Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @okokok merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. sitede reschedule diye yazdığımda sadece kaçırılan görüşmeler için yapıldığı yazıyor anladığım kadarıyla. diğer sorular kısmından girdiğimde bir mail adresine ulaşıyorum. nereye mail atacağım konusunda bilginiz var mı acaba?

• @saydogan mülakat mailinde aşağıdaki gibi bir cümle var.

If you were unable to attend your immigrant visa appointment or it was cancelled, you can request to reschedule your appointment 24 hours AFTER the interview date. You can reschedule your appointment by visiting https://ais.usvisa-info.com.

Ancak öncesinde nasıl değişiklik yapılıyor bilmiyorum. Ais’in 30 mayıstan itibaren geçerli yeni web sitesi: https://ustraveldocs.com/

• @saydogan emailden ziyade NVCden gelen appointment letterda reschedule bilgisi var diye hatırlıyorum. Konsolosluk a email atmadan o mektubu incelemenizi tavsiye ederim.

• Arkadaslar merhaba, ben NVCExpedite talep etttim, mail attim. Cevap olarak
    'We cannot expedite the processing of your petition, because there is no visa number currently available.' yazdilar. Acaba bu yilki kotayida doldurmus mu oldular. Birisi yorumlayabilir mi? Tesekkurler.

• @MyWay-0 Hocam merhaba, bence size verilen yanıt sizin bilgilerinize bakılmaksızın verilmiş matbuu bir yanıt bence. Çünkü sizden bir hafta önce PD si olan bir Hocamız, sizden 2 ay sonra DQ olan bir Hocamız görüşme maili almış forumdan izlenebildiği kadarıyla. Hem current hem de bu kadar erken bir DQ da bensize kota doldu dediklerini sanmıyorum. Aslında görüşme maili alan tüm arkadaşlar, bu bilgilerini imzalarına taşısalar ve görebilsek çok daha iyi fikir sahibi oluruz hepimiz; kim neden önce mail alabildi, kime neden hala mail gelmemiş olabilir vs diye. Lütfen rahat olun, hızlandırma onlara göre 1-2 haftada sonuç vermek diye biliyorum. Belki bu noktada ilk 1-2 hafta için kota dolu anlamında yazılmıştır.

• @NNDDD hocam inşallah öyledir. Ümitlendiriyorlar sonra olmuyor. Üzülüyoruz valla

• @chemistontheroad bana da henüz welcome letter gelmedi

• @mukavemeth bende henuz almadim

• Merhabalar süreç şuan kaç ay sürüyor yaklaşık?

• @Meteyusf TR içinden basvurursaniz PD ile interview arası geçen süre iki yıl kadar sürüyor.

• Merhabalar mülakata gidecek belgelerin tercümeleri noterden onaylatılmak zorunda mı; yoksa yeminli tercüman yeterli mi?

• @pelinoaydin çeviri yaptırmanız gerekmiyor. Evlilik cüzdanı zaten ingilizce, e-devletten sabıka kaydı vs ingilizce alabiliyorsunuz. Nüfus kayıt örneği ise türkçe kabul ediliyor.

• İngilizce tercüme yaptırdığımız belgelerimiz var (diplomalar, transkriptler vs) bunları noterde onaylatmamız gerekiyor mu diye öğrenmek istiyordum aslında.

• @pelinoaydin Kendiniz çevirip imzalayabilirsiniz veya arkadaşınız çevirip imzalayabilir. Ben USCİS için bahsettiğiniz diploma vs için o şekilde yaptım Türkçe ise eğer.:)

• @pelinoaydin Mulakatta kullanilacak belgeler daha evvelden DQ oldugunuz belgelerin orjinal kopyalari degil midir?
    O asamada ne yolladiysaniz asillari iletiyoruz diye biliyorum, ilaveten yeni bir tercume vs gerekmiyor olmasi lazim.

• Bu ileti silindi!

• @meke Noter onayına gerek yok o zaman; yeminli tercüme yeterli.. Bunu merak etmiştim. Teşekkürler.

• merhaba arkadaşlar, IV Scheduling Status Tool şu anda Ankara için Ağustos 2023 DQ tarihli dosyaların mülakatlarının planlandığını gösteriyor. Ama arkadaşlardan 1 ocak 2024 de dq olanlardan 27-28 mayıs gibi mülakata çağrılanlar vardı galiba. (bu forumdan).
    tam anlayamadım bu işi, IV Scheduling Status Tool s mu hatalı, yoksa başka ne olabilir?
    teşekkürler.

• @joewalker Hocam haklısınız, ama Ocak 2024 DQ tarihi olan ve sanırım 27 Mayıs mülakat tarihi okokok hocamızındı. Onun kategorisi EB1 zaten uzun zamandır current. Bu nedenle bir fark olmuş olabilir mi acaba?

• eb2 sanmıştım ben. o zaman ağustos 2023dekiler şimdi çağrılıyorsa, benim dq 2024 ağustos, seneyemi çağıracaklar.... çok ya. inşallah hızlı ilerliyodur. geçen ay hangi dq tarihine çalışıyorlardı baksaydık bir yorum yapabilirdik. neyse haziran 2 veya 3 gibi tekrar güncellenirse çalışma hızı hakkında bir tahmin yürütebiliriz. belki.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |