@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@barlaymash Sakın AOS güvenmeyin çünkü yeni kararlar çıkıyor AOS artık zorlaşıyor. Hatta kaldırmışlardı ancak iptal edildi. Fakat bu kadar oynak bir durum için 6-7 ay gecikmeli de olsa beklemek mantıklı
-
Merhabalar, pasaportu Ankara VFS’den teslim almayı seçenler için mülakattan sonra ne kadar günde pasaport teslim alınabiliyor? Şimdiden teşekkür ederim.
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@okokok merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. sitede reschedule diye yazdığımda sadece kaçırılan görüşmeler için yapıldığı yazıyor anladığım kadarıyla. diğer sorular kısmından girdiğimde bir mail adresine ulaşıyorum. nereye mail atacağım konusunda bilginiz var mı acaba?
-
@saydogan mülakat mailinde aşağıdaki gibi bir cümle var.
If you were unable to attend your immigrant visa appointment or it was cancelled, you can request to reschedule your appointment 24 hours AFTER the interview date. You can reschedule your appointment by visiting https://ais.usvisa-info.com.
Ancak öncesinde nasıl değişiklik yapılıyor bilmiyorum. Ais’in 30 mayıstan itibaren geçerli yeni web sitesi: https://ustraveldocs.com/
-
@saydogan emailden ziyade NVCden gelen appointment letterda reschedule bilgisi var diye hatırlıyorum. Konsolosluk a email atmadan o mektubu incelemenizi tavsiye ederim.
-
Arkadaslar merhaba, ben NVCExpedite talep etttim, mail attim. Cevap olarak
'We cannot expedite the processing of your petition, because there is no visa number currently available.' yazdilar. Acaba bu yilki kotayida doldurmus mu oldular. Birisi yorumlayabilir mi? Tesekkurler. -
@MyWay-0 Hocam merhaba, bence size verilen yanıt sizin bilgilerinize bakılmaksızın verilmiş matbuu bir yanıt bence. Çünkü sizden bir hafta önce PD si olan bir Hocamız, sizden 2 ay sonra DQ olan bir Hocamız görüşme maili almış forumdan izlenebildiği kadarıyla. Hem current hem de bu kadar erken bir DQ da bensize kota doldu dediklerini sanmıyorum. Aslında görüşme maili alan tüm arkadaşlar, bu bilgilerini imzalarına taşısalar ve görebilsek çok daha iyi fikir sahibi oluruz hepimiz; kim neden önce mail alabildi, kime neden hala mail gelmemiş olabilir vs diye. Lütfen rahat olun, hızlandırma onlara göre 1-2 haftada sonuç vermek diye biliyorum. Belki bu noktada ilk 1-2 hafta için kota dolu anlamında yazılmıştır.
-
@NNDDD hocam inşallah öyledir. Ümitlendiriyorlar sonra olmuyor. Üzülüyoruz valla
-
@chemistontheroad bana da henüz welcome letter gelmedi
-
@mukavemeth bende henuz almadim
-
Merhabalar süreç şuan kaç ay sürüyor yaklaşık?
-
@Meteyusf TR içinden basvurursaniz PD ile interview arası geçen süre iki yıl kadar sürüyor.
-
Merhabalar mülakata gidecek belgelerin tercümeleri noterden onaylatılmak zorunda mı; yoksa yeminli tercüman yeterli mi?
-
@pelinoaydin çeviri yaptırmanız gerekmiyor. Evlilik cüzdanı zaten ingilizce, e-devletten sabıka kaydı vs ingilizce alabiliyorsunuz. Nüfus kayıt örneği ise türkçe kabul ediliyor.
-
İngilizce tercüme yaptırdığımız belgelerimiz var (diplomalar, transkriptler vs) bunları noterde onaylatmamız gerekiyor mu diye öğrenmek istiyordum aslında.
-
@pelinoaydin Kendiniz çevirip imzalayabilirsiniz veya arkadaşınız çevirip imzalayabilir. Ben USCİS için bahsettiğiniz diploma vs için o şekilde yaptım Türkçe ise eğer.:)
-
@pelinoaydin Mulakatta kullanilacak belgeler daha evvelden DQ oldugunuz belgelerin orjinal kopyalari degil midir?
O asamada ne yolladiysaniz asillari iletiyoruz diye biliyorum, ilaveten yeni bir tercume vs gerekmiyor olmasi lazim. -
Bu ileti silindi! -
@meke Noter onayına gerek yok o zaman; yeminli tercüme yeterli.. Bunu merak etmiştim. Teşekkürler.
-
merhaba arkadaşlar, IV Scheduling Status Tool şu anda Ankara için Ağustos 2023 DQ tarihli dosyaların mülakatlarının planlandığını gösteriyor. Ama arkadaşlardan 1 ocak 2024 de dq olanlardan 27-28 mayıs gibi mülakata çağrılanlar vardı galiba. (bu forumdan).
tam anlayamadım bu işi, IV Scheduling Status Tool s mu hatalı, yoksa başka ne olabilir?
teşekkürler. -
@joewalker Hocam haklısınız, ama Ocak 2024 DQ tarihi olan ve sanırım 27 Mayıs mülakat tarihi okokok hocamızındı. Onun kategorisi EB1 zaten uzun zamandır current. Bu nedenle bir fark olmuş olabilir mi acaba?
-
eb2 sanmıştım ben. o zaman ağustos 2023dekiler şimdi çağrılıyorsa, benim dq 2024 ağustos, seneyemi çağıracaklar.... çok ya. inşallah hızlı ilerliyodur. geçen ay hangi dq tarihine çalışıyorlardı baksaydık bir yorum yapabilirdik. neyse haziran 2 veya 3 gibi tekrar güncellenirse çalışma hızı hakkında bir tahmin yürütebiliriz. belki.
Benzer Başlıklar
143
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum