Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Arkadaslar merhaba,
    foruma yeni kayit oldum

Haziran 13 de NJ de EB2 basvurumuz ile ilgili interview bildirisi geldi. Ister istemez herseyim yasal ve kurala uygun olmasina ragmen insan stres yapiyor. Neler soruyorlar, green card basvurumuzun iptal edilme ihtimali varmi ? Tecrubeli arkadaslar yardimci olabilirler mi ?

Cok tesekkurler yardimlariniz icin.

• @pelinoaydin
    Eger herhangi bir dokumani NVC'ye yuklemediyseniz, ancak FAD current olduysa, konsolosluk gene de size bir interview tarihi atiyor mu?
    Yoksa dokumanlari gec yukleyince interview tarihiniz de gecikiyor mu?

• Gelismeler sevindirici, aylardir suruncemede kalmis birisi olarak 4 ay birden ilerlemesi iyi geldi. Umarim vize mulakat tarihleri de beklendigi gibi ilerler.
    Hepimize hayirli olsun.

• Herkese merhaba
    Ben de current oldum. Akademik bir gecmisim yok. Profesyonel muhendislik gecmisimle I-140 onayi almistim. Umarim konsolosluk asamasi da sorunsuz ilerler current olan tum hocalarimiz icin.

• @user007
    Merhaba, biz tüm belgelerimizi zamanında yükleyip 22 Mart 2024’te DQ (Documentarily Qualified) olmuştuk. Şu an PD’miz (8 Ağustos 2023) current olduğu için artık sıra bize yaklaşmış oldu. Ankara konsolosluğu da bu DQ sırasına göre mülakat tarihi veriyor. Eğer belgeler geç yüklenmiş olsaydı, DQ tarihi de daha geç olurdu ve bu durumda mülakat tarihi gecikebilirdi. Yani evet, belgelerin geç yüklenmesi interview sürecini geciktiriyor.

• @pelinoaydin Tesekkurler cevap icin aciklayici oldu. ABD'de egitim surecim bitene kadar belgeleri tamamlamamak daha dogru olacak gibi.
    Bakalim yeni surecte DQ (Documentarily Qualified) olanlar kac hafta/ay sonrasina mulakata cagirilacak.

• @user007 tüm belgelerinizin NVC tarafından onaylanıp DQ olmanız lazım, yoksa dosyanız konsolosluğa yollanmaz ve interview sırası alamazsınız

• @ereny başvurunuzun iptal olması için sahte belge felan ibraz etmiş olmanız gerekiyor (DQ olan tüm civil belgelerin orijinallerini sunmanızı isteyecekler), en kötü administrative processing (AP) olur; o da eksik belge ise birkaç haftada eğer adınız şüpheli başka birine benziyorsa birkaç ay sürebilir.

• @ex-scientist
    Tesekkurler, peki diyelim simdi ben current oldum, dosyalari yolladim. 2-3 hafta mi suruyor DQ olmak?
    Yani diyelim ki current oldum, ama 2 ay sonra DQ oldum. Bu durumda interview icin cok bekler miyim?

June 2025 - current oldum
    Aug 2025 - DQ oldum
    Interview?

Chen immigration bana cevap yazarken Turkiye'de 1-2 sene interview beklenebiliyor dedi. Simdi DQ sonrasi 1-2 sene bekleyenler vardir forumda ama bu kisilerin asil bekleme sebebi 'priority date' 'FAD' olma sirasi diye dusundum ben. Bu konuda tecrubesi, fikri olanlar var midir?

• @ex-scientist çok teşekkür ederim

• @user007 Bence bekleme suresinin current olma ile alakasi olmali, zaten bekleme suresi o civarda oldugu icin 1-2 seneyi buluyordu diye dusunuyorum ,

• 2022 Aralik bultenine kadar final action date currentti, yani dosya kabul olur olmaz once dq sonra interview planlaniyordu, ama dosya cevap suresi 1 sene civari surebiliyordu. dosya kabul sonrasi da surec 6-7 ayda bitiyordu tabi Ankara haric. Ankara da covid sonrasi Dq sonrasi 1-2 sene bekleyenler bile oldu.

Sonra FAD gerilemeye basladi ve bununla birlikte birkac ay sonra premium process devreye girdi. Bununla dosya cevabi 45 gune indi ama FAD gerilemeye devam etti.

Sonuc olarak ortalama 2 yil civari suren bir surec. Herkesi biyerden yakalayip birsekilde bekleriyo malesef. Ben de son bultenle current olanlardanim, randevu icin umarim cok beklemeyiz ve sureci hep birlikte tamamlariz.

