Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları ile İstanbul Havalimanı'ndan Chicago Chicago O'Hare Airport’ a uçtum. ABD'ye turistik amaçlarla giriş yapmak üzere pasaport kontrolünde sorulan tüm sorulara açık ve dürüst cevaplar verdim. Ancak, yapılan değerlendirme sonucunda ve 8 saatlik bir bekleme sürecinin ardından Amerika Birleşik Devletleri Yasası'nın 212(a)(7)(A)(i)(I) Bölümü uyarınca vizem iptal edilerek ülkeme geri gönderildim.
Seyahatimin temel amacı, ABD’nin kültürel ve turistik zenginliklerini deneyimlemek, farklı bölgeleri keşfetmek ve kısa süreli bir tatil yapmaktı. Görevli memura, ABD’de kalacağım süre boyunca planladığım aktivitelerimi ve seyahat programımı detaylıca açıkladım. Chicago’da kısa süreli yakın bir arkadaşımda kalmayı planladığımı, ardından Miami’ye geçerek turistik geziler gerçekleştireceğimi belirttim. Buna rağmen, dönüş biletim olmaması ve otel rezervasyonum bulunmaması gerekçeleriyle vize koşullarımı ihlal etme eğiliminde olduğum kanaatine varıldı. Ancak, bu durum tamamen seyahat programımın esnek olmasıyla ilgiliydi. Herhangi bir kalıcı yerleşim, çalışma ya da benzeri bir niyetim kesinlikle bulunmamaktaydı. Böyle buna benzer birşey yaşayan birileri oldumu tekrar turist vizesine başvursam vizemi alabilirmiyim acaba.
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
Turist vizesini aldıktan sonra ABD'ye giriş zamanı
-
Merhaba arkadaşlar ekim 2022 de ailece vizemizi aldık.
ocak ayında gireriz diye mülakatta söylemiştik ama malum sebebler iş güç vs gidemedik, vizemiz 10 yıllık olduğu için herhangi bir zaman gidebilir miyiz ilk giriş için 10 yıl içerisinde bir zorunluluk var mı cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim -
@Kemal-1 benim bildiğim kadarıyla öyle bir zorunluluk yok, planlar değişiklik olabilir doğru ifade edebilirseniz bence sıkıntı çıkmaz. Biz de mülakatta belirttiğimiz yere gitmeyeceğiz onu da sorarlarsa mantıklı bir şekilde açıklayacağız. Vize alıp hiç gitmeyenler bile vardır hatta

-
@Kemal-1 vize görüşmesinde söyledikleriniz ile realitede olanlar arasında sorgulama yapılmıyor, geçerli olduğu tarihlerde gidebilirsiniz.
-
@tolgasatir, içinde söyledi: Turist vizesini aldıktan sonra ABD'ye giriş zamanı
@Kemal-1 vize görüşmesinde söyledikleriniz ile realitede olanlar arasında sorgulama yapılmıyor, geçerli olduğu tarihlerde gidebilirsiniz.
@dytmelek, içinde söyledi: Turist vizesini aldıktan sonra ABD'ye giriş zamanı
@Kemal-1 benim bildiğim kadarıyla öyle bir zorunluluk yok, planlar değişiklik olabilir doğru ifade edebilirseniz bence sıkıntı çıkmaz. Biz de mülakatta belirttiğimiz yere gitmeyeceğiz onu da sorarlarsa mantıklı bir şekilde açıklayacağız. Vize alıp hiç gitmeyenler bile vardır hatta

çok teşekkürler
-
Merhaba arkadaşlar 2022 ekim ayında eşim ve 2 kızımın vizeleri alındı 10 yıllık fakatds 160 da ocak ayında seyahat yapacağımızı belirttiğimiz halde heniz işlerimiz dolayısyla giriş hiç yapamadık ne zaman gideceğimiz de belli değil,
-
sorum 3 sene 5 sene sonra örnek verecek olursam gidersek herhangi bir sorun oluşur mu
-
sorum eşim ve kızlarım hem rus hem türk vatandaşı rusyaya gidip gelebiliriz fakat vizeler benim hariç ailemin tr pasaportuna alındı oraya giriş yapmamız ileride abd ye alınmamamıza neden olur mu
şimdiden hepinize çok teşekkür ederim
-
-
@Kemal-1 DS-160 seyahat planınızda belirttiğiniz tarihlerde ziyaret etmek zorunda değilsiniz. hayat bu, planlar değişebilir, ertelenebilir. bir sorun oluşturmaz farlı bir tarihte gitmeniz, yeter ki geçerli vizeniz olsun. rusyaya girip çıkmanız amerika vizeniz ile ilgili bir sorun yaratmaz, resmi olarak böyle bir yasak yok, vizeniz varsa ve sınırda farklı bir konudan dolayı sorun yaşamazsanız giriş yapabilirsiniz.
-
@tufank çok teşekkür ederim sağolun cevabınız için
-
ds160 formunda ekim ayında gitmeyi planladığımı yazdım fakat randevu en erken 2026 ya veriyor, eğer vize alamadığım için ds160 da belirttiğim tarihte gidemezsem sorun olur mu ?
-
@Demir-Ölmez Merak etmeyin herhangi bir sorun olmaz, vizenizi aldiktan sonra istediginiz zaman ulkeye giris yapabilirsiniz. Ulkeye giris tarihiniz DS160 formunda belirttiginiz tarihten farkli olabilir.
Benzer Başlıklar
146
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum