Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.7k 275

• 2024 sonrası PD olanlardan Welcome letter alan var mı? Son ilerlemeden dolayı artık near curret durumunda olabiliriz.

• @ex-scientist ben de böyle biliyordum ama email alanlar oldu mülakat için (sanırım onlar da bu ay current oldular)?

• Merhaba, 31 Temmuz 2025 tarihi için mail yoluyla interview date geldi. Ancak biz tarihimizi değiştirmek istiyoruz. daha önce bu değişikliği yapan biri var mı? tarihi kaç gün öteliyorlar veya mail ile biz istediğimiz tarihi söyleyebiliyor muyuz? tarihi 1 yıl ötelememiz sizce mümkün mü?

• @saydogan erteleme yapabilirsiniz ancak bence ciddi bir sebebiniz yoksa 1 sene ertelemek birçok sorunu da yanında getirebilir. Eğer bir sebebiniz varsa(sağlık vs) konsolosluğa belgeleri sunup yeniden planlama talep edebilirsiniz.

• @okokok merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. sitede reschedule diye yazdığımda sadece kaçırılan görüşmeler için yapıldığı yazıyor anladığım kadarıyla. diğer sorular kısmından girdiğimde bir mail adresine ulaşıyorum. nereye mail atacağım konusunda bilginiz var mı acaba?

• @saydogan mülakat mailinde aşağıdaki gibi bir cümle var.

If you were unable to attend your immigrant visa appointment or it was cancelled, you can request to reschedule your appointment 24 hours AFTER the interview date. You can reschedule your appointment by visiting https://ais.usvisa-info.com.

Ancak öncesinde nasıl değişiklik yapılıyor bilmiyorum. Ais’in 30 mayıstan itibaren geçerli yeni web sitesi: https://ustraveldocs.com/

• @saydogan emailden ziyade NVCden gelen appointment letterda reschedule bilgisi var diye hatırlıyorum. Konsolosluk a email atmadan o mektubu incelemenizi tavsiye ederim.

• Arkadaslar merhaba, ben NVCExpedite talep etttim, mail attim. Cevap olarak
    'We cannot expedite the processing of your petition, because there is no visa number currently available.' yazdilar. Acaba bu yilki kotayida doldurmus mu oldular. Birisi yorumlayabilir mi? Tesekkurler.

• @MyWay-0 Hocam merhaba, bence size verilen yanıt sizin bilgilerinize bakılmaksızın verilmiş matbuu bir yanıt bence. Çünkü sizden bir hafta önce PD si olan bir Hocamız, sizden 2 ay sonra DQ olan bir Hocamız görüşme maili almış forumdan izlenebildiği kadarıyla. Hem current hem de bu kadar erken bir DQ da bensize kota doldu dediklerini sanmıyorum. Aslında görüşme maili alan tüm arkadaşlar, bu bilgilerini imzalarına taşısalar ve görebilsek çok daha iyi fikir sahibi oluruz hepimiz; kim neden önce mail alabildi, kime neden hala mail gelmemiş olabilir vs diye. Lütfen rahat olun, hızlandırma onlara göre 1-2 haftada sonuç vermek diye biliyorum. Belki bu noktada ilk 1-2 hafta için kota dolu anlamında yazılmıştır.

• @NNDDD hocam inşallah öyledir. Ümitlendiriyorlar sonra olmuyor. Üzülüyoruz valla

• @chemistontheroad bana da henüz welcome letter gelmedi

• @mukavemeth bende henuz almadim

• Merhabalar süreç şuan kaç ay sürüyor yaklaşık?

• @Meteyusf TR içinden basvurursaniz PD ile interview arası geçen süre iki yıl kadar sürüyor.

• Merhabalar mülakata gidecek belgelerin tercümeleri noterden onaylatılmak zorunda mı; yoksa yeminli tercüman yeterli mi?

• @pelinoaydin çeviri yaptırmanız gerekmiyor. Evlilik cüzdanı zaten ingilizce, e-devletten sabıka kaydı vs ingilizce alabiliyorsunuz. Nüfus kayıt örneği ise türkçe kabul ediliyor.

• İngilizce tercüme yaptırdığımız belgelerimiz var (diplomalar, transkriptler vs) bunları noterde onaylatmamız gerekiyor mu diye öğrenmek istiyordum aslında.

• @pelinoaydin Kendiniz çevirip imzalayabilirsiniz veya arkadaşınız çevirip imzalayabilir. Ben USCİS için bahsettiğiniz diploma vs için o şekilde yaptım Türkçe ise eğer.:)

• @pelinoaydin Mulakatta kullanilacak belgeler daha evvelden DQ oldugunuz belgelerin orjinal kopyalari degil midir?
    O asamada ne yolladiysaniz asillari iletiyoruz diye biliyorum, ilaveten yeni bir tercume vs gerekmiyor olmasi lazim.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    773 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k