• @Izmirli Arkadaşlar durumum epey acil, I-485, I-765 ve I-131 acilen başvuru yapmam gerekiyor, avukatlık masfarlarını karşılayacak gücüm yok, bu formlara önceden kendisi veya avukat aracılığı ile başvuran birisinin tecrübesinden faydalanmak isterim. Şu anda postdoc olarak akademik H1B vizesi ile Amerik'ya gidiyorum. Email gönderdiğim avukatların hiçbirisi yanıt yazmıyor. Aşağıda yapay zekanın bu konuda verdiği liste var ancak eksik/yanlış bir nokta olursa USCIS'den red yemek istemiyorum. Konu ile ilgili yardımcı olabileceklerle şahsen de yazışmak isterim. Yapay zekanın listesi şu şekilde: For I-485 (Adjustment of Status):

Form I-485 (completed and signed)
    Filing fee (check USCIS fee calculator)
    Two passport-style photos
    Copy of your I-140 approval notice (Form I-797)
    Copy of your passport biographic page
    Copy of your current US visa and I-94 (front and back)
    Birth certificate (with certified English translation if not in English)
    Marriage certificate (if applying as a family)
    Proof of lawful entry (I-94, visa stamp)
    Medical exam (Form I-693): You can submit this with your I-485 or later in response to an RFE (Request for Evidence). It must be completed by a USCIS-approved civil surgeon.
    Proof of maintenance of status (if applicable, e.g., DS-2019 for J-1, I-20 for F-1, etc.)
    G-325A (no longer required for most, but check instructions)
    Supplement J (if required, for job offer confirmation; usually for EB-1, EB-2, EB-3 categories if not self-petitioned)

For I-765 (EAD):

Form I-765 (completed and signed)
    Copy of I-485 receipt (if filing separately) or include with I-485
    Copy of passport photo page
    Copy of current visa and I-94
    Copy of I-140 approval notice

For I-131 (Advance Parole):

Form I-131 (completed and signed)
    Copy of I-485 receipt (if filing separately) or include with I-485
    Copy of passport photo page
    Copy of current visa and I-94
    Brief explanation of need to travel (optional, but can be helpful)

You can file all three forms together in one package to the correct USCIS address (see Direct Filing Addresses for Form I-485).
    No extra fee for I-765 and I-131 if filed with I-485.
    Keep copies of everything you send.
    Track your application using the receipt numbers you’ll get from USCIS.

• @Izmirli genel olarak istenenler bunlar ama su commenti vereyim medical exami mutlaka I-485 ile gondermek zorundasiniz yeni kurala gore.

https://yesilkartforum.com/forum/post/470084

ayrica belgeler konusunda asagidaki yonergeyi de kontrol edebilirsiniz.

edit : bir duzeltme daha "No extra fee for I-765 and I-131 if filed with I-485." kismi da 1 Nisan 2024 sonrasi degisti, formlarin ucreti ayri olarak gonderilmek zorunda.

• @btek14 Teşekkür ederim hızlı yanıtınız için üstad. Medical exam dosyam hazırdı zaten, kapalı zarfta verdiler, bu şekilde USCIS'e posta yoluyla ileticem başvuru sırasında.

• @Izmirli oscar’ın derslerini ya da sadece i485 e-book’unu satın almanızı tavsiye ederim. Eger olagandışı bir durumunuz yoksa (hapis cezası, ABD’de overstay..) avukata gerek yok. Uscis formlarinda her sey acik ve net zaten. Oscar’ın ornekleri elinizde olursa 2 saatte biter isiniz.. ceviri gerektiren belgelerinizi de kendiniz hazirlarsiniz, dolayisiyla cevirmenlere bile ihtiyaciniz yok, bos yere para hepsi.

https://store.oscarsgreencard.com/

• @kemalede Sağolun üstad, Oscar konuyu güzel açıklıyor, çekindiğim yer örneğin bir dilekçe yazılması vb durumunu kaçırır mıyım gibi endişeler. Sonuçta bu belgeleri kendim postaya vereceğim, tecrübeli insanlar değiliz neticede. Umarım sonuçta yukardaki listedekileri , Oscar ve web sayfasındakileri yaptığımda USCIS'den bir red gelmeyecek, bu da bir tecrübe olacak benim için.

• @user007 DQ olduktan sonra vize numarası mevcutsa sizi randevu sırasına alırlar diye biliyorum. ancak daha sonra randevu sırası vermede öncelik neye göre onu bilemiyorum

• @ex-scientist Ben bu son vize bülteni ile current oldum çok şükür. Bunun üzerine Chen’e mesaj yazıp, görüşme mektubu beklemek dışında yapmam gereken bir şey var mı diye sordum. O verdiği yanıtta;
    “NVC will coordinate with the appropriate U.S. Embassy or Consulate to schedule your interview appointment. The U.S. Embassy or Consulate General provides NVC with available interview dates, and NVC assigns appointments on a first-in, first-out basis. “ diye bir ifade kullanmış.
    Burada first-in den kasdedilen büyük ihtimal ile PD dir diye düşünüyorum. DQ olma tarihi değil, PD tarihi dikkate alınarak görüşme randevu tarihi veriliyor sanırım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |