Herkese merhaba;
1 ay sonra İstanbul'da B2 vize randevum bulunmakta. Fikirlerinizi tavsiye amacı ile beyan ederseniz çok sevinirim. Ufak bilgilendirme amacıyla durumumu yazayım.
2015 yılında ilk vizem olarak 1 yıllık F1 vize alıp 3 ay ABD'de dil kursunda bulundum.
Daha sonrasında Rusya'da yüksek lisans yaptım ve bu süreçte bir kaç adet Rusya vizesi pasaportuma basıldı.
2023'te 2,5 yıllık iyi bir firmada mühendis iken, iyi bir birikimim ve gelirim varken, durumumu optimal düşünüp, B2 vizesine başvurdum ve red aldım. Yakın arkadaşım (39E) aynı günün 2 saat öncesinde daha önce ABD vizesi olmadan, Rusya oturumu ile onay aldı.
Moralimi baya bozsada, araştırma yapıp tavsiyeler doğrultusunda, önce Schengen, sonra UK vizesi aldım. 2023 Aralık ayında önceki işimden ayrıldım. Köklü aile şirketinde hissedar oldum ve borsa/kripto'da yatırımcı olarak gelir elde ediyorum. 2024 başında Rusya'ya geldim, burada oturum aldım ve vatandaşlık almak üzereyim (herhangi bir firmada çalışmıyorum). Ds160 formunu 1,5 sene önce doldurup randevu almıştım o yüzden, orada oturumum olduğu ve UK gezim yazmamakta.
Yaptığım araştırmalar sonucu Rusya bağlantım olması ve şuan herhangi bir firmada çalışmamamın durumumu negatif etkileyeceğini istemeyerekte olsa kabulleniyorum. Bir çok defa şans eseri boş pasaport ile veya durumuma yakın insanların B2 vizesi aldıklarını da biliyorum, şuan durumumu iyileştirmek için ne yapabilirim? Uzun süredir devam eden bir ilişkim var ve onu nişanlım olarak konuşmada bahsedersem ve iş yeri açma sürecinde olduğumdan bahsedersem durumumu iyileştirir mi? Yoksa randevumu erteleyip ikinci bir defa red alma riskini almamalı mıyım, veyahut şansımı denemeli miyim?