
-
Merhaba Herkese, benim sorum biraz ters olacak saniyorum ancak Amerika
dan Turkiyeye 10.000 dolar uzerinde bir para goturmek istersek nasil bir islem yapmaliyiz.
Daha dogrusu ailemiz ile gondermek istiyoruz ingilizce bilmiyorlar sorun yasarlar mi(miktar cok degil) Tesekkurler, -
ABD’den çıkış yaparken $10.000 üzeri nakit çıkışı içinde yine Fincen 105 formu doldurmalari ve beyan etmeleri gerekiyor olası bir sıkıntı yaşamamalari için.
-
Ingilizce bilmiyorlarsa Fincen 105 formunu onceden doldurun giderken ellerine verin ve ne soylemeleri gerektigini kagida yazin. Cikarken gorevliye formu verip kagidi gosterseler bile faydali olur diye dusunuyorum.
Eger form olmazsa paraya el koyma haklari var.
-
Eşim yanında 30 veya 40 bin dolar ile getirmesi gerekiyor. Formu dolduracağız. Bunun dışında bir sorun olma ihtimali var mı? 40-50 bin dolar ile giriş sorun yaşayanları gördüm ancak çok eski. Güncel yüklü para girişi yapan var mı?
-
@okokok merhaba, ben geçen hafta söylemiş olduğunuz miktarlarda para ile LAX'den giriş yaptım. Gelmeden önce fincen105 formunu doldurup hazır halde memura teslim ettim ve bir sorun yaşamadan girişimi tamamladım. Ne parayı görmek istediler ne de başka bir soru sordular.
-
Merhabalar herkese,
benim sorum bu basliga ters olacak belki ama daha once ABD
den Turkiyeye 10.000USD ve uzeri para goturen oldu mu acaba?
oldu ise adimlarini paylasabilir mi acaba? FINCEN form 105 diye bir form oldugunu okudum bunu acaba havaalaninda mi doldurmamiz gerekiyor ABD`den cikis yapmadan gorevliler sormasa dahi mutlaka bildiri mi yapmamiz gerekiyor. Bilgi paylasan olursa cok sevinirim. Tesekkurler. -
Merhaba, formu onceden indirip doldurabilirsiniz. Isterseniz havalimaninda da CBP ofisinden alip orada da doldurabilirsiniz. Tavsiyem onceden doldurun ve ABD den cikarken ABD gumrugune(CBP ofisi) bu belgeyi verin. Sanirim aileniz cikacak onceki yazinizda oyle demistiniz. Pasaport kontrolu oncesi ofise gidip verilmesi gerek, sonra guvenlik kontrolu oluyor. Hangi havalimanindan ucacaksaniz o havalimaninin gumruk ofisi nerede bir bakabilirsiniz ailenizi yonlendirirsiniz.
Turkiyeye girerken Nakit Beyan Formu doldurup vermeniz gerekiyor. Bildigim kadariyle bu formu orada doldurmaniz gerekiyor. Pasaport kontrolu sonrasinda gumruk ofisinden memurlardan alip doldurmaniz gerekiyor diye biliyorum.
Sormasa dahi bildirmeniz gerekiyor. Eger farkedilirse paraya el koyma, cezai islem haklari var.
FINCEN formunda acikca belirtilmis, yolcu bildirmek zorunda diye.
C. Travelers— Travelers carrying currency or other monetary instruments with them shall file FinCEN Form 105 at the time of entry into the United States or at the time of departure from the United States with the Customs officer in charge at any Customs port of entry or departure.
-
Merhaba,
Yaklaşık 40 bin dolar ile 2 kişi olarak abd'ye girmeyi planlıyoruz. Önceki okuduğum yazılarda sorun yaşayan da var yaşamayan da,
-Form 105 doldurmamız bu konuda yeterli mi?
-Türkiye ya da abd kanalında yapmamız gereken başka bir işlem var mı ?
-Parayı 3.şahıs bankadan yollasa bir sorun ya da banka komisyonu hariç bir kesinti olur mu?
-Kredi borcu herhangi bir engel yaratır mı?
Teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
