Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Samet-Ünlü Aynı mesaj bize de gelmişti sponsorun geliri fazlasıyla yeterli olmasına rağmen. Biz joint sponsor eklemedik. Sizin geliriniz barajın altındaysa eklemeniz iyi olabilir. Bir de evliyseniz eşinizden de belge istenebilir aklınızda olsun.

• @CaliGirl-0 cevap için teşekkürler. Gelir sınırın altında fakat bankadaki $100k nakiti gösterdik umarım işe yarar. Nvc’ye de inquiry gönderdim emin olmak adına. Gelişmeleri aktarırım

• @crazycells @gucarslan Merhabalar, ben Amerikan vatandasiyim. Babam daha once Amerika'ya turistik vize ile geldi ve bu surecini gecirdi. I-130 ve I-485 basvurusu yaptik, ayrica calisma iznine de basvurmustuk o geldi. Bugun USCIS'ten eposta aldim. Babama 1 ay sonrasina mulakat tarihi verilmis. Sponsorlukta vs herhangi bir sorunumuz yok. Genelde IR5 kategorilerinde mulakata ihtiyac duyulmadigi yaziyor. Sozun ozu bize mulakat verilmesi olagan mi? Yani Amerika icinde out status olmus, Amerikan vatandasinin babasi icin yapilan basvuruda mulakata cagirilmak olumsuz bir anlam tasimiyor degil mi? Tesekkur ederim

• Eşimin I-130 başvurusu onaylandı. Şu anda NVC sürecinde IR 5 visa kategorisinde. Amerikan vatandaşı olan oğlumuz petitioner. Yalnız 15 yaşında evli olmayan bir çeocuğumuz da var. Onu nasıl Amerikaya götürebiliriz? Onun ismini I 130 formunda as family members ve DS 260 formunda child immigrating with us şeklinde belirttik.

• @Yılmaz-Saglam Green Cardınızı aldıktan sonra siz ayrıca F2A kategorisinden başvuru yapacaksınız.

• Merhaba, annemle babama vatandaslik basvurusunda bulunmustum ve dosyamiz NVC'ye gonderildi. Mart ayinda onaylandigina dair mail geldi ama sadece case number var, Invoice ID yok. Bu olmadan da CEAC'a sign in yapamiyorum. Nereden bulacagim bu invoice ID'yi?

• @Nihan-YILMAZ Size ve anne ve babanızın emailine NVC'den detay nasıl login yapılacağına dair bir email gelmeli. Aşağıdaki gibi

Thank you for your interest in immigrating to the United States of America. The Department of State's National Visa Center (NVC) received your approved immigrant visa petition from U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS). NVC's role is to ensure you are prepared for your immigrant visa interview at a U.S. Embassy/Consulate General, and to schedule your interview appointment.
    NVC is responsible for collecting any applicable fees, the Immigrant Visa Application, supporting civil documents, police certificate(s), Affidavits of Support, and financial documents, if applicable, prior to your visa interview at a U.S. Embassy/Consulate General. Do not mail documents to NVC, even if you received instructions to mail documents to NVC in the past.
    You will need to log on to the Department of State's Consular Electronic Application Center (CEAC) at https://ceac.state.gov/IV to check your case status, pay any necessary fees, upload and submit documents, and read messages from NVC.
    If you are logging into CEAC for the first time, please be aware that it can take up to three days (72 hours) from receipt of this notice for your account to be activated. Once activated, you can log into CEAC using the following unique NVC case number and Invoice Identification Number.
    NVC Case Number: xxxxxxxxxxxxxxx
    Invoice ID Number: xxxxxxxxxxx

• 27 mayıs itibarıyla chicago dayız banka hs açtık ve biz 2018 den beri oğlumun kredi kartına bağlı ek kart kullandığım için kredi notum çok yükselmiş yani 2-0 önde başladık bugün green kartımızın ctesi geleceğinide öğrendik çok mutluyuz hemen ehliyete müracat edip iş bakacağım selamlar

• @Yamtar mail geldi ama gelen mailde invoice ID yazmiyor. Tamami soyle:

Greetings from NVC:

You were recently notified that we are now ready for you to begin filing your application with the National Visa Center. Our role is to collect fees, administratively prepare you for your visa appointment, and schedule your interview. Some people can find these steps to be difficult, so we would like to provide a few helpful reminders as you prepare your application.

