Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• eb3 ile ugrasacaginiza gidin kanada'da 2 yillik kolej okuyup 3 yillik calisma izni alin. express entry ile puaniniz yeterliyse oturum alirsiniz.

• @Emre-Kurtulmuş vallahi aynı şekilde düşünüyorum sizinle Emre bey bekleye bekleye geç kalacağım ve bunu istemiyorum geç kalmak istemiyorum daha fazla ben bir hafta oldu öğreneli yoksa böyle 2 3 sene önce bilmiş olsaydım o zaman elimde param da vardı hazırdı bir 14.000 $’a yakın birikimim de vardı o zaman başvurur belki şimdiye bir ümit gelmiş olurdum sadece dv lottery beş bağlamamış olurdum zaten bunun da pişmanlığı içerisindeyim o yüzden daha fazla geç kalmayıp sürece inşallah bu hafta dahil olmak istiyorum hayırlısı nasip ne olur bilemeyiz sürprizlere açığız ama güzel sürprizlere nasipte varsa da artık hayırlısı deyip geçeceğiz yani bir şekilde Allahın izniyle gelelim hani en hızlı şekilde en kolay şekilde Lottery de olur eb3 de olur hepsine açığım 🙃

• @lamak-sadla bunla ilgili bilgim yok ancak başka yere gidip para harcamaktansa 3 4 yıl bekleyip birikim yapıp daha emin bir şekilde ilerlemek bana daha iyiymiş gibi geliyor

• @ari-luli iste o birikimi yaptiktan sonra nasil kullanacaginiz onemli. Bence Amerika icin en mantikli yol, ogrenci yastaysaniz ogrencilik. Green card cekilisi tamamen fasa fiso. Cikmayacak birsey. Olmayacak birsey. Milli piyangoyu tutturma olasiligi ile ayni.

Zaman herseyden onemlidir. 4 yil sonra bu dusuncede olmayacaksiniz. Cunku insan yas aldikca hareket kabiliyeti azalir. Daha gercekci olur ve garantici davranir. Amerika olmasin Kanada olsun. Kanada olmasin, Avustralya olsun. Bence cok parasi olmayan bi insan hangi secenek onun icin mumkunse ona yonelmeli. Ben Kanada istiyordum Kanada oldu ama ben tum Avrupa'yi da arastiriyordum. Hangi yol daha yakinsa onu tercih ettim. Siz de bence kendi durumunuza bakarak buna yonelin.

• ⭐⭐⭐⭐

@lamak-sadla öğrencilik noktası biraz sıkıntılı bence. Çünkü sonucu greencarda varan bir yöntem değil göçmen olmayan vize statüsünde kalacaksınız tek imkanınız o dönemde karşınıza birinin çıkması ve evlenmeniz seçeneği kalacak. Yasal olarak çalışma hakkınız olmayacak bu dönemde tam zamanlı olarak vs.
    Ama bildiğim kadarıyla kanadada öğrencilik durumu sonrasında oturum hakkına dönüştürülebiliyor belli şartlar altında. Tabii ki bu şartları karşılamanın zorluğu kişinin profiline göre değişecektir

• @Emre-Kurtulmuş Dogru ama dunyada garanti diye birsey yok. Burada green card hakki kazanip mulakata giremeyenler bile var. Amerika'ya bir cok insan gidiyor ve bir sekilde kalabiliyorlar. Is buluyorlar ki amerika surekli isciye ihtiyac duyuyor. Onlar yapabiliyorsa sizde onlari izleyeceksiniz. Bos bos pc basinda oturmak yerine soracak sorusturacaksiniz. Zor birseye kolay yoldan ulasmak greencard'da oldugu gibi imkansiza yakin.

Kanada'da ki sistem dediginiz gibi 2 yil okuyorsunuz ve 3 yil tam zamanli calisma hakki veriyorlar. Yani ulkede bilfiil 5 yil sureniz olacak. Bu surede express entry sistemi ile oturum alma sansiniz var. Genel olarak ingilizce testinden aldiginiz puan(IELTS-TOEFL vs), kanada is deneyimi, egitim, yas, fransizca bilgisi varsa ekstra puan olarak ekleniyor. Universitelerde ki çan sistemi gibi. Suan puanlar çok düşük değil. Ama en azindan yolunuz belli.

• ⭐⭐⭐⭐

@lamak-sadla garanti bir şey var demedim zaten ama bütçesi olan kişi için eb3 vizesi öğrenciliğe göre daha mantıklı çünkü yolun sonunda bir imkanınız olduğunu biliyorsunuz

• @lamak-sadla eğitimle alakalı geçişlerde hiçbir bilgim yok maliyetinin 20 bin dolar on üstünda olduğunu düşünüyorum belki yanılıyorum şu an için eb3 en mantıklı yol geliyor o yüzden oradan ilerleyeceğim geç olsun güç olmasın o sürece kadar kendimi geliştiririm biraz daha birikim yaparım dili geliştiririm belki çeşitli kurslara katılıp sertifikalar alırım ABD de iyi bir cv ile iyi işlerde çalışmak için yatırım olur.

• @Emre-Kurtulmuş bende öyle düşünüyorum

• @sinatra35 Bilgiler için teşekkür ederiz.

"Bir de en az 10 bin dolar harcama ile başlanabilen daha farklı yollar var"
    Bunu biraz daha açar mısınız?

• @lamak-sadla Bizim iş yerinde bir büyüğümüz vardı, o da bu tarz şeyler diyordu. Bir çok akrabası oraya gitmiş kurtarmış kendini. (yıllar önce)

Sizin bahsettiğiniz 2 yıllık kolej ve diğer masraflar ne kadar tutar?

• Bu sene üniversite işi yandı, seneye anca girebilirim. o zamana kadar köşeye 10-20 bin dolar koyarım diye düşünüyorum. Çekiliş, WAT, hangisi olursa artık.

• artık takvim yılı takip etmekten başkan bir heycanı kalmadı 🙂

• ⭐⭐

selamlar herkese, daha bugün bakabildim sonuçlara o kadar umudumu yitirmişim 😃 Neyse gelenek olduğu için mecbur seneye de başvuracağız herkesin hakkında hayırlısı olsun

• ⭐⭐

Git gide heves kaçıyor olsa da , her sene HNBS görmek canımı çok sıksa da , bir gün bu forumun bilmem kaçıncı sayfasına ''Sonunda çıktı'' demek için DV2027 bu forumun eski üyeleri başta olmak üzere umarım bizim senemiz olur. Ekim ayına daha çok var ama olsun , şans şimdiden yanımızda olsun. Herkese güzel günler diliyorum.

• @lamak-sadla biraz daha açar mısınız bu konuyu

• @Emre-Kurtulmuş ogretımınızı tamamladıktan sonra 1 sene ıcınde ıs bulmanız gerekıyor eger ıs bulursanız sponsorluk yanı gc alarak kalabılırsınız elle tutulan bolumlerı okursanız elektrık otomotiv tesısatcı gıbı ıs bulmama gıbı durum olmaz cok fazla acık var amerıkada her turlu bulursunuz ben 2 yıllık okumayı planlıyorum hem ucuz hemde elle tutulan bolumler cok var elektrıkcı gıbı

• ⭐⭐⭐⭐

@oz4nkilic bahsettiğiniz 1 senelik opt master ve doktora seviyelerindeki mezuniyetlerinizden sonra verilenden bahsediyorsunuz sanırım normal lisans eğitiminde böyle bir şey yok benim bildiğim çünkü.
    Buda size 1 sene boyunca çalışma imkanı tanır size o noktadan sonra greencarda geçişte sizin başarı vs durumlarınızla alakalı

• Elimde 10 yıllık pasaport var ve 2 yıl sonra pasaportun süresi bitiyor F1 ile amerikaya gitmeyi planlıyorum. şuan pasaportum boş olduğu için vizesiz ülkelerden birkaç ülke gezip ardından F1 vizesine başvurmayı düşünüyorum. ama aklıma takılan soru şu; minimum 2 yıl -2.5 yıl sonra gidebilme ihtimalim var. ama pasaportum 2 yıl sonra süresi doluyor (2027) F1 mülakatında önceki pasaportu gösterebiliyor muyum yoksa yenilediğim pasaportu mu dikkate alıyorlar? bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |