@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@T-C-Kubilay-Dikici ortalama 5 ay kayıt için kalan süre 12 ay da sonuçlar için kalan süre abi hiç heyecan kalmadı valla sayaç için bu seneden sonra yine başvuracağım ama ümit yok hayrolsun fotoğrafçıya giderdim her sene bu sene evden çekip başvuracağım artık oldu olmadı nasip

Bir pasaport şartı ya da ücretli ola belki şans olur ama onun dışında pek sanmıyorum artık -
40 yaşıma girdim 6 sefer başvurdum olmadı, artık hobi amaçlı başvuruyordum ki, en azından bana öyle geliyordu ve oldu, bu sefer tutturduk 10 bin küsürlü bir eu numara çıktı, bir de gece yatmadan baktığım için ve sayfa farklı açılınca ilk başta anlamadım ne olduğunu, anlayınca da uykum kaçtı sabaha kadar baykuş gibi oturdum düşündüm, şimdi elim ayağıma dolanıyor, ds260 formunu sitede ki videoya bakarak doldurdum, zar zor bir adres buldum ekledim filan... Şimdi daha yeni bu foruma üye oldum ve ne yapmam gerekiyor onu çözmeye çalışıyorum ve hepinizin de şansı bol olsun dilerim!
-
@ari-luli Çıkma umudum azaldı diyemem kendi adıma sadece çok umut bağlamamayı tecrübe ettim bu 3 denemede dv27 benim için 4 denemem olacak çok umut bağlamadığım için diğer seneler göre çıkmadığını gördüğümde de çok fazla hayal kırıklığı da yaşamıyorum ilk sene çıkmadığında yaşadığım hissi tarif edemem

17 gün sonra amerikaya tatile gideceğim eşimle benim için çok büyük bir deneyim olacak dil bilmiyorum tanıdığım kimse de yok tamamen telefon uygulamaları ve buradaki kişilerin tavsiyeleri doğrultusunda bir tur planladım tecrübelerimi ilgili konu altında paylaşacağım en azından benden sonra gideceklere benim gibi olanlar için yardımcı olmak adına
-
@T-C-Kubilay-Dikici Anavatan ABD'ye iyi yolculuklar. bizim icin de gezin

-
@celica teşekkürler.

-
@T-C-Kubilay-Dikici abi şimdiden iyi tatiller diliyorum sizlere umarım her şey gönlünüzce olur
DV lottery bir zorunluluk gelmediği sürece pek bir şey değişeceğini düşünmüyorum umutlanmak istemiyorum açıkçası 2026 da baya çok üzüldüm diye ama hayırlısı olsun diyelim umut hep vardır bazen çok çok az vardır ama vardır işte
-
Merhaba benim pasaportum boş şu anda yeni aldım sayılır yaklaşık 3 ay önce Amerika vizesi almak için sizce ne yapmalıyım öğrenci değilim şu anda çalışmıyorum
-
@bensu-olta Merhabalar amerika vizesi derken hangi vize türünü bahsettiğinizi bilmiyorum sanırım b1b2(turist) vizesi bu konu hakkında detaylı bilgileri ilgili konu başlıklarında bulabilirsiniz
Size tavsiyem sizde okuduğunuzda anlayacaksınız güçlü bir pasaport gitmeniz sizin için bir artı olacaktır ben vizemi almadan önce schengen vizesi ile avrupaya gitmiştim işim hakkında bana ve eşimede sorular sordu ikimizde aynı iş yerinde uzun yıllardır çalışıyoruz bunun almamızda önemli bir etken olduğunu düşünüyorum.
-
@kemal85 Bu sitede her türlü kaynak var. Doğru yerdesiniz. İçiniz rahat olsun, tebrikler.
-
1 milyona yakın göçmeni ilgilendiren Cbp One uygulaması ile gelenlerin Parole statüsü kararı açıklanmış.
-
@hasnotben bu nedir? araştırmaya çalıştım ama tam olarak kimi nasıl etkiliyor ANLAYAMADIM
-
Bunu atıp kaçıyorum.

-
Sosyal medyada birkaç sene önce ABD'ye gidenler "ıphone aldım, araba aldım, et çok ucuz" başlıkları atardı şimdi biraz Instagram'da dolaşayım dedim gidip ev tutamayıp arabada yatan mı dersin, haftanın 7 günü çalışmak zorunda olanı mı dersin, deli gibi aile hasreti yaşayan mı dersin dolu resmen. Birkaç sene önceki ABD olsa bazı şeyler belki mümkündü ama şu an ABD'de evin yoksa ya da direkt vasıflı bir işin yoksa hayal edilen Amerikan rüyası çok çok uzak gözüküyor. Arkadaşım 2 ya da 3 yıldır ABD'de iltica ile duruyor. Hikayelerine baktığın zaman nevada'da, California da geziyor ama arka planda 3 kişi ufacık evde kalıyorlar kira ucuz olsun diye. Haftanın 6 bazen 7 günü çalışıyor. Türkiye'de kaybedecek hiçbir şeyin yoksa hâlâ her zaman ki gibi çok mantıklı gitmek ama burada belirli bir kurulu düzeni, belirli bir maaşı ve evi olan arkadaşlar mutlaka iyi düşünmeli gitmeye karar vermeden önce. Bahsettiğim gc ile kazanıp gitmek değil, gc çıkarsa gidersen ve beğenmezsen en kötü geri dönersin ama bunun haricindeki vize türlerine başvuru yaparken çok iyi karar verilmeli dostlar. 8 yıldır başvuru yapıyorum önceden gidip de pişman olan çok az kişi görüyordum ama şu an hep bunları görüyorum. İnşallah gc kazanacağımız tarihe kadar her şey çok daha güzel olur.
-
@Atlantis00 O hikayelerin ne kadarı yasadışı şekilde oraya girmiş ne kadarı yasal yollarla girmiş. Bunun oranı önemli olan. Zira sınırdan kaçak girip iltica edenlerin yaşadığı hayat hayat değil. Kimisi sosyal medyada cilalayarak anlatmaya devam etse de hem psikolojik hem de maddi açıdan çok sıkıntılı bir süreç.
-
@Riethian Abi zaten Türkiye'den Abd'ye kaç kişi yasal yolla giriyor ki? (turist vizesi vs. saymıyorum oturum anlamında demek istiyorum) yasal yolla girmek isteyen zaten ya oturup gc bekliyor ya da eb3 başvurusu yapıp yine bekliyor. Bir şekilde öğrenci vizesi tarzı vize türleriyle gidenler yine kaçak şekilde kalıyor. GC ile gidenlerin zaten çok farklı hikayeleri oluyor. Kimisi daha baştan dönüyor, kimisi dümdüz TR'de ki yaşamını sürdürüyor, kimisi çok fazla ilerliyor. Yazımda da söyledim aslında bahsettiğim gc kazanıp gidenler değil. Zaten youtube'da izlediğimiz çoğu kişide yasal şekilde gitmemiş olanlar. Arabasında uyuyan, 4-5 kişi bir evde kalmaya çalışan, haftanın 7 günü çalışmak zorunda olan. Yani özellikle burada ciddi mana da bir düzeniniz var ise, eviniz, iyi bir geliriniz vs. bu tarz maceralara atılmadan önce çok çok iyi araştırma yapmak ve her türlü senaryoya hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulamak istedim abi.
-
@Riethian umarım senin de şansın seneye tutar ve olmak istediğin yerde olursun.
Birde sorum var bilen yeşillendirir ise hiç fena olmaz, bir kaç yıl evvel bir arkadaşım chicago da evlendi, bende onun adresini sitedim forma eklemek için ama anladığım kadarıyla, Amerika da ilk girdiğiniz eyalet sizin kalıcı yerleşim yeriniz oluyor ve taşındığınız diğer eyaletler ikincil olarak görünüyor diye anladım, yani bazı imkanları diğer eyaletlerde size tanınmıyormuş filan. Benim aklımda chicago hiç yoktu ve bana gel misafir ederim de diyor, san diago, tampa gibi yerlere gitmek varken aklımda chicago ya gidersem ne olur? Not : sohbet kısmına uygun bir soru değil ise görmezden gelin.
-
@Atlantis00 Aynen öyle. Ülke içinde şehir değiştirmek bile bu kadar zorken ülke değiştirmek ve üstüne o ülkeye kaçak olarak girmek bence akıl sınırlarında değerlendirlemeyecek bir şey. Tamam gerçekten bir problemin vardır anlarım ama son senelerde kullanılan bahanelerin %90'ının uydurma hikayeler olduğunu bilmeyen yoktur. Evet sıkıntılı süreçlerden geçiyorlar ama bu da kendi tercihleri. 2-3 sene sonra elbet yasal bir statü bulacaklardır, bu kadar zaman psikolojik olarak dayanabilenlerin hak edeceği bir sonuç olur bence.
-
@kemal85 Teşekkürler. Sorunuza gelince o adres sadece green cardınızın yollanacağı adres. İlk girişi yaptığınız eyaletin bir önemi yok. Asıl yerleşmeyi planladığınız eyalete gidip yerleşebilirsiniz sonrasında. Eyaletlerinde kendi içinde sağlık, vergi, cezalar gibi farklı kuralları olabiliyor. İyice araştırıp ona göre karar vermeniz en sağlıklısı olur. ChatGPT den yardım alın derim. Özet olarak çıkartır karşınıza.
-
@serel, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@rnc nefes alıyoruz orda sıkıntı yok da yaşama kısmında sıkıntılar mevcut :))
Buda birşey
en azindan sizin eb3 süreciniz var umarim en yakın sürede sonuçlanırda istediğinizi alirsiniz. Gün geçtikçe çocuklar büyüyor yaşlari ufakken adapte olmalari daha iyi olur. -
@hasnotben, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
1 milyona yakın göçmeni ilgilendiren Cbp One uygulaması ile gelenlerin Parole statüsü kararı açıklanmış.
Af çıkmış galiba ben mi yanliş anladim.?
Benzer Başlıklar
132
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k