The most important resource you have for this is our website: https://nvc.state.gov/. You must read this website in its entirety throughout your application process. Failure to follow the instructions on this site will delay the processing of your case.

Although the website has complete instructions on all the required fees, forms, and documents you need to submit, we want to point out a few areas where we typically have to request corrections on cases:

1. Incorrect applicant civil documents and police certificates. There are very specific criteria for what documents are acceptable and the issuing authorities who provide documents for immigration purposes. Failure to submit the correct version of your documents will delay your case. Review https://nvc.state.gov/find and review the requirements for the issuing country of your documents.
    2. Supporting Financial Documents. In most cases, the petitioner will need to submit an Affidavit of Support and supporting financial documents. If using a Joint Sponsor or Household Member, they will also need to submit some supporting documents. We routinely reject cases that do not submit documents such as:
      a. Tax transcripts/tax returns,
      b. W-2/1099s, and/or;
      c. Proof of income.
      Failure to submit these documents will delay your case. Review the chart on https://nvc.state.gov/fin and determine which supporting documents you will need to submit.
    3. Missing petitioner civil documents. There are cases where the petitioner must submit civil documents for immigration purposes. CEAC will not request every document that is required.
      a. Example: The petitioner is applying for an IR1, CR1, or F2A (spouse of a U.S. Citizen or Lawful Permanent Resident) visa and the spouse was previously married. The petitioner must obtain evidence of the termination of EVERY prior marriage the petitioner has had.
      Failure to submit these documents with your initial submission will delay your case. Review https://nvc.state.gov/documents to identify which documents you will need to submit to NVC.

These are some of the common reasons we request corrections on cases. Since there are other reasons, be sure to review http://nvc.state.gov/ in its entirety to prevent delays in the processing of your case.

Regards,
    National Visa Center,
    U.S. Department of State

• Bundan baska hicbir email gelmedi bana.

• Grok'a sordum, açıklama ve önderisi aşağıda :

Merhaba,Arkadaşınızın oğlunun IR-5 yeşil kart başvurusu için Ulusal Vize Merkezi’nden (NVC) gelen e-posta, vize başvuru sürecine başlama zamanının geldiğini bildiriyor. Bu e-posta, NVC’nin ücret toplama, idari hazırlık yapma ve mülakat planlama gibi adımları içerdiğini belirtiyor. Ancak, Consular Electronic Application Center (CEAC) sistemine girmek için gereken Invoice ID Numarası (Fatura Numarası) bu e-postada yer almıyor. Bu numara genellikle NVC’nin gönderdiği ayrı bir “Hoş Geldiniz Mektubu” (Welcome Letter) ile sağlanır.Invoice ID Numarası Neden Eksik?NVC, Invoice ID Numarasını genellikle “Hoş Geldiniz Mektubu” veya takip eden bir e-postada gönderir. Eğer bu henüz alınmadıysa, şu nedenlerden olabilir:Başvuru hâlâ işleniyor ve Invoice ID henüz oluşturulmadı.
    E-posta gönderildi ama spam/önemsiz klasörüne düşmüş olabilir.
    İletişim bilgilerinde hata olduğu için e-posta ulaşmamış olabilir.

Invoice ID Numarasını Almak İçin Yapılması GerekenlerE-posta ve Spam Klasörlerini Kontrol Edin:Tüm e-posta klasörlerini (özellikle spam/önemsiz) kontrol edin. “Hoş Geldiniz Mektubu”, “NVC Case Number” veya “Invoice ID Number” gibi terimleri arayın.
    E-posta genellikle [email protected] gibi resmi bir ABD hükümeti adresinden gelir.

CEAC’te Durumu Kontrol Edin:CEAC sitesine gidin: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
    NVC Dosya Numarası (NVC Case Number) ile giriş yapmayı deneyin. Bu numara, daha önceki yazışmalarda (örneğin USCIS’ten gelen I-797 Onay Bildirimi veya NVC’den gelen bir e-posta) yer alıyor olmalı. NVC Dosya Numarası genellikle üç harfle başlar (örneğin, ANK Ankara için) ve ardından rakamlar gelir.
    Eğer NVC Dosya Numarası varsa ancak Invoice ID yoksa, CEAC’te giriş yaptıktan sonra bu numara görünebilir.

NVC ile İletişime Geçin:Eğer Invoice ID veya Hoş Geldiniz Mektubu alınmadıysa, NVC’ye ulaşın:Çevrimiçi Sorgu: NVC’nin Kamu Sorgu Formunu kullanın: https://nvc.state.gov/inquiry. NVC Dosya Numarası, başvuru sahibinin adı, lehdarın adı ve Invoice ID Numarası’nın gelmediği belirtilmelidir.
    Telefon: NVC’yi arayın: +1 (603) 334-0700 (Pazartesi-Cuma, 07:00-01:00 ET). NVC Dosya Numarası ve lehdar bilgilerini hazır bulundurun.
    E-posta: [email protected] adresine NVC Dosya Numarası, başvuru sahibi ve lehdar bilgileriyle birlikte Invoice ID Numarası’nı talep eden bir e-posta gönderin.

USCIS makbuz numarası (I-130 başvurusundan) ve lehdarın tam adı ile doğum tarihini hazır bulundurun.

İletişim Bilgilerini Doğrulayın:NVC’nin doğru e-posta ve posta adresine sahip olduğundan emin olun. I-130 başvurusunda yanlış bilgi verildiyse, Hoş Geldiniz Mektubu ulaşmamış olabilir.
    Gerekirse iletişim bilgilerini NVC’nin Kamu Sorgu Formu üzerinden güncelleyin.

• evet ben de chatgpt ye sormustum ayni cevabi verdi, ben de irtibata gectim bakalim

• @Ayberk, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

Babam daha once Amerika'ya turistik vize ile geldi ve bu surecini gecirdi. I-130 ve I-485 basvurusu yaptik, ayrica calisma iznine de basvurmustuk o geldi.

Ayrıca çalışma izni dediğiniz nedir?

• Greencard Vizesi passport a Mart ayinda islenmisti. Ve nihayet Annem Eylul ayinda Amerika ya giris yapacak.
    Bu surecte yapilmasi gerekenleri kendi deneyimlerinden yazabilecek olan varsa cok sevinirim.

Benim bildigim kadari ile.

1. Seyahat den once online olarak USCIS fee odemesi gerekiyor.
    2. Giris yaptiginda CBP Officer a Greencard in postalanacagi US adresi guncel olani belirtmesi gerekiyor.

Baska yapmasi gereken yada gelirken yaninda bulundurmasi gereken birsey var mi?
    Tesekkurler

• merhabalar
    oğlum Amerikan vatandaşı ve üç senedir amerikada hem okuyor hem de part time çalışıyor. Ben öğretim görevlisiyim, emekli olup Amerika'ya gitmek istiyorum. I-130 formunu doldurdum bir sene önce. onay bekliyorum. red edilme gibi bir durum olur mu bir de onaylanırsam süreç nasıl oluyor? teşekkür ederim

• @terimyusufcangururlu I-130'u oğlunuz doldurmuş olmalı, siz değil ?

• Temmuz ayında bu e-posta geldi, tahminen randevu ayarlamaları ne kadar zaman alıyor bilen var mı?

NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in ANKARA, TRKY to schedule an interview appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your petitioner, and attorney (if applicable).

• @kaptanpilot mayıs 12’de dq olduk biz de ama hâlâ mülakat bekliyoruz

• @kaptanpilot ve Samet Ünlü benimde anne ve babam Agustos 2025 DQ oldular. Biraz arastirayim dedim ve
    eylul basi itibariyle sira hala ekim2024'de DQ olanlarda.. insallah dogru degildir ve daha erken mulakat tarihi gelir diye umit ediyorum.
    Formdaki tecrubeli arkadaslar neder acaba..
    Screenshot 2025-09-11 132419.png

• Arkadaslar, Ankara konsoloslugu icin verilen OCT-2024 dogru mudur? Gercekten Ankara dosyalari isleme bu kadar yavasladimi ? acaba en son kim tamamladi. Tskler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |