Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@zakaria Fas’tan aldığınız o hatla aktive ettiğiniz WhatsApp hesabını forma eklemeniz veya eklememeniz süreçten diskalifiye sebebi değil, takilmaniza gerek olmayan bir husus.

• ⭐⭐⭐⭐

@elfdvc, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, forumda emeği geçen herkese çoooook teşekkürler. Bazı konularda emin olmak istiyorum. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:

1- CN 14XXX olduğu için dosyamın Ankara’da görüşmeye çağrılma ihtimali kesin olarak YOK görünüyor. Bu durumda dosya taşımam kesinlikle gerekli mi? Sürpriz bir gelişme ya da değişiklik beklenmiyor diyebilir miyiz?

2- Nisan 2026 itibarıyla current olacağımı tahmin ediyorum, DV2026 süreci henüz başlamamış olsa da KCC ye mail atıp olumlu yanıtlar alan var gördüğüm kadarıyla? Böyle bir adım erken olsa da mantıklı olur mu?

3- Hong Kong, Bangkok ve Viyana konsolosluklarına şimdiden birçok kişi yönelmiş görünüyor. Bu konsolosluklarda ciddi bir yoğunluk bekleniyor. Bu durum benim için bir risk oluşturur mu, sizce endişelenmeli miyim?

4- Alternatif konsolosluklar hakkında yeterince bilgi bulamadım. Örneğin İtalya, Slovakya veya Tiran gibi yerlerde Green Card görüşmeleriyle ilgili sıkıntılar yaşanıyor mu? İtalya’ya dosya taşıyıp vizesini alabilen örnekler oldu mu?

5- DS-260 formunda eşimin kendine ait şirketi olduğu bilgisini atlamışız. Şu an başka bir firmada çalışıyor olarak görünüyor. tüm çalıştığı yerleri girmiştik. Bu durum ciddi bir sorun teşkil eder mi?

6- Amerika’da bir yakınım var. Onun davetiyle vizeye başvurup, dosyamı ABD’deki bir konsolosluğa taşımak gibi bir plan mantıklı olur mu? Amerika vizesi almak çok zor mu bilmiyorum. İş amaçlı bir senaryo da mümkün vize başvurusu için.

Merhaba,
    Bu başlığın ilk dört iletisini okudunuz mu?
    1-Bu CN ile dosya taşımaktan başka bir yol görünmüyor. Ankara'nın sürpriz yapması için kırmızı kar yağması lazım 😃
    2-KCC'ye şimdiden mail atıp dosyanızı taşımanız sizin yararınıza.
    3-Konsolosluklar kapasitesi müsaitse ve vermek istiyorsa mülakat verir. Sizin bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok. Dosyanızı taşırsınız ve current olmayı beklersiniz.
    4-Dosya taşıyarak vize alınabilen bu üç konsolosluk dışında şu an için başka bir alternatif bulunmuyor. Bu üç konsolosluk denenmiş, onaylanmıştır 🙂
    Son iki sorunuz için bu başlığın üçüncü iletisini okuyun lütfen.
    Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Peyk74, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Çok şükür dosya taşıma işini de halletmiş bulunuyorum, KCC mailimi kabul etmiş, bekle beni Viyana. :)))

Tebrikler🎉 İmzanızı ve excel tabloyu güncellemeniz rica olunur.

• ⭐⭐⭐⭐

@Neslihan-Yaşar, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar kardeşim kazandı ama askerlik icin bedelli yapacak ve sanırım en erken 2026 şubatta gidecek diyelimki askerdeyken sıra geldi izin alıp gidebilir mi veya baska bi yolu var mi

Tebrikler👏 Kardeşiniz üye olup imzasını tamamlasın ki ona göre cevap alabilsin. Hem kurallar gereği, hem de CN bilgisi olmadan cevap vermek mümkün olmuyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@elfdvc, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, forumda emeği geçen herkese çoooook teşekkürler. Bazı konularda emin olmak istiyorum. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:

1- CN 14XXX olduğu için dosyamın Ankara’da görüşmeye çağrılma ihtimali kesin olarak YOK görünüyor. Bu durumda dosya taşımam kesinlikle gerekli mi? Sürpriz bir gelişme ya da değişiklik beklenmiyor diyebilir miyiz?

2- Nisan 2026 itibarıyla current olacağımı tahmin ediyorum, DV2026 süreci henüz başlamamış olsa da KCC ye mail atıp olumlu yanıtlar alan var gördüğüm kadarıyla? Böyle bir adım erken olsa da mantıklı olur mu?

3- Hong Kong, Bangkok ve Viyana konsolosluklarına şimdiden birçok kişi yönelmiş görünüyor. Bu konsolosluklarda ciddi bir yoğunluk bekleniyor. Bu durum benim için bir risk oluşturur mu, sizce endişelenmeli miyim?

4- Alternatif konsolosluklar hakkında yeterince bilgi bulamadım. Örneğin İtalya, Slovakya veya Tiran gibi yerlerde Green Card görüşmeleriyle ilgili sıkıntılar yaşanıyor mu? İtalya’ya dosya taşıyıp vizesini alabilen örnekler oldu mu?

5- DS-260 formunda eşimin kendine ait şirketi olduğu bilgisini atlamışız. Şu an başka bir firmada çalışıyor olarak görünüyor. tüm çalıştığı yerleri girmiştik. Bu durum ciddi bir sorun teşkil eder mi?

6- Amerika’da bir yakınım var. Onun davetiyle vizeye başvurup, dosyamı ABD’deki bir konsolosluğa taşımak gibi bir plan mantıklı olur mu? Amerika vizesi almak çok zor mu bilmiyorum. İş amaçlı bir senaryo da mümkün vize başvurusu için.

1- DV2025 ve geçmiş yıllardaki Ankara performansına ve sürecine bakinca, sahip olduğunuz CN ile Ankara’dan mülakat beklemek ve mülakat alma şansınız DV2026 talihlisi olmanız şansından daha düşük gibi. Buna rağmen bir sürpriz beklemek sizin tercihiniz olur.

2-Dosyasini sahip olduğu profile göre belirledikleri konsolosluklara tasiyan DV2026 talihleri oldu, bu başlıkta ve excel’de paylaştılar. Foruma yazmayıp dışarıdan süreci takip eden bir bu kadar daha talihli olduğunu düşünmek lazım (tüm talihliler bu forumda değil). @gucarslan’in daha önce söylediği gibi, dosyanızı tasimak için en iyi gün dündü. İlerleyen gün ve dakikalarda KCC dosya taşıma kuralını kaldırıyorum/degistiriyorum kararı alırsa, alınacak karar sizi olumsuz etkileyebilir. Tercih sizin.

3-Hong Kong, Bangkok ve Viyana konsolosluklarına dosyalarını sizden önce dosyasını taşıyan talihlilerin riski ne kadarsa sizin de riskiniz o kadar. Mali yıl başlamadan, bültenler aciklanmadan, mülakat dağıtımin neye göre ve ne kadar hizli verildigi gozlemlemeden herkes aynı endişeyi taşıyor.

4-Alternatif konsolosluklar ve istenilen kriterler ile ilgili arama butonuna anahtar kelime (konsolosluk adı vb) yazarak ulaşmaya çalışabilir veya forumdaki DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığını okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

5-Mülakattan diskalifiye edilmenize sebep olacak bir hata değil, mülakatta sorulursa söylersiniz.

6- DV2026 kapsamında göçmen vize başvurusu yaptığınız ve DS260 formu doldurduğunuz için, göçmen olmayan turistik vize başvurunuzun reddedilme ihtimali çok yüksek. Forumda istisnalar hariç bu yönde durumunu paylaşan geçmiş deneyimler mevcut. Turistik vizeye başvurmak ve mülakata gitmek sizin tercihiniz, ABD turistik vize başvurularında davetiyeye değil başvuranın profiline ve ülkesine geri donup donmeyecegini/amacini sorgular. En yakın turistik vize randevusu da 2026 yılı Ekim - Kasım ayına veriliyor en son gördüğüm paylaşımlarda. Tercih sizin.

Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@yusufeymen38 İmzanızda CN bilgisi hatalı. 2025 değil, 2026 olmalı 🙂

• @can-6 bangkok oturum istemiyor zaten. Bildigim kadariyla Gurcistan oturum istiyordu ondan sordum mail attiniz mi diye

• ⭐⭐⭐⭐

@can-6, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları herkese merhabalar dosyamı Gürcistan a taşıdım bu sene oturum istenmeyeceğini duydum doğru olanı mı yaptın artık sadece beklemem mı gerekiyor ayrıca Gürcistan hakkında bilgisi olan mülakata girmiş arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok sevinirim teşekkürler

Gürcistan'ın bu sene oturum istemeyeceğini nerede okudunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Kaan-Uçar, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba herkese 2026 sürecinde talihli olan arkadaşlar şans sizinle olsun.
    Burada acemiler için sabırla cevap veren herkese teşekkür ederiz.
    Benim iki sorum olacak birincisi mülakatta hesapta çok bir miktar gösteremeyeceğim ancak evin tapusunu sunabilirim, değerinin kanıtı için Exper raporuna gerek olur mu?
    Ikinci olarak( CN current olunca önemi kalmayacak) devlet memuruyum 2018 den beri çalışıyorum DS260 formunda mevcut işimi belirttim ama başlangıç tarihini sormadı çalışma geçmişini de 2018 tarihine kadar yazdım doğru mu yaptık bundan emin olmak için soruyorum.

1-Ankara’da gireceğiniz mülakatta sizden esas talep edilecek ABD’ye göç ettiğinizde duzeninizi kuruncaya kadar geçiminizi sağlayacak nakit - kıymetli maden - hisse senedi gibi varlıklarınızın maddi birikimizin tutarı. Aynı tutarı belge ile kanitlamanizi ve sözlü olarak da sorulduğunda aynı tutarı beyan etmeniz bekleniyor. Eksper raporuna para vermektense Endeksa’dan çıktısını alacağınız cikti işinizi görebilir tapusu ile birlikte mülakata götürebilirsiniz. Tapuyu kabul edip etmemek konsolosun takdiri, önceliğinizin banka hesap hareketinde bakiye göstermek olsun. Arama butonundan aratirsaniz ne şekilde hesapta para gösterilebileceği (borç, kredi vb) bir çok deneyim var forumda.

2-DS260’da işe başlangıç tarihinizi belirtememeniz vize sürecinden diskalifiye sebebi değil, önemli bir detay değil.

Bol şans!

• @ATS16 sabrınız için teşekkür ederim

• Selamlar herkese, buradaki tecrubelerden yaralanarak dun KCC' ye email attim Hong Kong tasmiasiyla ilgili bugun donduler ve tasidiklarini belirttiler. Bu forum
    cok buyuk bir hizmet gercekten, kiymetini bilmek gerekiyor.

Bir diger konu olarak su anki vize bultenini baz alirsak ozellikle biz 20XXX ve ustu talihli arkadaslar 2026 Agustos ayi ve sonrasinda mulakat alacakmisiz gibi duruyor. Herhangi bir aksilik durumunda B plani olarak Bangkok ve tam emin olmasam da Muscat gibi bir secenek masada eger bir vizeniz yoksa.

Moldova elciligine oturum izni olmadan dosyamizin process edilebilir oldugunu sordugumda asagidaki cevabi aldim ozellikle at this time diyerek su an devam etmek olan 2025 surecini vurguladiklarini dusunuyorum.

Thank you for contacting the U.S. Embassy in Chisinau.

We cannot accept transfers of DV immigrant visa cases from other countries at this time because we are processing a backlog of Moldovan applicants. If you are requesting the transfer of a diversity immigrant visa case to Chisinau and you are not a Moldovan citizen, we cannot accept the case at this time.

Baska secenegi olan tecrubeli arkadaslardan alternatif duymak isteriz? Umarim tum talihli arkadaslarin dilegi olur...

• @zakaria çok teşekkür ederim bende aynı yolu deneyeceğim nüfus müdürlüğüne gidip her iki durumu da anlatacağım. Bakalım sonuç ne olacak.
    Teşekkürler

• Merhaba
    Viyanaya taşımak istiyoruz ama submitted olduğundan KCC dosya taşıma için bizden fiziki bir adres istiyor. Bu sorunla karşılaşan oldu mu? Nasıl çözeriz?

• Merhaba, Viyana'ya dosya transferi için adres de belirterek dün KCCDV'ye mail attık ancak bize geri dönüşleri DS-260 formunu açtırmamız ve lokasyonu orada değiştirmemiz gerektiği yönünde oldu. Bu aşamada daha sonra tekrar mı mail atmalıyız yoksa formumuzu mu açtırmalıyız? gelen mail aşağıdaki gibi.
    Teşekkürler

Thank you for your inquiry.

When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.

If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.

• Formu doldurduktan sonra duzeltmekte sorun oluyor mu? Cok gec kaldım evrak eksigimden dolayı ona gore biran once dolduracagım.

• @ATS16 Merhabalar , arkadaşa vermiş olduğunuz cevabı okudum , Greencard mevzuatına oldukça hakim olduğunuzu gördüm. Benimde bir kaç sorum var, lütfedip cevaplarsanız mutlu olurum;

CN 48xx Ankarada mülakata çağrılma olasılığım sizce nasıl? Eğer mülakat sıram gelmeyecekse bunu hangi tarihlerde fark ederim? Fark ettiğim tarihlerde başka konsolosluklara taşıma fırsatını kaçırmış olur muyum ?

DS260 formunu erken doldurmuş olmak mülakatta öncelik sağlar mı?

Ds260 formuna ABD de verdiğim adreste sadece şehir yazdım açık adres yazmadım sıkıntı olur mu?

2025 yılı devam eden mülakatlarda şuanda kaçıncı CN çağrıldığını nereden takip edebiliriz?

Greencard CN almış olmanın sevincini yaşayacakken mülakat sırası, sıranın gelememe şaşkınlığını yaşamak kötü oldu. Lütfen kusura bakmayın gerçekten bilmediğimiz mevzular sizin gibi bilen arkadaşlardan yardım istiyoruz şimdiden teşekkürler.

• @Orkun-Muhsinoğlu
    Bu basligin 4. iletisini dikkatlice okuyunuz lutfen.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 
  • ⭐⭐⭐⭐

@Orkun-Muhsinoğlu

Dosyasını taşıyan tüm talihlilerden istenen bir husus bu, sadece sizden değil ve sorun değil.

Bu konu basliginin 4.iletisini tekrar okumanız faydanıza olacaktır, “lütfen taşıma işlemi yapmadan önce” başlayan cümle.

Booking.com vb sitelerden yapacağınız araştırmaya istinaden herhangi bir otel adresini otel adı geçmeksizin KCC’ye ileteceğiniz emaile eklemeniz gerekiyor. Mülakat randevusu alabilirseniz, ilettiğiniz adresten farklı bir adreste konaklayabilirsiniz, bağlayiciligi yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@yagmurgunes

Bu konu basliginin 3.iletisinde yazdığı üzere bu sadece bir form, düzeltmek için tek çare var bu da KCC ile irtibata geçmek ve formunuzu açtırmak ama bu durumunda size daha sonra dezavantaj yaratması muhtemel. İlgili 3.iletiyi tekrar okumanız faydanıza olacaktır, maksimum en doğru bilgiler ile submit etmeye çalışın.

• @BERKE-Güngöroğlu Peki mülakkat esnasında AIS veya buna benzer prosedürler hakkında bilginiz de var mı merak ediyorum? Mesela Türkiye de geçerli olacak dosya çıktısı, Gürcistan'da değil de, KCC de değerlendiriliyor olmalı yani geçerli olacaktır diyorum ama çok belirsiz, arkadaşlarınız ise süreci atlatmış madem detayları hakkında bilginiz var mı, dikkat edilmesi gereken yerler için en azından! (Şimdiden teşekkürler oturum olmada beni mülakata çağırmak zorundalar kısmı bence çok faydalı)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |